Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγχαρητήριο μήνυμα πρωθυπουργού για το Πούλιτζερ στους Μπεχράκη, Κωνσταντινίδη και Αβραμίδη
  • [02] Τι αλλάζει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
  • [03] Την πεποίθηση ότι «βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης» εξέφρασε ο Β. Ντομπρόβσκις
  • [04] Ομαδική έκθεση αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου
  • [05] Τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ τιμήθηκαν με Πούλιτζερ
  • [06] Πέθανε ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης
  • [07] Με ελαφρύτερη πλατφόρμα το καινούργιο Suzuki Baleno

  • [01] Συγχαρητήριο μήνυμα πρωθυπουργού για το Πούλιτζερ στους Μπεχράκη, Κωνσταντινίδη και Αβραμίδη

    «Η απονομή του Βραβείου Πούλιτζερ σε τρεις Έλληνες φωτογράφους αποτελεί μέγιστη επιτυχία και αναγνώριση της δουλειάς τους, η οποία θα αποτελεί κόσμημα και παράδειγμα για την ελληνική δημοσιογραφία και φωτογραφία», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο συγχαρητήριο μήνυμά του για τους τρεις φωτογράφους στους οποίους απονεμήθηκε το βραβείο.

    «Με την αδιάλειπτη μα και ευαίσθητη αφήγηση του προσφυγικού δράματος μέσα από τους φακούς τους, οι τρεις βραβευμένοι Έλληνες φωτογράφοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την εξελισσόμενη στο Αιγαίο προσφυγική κρίση, αλλά και στην αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινωνίας των πολιτών για την ανακούφιση των προσφύγων», αναφέρει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «Για τη συμβολή τους αυτή και για την επιτυχία τους θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ θερμά».

    [02] Τι αλλάζει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    Αφορολόγητο στα 9.100 ευρώ, νέες κλίμακες και συντελεστές στη φορολογία εισοδήματος, αύξηση των συντελεστών φορολόγησης ενοικίων με καθιέρωση νέου συντελεστή 45% για εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ, καθώς και αύξηση στο 15% από 10% στον συντελεστή φορολογίας μερισμάτων, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

    Η νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και οι συντελεστές είναι:

    - 22% για τα πρώτα 20.000 ευρώ εισοδήματος

    - 29% για εισοδήματα από 20.001 έως και 30.000 ευρώ

    - 37% για εισοδήματα από 30.001 έως και 40.000 ευρώ

    - 45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

    Ο φόρος που προκύπτει κατά την εφαρμογή της παραπάνω κλίμακας μειώνεται κατά 2.000 ευρώ όταν το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις δεν υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ. Εάν το ποσό του φόρου είναι μικρότερο των 2.000 ευρώ, το ποσό της μείωσης περιορίζεται στο ποσό του αναλογούντος φόρου. Για φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις, το οποίο υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ, το ποσό της μείωσης μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ του φορολογητέου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις.

    Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα, χωρίς όμως το έμμεσο αφορολόγητο των 9.100 ευρώ, το οποίο προκύπτει από την έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ, και αφού προστεθούν σε τυχόν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις.

    Αλλαγές προβλέπει το νομοσχέδιο και στην κλίμακα ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Οι νέοι συντελεστές και τα κλιμάκια εισοδήματος είναι τα ακόλουθα:

    - 0% για εισόδημα έως 12.000 ευρώ

    - 2,2% για εισόδημα από 12.001έως 20.000 ευρώ

    -5% από 20.001 έως 30.000 ευρώ

    -6,5% από 30.001-40.000 ευρώ

    - 7,5% από 40.001 έως και 65.000 ευρώ

    -9% από 65.001 έως και 220.000 ευρώ

    -10% από 220.001 ευρώ και πάνω.

    Οι αλλαγές αυτές, τόσο στο αφορολόγητο ποσό εισοδήματος και στην κλίμακα όσο και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα έχουν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Αύξηση φόρου από 8 έως και 176 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα από 9.100 έως και 27.000 ευρώ.

  • Μείωση φόρου από 76 έως και 399 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα από 28.000 έως και 43.000 ευρώ.

  • Μεγαλύτερη αύξηση φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα υψηλότερα των 43.000 ευρώ.

  • Μείωση φόρου έως και 764 ευρώ για τους περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες με εισοδήματα έως 32.000 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι οι συντελεστές φορολογίας των ενοικίων αυξάνονται από 11% σε 15% για από εισοδήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας έως 12.000 ευρώ, ενώ όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 12.001 ευρώ έως και 35.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 35% (από 33% σήμερα). Για εισοδήματα από ενοίκια άνω των 35.000 ευρώ προβλέπεται η επιβολή συντελεστή 45%.

    [03] Την πεποίθηση ότι «βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης» εξέφρασε ο Β. Ντομπρόβσκις

    Την πεποίθηση ότι «βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αν είναι εφικτό η αξιολόγηση να κλείσει πριν από το ορθόδοξο Πάσχα, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι η Επιτροπή δε βάζει καμία προθεσμία, υπενθυμίζοντας ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει το φθινόπωρο. Προσέθεσε, όμως, ότι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μέσω του Μνημονίου.

