Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοπόρες και σύγχρονες ελληνικές βιομηχανικές μονάδες του Βόλου επισκέπτεται, ο Σταύρος Θεοδωράκης
  • [02] Π. Μοσκοβισί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Βρισκόμαστε μόλις ένα βήμα μακριά από τη συμφωνία
  • [03] Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ καλεί ΗΠΑ και Ρωσία να διασφαλίσουν την εκεχειρία και τις συνομιλίες στη Συρία
  • [04] Πρώτη εκτόξευση πυραύλου από το νέο κοσμοδρόμιο της Ρωσίας
  • [05] Επί τάπητος στο Μαξίμου η μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική
  • [06] Νέο τηλεφωνικό ραντεβού Αλ. Τσίπρα - Ντ. Τουσκ
  • [07] Σε επίθεση βομβίστριας-καμικάζι οφείλεται η έκρηξη στην Προύσα

  • [01] Πρωτοπόρες και σύγχρονες ελληνικές βιομηχανικές μονάδες του Βόλου επισκέπτεται, ο Σταύρος Θεοδωράκης

    Πρωτοπόρες και σύγχρονες ελληνικές βιομηχανικές μονάδες του Βόλουεπισκέπτεταισήμερα Μεγάλη Πέμπτη ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο των επαφών με εθελοντές του Κινήματος και φορείς των τοπικών κοινωνιών.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης στις 11:00θα επισκεφθεί στην Α΄ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου την Συνεταιριστική Βιομηχανία ΕΒΟΛ, που παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα και αμέσως μετά θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους στον χώρο του εργοστασίου, ενώ θα έχει και συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

    Στις 2 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθεί την γνωστή εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ στην Αγριά του Βόλου και μία ώρα αργότερα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλεως.

    [02] Π. Μοσκοβισί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Βρισκόμαστε μόλις ένα βήμα μακριά από τη συμφωνία

    «Πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα κάνουν δυνατή τη διεξαγωγή ενός Eurogroup το συντομότερο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος συμμετείχε σήμερα στην κλειστή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος.

    Ερωτηθείς για τη στάση του ΔΝΤ στην προσπάθεια ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης ανέφερε ότι «οι θεσμοί μπορούν να έχουν διαφορετικές αρχικές απόψεις αλλά πρέπει να εργάζονται από κοινού και η Επιτροπή είναι προσηλωμένη στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ όλων των πλευρών. Και είναι πολύ σημαντικό το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα». Ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει πως «η πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα» πρέπει να λαμβάνεται υπόψη αλλά και «να γίνει κατανοητό ότι καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για την εφαρμογή ενός πραγματικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων».

    Ο Π. Μοσκοβισί, υπογράμμισε επίσης την «μεγάλη πρόοδο» που έχει σημειώσει η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, επισημαίνοντας πως είναι εξαιρετικής σημασία το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί είναι «πρακτικά σύμφωνοι» όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ψηφίσει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως είναι «οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, το φόρο εισοδήματος, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων και στις ιδιωτικοποιήσεις». «Εκεί βρισκόμαστε πραγματικά μόλις ένα βήμα μακριά από τη συμφωνία, αυτό που αναζητούσαμε τόσο καιρό», είπε ο Γάλλος επίτροπος, προσθέτοντας ωστόσο πως «μένουν και άλλα θέματα». Αυτά αφορούν τον καθορισμό ενός «μηχανισμού» που θα είναι «αυτόματος», «θεσμοθετημένος» και που θα επιτρέπει τη «λήψη δράσης» στην περίπτωση που επαληθευτεί η «υπόθεση» ότι αυτά τα μέτρα «δε θα είναι αρκετά για την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2018». Επιπλέον, ο Π. Μοσκοβισί αναφέρθηκε και στη συζήτηση για το χρέος, σημειώνοντας πως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ πήρε τη «σωστή απόφαση». «Στο βαθμό που δεν είχαμε φτάσει ακόμα στο τέλος της συζήτησης έπρεπε να καθυστερήσουμε κάποιες ημέρες το Eurogroup», κατέληξε ο επίτροπος, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να υπάρξει εντατική εργασία έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στον πρόεδρο του Eurogroup να συγκαλέσει την έκτακτη συνεδρίαση «το συντομότερο δυνατό».

    [03] Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ καλεί ΗΠΑ και Ρωσία να διασφαλίσουν την εκεχειρία και τις συνομιλίες στη Συρία

    Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα κάλεσε χθες τους ηγέτες της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών να διασφαλίσουν την "μετά βίας ζωντανή" κατάπαυση του πυρός που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες στη Συρία και να ανανεώσουν την κατεστραμμένη ειρηνευτική διαδικασία.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μετά από την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από τον τελευταίο γύρο συνομιλιών που κράτησε δύο εβδομάδες, και αφού η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων της κύριας αντιπολίτευσης αποσύρθηκε πριν από μια εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των συρράξεων και την καθυστέρηση διανομής ανθρωπιστικού υλικού, ο ντε Μιστούρα είπε, "Δεν υπάρχει λόγος ώστε και οι δύο (δυνάμεις) οι οποίες έχουν επενδύσει τόσο μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο σ' αυτή την ιστορία επιτυχίας και έχουν κοινό συμφέρον να μην επιτρέψουν να ξαναμπεί η Συρία σε νέο κύκλο πολέμου, να μην μπορούν να αναζωογονήσουν αυτό που έχουν δημιουργήσει και το οποίο είναι μεν ακόμα ζωντανό, αλλά μετά βίας".

