Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαξίμου: Λίγο πριν την Ανάσταση, η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της
  • [02] Λαμπριάτικο τραπέζι χωρίς επιπλέον... κιλά
  • [03] Έγιναν κομμάτια χιλιάδες «μπότηδες» στην Κέρκυρα που γιορτάζει την Πρώτη Ανάσταση του Κυρίου
  • [04] Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το φετινό Πάσχα να γίνει έξοδος από τον φόβο και την απόγνωση, προς την ελπίδα
  • [05] Αναχαίτιση αμερικανικού μαχητικού, από ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος στη Βαλτική Θάλασσα
  • [06] Γερμανία: Συγκρούσεις μεταξύ αριστερών διαδηλωτών και ακροδεξιών του κόμματος AfD στη Στουτγκάρδη
  • [07] Σοβαρές καταστροφές από πυρκαγιά σε λατρευτικό χώρο μουσουλμάνων, στη Γαλλία
  • [08] Απευθείας μετάδοση από την Web TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ της Αναστάσιμης Ακολουθίας από τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι
  • [09] Ιράκ: Τουλάχιστον 19 νεκροί από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον σιιτών προσκυνητών

  • [01] Μαξίμου: Λίγο πριν την Ανάσταση, η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της

    «Λίγο πριν την Ανάσταση, η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει ότι τις τελευταίες μέρες και ενόσω μια, δύσκολη και σύνθετη, διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο λεπτό σημείο της, «γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκώς εντεινόμενης παραπληροφόρησης και κινδυνολογίας από μεγάλη μερίδα εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Από το ό,τι η κυβέρνηση δέχθηκε τα πάντα και υπογράφει "στα τέσσερα", μέχρι ότι μας γυρνάνε στη δραχμή ή ό,τι δεν μιλούν μεταξύ τους οι βασικοί διαπραγματευτές».

    «Δεν μας είναι ξένη, ούτε πρωτόγνωρη αυτή η τακτική», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία υπενθυμίζεται ότι «από τον Γενάρη του 2015 μέχρι σήμερα, η διαπλοκή έχει παίξει αρκετές φορές τα "ρέστα" της. Σήμερα, παρότι δεν τους έχει μείνει ούτε ίχνος αξιοπιστίας, επιμένουν πεισματικά. Αναμενόμενο. Δεν τους έχει απομείνει άλλη ελπίδα. Με ανυπόστατα δημοσιεύματα προσπαθούν, για άλλη μια φορά, να δημιουργήσουν κλίμα καταστροφής και διαφωνιών ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης».

    «Σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση, «λόγω της ημέρας, αντί άλλης απάντησης και αυτονόητων διαψεύσεων σε πρωτοσέλιδους τίτλους φθηνής προπαγάνδας, στέλνουμε στους εκδότες των συγκροτημάτων της διαπλοκής και στους κομιστές της κίτρινης δημοσιογραφίας, τις ευχές και την κατανόηση μας. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία... Καλό Πάσχα σε όλους, μα πιο πολύ στον ελληνικό λαό για την Ανάσταση που προσδοκά, που δικαιούται και, πράγματι, έρχεται!».

    [02] Λαμπριάτικο τραπέζι χωρίς επιπλέον... κιλά

    «Είναι γεγονός ότι το Μεγάλο Σάββατο με την επιστροφή από τις εκκλησιές στα σπίτια μας, αρχίζουν και τα διατροφικά ολισθήματα τα οποία συνεχίζονται μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η πρόσληψη κατά μέσο όρο 1-2 κιλών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, ο οποίος έλαβε την πρωτοβουλία να αναρτήσει μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές. Διατροφικές συμβουλές που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προσπάθεια αποφυγής πρόσληψης βάρους.

    Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας:

    - To μεσημέρι του Μεγάλου Σάββατου και στo πλαίσιo της νηστείας μπορείτε να καταναλώσετε μια μερίδα λαδερού φαγητού (π.χ. φασολάκια, αγκινάρες κ.λπ.), ενώ το βράδυ μπορείτε να προτιμήσετε μαγειρίτσα, αντί για τηγανιτή συκωταριά

    - Μια καλή λύση όσον αφορά τα κουλουράκια και το τσουρέκι, είναι να τα εντάξετε στο πρωινό σας γεύμα μαζί με ένα ποτήρι ημιαποβουτυρωμένου γάλατος

    - Αναφορικά με το κρέας, προτιμήστε το κατσίκι από το αρνί, επιλέξτε τα πιο άπαχα τμήματα του ζώου (όπως η σέλα και το μπούτι) και προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε την κατανάλωσης πέτσας. Να καταναλώνεται το αρνί με μέτρο, διότι το κρέας του περιέχει διπλάσιο λίπος απ' όσο το μοσχαρίσιο και λίγο περισσότερο από το χοιρινό.

