Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιόδοξη για τις συνομιλίες με τους θεσμούς η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας
  • [02] Υπ. Οικονομίας: Προστατεύεται το 94% των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας
  • [03] Εξηγήσεις από τον Μ. Ντράγκι ζητεί η γερμανική Βουλή
  • [04] Συνετρίβη ελικοπτέρου στη Νορβηγία - 13 νεκροί
  • [05] Πογκμπά: «Θέλω να ξεπεράσω τον Πελέ και τον Μαραντόνα»
  • [06] Άπαντες στη διάθεση του Σίλβα, χωρίς προβλήματα και η ΑΕΚ
  • [07] «Πιο γλυκός ο τίτλος με τον ΠΑΟΚ», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Σμαραγδής

  • [01] Αισιόδοξη για τις συνομιλίες με τους θεσμούς η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας

    Αισιόδοξοι για θετική έκβαση των συνομιλιών με τους θεσμούς, εμφανίστηκαν σήμερα με δηλώσεις τους από τα Χανιά, τόσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης.

    «Υπάρχει η ελπίδα μας ότι θα προχωρήσει και θα κλείσει με θετικό τρόπο αυτή η εκκρεμότητα», είπε ο κ. Ξανθός και επισήμανε: «Νομίζω ότι ο κόσμος δεν θέλει άλλη περίοδο αβεβαιότητας. Δεν έχει νόημα σ'αυτή τη φάση να συζητάμε αρνητικά σενάρια. Νομίζω ότι η προσπάθεια που κάνει συντονισμένα η κυβέρνηση είναι να κλείσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις. Έχουμε παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο, έχουμε τηρήσει τις συμφωνίες μας. Θεωρούμε ότι δεν μπορεί η χώρα μας να βρεθεί στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης που αφορά στην ουσία τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

    Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι «πιστεύω ότι είμαστε πλέον κοντά, μετά από ένα βαρύ, μεγάλο και δύσκολο εξάμηνο» και συμπλήρωσε πως «νομίζω ότι έρχεται η ώρα της λύτρωσης, που η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα, κλείνοντας η φάση της πρώτης αξιολόγησης και να μπούμε σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης».

    [02] Υπ. Οικονομίας: Προστατεύεται το 94% των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας

    Συμφωνία για το ενδιάμεσο καθεστώς προστασίας των «κόκκινων» δανείων, η οποία καλύπτει το 94% του συνόλου στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, έχει επιτευχθεί με τους θεσμούς, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας.

    Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στο σκέλος που αφορά στα «κόκκινα» δάνεια έχει καταλήξει στους εξής άξονες:

    -ανεξαρτήτως κατηγορίας, δηλαδή όχι μόνο τα στεγαστικά δάνεια αλλά και τα καταναλωτικά δάνεια, τα επισκευαστικά δάνεια, τα δάνεια ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών, καθώς και τα δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν διασφάλιση σε πρώτη κατοικία,

    -με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ (και χωρίς κάποιο εισοδηματικό κριτήριο, που θα απέκλειε σημαντικό αριθμό δανειοληπτών),

    -μέχρι το 2018.

    Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το όριο των 140.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας, και καθώς δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, καλύπτει το 94% του συνόλου στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας (στοιχεία 2013 - τα τελευταία διαθέσιμα). Σε αυτά προστίθενται επισκευαστικά, καταναλωτικά και επαγγελματικά δάνεια, καθώς και δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που συνδέονται με πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας μέχρι 140.000 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι με την πρόσφατη αναμόρφωση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος «Κατσέλη»), έχει εξασφαλιστεί η ένταξη στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου για περίπου 2 στους 3 δανειολήπτες. Μάλιστα, για το 25% που αντιστοιχεί στους πιο αδύναμους, προβλέπεται η ενίσχυσή τους από το κράτος, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις δόσεις. Η προστασία παραμένει η ίδια και δεν επηρεάζεται καθόλου από ενδεχόμενη μεταβίβαση του δανείου σε μη τραπεζική εταιρεία.

    [03] Εξηγήσεις από τον Μ. Ντράγκι ζητεί η γερμανική Βουλή

    Η επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου, κάλεσε για να δώσει εξηγήσεις τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της επιτροπής αυτής, στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    "Η πρόσκληση έγινε. Πρόκειται για πρόσκληση και όχι για κλήτευση",τόνισε ο Γκούντερ Κριχμπάουμ πρόεδρος της αναφερόμενης επιτροπής και μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

    Οι Γερμανοί συντηρητικοί ασκούν έντονη κριτική στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής που ασκεί η ΕΚΤ, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bildανέφερε ότι ο Ντράγκι ήταν έτοιμος να παρουσιαστεί στη γερμανική Κάτω Βουλή, προκειμένου να υπερασπιστεί τις πολιτικές που ακολουθεί.

    Ωστόσο, είναι ασυνήθιστο για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να δίνει απαντήσεις σ' ένα εθνικό κοινοβούλιο μιας χώρας που συμμετέχει στη ζώνη του ευρώ. Η τελευταία φορά που έπραξε κάτι ανάλογο, ήταν στη Γερμανία, το 2012.

