Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαξίμου: Ο πρόεδρος της ΝΔ υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα
  • [02] Περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποιεί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο
  • [04] Κυβερνητικές πηγές: Επιθυμία όλων για καταρχήν συμφωνία στο Eurogroup
  • [05] Πρόεδρος Σερβικής Δημοκρατίας: Η Ορθοδοξία μάς ενώνει
  • [06] 'Ενας νεκρός, επτά αγνοούμενοι από σφοδρές βροχοπτώσεις στη Χιλή
  • [07] Ινδία: Σκοτώθηκαν 25 καλλιτέχνες, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα
  • [08] Συρία: Η αντιπολίτευση απειλεί να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις
  • [09] Στους 262 ανήλθαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στον Ισημερινό
  • [10] Περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποιεί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
  • [11] Βραζιλία: Tην αποπομπή της Προέδρου Ρουσέφ ψήφισε η Βουλή

  • [01] Μαξίμου: Ο πρόεδρος της ΝΔ υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα

    Το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με τησυνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Real News, σημειώνει ότι σε αυτήν ο πρόεδρος της ΝΔ «υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα, προτείνει μειώσεις συντάξεων και απολύσεις - τις οποίες κρύβει υπό τον εύφημο τίτλο "συμφωνία αλήθειας", εκφράζει την αγωνία του για την πορεία της χώρας - χωρίς λέξη για τα 63 δις μέτρα που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις του κόμματός του, υπογράφοντας λευκά χαρτιά στους δανειστές και καταστρέφοντας το 25% του ΑΕΠ και ζητάει άμεσα εκλογές - για να μείνει ακέραιη η διαπλοκή στον τόπο».

    «Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στην συνέντευξη αυτή, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει "κουτσομπολιά" τα σχέδια στελεχών του ΔΝΤ για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στη χώρα, προσποιείται ότι έχει ξεχάσει ότι το κόμμα του είχε ψηφίσει την συμφωνία του Ιουλίου,- αφού, προηγουμένως, η ΝΔ είχε αποδεχτεί, ως κυβέρνηση, 20 δις περισσότερα μέτρα, αναφέρεται γενικά και αόριστα σε "ισοδύναμα μέτρα" δίχως να κατονομάζει κανένα. Σε ένα μόνο σημείο είναι αρκετά διαφωτιστικός: στη στήριξη του στον κ. Παπασταύρου, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλεί "θεσμική εκτροπή" τις κατηγορίες εναντίον του» προσθέτει το Μέγαρο Μαξίμου.

    «Τέλος, σε ότι αφορά την ατάκα του κ. Μητσοτάκη "σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ", αρχικά προβληματιστήκαμε για το ύφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, όμως, θυμηθήκαμε ότι είναι κλεμμένη -και αυτή- από πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας γνωστού συγκροτήματος. Η ευθυγράμμιση του κ. Μητσοτάκη με συγκεκριμένα κέντρα διαπλοκής, είναι εμφανής ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο» σημειώνει επίσης το Μαξίμου καταλήγοντας ότι «την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, αλλά και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή. Ο καθείς και τα όπλα του».

    Διαβάστε επίσης:

    Κ. Μητσοτάκης: Συμφωνία αλήθειας όλων των Ελλήνων για έξοδο από την κρίση

    [02] Περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποιεί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

    Τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα και την 'Αρτα, επισκέπτεται ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, από σήμερα Δευτέρα έως την Τετάρτη 20 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του κ. Ρήγα, έχουν προγραμματιστεί ανοιχτές ομιλίες και συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί ως εξής:

    Σήμερα, σταΙωάννινα:

    - 13:00 Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ

    - 20:00 Ομιλία σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Γιάννενα, στον Δημοτικό χώρο «Λιθαρίτσια»

    Αύριο,Τρίτη - Θεσπρωτία

    - 18:00 Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ

    - 20:00 Ομιλία σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα, στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ»

    Τετάρτη 20 Απριλίου - 'Αρτα

    - 17:00 Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ

    - 20:00 Ομιλία σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην 'Αρτα, στο Επιμελητήριο.

    [03] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα 2,679 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός, το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 1,732 δισ. ευρώ, το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι και στόχου για πλεόνασμα 1,095 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα οποία την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 222 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 503 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 1,335 δισ. ευρώ.

    Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, το τρίμηνο, ανήλθε στα 12,503 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 69 εκατ. ευρώ ή 0,6% έναντι του στόχου του προϋπολογισμού 2016. Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 10,949 δισ ευρώ, αυξημένα κατά 377 εκατ. ευρώ ή 3,6% έναντι του στόχου του προϋπολογισμού 2016.

    Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν στα 762 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 11 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

    Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν στα 1,554 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 446 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του προϋπολογισμού 2016.

    [04] Κυβερνητικές πηγές: Επιθυμία όλων για καταρχήν συμφωνία στο Eurogroup

    Η επιθυμία όλων των πλευρών να υπάρχει καταρχήν συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff level agreement) στην Αθήνα, μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup αυτή τηνεβδομάδα, αποτελεί τη σημαντικότερη από τις συγκλίσεις που απέδειξε η συζήτηση στην Ουάσιγκτον ότι υπάρχουν, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης.

    Ειδικότερα, αναφέρουν ότι η συζήτηση στην Ουάσιγκτον απέδειξε ότι υπάρχουν συγκλίσεις, αλλά και σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε όλα τα μέλη που μετέχουν στη διαπραγμάτευση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η διαφορά ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το πόσο εφικτό είναι να επιτευχθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. Προσθέτουν ότι συγχρόνως η γερμανική πλευρά φαίνεται να πιστεύει ότι είναι δυνατόν να κλείσει η συμφωνία με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ, χωρίς, όμως, καμία ελάφρυνση του χρέους, κάτι που -όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές- αγνοεί την επαναλαμβανόμενη θέση του ΔΝΤ, που επισημάνθηκε πολλές φορές και στην Ουάσιγκτον, ότι χωρίς ουσιαστική απομείωση χρέους, το Ταμείο δεν μπαίνει στο πρόγραμμα.

    Ως θετικό σημείο για την ελληνική πλευρά σημειώνουν την ενισχυμένη κατανόηση για τις «κόκκινες γραμμές» στο αφορολόγητο και τις συντάξεις. Σε αυτό το πλαίσιο σχολιάζουν ότι «παρά τα σχετικά, δηκτικά, σχόλια στον εγχώριο Τύπο, ούτε μια φορά στις συζητήσεις στην Ουάσιγκτον δεν αναφέρθηκε -πόσο μάλλον έγινε αντικείμενο κριτικής- η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το φορολογικό και το ασφαλιστικό».

    Οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν πως είναι προφανές ότι καθώς πλησιάζουμε στο Eurogroup, θα υπάρχουν διαδοχικές προτάσεις και προσεγγίσεις για να βρεθεί ένα «πακέτο» που όλες οι πλευρές θα μπορέσουν να το υποστηρίξουν με αξιοπρέπεια. Σημειώνουν ακόμη ως προφανές ότι «οι διαφωνίες ανάμεσα στους θεσμούς για τα μακροοικονομικά μεγέθη δεν μπορούν να λυθούν σε βάρος της χώρας» και τονίζουν ως επίσης προφανές ότι «δεν μπορεί να υπάρχει συμφωνία που να παραβιάζει κάτι που συμφωνήθηκε πριν από δέκα μήνες».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσα στις διαφορετικές προτάσεις που κατατέθηκαν προκειμένου να υπάρξει προσέγγιση ανάμεσα στους θεσμούς, είναι και αυτή για περαιτέρω μέτρα που θα αποφασιστούν μεν από τώρα αλλά θα εφαρμοστούν, εάν και μόνο εάν, δεν καλυφθεί ο στόχος του 3,5%, το 2018. Εν ολίγοις -όπως διευκρινίζουν οι πηγές της κυβέρνησης-, η συγκεκριμένη πρόταση προβλέπει να κλείσει η αξιολόγηση με τα μέτρα που υπολογίζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και συμφωνούν και οι ελληνικές αρχές «και, μόνο αν το 2018 δεν πιάσουμε το στόχο, να είμαστε υποχρεωμένοι, τότε, να εφαρμόσουμε και κάποια από τα μέτρα που προτείνει το Δ.Ν.Τ.». Διευκρινίζουν πως είναι ξεκάθαρο ότι σ' αυτή την πρόταση, τα περαιτέρω μέτρα προτείνεται να είναι ανάλογα με την απόκλιση από το στόχο: Για παράδειγμα, μια απόκλιση 0,3% (δηλαδή, να έχουμε 3,2% πρωτογενές πλεόνασμα και όχι 3,5%) θα οδηγούσε σε μέτρα ύψους μόνο 0,3%».

    «Σε κάθε περίπτωση», τονίζουν οι πηγές της κυβέρνησης, «η ελληνική πλευρά δεν έχει αποδεχτεί αυτή την πρόταση και η τελική της θέση θα εξαρτηθεί από ολόκληρο το "πακέτο" που θα είναι στο τραπέζι και που, προφανώς, θα συμπεριλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους, η οποία, με βάση τη Συμφωνία του Ιουλίου, είναι προγραμματισμένο να αποφασιστεί αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση».