    Αναφερόμενος στις συζητήσεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο Β. Ντομπρόβσκις επισήμανε ότι υπήρξε πρόοδος, η οποία εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί και στην Αθήνα, όπου έχουν μεταβεί οι επικεφαλής των θεσμών, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Ο Λετονός επίτροπος προσέθεσε ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στην Αθήνα βασίζονται στις εκτιμήσεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα εξετάζονται πιθανά «έκτακτα μέτρα», σε περίπτωση που οι περισσότερο «απαισιόδοξες» εκτιμήσεις του ΔΝΤ πραγματοποιηθούν.

    Καταλήγοντας, ο Β. Ντομπρόβσκις εκτίμησε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές και τόνισε ότι «πράγματι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης», εφόσον όλες οι πλευρές κάνουν μια τελευταία προσπάθεια.

    [04] Ομαδική έκθεση αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου

    Δεκατρείς νέοι ζωγράφοι, απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που εδρεύει στη Φλώρινα, προσκλήθηκαν από την Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου στη Νέα Ιωνία Αττικής, όπου παρουσιάζουν τη δουλειά τους από τις 9 Μαΐου έως τις 25 Ιουνίου.

    Στην ομαδική αυτή έκθεση με τίτλο «Το πρώτο σκαλί» -δάνειο από το ομώνυμο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη-, οι νέοι ζωγράφοι κλήθηκαν να αναδείξουν τη σχέση ζωγραφικής και ποίησης. «Στα έργα τους υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσαν ίσως να εξελιχθούν και να αποτελέσουν αξιόλογες εικαστικές προτάσεις στο μέλλον, είτε εναρμονισμένες με την υπάρχουσα εικαστική σκηνή, είτε -γιατί όχι;- ανατρέποντάς την» σχολιάζει στο σημείωμά του ο συλλέκτης Γιώργος Βογιατζόγλου, συνεχίζοντας τη δυναμική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με την ίδρυση της Πινακοθήκης «Σπάρτη Μ. Ασίας», τιμώντας τον τόπο καταγωγής των Μικρασιατών γονέων του.

    Την έκθεση «Το πρώτο σκαλί» επιμελείται ο Χρίστος Χριστοφής ενώ οι εικαστικοί που συμμετέχουν είναι όλοι τους μαθητές του ζωγράφου Γιάννη Καστρίτση και αποφοίτησαν τα τελευταία πέντε χρόνια από τη σχολή της Φλώρινας.

    Πρόκειται για τους: Ιφιγένεια Αβραμοπούλου, Θανάση Αθανασιάδη, Χρήστο Δημητριάδη, Ηλία Κασσελά, Λιάνα Μικαγελιάν, Ειρήνη Μνατσακανιάν, Χρήστο Παπαδάκη, Ζαχαρία Πολυχρονάκη, Ίριδα Τσαλαρίδη, Σωτήρη Τσίγκανο, Αλέξη Φούντζουλα, Ευγενία Χαραλαμπίδου και Νίκο Χατζησμάλη.

    [05] Τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ τιμήθηκαν με Πούλιτζερ

    Τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ τιμήθηκαν με την ύψιστη τιμή του βραβείου Πούλιτζερ που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση, παγκοσμίως στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

    Οι τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ είναι οΓιάννης Μπεχράκης, ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης και τιμήθηκαν για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης.

    «Γινόμαστε οι φωνές των ανθρώπων που μας χρειάζονται» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕο Γ.Μπεχράκης

    «Για μένα το πιο σπουδαίο είναι ότι γινόμαστε οι φωνές των ανθρώπων που μας χρειάζονται». Αυτά ανέφερε , μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Μπεχράκης , ένας από τους τρεις Έλληνες φωτογράφους που τιμήθηκαν με το βραβείο Πούλιτζερ.

    Μαζί με τους συναδέλφους του, 'Αλκη Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρο Αβραμίδη, που ανήκουν στην ομάδα «Thompson Reuters», αποτύπωσαν την προσφυγική κρίση μέσα από τον φακό τους και απέσπασαν το βραβείο της κατηγορίας «Breaking News», το οποίο το πρακτορείο Reuters μοιράστηκε με την εφημερίδα «New York Times».

    «Νομίζω είναι το πρώτο Πούλιτζερ που έρχεται στην Ελλάδα» είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Γιάννης Μπεχράκης. «Χαίρομαι διπλά γιατί είναι μία επαγγελματική αναγνώριση υψηλού επιπέδου και για μένα και για την ομάδα μου». Αναφερόμενος στους άλλους δύο Έλληνες τιμώμενους σχολίασε: «Τα παιδιά είναι καταπληκτικά, έχουν πολύ ταλέντο, πολύ πάθος και πιστεύουν πολύ σε αυτό που κάνουν».

