Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάνω απο 200 Σύροι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν τη νύχτα σε πρώην εμπορικές εγκαταστάσεις στον Βόλο
  • [02] Ο Πάπας προσευχήθηκε για την επιτυχία του ταξιδιού του στη Λέσβο
  • [03] Κύπρος: Αυτοδιαλύθηκε η Βουλή, νέες εκλογές στις 22 Μαΐου
  • [04] Τουλάχιστον εννέα οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία
  • [05] Αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς από τη Β. Κορέα
  • [06] Τηλεφωνική επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον νέο πρωθυπουργό της Ουκρανίας
  • [07] Φρ. Ολάντ: Στο τέλος του έτους η απόφαση για το πολιτικό του μέλλον

  • [01] Πάνω απο 200 Σύροι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν τη νύχτα σε πρώην εμπορικές εγκαταστάσεις στον Βόλο

    Περισσότεροι από 200 πρόσφυγες έφθασαν αργά το βράδυ της Πέμπτηςστον Βόλο στις πρώην εγκαταστάσεις της "Μercedes-Mόζας ΑΕ".Η άφιξη των προσφύγων, που μεταφέρθηκαν από τα Ιωάννινα, έγινε λίγο πριν τις 9 το βράδυ με πέντε λεωφορεία. Στο σύνολό τους και τα 207 άτομα προέρχονται από την Συρία και ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και 84 παιδιά.

    Στους χώρους της "Μercedes-Mόζας ΑΕ" έγινε η καταγραφή των αφιχθέντων προσφύγων και οδηγήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις όπου κατέλυσαν την νύχτα σε υπνόσακκους και σε σκηνές, ενώ νωρίτερα τους διανεμήθηκε δείπνο.Πρόκειται για τους πρώτους πρόσφυγες που κατέλυσαν στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, oι οποίες παραχωρήθηκαν στο Δήμο Βόλου. Τα συνεργεία τεχνικών υπηρεσιών του δήμου είχαν πραγματοποιήσει εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του στεγασμένου και του υπαίθριου χώρου, και τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες, ενώ δόθηκε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ.

    Την υποδοχή και την καταγραφή των Σύρων προσφύγων ανέλαβαν η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Βόλου.

    [02] Ο Πάπας προσευχήθηκε για την επιτυχία του ταξιδιού του στη Λέσβο

    Την εκκλησία Santa Maria Maggiore (Aγία Μαρία η Μεγίστη) της Ρώμης επισκέφθηκε χθες αργά το απόγευμα ο πάπας Φραγκίσκος, για να προσευχηθεί υπέρ της επιτυχίας του ταξιδίου του στην Λέσβο.Ο Ποντίφικας προσευχήθηκε κάτω από την εικόνα της Παρθένου Salus populi romani (Σωτηρία του ρωμαϊκού λαού), ζητώντας από την Παναγία να τον προστατέψει. Σύμφωνα με την παράδοση, την εικόνα ζωγράφισε ο ευαγγελιστής Λουκάς.

    Όπως γνωστοποίησε το γραφείο Τύπου του Βατικανού, ο πάπας προσέφερε στην Παρθένο τριαντάφυλλα με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, άσπρα και γαλάζια.

    [03] Κύπρος: Αυτοδιαλύθηκε η Βουλή, νέες εκλογές στις 22 Μαΐου

    Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις, αυτοδιαλύθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με βάση το άρθρο 67 του Συντάγματος, η Κυπριακή Βουλή, η οποία συμπλήρωσε πενταετή θητεία. Νέες εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 Μαΐου. Η αυτοδιαλυθείσα Βουλή θα μείνει στην ιστορία ως αυτή, που ενέκρινε το 2013 το μνημόνια και πολλά μνημονιακά νομοσχέδια.

    Η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το επίμαχο νομοσχέδιο και τους κανονισμούς για τις δημόσιες συμβάσεις. Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές όλων των κομμάτων πλην εκείνων του ΑΚΕΛ, οι οποίοι τήρησαν αποχή. Το νομοσχέδιο και οι κανονισμοί ρυθμίζουν τον αποκλεισμό των εργολάβων, οι οποίοι, παραδέχθηκαν ή αποδείχθηκε ότι έδωσαν μίζες, για περίοδο μέχρι και πέντε χρόνια. Καθορίζεται επίσης το αρμόδιο όργανο εξέτασης και επιβολής του αποκλεισμού, καθώς και οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται.

    [04] Τουλάχιστον εννέα οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία

    Τουλάχιστον εννέα άτομα σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν μετά από την πολύ ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών που έπληξε τηνοτιοδυτική Ιαπωνία, είπαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν υπήρξαν προβλήματα στις πολλές μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επαρχία Κουμαμότο, στο νησί Κιούσου, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα. Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει 350 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

    Δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτίριο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πάνω από 400 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Κυόντο, περίπου 44.000 άτομα έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους ενώ πάνω από 100 μετασεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί από τον αρχικό σεισμό, ο οποίος έγινε λίγο πριν τις 9:30 μ.μ. τοπικής ώρας.

    [05] Αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς από τη Β. Κορέα

    Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να εκτοξεύσει σήμερα ένα βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς με τροχιά εκτόξευσης εκτός των ανατολικών ακτών της χώρας. Η εκτόξευση απέτυχε αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, της Νότιας Κορέας.Η αποτυχημένη σημερινή εκτόξευση ακολουθεί την 4η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τον Ιανουάριο, αλλά και την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης, στις αρχές Φεβρουαρίου, με συνέπεια την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων από τον ΟΗΕ.

    Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, πρόκειται για αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου τύπου ?Musudan? με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη των 3.000 χιλιομέτρων.Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η εκτόξευση επιχειρήθηκε σήμερα το πρωί και φαίνεται ότι απέτυχε, χωρίς ωστόσο, να επιβεβαιώσει τον τύπο του πυραύλου.

    [06] Τηλεφωνική επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με τον νέο πρωθυπουργό της Ουκρανίας

    Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον νέο πρωθυπουργό της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, τονίζοντας την ανάγκη να κινηθεί γρήγορα προς μεταρρυθμίσεις και εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ για την κατάπαυση πυρός με τη Ρωσία, είπε ο Λευκός Οίκος.

    "Ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε πως για να διατηρήσει την διεθνή υποστήριξη προς την Ουκρανία, η νέα ομάδα θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ουκρανίας, που συμπεριλαμβάνει την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της προς το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), καθώς και την εφαρμογή (της συμφωνίας) του Μινσκ και την επικύρωση ενός νέου, μεταρρυθμιστικού ανώτατου εισαγγελέα", είπε ο Λευκός Οίκος σε δήλωσή του.

    [07] Φρ. Ολάντ: Στο τέλος του έτους η απόφαση για το πολιτικό του μέλλον

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2 ότι θα αποφασίσει στο τέλος αυτού του έτους αν θα επιδιώξει μια δεύτερη προεδρική θητεία, στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017.«Οι πολιτικές μου έχουν αποτελέσματα και θα έχουν ακόμη περισσότερα», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

    Σε ερώτηση πότε θα αποφασίσει αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2017, απάντησε: «Στο τέλος του χρόνου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 April 2016 - 4:32:28 UTC