Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξελέγη νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
  • [02] «Αν αναζητείτε οδό διαφυγής, παραιτηθείτε τώρα» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα
  • [03] Εφεδρικά μέτρα και χρέος δεν επέτρεψαν σε Αθήνα και θεσμούς να καταλήξουν σε αποτελέσματα
  • [04] Η ελληνική κυβέρνηση έχει συγκλίνει με τους θεσμούς, εκτιμά ο Μπενουά Κερέ
  • [05] Μειωμένες παραμένουν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στο βόρειο Αιγαίο το τελευταίο 24ωρο
  • [06] Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για τον αρχαιολογικό χώρο της Αφάντου
  • [07] Τζ. Πιτέλα: Όχι στον εκβιασμό των πρόσθετων μέτρων για την Ελλάδα
  • [08] «Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση»
  • [09] Χίος: Δεν θα πραγματοποιηθεί ρίψη ρουκετών μετά την Ανάσταση

  • [01] Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξελέγη νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

    Δια βοής εξελέγη νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης.

    «Εμείς θα είμαστε η πρώτη δύναμη τώρα που πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές», είπε στη σύντομη ομιλία του ο κ. Αυγενάκης ο οποίος δήλωσε συγκινημένος που σήμερα εκλέγεται γραμματέας μετά από πορεία χρόνων στη ΝΔ, ξεκινώντας 15 ετών όταν έγινε μέλος της ΜΑΚΙ.

    «Αυτό, από μόνο του αποτελεί μήνυμα ότι αν εργαστείς η αναγνώριση θα έρθει. Η ευκαιρία θα σου δοθεί. Αυτό το μήνυμα της αξιοκρατίας εκπέμπει η ΝΔ σήμερα», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης. ο οποίος μίλησε αναλυτικά για το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την επιτυχία που ?όπως είπε- σημειώθηκε τόσο οργανωτικά όσο και σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του κόσμου.

    Επίσης έδωσε συγχαρητήρια σε όσους εξελέγησαν μέλη της νέας ΠΕ και ευχαρίστησε με ξεχωριστή αναφορά τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του δείχνει από την πρώτη στιγμή.

    «Είναι τιμή για μένα να διαδέχομαι γραμματείς που απολάμβαναν και απολαμβάνουν αγάπη και σεβασμό. Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Λευτέρη Ζαγορίτη», είπε και τόνισε πως στόχος είναι η ουσιαστική αναβάθμιση της ΠΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    «Αν αναζητείτε οδό διαφυγής, παραιτηθείτε τώρα» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα

    [02] «Αν αναζητείτε οδό διαφυγής, παραιτηθείτε τώρα» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα

    Τα μέτρα κάβα που ζητούν οι δανειστές είναι το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού, ανέφερε στην ομιλία του, στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητστοάκης και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τόνισε: «Η χώρα δεν αντέχει να ζήσει το δράμα του περυσινού καλοκαιριού, δεν αντέχει άλλο τον ανίκανο και ανεύθυνο πρωθυπουργό. Κύριε Τσίπρα, αν αναζητείτε οδό διαφυγής, παραιτηθείτε τώρα».

    «Πρώτο καθήκον μας είναι να φύγει αυτή η παρέα που έγινε κυβέρνηση με ψέματα και αυταπάτες και φόρτωσαν την χώρα με 12 δισ. επιπλέον μέτρα» σημείωσε κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι ένα μίγμα αριστερού κρατισμού και εξισωτισμού και το αποτέλεσμα είναι τραγικό.

    «Η περήφανη διαπραγμάτευση μάς έχει στοιχίσει πέντε φορές περισσότερο και τώρα έρχεται να προστεθεί στον λογαριασμό και το πακέτο των προληπτικών μέτρων» επεσήμανε αναφερόμενος στην τρέχουσα συγκυρία.

