Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν εκ των προτέρων μέτρα
  • [02] Η ΕΕ αυξάνει κατά 38 εκατομμύρια ευρώ τη βοήθεια που χορηγεί στην Αϊτή
  • [03] Συμβουλές για την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων τις μέρες της Λαμπρής
  • [04] Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων, ανατολικά της Σάμου
  • [05] Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το φετινό Πάσχα να γίνει έξοδος από τον φόβο και την απόγνωση, προς την ελπίδα

  • [01] Γ. Ντάισελμπλουμ: Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν εκ των προτέρων μέτρα

    «Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ» δήλωσε ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ (Eurogroup) Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Στάμπα». Αναλυτικότερα, ερωτηθείς από την ιταλική εφημερίδα σχετικά με το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις απάντησε: «Στο Εκοφίν του Άμστερνταμ επιτελέσαμε σημαντική πρόοδο. Υπάρχει μια συμφωνία αρχής σε σχέση με την πρώτη δέσμη που ισοδυναμεί με το 3% του ΑΕΠ. Λείπει η συμφωνία για το δεύτερο κεφάλαιο, τα αυτόματα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Οι προβλέψεις αποκλίνουν, το ΔΝΤ επιθυμεί να έχει μια ασφάλεια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι δύσκολο. Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ».

    «Είναι ένα ευαίσθητο θέμα και ο κόσμος εκνευρίζεται εύκολα. Η ερώτησή μου είναι: "το να ανησυχούμε βοηθά; Πρέπει να είμαστε σοβαροί". Υπάρχει μια συμφωνία στον ορίζοντα, με συγκεκριμένους στόχους. Αυτό έχω να πω», δήλωσε ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ (Eurogroup) Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ερώτηση σχετικά με κάποιες νέες αναφορές σε πιθανότητα «Γκρέξιτ».

    Σε ερώτηση της Λα Στάμπα αν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο ακυρώθηκε το προγραμματισμένο για χθες Γιουρογκορούπ, ο επικεφαλής του απαντά ότι «είναι θέμα χρόνου» και πως «χρειάζεται εναλλακτική προσέγγιση».

    Σχετικά με την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα υπογραμμίζει ότι «πριν από ένα χρόνο ήταν μηδενική, αλλά στη συνέχεια έγιναν μεγάλα βήματα προόδου». «Είμαστε κοντά, χρειάζεται μόνον μια επιπλέον εγγύηση», εξηγεί ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

    Σε ό,τι αφορά, τέλος, το αίτημα για σύγκληση έκτατης Ευρωπαϊκής Συνόδου, εκτιμά ότι «δεν θα βοηθούσε» από τη στιγμή που «το Γιουρογκρούπ πρέπει και μπορεί να λύσει το θέμα». «Θα ειδωθούμε και πάλι στις 9 Μαΐου στις Βρυξέλλες», τονίζει, τέλος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    [02] Η ΕΕ αυξάνει κατά 38 εκατομμύρια ευρώ τη βοήθεια που χορηγεί στην Αϊτή

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χορηγήσει επιπρόσθετη βοήθεια ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ στην Αϊτή, ώστε οι αρχές της χώρας να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ξηρασίας και της μεταναστευτικής κρίσης που συνεχίζεται με τη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία.Η ΕΕ θα εκταμιεύσει επειγόντως 12,2 εκατ. ευρώ προκειμένου «να καλυφθούν οι ανάγκες σε τρόφιμα και πόσιμο νερό 400.000 και πλέον Αϊτινών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου την οποία έδωσε στη δημοσιότητα χθες.

    Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο έχει προκαλέσει την καταστροφή σχεδόν του 70% της συγκομιδής του αγροτικού τομέα τους τελευταίους μήνες και περίπου 3,6 εκατ. Αϊτινοί βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την πείνα, εκ των οποίων το 1,3 εκατομμύριο βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας διατροφικής ανασφάλειας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.