    [05] Πρόεδρος Σερβικής Δημοκρατίας: Η Ορθοδοξία μάς ενώνει

    «Είμαστε ευγνώμονες για την Ελλάδα και την ευχαριστούμε. Είμαστε στο πλευρό της ό,τι και αν αντιμετωπίζει. Είμαστε αφοσιωμένοι στη συνεργασία μας με την Ελλάδα. Η Ορθοδοξία μάς ενώνει. Μέσα από τις δοκιμασίες φαίνεται η πραγματική φιλία» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, που έφτασε λίγα λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ της Κυριακής στην Κέρκυρα με μέλη της σερβικής κυβέρνησης και τον πρέσβη της Σερβίας στην Αθήνα.

    Τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η Ελλάδα είναι διαχρονικό παράδειγμα φιλοξενίας και συνεργασίας μεταξύ όλων των λαών. Τα αισθήματα φιλίας με τη Σερβία είναι κοινά».

    Η ανεπίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας στην Κέρκυρα το επόμενο 24ωρο πραγματοποιείται με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την κατάλυση του σερβικού στρατού και σερβικού λαού στην Κέρκυρα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    «Έρχομαι για δύο λόγους στην Κέρκυρα. Ο πρώτος είναι για να τιμήσουμε τους στρατιώτες μας που έμειναν στην Κέρκυρα αναζητώντας τη σωτηρία και ο δεύτερος είναι για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Κερκυραίους, οι οποίοι πραγματικά τους έσωσαν», δήλωσε ο κ. Νίκολιτς.

    [06] 'Ενας νεκρός, επτά αγνοούμενοι από σφοδρές βροχοπτώσεις στη Χιλή

    Καταρρακτώδεις βροχές έφεραν μεγάλες καταστροφές στην κεντρική Χιλή το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας στο πέρασμά τους έναν νεκρό, επτά αγνοούμενους και εκατομμύρια χωρίς πόσιμο νερό μετά από κατολισθίσεις και υπερχείληση των ποταμών.Μια γυναίκα σκοτώθηκε σε κατολίσθηση στην κοιλάδα Σαν Χοσέ ντε Μάιπο, μια ορεινή περιοχή νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Σαντιάγο, ενώ η αστυνομία ανέστειλε τις έρευνες για τρία άτομα που εξαφανίστηκαν σε κατολίσθηση στην ίδια περιοχή μέχρι την ανατολή του ήλιου σήμερα, που αναμένεται περισσότερη βροχόπτωση.

    Συνολικά επτά άτομα αγνοούνται, 95 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και περίπου 80.000 άτομα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό, είπε το γραφείο διαχείρησης κρίσεων της Χιλής, Ονέμι.Τις τελευταίες τέσσερις μέρες, η στάθμη των βροχοπτώσεων έφτασε τα 80 χιλιοστά, πέντε περίπου φορές το ποσό που συνήθως πέφτει για όλο τον Απρίλιο, είπε ο Κριστομπάλ Τόρες, μετεωρολόγος με την κρατική μετεωρολογική υπηρεσία.

    [07] Ινδία: Σκοτώθηκαν 25 καλλιτέχνες, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα

    Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και έντεκα τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα στο κρατίδιο Οντίσα της Ινδίας, όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε έναν θίασο της όπερας ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε σε μια χαράδρα, μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο PTI.Το δυστύχημα αυτό έγινε όταν ο οδηγός του λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν περίπου 40 καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, προσπάθησε να πάρει μια κλειστή στροφή σε έναν ορεινό δρόμο αλλά έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

    Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 25 πτώματα. Μια αξιωματικός της αστυνομίας είπε ότι οι 11 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    [08] Συρία: Η αντιπολίτευση απειλεί να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις

    Τουλάχιστον 22 άμαχοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο Χαλέπι ενώ η αντιπολίτευση απείλησε χθες να αποχωρήσει από τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Γενεύη εάν δεν υπάρξει πρόοδος στην πολιτική μετάβαση.Η Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HCN) της αντιπολίτευσης είπε ότι οι έμμεσες διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να καταρρεύσουν αν το καθεστώς της Συρίας αρνηθεί να συμβιβαστεί σε πολιτικά και ανθρωπιστικά θέματα.