    «Η κυβέρνηση είναι ένας θλιβερός θίασος από επαγγελματίες ψέυτες και μεγαλομανείς λαϊκιστές, τους ενδιαφέρει η παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος. Ο κ. Τσίπρας επιλέγει τη δραματοποίηση της κατάστασης. Οφείλουμε να πάμε στην κοινωνία και να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους εκείνους που ζητούν να φύγει αυτή η κυβέρνηση» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [03] Εφεδρικά μέτρα και χρέος δεν επέτρεψαν σε Αθήνα και θεσμούς να καταλήξουν σε αποτελέσματα

    Τα λεγόμενα εφεδρικά μέτρα, αλλά και το ζήτημα του χρέους, είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν κατέληξαν σε αποτελέσματα οι συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών, ανέφερε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, Αθήνα και θεσμοί έχουν πλήρη ταύτιση απόψεων σε όλα τα θέματα του συνολικού πακέτου μέτρων, που αντιστοιχεί στο 3% του ΑΕΠ (ασφαλιστικό, φόρος εισοδήματος, κόκκινα δάνεια κ.λπ.). Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί συμφωνία στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων (2% του ΑΕΠ), το οποίο οι θεσμοί ζητούν να εφαρμοστεί σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2018.

    Εξάλλου, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, οι «τεράστιες αποκλίσεις» που έχουν μεταξύ τους οι θεσμικοί εκπρόσωποι των δανειστών στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είναι, επίσης, ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο δεν κατέστη δυνατή η σύγκληση του Eurogroup, που ήταν δρομολογημένη για αύριο. Το ζήτημα του χρέους επρόκειτο να συζητηθεί για πρώτη φορά σε επίπεδο Eurogroup, εφόσον Αθήνα και θεσμοί συμφωνούσαν στο συνολικό πακέτο μέτρων και στο εφεδρικό πακέτο.

    «Υπάρχει τρόπος συμφωνίας στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεύτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης. «Αρκεί η ελληνική πλευρά να παρουσιάσει πιο εξειδικευμένα μέτρα, όχι ένα προς ένα, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει μία γενική ιδέα όσον αφορά τα μέτρα που θα αφορούν περικοπή δαπανών και τα μέτρα που θα αφορούν τα έσοδα του κράτους» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες ημέρες οι θεσμοί θα πρέπει «να δουλέψουν» πάνω στα διάφορα «μοντέλα» ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και να κάνουν τους υπολογισμούς τους με βάση τα νέα στοιχεία της Eurostat και τα διάφορα σενάρια.

    [04] Η ελληνική κυβέρνηση έχει συγκλίνει με τους θεσμούς, εκτιμά ο Μπενουά Κερέ

    Συγκρατημένα αισιόδοξος για την Ελλάδα, δηλώνει ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, εκτιμώντας ότι υπάρχει σύγκλιση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

    «Για την Ελλάδα, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», δηλώνει ο Κερέ στη συνέντευξή του που δόθηκε στις 25 Απριλίου και δημοσιεύεται σήμερα. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να κινηθεί προς μια λύση που υλοποιεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Η αξιολόγηση αφορά την εφαρμογή. Η ελληνική κυβέρνηση έχει προσεγγίσει τους θεσμούς: υπάρχει σχεδόν συμφωνία για τα μέτρα που θα ληφθούν, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε δύσκολους τομείς όπως η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και ο φόρος εισοδήματος. Αυτό είναι θετικό. Δεν είμαστε ακόμα στο 100%, αλλά είμαστε κοντά».

    Ο Κερέ σημειώνει ότι τώρα θα πρέπει να συζητηθεί το επόμενο βήμα, δηλαδή η δημοσιονομική πορεία έως το 2018 και ύστερα, η βιωσιμότητα του χρέους και κατά πόσο θα χρειαστούν μέτρα για το χρέος. Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ εκτιμά ότι προτεραιότητα αυτή την εβδομάδα είναι να συμφωνηθούν τα προληπτικά μέτρα, τα οποία ο ίδιος τα θεωρεί εγγύηση στην περίπτωση που υλοποιηθεί το δημοσιονομικό σενάριο του ΔΝΤ, το οποίο είναι πιο συντηρητικό από τις εκτιμήσεις των Ευρωπαίων.