    Όπως τόνισε, «το σημαντικό είναι αυτό που κάναμε φέτος μαζί με αυτά τα παιδιά. Με πολλές προσωπικές θυσίες καταφέραμε αυτό που θέλαμε, που ήταν να γίνουμε η φωνή αυτών των ανθρώπων που ερχόντουσαν σε μία κουκίδα γης στο Αιγαίο βλέποντάς την σαν την τελευταία τους ελπίδα. Οι άνθρωποι στα νησιά τους καλωσόρισαν, τους έδειξαν αγάπη και εμείς οι δημοσιογράφοι που ήμασταν εκεί για πάρα πολύ καιρό γίναμε τελικά σωσίβια για αυτούς. Ακούστηκε η φωνή τους μέσα από τις φωτογραφίες και τα κείμενά μας. Με αυτό τον τρόπο δείξαμε τι γίνεται στο κόσμο».

    Διαβάστε επίσης:

    Συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού στους Μπεχράκη, Κωνσταντινίδη και Αβραμίδη

    [06] Πέθανε ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης

    Πέθανε πριν από λίγο, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γεράσιμος Αρσένης, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

    Ο Γεράσιμος Δ. Αρσένης γεννήθηκε στην Κεφαλονιά. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Οικονομικό Τμήμα του ΜΙΤ των ΗΠΑ.

    Διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Μελετών του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ (1964-1966), και στη συνέχεια στέλεχος και Διευθυντής του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) (1967-1980). Ανέπτυξε από τη θέση αυτή έντονη επιστημονική και διπλωματική δράση για την αναδιάρθρωση του χρέους των αναπτυσσομένων χωρών , την αποτελεσματική χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τη μεταρρύθμιση του διεθνούς νομισματικού συστήματος στα πλαίσια και της «Επιτροπής των 20? του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF). Συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις της «Λέσχης του Παρισιού» για την ρύθμιση χρεών πολλών κρατών ενώ χρημάτισε σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων σε θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής .

    Διετέλεσε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (1982-1984) και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας (1982-1985), Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (1984-1985), Εθνικής Άμυνας (1993-1996) και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1996-2000). Υπήρξε Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1985-2004, 2006-2007) και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εθνικού Συμβουλίου .

    Υπήρξε Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΙΜΔΑ).

    Ήταν νυμφευμένος με την διοικήτρια της Εθνικής Τράπεζας, καθηγήτρια Λούκα Τ. Κατσέλη, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, ενώ από προηγούμενους γάμους τους είχαν ακόμη τρία παιδιά.

    [07] Με ελαφρύτερη πλατφόρμα το καινούργιο Suzuki Baleno

    Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλούνται να λύσουν οι κατασκευαστές αυτοκίνητων είναι η μείωση του βάρους των καινούργιων αυτοκινήτων. Το επιπλέον βάρος επηρεάζει αρνητικά πολλούς επιμέρους παράγοντες όπως η κατανάλωση καυσίμου. Οι μελέτες των νέων μοντέλων περιλαμβάνουν προτάσεις για χρήση νέων πατωμάτων ειδικών χαρακτηριστικών, τα οποία εκτός από μικρότερο βάρος, προτάσσουν σαν πλεονεκτήματα την καλύτερη αντίδραση σε περίπτωση σύγκρουσης και τις περισσότερες δυνατότητες εκμετάλλευσης των εσωτερικών χώρων.

    Η Suzuki για τη νέα γενιά του Baleno, επέλεξε μια πλατφόρμα νέας γενιάς, που αναπτύχθηκε από την ιαπωνική μάρκα. Σε σύγκριση με τα πατώματα που χρησιμοποιούνται σήμερα στα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας, η ακαμψία του αμαξώματος είναι αυξημένη κατά περίπου 10%, ενώ το συνολικό βάρος του οχήματος έχει μειωθεί κατά περίπου 15%. Επιπλέον, η χρήση της συνέβαλε στη μείωση του θορύβου στην καμπίνα και στη συνολικότερη βελτίωση της ποιότητας κύλισης.

    Το νέο Suzuki Baleno που θα κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ελλάδα, εξοπλίζεται με δυο βενζινοκινητήρες. Ο μικρότερος είναι καινούργιος υπερτροφοδοτούμενος με χωρητικότητα 1.000 κ.εκ. και άμεσο ψεκασμό ισχύος. Αποδίδει 112 ίππους ενώ σε υψηλά επίπεδα είναι και η ροπή, που αγγίζει τα 17,2 χλγμ. Χάρη στον έλεγχο της βαλβίδας εκτόνωσης πίεσης turbo (wastegate), η οποία κλείνει για να δημιουργήσει μεγαλύτερη πίεση υπερπλήρωσης κατά τη λειτουργία σε υψηλό φορτίο και παραμένει ανοιχτή κάτω από κανονικές συνθήκες οδήγησης, μειώνονται οι απώλειες. Επίσης επιτυγχάνονται καλύτερη απόδοση και οικονομία καυσίμου.

    Διατίθεται επίσης και με τον βενζινοκινητήρα 1.2 DUALJET, ο οποίος διαθέτει δύο μπεκ ψεκασμού ανά κύλινδρο και παρέχει βελτιωμένη θερμική απόδοση. Ο 1.0 συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Δυο επιλογές και για τον 1.2, χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων είτε CVT.

    Σπύρος Ρέκκας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 April 2016 - 14:32:24 UTC