    «Μπορεί να αναστείλουμε (τη συμμετοχή μας στις) συνομιλίες αν συνεχιστούν τα πράγματα ως έχουν, και τότε δεν θα υπάρξει προοπτική για πολιτική λύση», είπε το μέλος της επιτροπής Αμπντουλχακίμ Μπασάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο.Νωρίτερα, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της συριακής αντιπολίτευσης Άσαντ Ζούμπι κάλεσε σήμερα τους αντάρτες να ανταποδώσουν τα πυρά στις ένοπλες δυνάμεις των καθεστώτος, κατηγορώντας τη Δαμασκό ότι χρησιμοποιεί την κατάπαυση του πυρός για να ισχυροποιήσει τη θέση της επί του πεδίου. "Δεν θα παραμείνουμε για πολύ στις διαπραγματεύσεις... Στην περίπτωση που τους στοχεύσει ένας πύραυλος (σ.σ. τους μαχητές της αντιπολίτευσης) θα πρέπει να απαντήσουν με δέκα πυραύλους και να εκμεταλλευτούν την εκεχειρία όπως έχει κάνει και το καθεστώς", ανέφερε ο Ζούμπι.

    Η HCN είπε επίσης πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει «κανένας συμβιβασμός» στην αποχώρηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

    [09] Στους 262 ανήλθαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στον Ισημερινό

    Στους 262 έφθασαν οι νεκροί από τονσεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τον Ισημερινό, το Σάββατο, ενώ έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, προκαλώντας πανικό.Ο σεισμός κατέστρεψε κτίρια, γέφυρες και δρόμους, ενώ οι κάτοικοι στις περιοχές που επλήγησαν προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την καθημερινή επιβίωσή τους, σχηματίζοντας ουρές για να πάρουν νερό και τρόφιμα.

    Ο αριθμός των τραυματιών ξεπέρασε τις 2.500 χιλιάδες, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

    [10] Περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποιεί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

    Τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα και την 'Αρτα, επισκέπτεται ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, από σήμερα Δευτέρα έως την Τετάρτη 20 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του κ. Ρήγα, έχουν προγραμματιστεί ανοιχτές ομιλίες και συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί ως εξής:

    Σήμερα, σταΙωάννινα:

    - 13:00 Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ

    - 20:00 Ομιλία σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Γιάννενα, στον Δημοτικό χώρο «Λιθαρίτσια»

    Αύριο,Τρίτη - Θεσπρωτία

    - 18:00 Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ

    - 20:00 Ομιλία σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα, στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ»

    Τετάρτη 20 Απριλίου - 'Αρτα

    - 17:00 Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ

    - 20:00 Ομιλία σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην 'Αρτα, στο Επιμελητήριο.

    [11] Βραζιλία: Tην αποπομπή της Προέδρου Ρουσέφ ψήφισε η Βουλή

    Το Κόμμα Εργατών που βρίσκεται στην εξουσία στην Βραζιλία αποδέχθηκε την ήττα του αργά χθες το βράδι μετά την ψήφιση στη Κάτω Βουλή υπέρ της αποπομπής της προέδρου της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ.

    Από τους 400 που ψήφισαν συνολικά, 297 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής της Ρουσέφ ενώ 103 ψήφισαν κατά ή απείχαν.

    Ο ηγέτης του κόμματος, Χοσέ Γκιμαράες, είπε χθες ότι το κόμμα θα εστιάσει τις προσπάθειές του στο να εμποδίσει την ψηφοφορία αποπομπής της Ρουσέφ από το αξίωμα του προέδρου και στη Γερουσία.

    "Η μάχη συνεχίζεται τώρα στη Γερουσία", είπε στους δημοσιογράφους ενώ βρισκόταν στην Βουλή.

    Η διαδικασία θα μεταφερθεί στη Γερουσία η οποία θα κληθεί να κρίνει εάν η Ρουσέφ πρέπει να δικαστεί τον νόμο. Εάν ηττηθεί και σε αυτό το σώμα, όπου η διαδικασία θα λάβει χώρα τη 10η ή την 11η Μαΐου, η Ντίλμα Ρουσέφ θα απομακρυνθεί αυτόματα από το αξίωμα και θα αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο Μισέλ Τέμερ.

    Η Ρουσέφ αντιμετωπίζει την βαθύτερη οικονομική ύφεση που βιώνει η βραζιλιάνικη οικονομία μετά τη δεκαετία του 1930, και ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς με επίκεντρο την δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobras, στο οποίο ενεπλάκησαν πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντός της.

    Η πολιτική κρίση η οποία διχάζει τη χώρα έχει μετατραπεί σε μια σκληρή σύγκρουση ανάμεσα στην κεντροαριστερή πρόεδρο και τον κεντρώο αντιπρόεδρό της Τέμερ, ο οποίος θα αναλάβει την εξουσία εάν η Ρουσέφ αποπεμφθεί.Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Τέμερ θα υπηρετήσει το υπόλοιπο της θητείας της Ρουσέφ, ως το 2018.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 April 2016 - 4:32:26 UTC