    [05] Μειωμένες παραμένουν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στο βόρειο Αιγαίο το τελευταίο 24ωρο

    Σταθερά μειωμένες παραμένουν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στο βόρειο Αιγαίο το τελευταίο 24ωρο, προφανώς με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έλαβαν οι τουρκικές Αρχές, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

    Συγκεκριμένα, 62 μετανάστες αποβιβάσθηκαν από χθες έως σήμερα στη Λέσβο, κανένας στη Χίο, ούτε και στη Σάμο. Συνολικά, από την Πέμπτη 21 Απριλίου έως σήμερα αποβιβάσθηκαν στα νησιά 298 άτομα, 138 στη Λέσβο, 127 στη Χίο και 33 στη Σάμο.

    Όμως, με την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, ζουν εγκλωβισμένα στα hot spots των τριών νησιών 6.926 άτομα. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 4.128 άτομα στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, 2.140 στη Χίο και 658 στη Σάμο. Στα παραπάνω στοιχεία των hot spots περιλαμβάνονται 250 που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο στη Λέρο αλλά και περίπου 1.500 που διαμένουν σε ανοικτές δομές, τόσο στη Χίο, όσο και στη Μυτιλήνη, επειδή ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Επίσης, σε ανοικτές δομές στα νησιά, εκτός hot spot ζουν άλλοι 400 πρόσφυγες που έχουν μπει στη χώρα πριν την 20ή Μαρτίου και έχουν εγκλωβιστεί, αφού δεν επιθυμούν να φύγουν για την υπόλοιπη Ελλάδα.

    [06] Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για τον αρχαιολογικό χώρο της Αφάντου

    «Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι η μόνη διέξοδος από την πολύμορφη κρίση που περνά η χώρα μας. Αειφορία και πολιτισμός είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένα», τονίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), αναφερόμενος στο ζήτημα που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες με το «μπαράζ δημοσιευμάτων» για τον αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου ότι «δήθεν "εμποδίζει" την υλοποίηση άλλης μίας επένδυσης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ».

    Όπως αναφέρει ο ΣΕΑ, «σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε κλίμα πρωτοφανούς υστερίας -παρά την απεργία των δημοσιογράφων-, εγκαλείται η Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) για ματαίωση της επένδυσης στην περιοχή». Αφορμή για «τη συντονισμένη αυτή επίθεση», όπως σημειώνει ο ΣΕΑ, στάθηκε η ομόφωνη γνωμοδότηση από το ΚΑΣ (και η συνακόλουθη Υπουργική Απόφαση) για αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή, με βάση την ύπαρξη σημαντικών αρχαιοτήτων σε αυτή.

    «Είναι ολοφάνερο ότι για τους φωνασκούντες οι αρχαιότητες δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα απλό "εμπόδιο" στην εκποίηση και τσιμεντοποίηση δημόσιων εκτάσεων, ακόμη και όταν τόσο οι νόμοι όσο και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας το απαγορεύουν ρητά», αναφέρουν οι αρχαιολόγοι του ΣΕΑ, σημειώνοντας ότι «η κήρυξη ενός χώρου ως αρχαιολογικού επιβάλλει κανόνες για την προστασία των αρχαιοτήτων και του περιβάλλοντός τους, που οφείλουν να σέβονται όλοι».

    Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι «αν θέλουν να είναι ακριβείς οι συγγράφοντες τέτοια ρεπορτάζ, θα έπρεπε να γράφουν για τη συστηματική προσπάθεια εκποίησης του αρχαιολογικού χώρου, η οποία εμπόδιζε την κήρυξή του», πληροφορώντας ότι «οι εισηγήσεις για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου είχαν κατατεθεί από τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων της Ρόδου ήδη από το 2013, αλλά έμεναν βαθιά θαμμένες στα συρτάρια του Υπουργείου μέχρι πολύ πρόσφατα, για λόγους που σίγουρα δεν είχαν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον και πρέπει επιτέλους να εξηγήσουν η απελθούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και το ΤΑΙΠΕΔ!».

    «Η Αρχαιολογική Υπηρεσία οφείλει να προστατεύει την αρχαιολογική κληρονομιά της Ελλάδας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, απερίσπαστη από εκβιαστικές πρακτικές και διλήμματα, που προβάλλουν όσοι επιθυμούν να λυμαίνονται ασύδοτοι δημόσια αγαθά», καταλήγει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι «οι δήθεν "επενδύσεις", χωρίς σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, δεν συνάδουν με μια σύγχρονη ευνομούμενη χώρα».

    [07] Τζ. Πιτέλα: Όχι στον εκβιασμό των πρόσθετων μέτρων για την Ελλάδα

    «Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα. Αυτό θα σήμαινε ότι κάποια «γεράκια» θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτόν τον εκβιασμό. Τα στοιχήματα είναι πολύ μεγάλα για την Ευρώπη. Πρέπει όλοι να εργαστούμε για να εμποδίσουμε την κρίση στην Ελλάδα στο δρόμο προς το βρετανικό δημοψήφισμα, ειδικά τώρα που - κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες- η Ελλάδα υπεραπόδοσε στους στόχους του προϋπολογισμού του 2015» δήλωσε οπρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα.

    «Αν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει διεξοδο, παρά τις προσπάθειες της Κομισιόν, τότε η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να αναλάβει να ηγηθεί μίας ειδικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα. Θέλουμε μία δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει επιπλέον μία συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους» συμπλήρωσε ο ίδιος.

    [08] «Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση»

    «Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος τη μεταπολίτευση, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής που θα εκλέξει τον επόμενο γραμματέα.

    Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, το συνέδριο σηματοδοτεί μία νέα πορεία για τη ΝΔ. «Εγκρίναμε καινούργιο καταστατικό, με θητεία για τον πρόεδρο και μικρότερα όργανα, η ΝΔ ανήκει έμπρακτα στα μέλη της. Συνεχίζουμε τον δρόμο της δημιουργικής ανανέωσης και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η ΝΔ ανοίγεται στην κοινωνία. Θέλουμε τους πολίτες μαζί μας, για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα στη μεταπολίτευση» σημείωσε. «Ιστορική μας αποστολή είναι η ανόρθωση της Ελλάδας, όλοι οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε υπό μία προυπόθεση την απαλλαγή της χώρας από την ανίκανη κυβέρνηση» πρόσθεσε.

    [09] Χίος: Δεν θα πραγματοποιηθεί ρίψη ρουκετών μετά την Ανάσταση

    Προς ακύρωση βαίνει η φετινή διεξαγωγή του εθίμου του ρουκετοπολέμου στο Βροντάδο της Χίου. Η άρνηση ιδιοκτητών σπιτιών που γειτνιάζουν με τις δύο εκκλησίες του Βροντάδου, στόχο των ρουκετών, να τοποθετηθούν πλέγματα καθώς και η έγκαιρη επίδοση εξωδίκου από την πλευρά θιγόμενων πολιτών, καθιστά αμφίβολη, φέτος, τη διεξαγωγή του πολύ γνωστού πασχαλιάτικου εθίμου.

    Ήδη, οι συμμετέχοντες στο έθιμο κατασκευαστές των ρουκετών από τις ενορίες της Παναγιάς Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου δηλώνουν ότι δεν θα πραγματοποιήσουν φέτος ρίψη ρουκετών, επισδή δεν θέλουν να βρεθούν κατηγορούμενοι σε ποινικά δικαστήρια μετά από μηνύσεις πολιτών.

