Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκταμιεύεται η δόση και αρχίζει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους
  • [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο
  • [03] Συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
  • [04] Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Από τη Λέσβο δώσαμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο
  • [05] Υπέρ της δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στη Συρία τάχθηκε η Αγγελα Μέρκελ
  • [06] Συρία: Δεκατρείς νεκροί και 22 τραυματίες από βομβαρδισμούς στην πόλη Ντούμα
  • [07] Ο Μπόντο Ράμελοφ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: O ανθρωπισμός δεν είναι πλοίο που γεμίζει
  • [08] Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς την κατάργηση της βίζας, προειδοποιεί ο Νταβούτογλου
  • [09] "Break" στο "Break" η ΑΕΚ
  • [10] Με... δώρο Μάρσαλ ο Άρης στα ημιτελικά

  • [01] Ο. Γεροβασίλη: Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκταμιεύεται η δόση και αρχίζει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους

    Η προληπτική νομοθεσία κάτω από δεκάδες προϋποθέσεις, εκτός του ότι αντικρούει στο νομικό σύστημα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προκαλώντας εμπόδια στην οικονομία και τις επενδύσεις , αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην Real News , σχολιάζοντας τα πρόσθετα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ να νομοθετηθούν. Υπογραμμίζει πως με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκταμιεύεται η δόση και αρχίζει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους ενώ επισημαίνει πως θα μείνουν με την όρεξη όσοι προσβλέπουν σε ρωγμές στην κυβερνητική πλειοψηφία.

    «Η κυβέρνηση τηρεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις της συμφωνίας του καλοκαιριού, ξεπερνώντας μάλιστα τους στόχους. Το ίδιο οφείλουν και όλες οι υπόλοιπες πλευρές. Ήδη από τη συμφωνία του καλοκαιριού προβλέπονταν διορθωτικές κινήσεις αν και όταν διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους. Έχουμε επιτύχει υπεραπόδοση στην κάλυψη των στόχων, κάτι που αποδεικνύεται χωρίς αμφιβολία και από τα στοιχεία της EUROSTAT. Η προληπτική νομοθεσία κάτω από δεκάδες προϋποθέσεις, εκτός του ότι αντικρούει στο νομικό σύστημα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προκαλώντας εμπόδια στην οικονομία και τις επενδύσεις. Τελικά δηλαδή να έχει υπονομευτικό αποτέλεσμα στο ίδιο το πρόγραμμα. Εμείς αποδείξαμε ότι επιτυγχάνουμε και ότι ανατρέπουμε τις προβλέψεις προς το καλύτερο. Το ΔΝΤ αντιθέτως είναι γνωστό πόσες και πόσο αποτυχημένες προβλέψεις έκανε» αναφέρει η κ Γεροβασίλη.

    [02] Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο

    «Τα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τέταρτο μνημόνιο. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάτι τέτοιο», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Reuters, στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας του άτυπου Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της ΕΕ (Ecofin) στο Άμστερνταμ.

    Ο κ. Ντάισελμπλουμ ρωτήθηκε σχετικά με δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι είναι νομικά αδύνατο για την Ελλάδα να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα. «Οι θεσμοί πρόκειται να εργαστούν μαζί με τις ελληνικές αρχές ξεκινώντας από σήμερα ή αύριο για να σχεδιάσουν αυτά τα προληπτικά μέτρα. Είπα ότι χρειάζεται να είναι αξιόπιστα, εκ των προτέρων αξιόπιστα και να τεθούν σε ισχύ με ένα είδος μηχανισμού ενεργοποίησης που θα είναι αντικειμενικός» είπε και τόνισε: «Θα ήθελα να γίνω σαφής στο σημείο αυτό. Τα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τέταρτο μνημόνιο. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάτι τέτοιο. Έχει να κάνει με το τι θα συμβεί, αν τα μέτρα που προβλέπονται στο βασικό πακέτο δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτέλεσμα. Εδώ που βρισκόμαστε τώρα, αν δούμε τα στοιχεία της Eurostat, φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο και δείχνει την απαραίτητη δέσμευση. Νομίζω ότι το υφιστάμενο πακέτο, στο οποίο έχουμε συμφωνήσει κατά 95%, είναι πολύ καλό και αυτό το προληπτικό πακέτο αποτελεί ένα είδος επιπλέον ασφάλειας. Θα πρέπει απλά να εργαστούμε για το πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί αυτός ο μηχανισμός. Ασφαλώς, αν υπάρχουν νομικοί περιορισμοί, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να παραβλέψουμε τους νομικούς περιορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Θα τον σχεδιάσουμε με τέτοιο τρόπο (τον μηχανισμό), που να λειτουργεί με αξιοπιστία, αυτοματισμό, αντικειμενικότητα και φυσικά να είναι νομικά εφικτός».

