Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: Θα συνεχιστεί αύριο το πρωί η συνάντηση με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια
  • [02] Ρ. Δούρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στη Ρώμη τα πρώτα σημαντικά βήματα για κοινή ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό
  • [03] Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Οι Ευρωπαίοι έχουν "απαυδήσει" με τη Γερμανία

  • [01] Γ. Σταθάκης: Θα συνεχιστεί αύριο το πρωί η συνάντηση με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια

    Θα συνεχιστεί αύριο το πρωί η συνάντηση των θεσμών με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη για το θέμα των κόκκινων δανείων.

    Πριν λίγο αποχώρησε από το Χίλτον ο υπουργός, αναφέροντας ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση αύριο το πρωί. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση μπορεί να διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι, οπότε και αναχωρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών με στόχο να βρεθούν οι γραμμές συμφωνίας για τα όρια στην προστασία της πρώτης κατοικίας και για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

    Ο υπουργός δεν έκανε κάποια δήλωση, καθώς όπως είπε η διαπραγμάτευση συνεχίζεται "και για τα όρια της προστασίας και για το σύνολο του θέματος".

    Αυτή την ώρα η συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με στελέχη του οικονομικού επιτελείου συνεχίζεται με τα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας (ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, φορολογικό και ασφαλιστικό).

    [02] Ρ. Δούρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στη Ρώμη τα πρώτα σημαντικά βήματα για κοινή ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό

    Διήμερη επίσκεψη στην Ρώμη με σειρά συναντήσεων, πραγματοποίησε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Η κυρία Δούρου συναντήθηκε σήμερα με τον Ιταλό υφυπουργό Εσωτερικών Ντομένικο Μαντσιόνε, αρμόδιο για την μεταναστευτική πολιτική, με τον ομόλογό της, περιφερειάρχη του Λάτσιο, Νικόλα Τζινγκαρέττι και τον αντιπεριφερειάρχη Μασσιμιλάνο Σμερίλιο.

    Κύριο θέμα των επαφών της Ρένας Δούρου στην Αιώνια Πόλη, ήταν η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης από την τοπική αυτοδιοίκηση, και ακόμη ειδικότερα, από τον θεσμό των Περιφερειών.

    «Διαπιστώσαμε συναντίληψη μεταξύ όλων των πλευρών, τόσο αναφορικά με τον επείγοντα χαρακτήρα του ζητήματος, όσο και με την ανάγκη εκπόνησης μιας κοινής ευρωπαϊκής απάντησης στην προσφυγική - μεταναστευτική κρίση, στην οποία η συμβολή των Περιφερειακών και τοπικών αρχών μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας. Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήσαμε στην ανάγκη ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πολλαπλές πτυχές της κρίσης, όπως το ζήτημα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων που πρέπει να αφορούν και τις Περιφέρειες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Δούρου, μετά το πέρας των επαφών της.

    «Στη Ρώμη έγιναν τα πρώτα σημαντικά βήματα, στην προοπτική μιας κοινής συλλογικής, ευρωπαϊκής απάντησης στην προσφυγική - μεταναστευτική κρίση, μέσα από την εκπόνηση μίας, μακρόπνοης, ισόρροπης πολιτικής που θα μοιράζει δίκαια το βάρος της ευθύνης στην αντιμετώπιση της θέματος», συμπλήρωσε η περιφερειάρχης Αττικής.

    Το προσφυγικό - μεταναστευτικό, τόνισε τέλος, η Ρένα Δούρου, «αναδεικνύεται σε καταλύτη: Αποτελεί κρίσιμη πρόκληση για την προάσπιση των θεμελιωδών ιδεωδών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να κερδίσουμε το συλλογικό στοίχημα της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

    [03] Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Οι Ευρωπαίοι έχουν "απαυδήσει" με τη Γερμανία

    Οι Ευρωπαίοι "έχουν απαυδήσει" με τη Γερμανία "που δίνει μαθήματα", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος δεν απέφυγε πάντως να δώσει κι αυτός τις συμβουλές του όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.

    "Η Ευρώπη υποφέρει αυτή τη στιγμή περισσότερο από το γεγονός ότι οι άλλες χώρες έχουν απαυδήσει με το ότι η Γερμανία πιστεύει πάντα ότι τα ξέρει όλα καλύτερα" και "δίνει στους άλλους μαθήματα", δήλωσε ο Γκάμπριελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

    Ο υπουργός απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με τη διεκδίκηση ορισμένων γερμανών συντηρητικών να τεθεί ένας Γερμανός επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν λήξει το 2019 η θητεία του νυν προέδρου της, του Ιταλού Μάριο Ντράγκι.

    Όταν έρθει αυτή η στιγμή, θα χρειαστεί "κάποιος που να είναι ικανός", τόνισε ο Γκάμπριελ.

    Παίρνοντας θέση σε μια συζήτηση που μαίνεται στη Γερμανία σχετικά με την ΕΚΤ και τις συνέπειες της δράσης της, υποστήριξε, όπως είχε κάνει πριν απ' αυτόν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η πολιτική του ευρωπαϊκού νομισματικού θεσμού προσφέρει πυρομαχικά στην άκρα δεξιά, αλλά και ότι το μόνο που κάνει είναι "να απαντά στα προβλήματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης".

    "Δεν πρέπει να βλέπουμε στην πολιτική της ΕΚΤ την καρδιά του προβλήματος, όμως δεν πρέπει ούτε και να αποφεύγουμε να κρίνουμε και να επικρίνουμε την πολιτική της ΕΚΤ", δήλωσε.

    Οι Γερμανοί, πρωταθλητές στην αποταμίευση, είναι πολύ αρνητικοί στα χαμηλά επιτόκια, ένα από τα εργαλεία της ΕΚΤ για να τονώσει τον πληθωρισμό, το οποίο όμως εμποδίζει την αποταμίευση να καρποφορήσει.

    Η ΕΚΤ "έχει φθάσει στο όριο των δυνατοτήτων της" για να τονώσει τις τιμές και την οικονομία στην ευρωζώνη, διαπίστωσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ ενός ευρωπαϊκού προγράμματος επενδύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 April 2016 - 18:23:15 UTC