    Από την άλλη πλευρά, πηγές της δημοτικής Αρχής Χίου υποστηρίζουν πως η φετινή ματαίωση του εθίμου, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για το νησί το Πάσχα και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από την άλλη Ελλάδα αλλά και από τη γειτονική Σμύρνη, θα μπορούσε να αποφευχθεί. Όπως υποστηρίζουν, από τον περασμένο Ιούνιο, ξεκίνησαν τη διαδικασία να υπάρξει ακόμη σε επίπεδο Βουλής νομοθετική ρύθμιση για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου. Μάλιστα, η τελευταία επιστολή του δημάρχου Χίου προς τους δύο βουλευτές του νομού ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, με την οποία υπενθυμίζονταν τα συμφωνηθέντα από το φθινόπωρο, ώστε να υπάρξει εξέταση εξεύρεσης λύσης.

    Ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, μιλώντας στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ υποστήριξε πως υπάρχουν άλλα παραδείγματα επικίνδυνων εθίμων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διοργάνωση των οποίων ανατέθηκε σε κάποιον φορέα, άρα και οι ευθύνες, όπως το έθιμο με τους ταύρους στην Πάμπλονα της Ισπανίας ή με τη ρίψη, επίσης, ρουκετών το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην πόλη του Βερολίνου.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ένα μέχρι το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου δεν υπάρξει σύμφωνη γνώμη των περιοίκων για τοποθέτηση πλεγμάτων, το έθιμο του ρουκετοπόλεμου δεν πρόκειται να διεξαχθεί φέτος στο νησί.

    Σημειώνεται, ότι οι ρουκέτες που φτιάχτηκαν φέτος δεν ξεπερνούν τις 20.000 (τα προηγούμενα χρόνια ξεπέρασαν και τις 100.000).

    «Η ανακοίνωση των ρουκετατζήδων»

    Οι συμμετέχοντες στο έθιμο κατασκευαστές των ρουκετών από τις ενορίες της Παναγιάς Ερειθιανής και του Άγιου Μάρκου σε κοινή δήλωσή τους σημειώνουν: «Μετά τις "δικαστικές" εξελίξεις και το θόρυβο των τελευταίων ημερών με φόντο το ρουκετοπόλεμο, έγινε χθες στο Βροντάδο μία συνάντηση των "ρουκετατζήδων" και πάρθηκε από κοινού η απόφαση να μη ρίξουν φέτος ρουκέτες.Δεν είμαστε ούτε εγκληματίες, ούτε αλήτες, δεν υπάρχει καμιά υποστήριξη από κανέναν. Ούτε ο δήμαρχος, ούτε η πυροσβεστική, ούτε η αστυνομία μάς αφήνουν άλλο περιθώριο. Δεν μπορούμε, πλέον, να δεχόμαστε απειλές για ΜΑΤ από τη Μεγάλη Παρασκευή στον Βροντάδο. Δεν είναι δυνατόν να προτάσσουν την προστασία των 15χρονων από την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, κατά την τρίωρη διάρκεια του ρουκετοπόλεμου, την ίδια ώρα που κάθε βράδυ, τα ίδια μικρά παιδιά μπορούν να προμηθευτούν αλκοόλ από όπου θέλουν.Δεν μπορεί "κάποια" από τα γύρω σπίτια να μη θέλουν να καλυφθούν με σύρματα ώστε να γίνει το έθιμο με ασφάλεια, την ίδια ώρα που εμείς μειώσαμε δραστικά τον αριθμό των ρουκετών από 100.000 σε μόλις 20.000! Η απόφασή μας, από χθες, είναι κοινή: Φέτος δεν θα πέσει καμία ρουκέτα! Επιτέλους, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του!».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 April 2016 - 10:32:31 UTC