    Στη συνέντευξη Τύπου μετείχαν ακόμα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο Επίτροπος Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάνσιο και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας Κλάας Νοτ.

    Δύσκολη αλλά επωφελής για την Ελλάδα η συμφωνία εφόσον επιτευχθεί

    «Έκλεισα ξενοδοχείο την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα πάω». Αυτή τη φράση Ευρωπαίος αξιωματούχος επέλεξε να χρησιμοποιήσει για να δώσει έμφαση στις δυσκολίες που συνοδεύουν το ενδεχόμενο συμφωνίας επί του πακέτου εφεδρικών μέτρων. Οι εκπρόσωποι των θεσμών ολοκληρώνουν σήμερα την επιστροφή τους στην Αθήνα έτσι ώστε να επιχειρήσουν σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές μέχρι την Τετάρτη να βρουν τη φόρμουλα που θα κάνει νομικά ?και πολιτικά- δυνατή τη συμφωνία σε μέτρα ύψους 3,6 δισ. που θα εφαρμοστούν μόνο εφόσον το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα είναι μικρότερο του 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

    Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ευρωζώνη τα κράτη-μέλη ζήτησαν από την Ελλάδα να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ως προς τα ενδεχόμενα εφεδρικά μέτρα, οι οποίες θα είναι αξιόπιστες και θα έχουν στοιχεία αυτοματισμού. Ανάλογες διαδικασίες έχουν ήδη ισχύσει στην περίπτωση της Ιταλίας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως είναι υπό συζήτηση το ποιος θα έχει την τελική ευθύνη για την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού. Το βέβαιο πάντως είναι πως τα στοιχεία που χρησιμοποιηθούν θα είναι της Eurostat, ενώ μία ιδέα είναι να γίνει το πρώτο τεστ, σ? ένα χρόνο από τώρα, όταν θα δημοσιευθούν τα στοιχεία της Eurostat για το 2016.

    Η άποψη που επικρατεί στις Βρυξέλλες είναι ότι εάν επιτευχθεί συμφωνία θα είναι επωφελής για την Ελλάδα. Πρώτ? απ? όλα, αναφέρουν πηγές, θα ξεκλειδώσει άμεσα η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Σύμφωνα με τους αρμόδιους η δόση η οποία προβλεπόταν για το περασμένο φθινόπωρο όταν θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση ήταν 5,4 δισ., ωστόσο λόγω των καθυστερήσεων στην καταβολή της λόγω των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων, η πρόθεση των δανειστών είναι η εν λόγω δόση να είναι μεγαλύτερη. Επιπλέον, εφόσον το ΔΝΤ ικανοποιηθεί με την εν λόγω συμφωνία (σε συνδυασμό με τη συζήτηση για το χρέος) και το ΔΣ του εγκρίνει το νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα, θα προχωρήσει επίσης στην εκταμίευση της πρώτης δόσης. Με αυτά τα χρήματα, οι ίδιες πηγές, εκτιμούν πως η Ελλάδα όχι μόνο θα εξυπηρετήσει τις τρέχουσες δανειακές υποχρεώσεις της αλλά θα αποπληρώσει μεγάλο μέρος των ανεξόφλητων οφειλών της προς τον ιδιωτικό τομέα κάτι που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία. Τέλος, ως μεγάλο όφελος για την Ελλάδα παρουσιάζεται η έναρξη της συζήτησης για το χρέος. Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμιζε πως ακόμα και αν δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο ποιες αποφάσεις θα ληφθούν τώρα, ποιες πριν το τέλος του προγράμματος και ποιες όταν θα υπάρχει το «πραγματικό πρόβλημα», δηλαδή το 2023, η ευρωζώνη έχει ως στόχο με αυτήν τη συζήτηση να «δημιουργήσει» το απαραίτητο περιβάλλον «ασφάλειας» για τους επενδυτές. «Απλά πρέπει να γίνει αυτή η συζήτηση σε φάσεις έτσι ώστε να διατηρείται ένα επίπεδο πίεσης προς την ελληνική πλευρά» σημειώνει η ίδια πηγή.