    [04] Πρώτη εκτόξευση πυραύλου από το νέο κοσμοδρόμιο της Ρωσίας

    Η Ρωσία προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση ενός νέου πυραύλου-φορέα, από ένα νέο κοσμοδρόμιο, ενώ η εκτόξευση είχε καθυστερήσει για 24 ώρες προκειμένου ν΄αντιμετωπιστούν τεχνικά προβλήματα.Η εκτόξευση του πυραύλου έλαβε μεγάλη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ ο τομέας της ρωσικής διαστημικής βιομηχανίας, αντιμετωπίζει μακροχρόνια προβλήματα.

    Ο μη επανδρωμένος πύραυλος - φορέας Soyuz, μετέφερε τρεις δορυφόρους, ενώ εκτοξεύτηκε από νέο πεδίο πυραυλικών εκτοξεύσεων, κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

    Η εκτόξευσή του, αναβλήθηκε δύο λεπτά πριν από την πραγματοποίησή της, την Τετάρτη, εκνευρίζοντας τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ταξίδεψε για χιλιάδες χιλιόμετρα προκειμένου να την παρακολουθήσει.Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την εκτόξευση ως "ιστορικό γεγονός".

    [05] Επί τάπητος στο Μαξίμου η μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική

    Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής θα συνεδριάσει σήμερα, Μ. Πέμπτη στις 10 π.μ. υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [06] Νέο τηλεφωνικό ραντεβού Αλ. Τσίπρα - Ντ. Τουσκ

    Το τηλεφωνικό τους ραντεβού για σήμερατο πρωί, ανανέωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ, μετά τη χθεσινή τους επικοινωνία,προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση, έχοντας πληρέστερη εικόνα των δεδομένων.

    Χθες κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνίαο πρωθυπουργόςεξέφρασε στον Ντόναλντ Τουσκ τη δυσαρέσκειά του, τόσο για την επιμονή εκ μέρους του ΔΝΤ σε μέτρα πέραν της Συμφωνίας του Ιουλίου 2015, όσο και για την αδυναμία σύγκλησης του Eurogroup.

    Σύμφωνα επίσης με τη σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο Τουσκ, εφόσον η αδυναμία σύγκλησης του Eurogroup επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, προκειμένου να επανεπιβεβαιωθούν τα συμφωνηθέντα και να αποφευχθεί νέος κύκλος αβεβαιότητας για την Ευρωζώνη.

    Ο πρόεδρος Τουσκ διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι, εντός της ημέρας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης σύγκλησης του Eurogroup.

    [07] Σε επίθεση βομβίστριας-καμικάζι οφείλεται η έκρηξη στην Προύσα

    Μια γυναίκα καμικάζι σκοτώθηκε και δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα σε τουριστική περιοχή της Προύσας, στη βορειοδυτική Τουρκία, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στις 17.26 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) κοντά στο Ουλού Τζαμί, το "μεγάλο τέμενος" που αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια γυναίκα πιστεύεται ότι ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένη, τραυματίζοντας επτά περαστικούς.

    Η έκρηξη προκάλεσε πανικό στην περιοχή γύρω από το τέμενος, όπου συχνάζουν πολλοί τουρίστες, μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι CNN-T?rk. Η βομβίστρια αυτοκτονίας ήταν 25 ετών, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Αστυνομικοί απέκλεισαν την πρόσβαση στην περιοχή και εξέτασαν το πτώμα της γυναίκας.

    Η Προύσα είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Τουρκίας, με πληθυσμό 2,7 εκατομμύρια κατοίκους. Φιλοξενεί πολλά μνημεία της οθωμανικής περιόδου, καθώς ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τον 14ο αιώνα.

    Οι αμερικανικές διπλωματικές αρχές στην Τουρκία είχαν προειδοποιήσει και πάλι την Τρίτη τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στη χώρα για τη "σοβαρή απειλή" τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον τουριστών.

    Η Τουρκία εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω των αλλεπάλληλων επιθέσεων που αποδίδονται είτε στους Κούρδους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) είτε στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, σε δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σκοτώθηκαν περίπου 60 άνθρωποι στην Άγκυρα. Την ευθύνη ανέλαβαν τότε τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), μια οργάνωση που έχει αποσχισθεί από το PKK.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 April 2016 - 4:32:29 UTC