Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Ρέντσι: Το ταξίδι του Πάπα είναι μια ιδιαίτερα δυνατή κίνηση
  • [02] Χιλιάδες άμαχοι τράπηκαν σε φυγή λόγω σφοδρών μαχών στη βόρεια Συρία
  • [03] Αναχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος για την επίσκεψή του στη Λέσβο
  • [04] Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας
  • [05] Τουλάχιστον εννέα νεκροί και 760 τραυματίες από τον νέο ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία

  • [01] Μ. Ρέντσι: Το ταξίδι του Πάπα είναι μια ιδιαίτερα δυνατή κίνηση

    «Το ταξίδι του πάπα είναι μια ιδιαίτερα δυνατή κίνηση» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην επίσκεψη του ποντίφικα, η οποία ξεκινά στις 10.20 στη Λέσβο.

    «Το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου είναι μια κίνηση για την οποία πρέπει να τον ευχαριστήσουμε, μια ιδιαίτερα απλή κίνηση, όμως εξίσου δυνατή. Το πρώτο στοιχείο που πρέπει να υπογραμμίσουμε, κατά συνέπεια, είναι η ευγνωμοσύνη», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    Ο Ρέντσι πρόσθεσε ότι «ο Φραγκίσκος έχει καλέσει επανειλημμένα την Ευρωπαϊκή Ένωση να παίξει διαφορετικό ρόλο».

    [02] Χιλιάδες άμαχοι τράπηκαν σε φυγή λόγω σφοδρών μαχών στη βόρεια Συρία

    Σφοδρές μάχες, στις οποίες εμπλέκονται όλοι οι πρωταγωνιστές του πολέμου στη Συρία, ανάγκασαν χιλιάδες άμαχους να πάρουν τους δρόμους στο βόρειο τμήμα της χώρας, ρίχνοντας βαριά σκιά στις συνομιλίες ανάμεσα στο καθεστώς και στην αντιπολίτευση στη Γενεύη.

    Μια ένδειξη της έκτασης και της σφοδρότητας των εχθροπραξιών είναι ότι πάνω από 200 μαχητές διαφόρων παρατάξεων σκοτώθηκαν από την Κυριακή στην επαρχία του Χαλεπιού, ενώ καμιά πλευρά δεν έχει επιτύχει να προελάσει στην πραγματικότητα επί του πεδίου, ανέφερε χθες η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Η Ουάσινγκτον, η οποία μαζί με τη Μόσχα ανέλαβε την διπλωματική πρωτοβουλία που συνέλαβε στην κήρυξη εκεχειρίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αντάρτες και τη μείωση της βίας από τα τέλη του Φεβρουαρίου, εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της για τις «απειλές» που απειλούν την «διακοπή των εχθροπραξιών», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι υπενθύμισε τηλεφωνικά στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ την «πιεστική ανάγκη το καθεστώς του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ να τερματίσει τις παραβιάσεις» της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

    Η κλιμάκωση των μαχών στην επαρχία του Χαλεπιού καταγράφεται ενώ επαναλαμβάνονται στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ οι συνομιλίες με στόχο να υπάρξει μια πολιτική διευθέτηση και να τερματιστεί ο συριακός πόλεμος, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 270.000 ανθρώπους.

    Η αντιπολίτευση κατέστησε σαφές χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είναι έτοιμη να συμφωνήσει στον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν διπλωμάτες και τεχνοκράτες του καθεστώτος της Δαμασκού, αλλά όχι εκείνοι «που έχουν διαπράξει εγκλήματα».

    Στην απόφαση 2254, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προέβλεψε τη συγκρότηση, έως το καλοκαίρι, ενός κυβερνητικού οργάνου και την κατάρτιση νέου Συντάγματος, πριν οργανωθούν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές το 2017.

    [03] Αναχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος για την επίσκεψή του στη Λέσβο

    Αναχώρησε σήμερα το πρωί ο Πάπας Φραγκίσκος από τη Ρώμη για την επίσκεψη ανθρωπιστικού χαρακτήρα που θα πραγματοποιήσει στη Λέσβο.

    Το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Ποντίφικα αναχώρησε από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης στις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος) και αναμένεται να φτάσει στις 10:20 ώρα Ελλάδος στην Μυτιλήνη.

    [04] Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας

    Ασθενής σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:10 με το επίκεντρό της να εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 3 χλμ. νότια της Ιεράπετρας Κρήτης και 379 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    [05] Τουλάχιστον εννέα νεκροί και 760 τραυματίες από τον νέο ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία

    Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 760 τραυματίστηκαν εξαιτίας του νέου ισχυρού σεισμού που έπληξε τη νήσο Κιούσου της Ιαπωνίας, που είχε ήδη πληγεί από σεισμό την Πέμπτη, μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

    Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo είχε μεταδώσει ότι ο απολογισμός των νεκρών του σεισμού ανερχόταν σε τρεις ανθρώπους, προσθέτοντας πως πάνω από 470 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

    Σύμφωνα με το Κιόντο, τουλάχιστον 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση στη νομαρχία Κουμαμότο, η οποία επλήγη από τη νέα δόνηση.

    Κατά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ο σεισμός είχε επίκεντρο μια περιοχή ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα της νομαρχίας σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και είχε μέγεθος 7,0 βαθμών. Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία έκανε την εκτίμηση ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών.

    Ο σεισμός της Πέμπτης, μεγέθους 6,5 βαθμών, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον εννέα ανθρώπων, ενώ άλλοι 760 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Την δόνηση ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 April 2016 - 6:32:26 UTC