    Διαβάστε επίσης:

    Δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ, Ρέγκλινγ, Κερέ για τη συμφωνία στο Eurogroup

    [03] Συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

    Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ενισχύουν τη συνεργασία τους για την παροχή στέγης και βοήθειας στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

    Στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής των οργανώσεων, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ με 83 εκατ. ευρώ, προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα, υπό την προεδρεία του Γ. Μουζάλα, υπογραμμίσθηκε πως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής Πολιτικής, θα βοηθήσει στο συντονισμό της παροχής της παραπάνω βοήθειας στη χώρα.

    Ο κ Μουζάλας ανέφερε στην συνεδρίαση ότι άμεσες προτεραιότητες των ελληνικών αρχών αποτελούν η αποσυμφόρηση της Ειδομένης, του λιμανιού του Πειραιά και του Ελληνικού, η συνολική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις δομές και τα κέντρα φιλοξενίας της ενδοχώρας και των νησιών, η φροντίδα για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, η αύξηση της δυναμικότητας της Υπηρεσίας Ασύλου.

    [04] Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Από τη Λέσβο δώσαμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο

    "Με την κοινή δήλωση που υπογράψαμε στη Λέσβο και με τις σύντομες ομιλίες που κάναμε εκεί, πιστεύω ότι δώσαμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους Ευρωπαίους ηγέτες να είναι πιο φιλάνθρωποι και να έχουν μεγαλύτερη κατανόηση για τα προβλήματα των χιλιάδων προσφύγων" , τονίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, όπου αργά το απόγευμα είχε συνάντηση με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ.

    "Οι πρόσφυγες δεν έφυγαν οικειοθελώς από τη χώρα τους, αλλά έφυγαν λόγω πολέμου, και άλλο είναι οι Αφγανοί και άλλο οι Σύροι ή εκείνοι από το Ιράκ, που έρχονται από τον πόλεμο, από τη φωτιά της Μέσης Ανατολής", προσθέτει.

    "Η επίσκεψη στη Λέσβο ήταν μία μεγάλη συγκίνηση, ένα χρέος που είχαμε και ο Πάπας και εγώ και ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών προς τους πρόσφυγες, τους δυστυχισμένους αυτούς αδελφούς μας, και ήταν για εμάς μία μεγάλη έκπληξη το ότι ο Πάπας πήρε μαζί του δώδεκα πρόσφυγες επιστρέφοντας, αυτό δεν το ξέραμε μέχρι την τελευταία στιγμή", τονίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

    "Αλλά ο Πάπας αρέσκεται στο να κάνει εκπλήξεις, ήταν πολύ ανθρώπινος, πολύ απλός, όπως τον γνωρίζω αυτά τα τελευταία τρία χρόνια που έχουμε μία προσωπική σχέση και φιλία", σημειώνει.

    [05] Υπέρ της δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στη Συρία τάχθηκε η Αγγελα Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι προωθεί το σχέδιο δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου οι πρόσφυγες θα μπορούν να βρουν καταφύγιο.

    «Ζήτησα και πάλι τη δημιουργία ζωνών στις περιοχές όπου τηρείται ιδιαιτέρως η εκεχειρία και όπου μπορεί να υπάρξει εγγύηση για υψηλό επίπεδο ασφαλείας», δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ στο Γκαζίαντεπ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

    [06] Συρία: Δεκατρείς νεκροί και 22 τραυματίες από βομβαρδισμούς στην πόλη Ντούμα

    Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη Ντούμα, που βρίσκεται στ' ανατολικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Το αναφερόμενο παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία και μεταδίδει πληροφορίες μέσω δικτύου επαφών του στη Συρία, αναμένει αύξηση του αριθμού των νεκρών καθώς υπάρχουν 22 τραυματίες, μερικοί από αυτούς, σε κρίσιμη κατάσταση.

    [07] Ο Μπόντο Ράμελοφ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: O ανθρωπισμός δεν είναι πλοίο που γεμίζει

    «Αν διέθεταν περισσότερα κρατίδια μεγάλο ποσοστό θέσεων όπως προτείναμε εμείς, θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για τη γερμανική κυβέρνηση, ώστε να συνάψει από κοινού με την ελληνική συμφωνίες, οι οποίες να ανοίγουν μια προοπτική στους πρόσφυγες οι οποίοι παραμένουν στη Ειδομένη. Ο καταυλισμός θα μπορούσε να κλείσει. Δεν επιτρέπεται αυτοί οι άνθρωποι στην Ειδομένη να παραμένουν εγκλωβισμένοι μεταξύ διαφόρων λύσεων, διότι βρίσκονταν ήδη εκεί πριν ισχύουν οι νέοι κανόνες και κλείσουν τον δρόμο οι χώρες του Βίζενγκραντ» δηλώνει ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός γερμανικού κρατιδίου (της Θουριγγίας) Μπόντο Ράμελοφ στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Αντώνη Πολυχρονάκη.