    [03] Συμβουλές για την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων τις μέρες της Λαμπρής

    Μέρες γιορτής και χαράς η πασχαλινή περίοδος, φυσικά ιδιαίτερα για τα παιδιά και η πρόεδρος του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», Natasha Clive Βρέκοσι, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, δίνει μια σειρά χρήσιμων συμβουλών για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

    Όπως λέει η κ. Βρέκοσι, κατά την περίοδο των πασχαλινών εορτών, όπου τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, για να μην υπάρξουν απρόοπτα χρειάζεται σωστή επίβλεψη.

    Δεν αφήνουμε ποτέ μικρά παιδιά χωρίς επίβλεψη στην κουζίνα όταν ετοιμάζουμε πασχαλινές λιχουδιές, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στις λαμπάδες, αποφεύγοντας όσες είναι στολισμένες με εύφλεκτα υλικά και να εξηγούμε στα παιδιά πως πρέπει να τις κρατάνε. Η φλόγα και το λιωμένο κερί, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα. Ιδιαίτερη προσοχή στις ψησταριές και στις σούβλες την Κυριακή του Πάσχα. Τα αναμμένα κάρβουνα και τα πυρωμένα σίδερα αποτελούν αιτία σοβαρών εγκαυμάτων.

    [04] Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων, ανατολικά της Σάμου

    Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα εννέα προσφύγων ανατολικά της Σάμου προχώρησαν τα ξημερώματα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

    Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στον λιμένα Βαθέος, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο του νησιού.

    [05] Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το φετινό Πάσχα να γίνει έξοδος από τον φόβο και την απόγνωση, προς την ελπίδα

    «Το φετινό Πάσχα ας γίνει έξοδος από το φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια», προέτρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε χθες την ακολουθία του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να είναι αισιόδοξοι και επισήμανε πως «απόψε θα ακούσουμε και θα πούμε πολλές φορές την ευχή καλό Πάσχα. Πάσχα είναι μια παλαιοδιαθηκική λέξη που σημαίνει έξοδος, διάβαση, πέρασμα. Το πέρασμα, δηλαδή, του ισραηλιτικού λαού από την Αίγυπτο προς τη γη της Χαναάν. Με άλλα λόγια, από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην αλήθεια, από τον θάνατο στη ζωή». Ευχήθηκε, μάλιστα, «ας γίνει με την λαμπροφόρο ανάσταση του Χριστού μας, το φετινό Πάσχα για όλους μας μια έξοδος από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, από το "εγώ"στο "εμείς", από τις ποικίλες φανερώσεις του θανάτου στην εμπειρία της αναστημένης ζωής». Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιπλέον, έκανε λόγο για τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εποχής και υπογράμμισε:

    «Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η απελπισία και η απόγνωση έγιναν οι κυρίαρχες γεύσεις της καθημερινότητάς μας. Η αγαπημένη μας πατρίδα δοκιμάζεται παντοιοτρόπως. Γύρω μας μαίνονται πόλεμοι και καταστροφές. Τα νησιωτικά μας παράλια έγιναν υγροί τάφοι ψυχών, κατατρεγμένων από τον πόλεμο και την δυστυχία. Η χώρα μας κατακλύστηκε από πρόσφυγες και μετανάστες που βιώνουν την εξαθλίωση και τα αδιέξοδα που συνεπάγονται οι πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητας των ισχυρών της γης. Και ο λαός μας, ζώντας ο ίδιος τις δικές του δοκιμασίες, τις δικές του δυσκολίες, την ολοένα και πιο επώδυνη οικονομική κρίση, την ανεργία, τη συνεχή μετανάστευση των παιδιών μας, την αβεβαιότητα για το αύριο, την αίσθηση ότι κάποιοι κλέβουν, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας, δείχνει έμπρακτα το μεγαλείο της ψυχής του και την ανωτερότητα της πολιτικής του καταγωγής. Υπομένει αγωνιζόμενος. Δίνει με αξιοπρέπεια τις μάχες του, προβάλλοντας μεγαλόπρεπα την ψυχική και υλική του γενναιοδωρία, μοιραζόμενος το υστέρημά του και πολεμώντας να διατηρήσει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 April 2016 - 8:32:26 UTC