    [04] Συνετρίβη ελικοπτέρου στη Νορβηγία - 13 νεκροί

    Οι 13 επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας θεωρούνται νεκροί, σύμφωνα με την αστυνομία, αναφέρει ημερήσια εφημερίδα.

    Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό δύο επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο συνεχίζονται, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του συντονιστικού κέντρου διάσωσης.

    Οι έντεκα επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο εντοπίστηκαν νεκροί, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης στη Νορβηγία.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες κατάγονταν από τη Νορβηγία.

    Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νορβηγίας, δηλώνει ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν μοντέλο της Eurocopter, σημειώνοντας ότι ο τύπος του ελικοπτέρου, είχε παρουσιάσει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το 2012.

    [05] Πογκμπά: «Θέλω να ξεπεράσω τον Πελέ και τον Μαραντόνα»

    Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς του σύγχρονου ποδοσφαίρου, με πολύ καλό παρόν και πολλά υποσχόμενο μέλλον. Ο λόγος για τον Γάλλο άσο της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, ο οποίος αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω του βλέμματα το προσεχές καλοκαίρι, αφ΄ ενός λόγω της παρουσίας του με τους «τρικολόρ» στο EURO 2016 και αφ΄ ετέρου γιατί θα αποτελέσει «μήλον της έριδος» για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

    Ο 23χρονος άσος δεν διστάζει να δηλώσει πως θέλει να ξεπεράσει τον Πελέ και τον Μαραντόνα. Μιλώντας στην «Repubblica» είπε μεταξύ άλλων: «Δεν υποστηρίζω ότι είμαι ο πιό δυνατός, αλλά ότι θέλω να γίνω. Απεχθάνομαι την ήττα και δουλεύω πολύ και σκληρά, επειδή θέλω να γίνω τέλειος και γιατί όταν νικώ είμαι ευτυχισμένος. Στόχος μου είναι να γράψω ιστορία, να γίνω ο καλύτερος μέσος της ιστορίας. Δεν δουλεύω για να γίνω ο πιό αγαπητός, αλλά ο καλύτερος. Θέλω να γίνω ένας θρύλος του ποδοσφαίρου, καλύτερος από τον Πελέ και τον Μαραντόνα».

    [06] Άπαντες στη διάθεση του Σίλβα, χωρίς προβλήματα και η ΑΕΚ

    Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Μάρκο Σίλβα, ενόψει του τελικού Κυπέλλου, που θα γίνει στις 7 Μαϊου στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς οι Τσόρι Ντομίνγκες, Ντα Κόστα και Ελαμπντελαουϊ, ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους και τέθηκαν στην διάθεση του Σίλβα.

    Οι «ερυθρόλευκοι», θα είναι... ελεύθεροι υπηρεσίας το Σαββατοκύριακο και θα επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη την Δευτέρα, προκειμένου να συνεχίσουν την προετοιμασία τους.

    Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και η ΑΕΚ. Ο Στέλιος Μανωλάς προετοιμάζει τους παίκτες του για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά και για τα πλέι οφ της Super League, που αρχίζουν στις 11 Μαϊου με το ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ.

    Οι «κιτρινόμαυροι» θα επιστρέψουν στα Σπάτα το απόγευμα της Δευτέρας για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους.

    [07] «Πιο γλυκός ο τίτλος με τον ΠΑΟΚ», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Σμαραγδής

    Η απόκτησή του συγκυριακή. Δεν θα μπορούσε να είναι, ωστόσο, περισσότερο ωφέλιμη, ακόμη και αν είχε υλοποιηθεί με πλάνο, στο «χτίσιμο» της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι. Τέλη Ιανουαρίου ο ΠΑΟΚ έβαλε στη «μηχανή» του τον Νίκο Σμαραγδή, επενδύοντας στην τεράστια εμπειρία του, προκειμένου να καλυφθεί με τον αρτιότερο τρόπο η αναγκαστική απουσία, λόγω σοβαρού τραυματισμού, του Γιάννη Παντακίδη.

    Κίνηση ματ, καθώς ο 34χρονος κεντρικός αποτέλεσε τη μεγάλη αποκάλυψη για το «Δικέφαλο» στα πλέι οφ της Volley League! «Έδρασε» καταλυτικά στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να κάνει τη μέγιστη ανατροπή ο ΠΑΟΚ και από 4ος στη βαθμολογία, στην κανονική διάρκεια της σεζόν, να «σπάσει» δύο πλεονεκτήματα έδρας, να υποτάξει στην ημιτελική φάση της διαδικασίας τον Ολυμπιακό και στην πορεία, στους τελικούς, τον Φοίνικα Σύρου και να πανηγυρίσει για δεύτερη συνεχή χρονιά, την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

    «Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από τους συμπαίκτες μου, για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ήμασταν, πάνω απ? όλα, ομάδα και πράξαμε αυτό που χρειαζόταν για να φτάσουμε στην κορυφή», τόνισε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 April 2016 - 16:32:25 UTC