    Ο Γερμανός πολιτικός διευκρινίζει, ότι «εδώ και έναν χρόνο έχουμε προετοιμασθεί στη Θουριγγία? Εν τω μεταξύ αυξήσαμε τη χωρητικότητα των εγκαταστάσεων υποδοχής από 500 σε 2.000 θέσεις. Οι δυνατότητες υποδοχής που διαθέτουμε είναι σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες».

    Στο ερώτημα αν έχει συγκατατεθεί εν τω μεταξύ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαντά: «Δυστυχώς δεν έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ. Η προσφορά βοήθειας που κάναμε ήταν ένα βήμα για να επεξεργασθούμε ένα σχέδιο δράσης».

    [08] Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς την κατάργηση της βίζας, προειδοποιεί ο Νταβούτογλου

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποίησε ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας για την επανεισδοχή προσφύγων δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς την φιλελευθεροποίηση από την ΕΕ του καθεστώτος της βίζας για τους τούρκους πολίτες.

    «Το θέμα της κατάργησης της βίζας είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία», δήλωσε ο Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ , τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους σε προσφυγικό καταυλισμό της περιοχής του Γκαζίαντεπ.

    Ο τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε την «πεποίθηση» για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πράξει τα αναγκαία ως προς το θέμα αυτό, το οποίο αποτελεί «υπόσχεση της τουρκικής κυβέρνησης προς τον λαό της».

    Η Τουρκία είναι το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο ως προς τη μεταχείριση των προσφύγων, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    «Σήμερα η Τουρκία είναι το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουμε να μεταχειριζόμαστε τους πρόσφυγες», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο Γκαζίαντεπ.

    [09] "Break" στο "Break" η ΑΕΚ

    Με «όπλο» την άμυνα, η ΑΕΚ πήρε πίσω αυτό που της ανήκε, δηλαδή το πλεονέκτημα έδρας στην προημιτελική σειρά των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ. Μιλόσεβιτς (17π.), Μαυροκεφαλίδης (14π.) και Μπράουν (10π.) οδήγησαν στο 1-1 την Ένωση (68-59 στην Πυλαία) και πλέον οι δύο «Δικέφαλοι» θα λύσουν τις διαφορές τους στο ΟΑΚΑ την Μεγάλη Τετάρτη (27/4, 18:45) σε 3ο αγώνα με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.

    Τα δεκάλεπτα: 21-17, 33-46, 42-53, 59-68

    [10] Με... δώρο Μάρσαλ ο Άρης στα ημιτελικά

    Στην... ιστορία θα μείνει ο Τζερμέιν Μάρσαλ και ο 2ος προημιτελικός Κηφισιά-Άρης για τα πλέι οφ της Α1 στο μπάσκετ. Η Κηφισιά ήταν «αγκαλιά» με τη νίκη και το 1-1, αλλά ο Αμερικανός της με αυτοκαλάθι στην εκπνοή της 1ης περιόδου έστειλε τον αγώνα σε 2η παράταση, με τον Άρη να νικά 108-103, να κάνει το 2-0 και να προκρίνεται στα ημιτελικά. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη θα αντιμετωπίσουν ως 3οι στην κανονική περίοδο το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου.

    Η... απίστευτη γκάφα του Μάρσαλ έχει γίνει viral στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης! Συγκεκριμένα, με το σκορ 95-93 υπέρ της Κηφισιάς, ο Μάρσαλ υπέπεσε σε φάουλ στον ΜακΝιλ, ο οποίος ευστόχησε στην πρώτη και εσκεμμένα αστόχησε στη δεύτερη βολή, αλλά η μπάλα κατέληξε στα... σίγουρα χέρια του Στίγκερς στα 4΄΄. Ο Μάρσαλ έγινε αποδέκτης της μπάλας και αντί να στραφεί προς το άλλο μισό του γηπέδου... σημείωσε... παλικαρίσιο... αυτοκαλάθι διαμορφώνοντας το 95-95 και ο αγώνας θα κρινόταν σε δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο.

    Τα δεκάλεπτα: 28-22, 48-34, 65-61, 81-81 κ.α., 95-95 (1η παρ.), 103-108 (2η παρ.)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 April 2016 - 20:32:31 UTC