    - Η ύπαρξη της σαλάτας στο μεσημεριανό γεύμα θεωρείται απαραίτητη, καθώς τα λαχανικά επιφέρουν γρηγορότερα τον κορεσμό με αποτέλεσμα να τρώμε μικρότερες ποσότητες.

    - Αν θέλετε να γλυκαθείτε μπορείτε να επιλέξετε κάποιο απλό παγωτό (χωρίς σιρόπια και ξηρούς καρπούς), καθώς είναι από τα επιδόρπια με τις λιγότερες θερμίδες και ταυτόχρονα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά.

    - Η κατανάλωση του αλκοόλ θα πρέπει να γίνεται με μέτρο (2-3 ποτά την ημέρα), γιατί το αλκοόλ αποδίδει αρκετές θερμίδες.

    - Το βράδυ κάντε ένα ελαφρύ γεύμα, όπως είναι το γιαούρτι με φρούτα, σαλάτα με άπαχο κρέας ή άπαχο τυρί, μια καταπραϋντική χορτόσουπα, σαλάτα με δύο αυγά βραστά

    - Ποτέ μην ξεχνάτε ότι η φυσική δραστηριότητα βοηθάει στην διατήρηση του βάρους, αφήστε τα μηχανάκια στην άκρη και γυρίστε εσείς τη σούβλα, χορέψτε με τους φίλους σας και τους συγγενείς σας και το απογευματάκι κάντε έναν περίπατο στην εξοχή.

    [03] Έγιναν κομμάτια χιλιάδες «μπότηδες» στην Κέρκυρα που γιορτάζει την Πρώτη Ανάσταση του Κυρίου

    Στα κόκκινα ντύθηκε η πριγκίπισσα του Ιονίου που γιορτάζει την πρώτη Ανάσταση του Κυρίου. Μέσα σε ένα θορυβώδες κλίμα χιλιάδες «μπότηδες», όπως θέλει το μοναδικό αυτό έθιμο της Κέρκυρας, πετάχτηκαν από τα μικρά μπαλκόνια των Κερκυραίων στην πλατεία Σπιανάδα, που δε θυμίζει τίποτα πλέον από την χθεσινή θλιμμένη κατανυκτική της ατμόσφαιρα.

    Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης, οι κάτοικοι της Κέρκυρας, έβγαλαν στα μπαλκόνια τους τα κόκκινα εμβλήματα, απομεινάρια της ενετοκρατίας και πέταξαν τα τεράστια κόκκινα κανάτια, γεμάτα από νερό, με τις κορδέλες τους να χορεύουν στην πτώση τους κάτω από τους ήχους των φιλαρμονικών σε έντονους εορταστικούς ρυθμούς, και τους βροντερούς κανονιοβολισμούς που ακούγονταν από το Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας.

    Επιφωνήματα και ζητωκραυγές ενθουσιασμού και χαράς, από τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού, πλημμύρισαν τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων την πλατεία Σπιανάδα της Κέρκυρας, ενώ δόθηκε μάχη από τους παραβρισκόμενους που έσπευσαν να πάρουν ένα μικρό κομματάκι από τους σπασμένους «μπότηδες», προκειμένου να το βάλουν στο εικονοστάσι τους για να τους φέρει τύχη και ευημερία.

    Η Κέρκυρα που σήμερα ξύπνησε νωρίς με την αναπαράσταση του σεισμού που έγινε στις 6.00 το πρωί, στην Παναγία των Ξένων, ακολούθησε πιστά την παράδοση με τη μεγαλειώδη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα , που καθιερώθηκε το 1550, και λίγες ώρες αργότερα, ο θρήνος έδωσε τη θέση του στη χαρά, με την Πρώτη Ανάσταση. Κι ενώ η φασαρία των «μπότηδων» τελειώνει, οι φιλαρμονικές συνεχίζουν τη χαρμόσυνη μουσική τους με το εμβατήριο «Μη φοβάστε, Γραικοί?» να κυριαρχεί στον αέρα.

    Την ίδια ώρα, στην γειτονιά της Πίνιας, λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Σπιανάδα, έχει στηθεί ένα μεγάλο ανοιχτό βαρέλι, η Μαστέλα. Σύμφωνα με το έθιμο, οι περαστικοί πετούν νομίσματα μέσα κάνοντας ευχές. Με το άκουσμα της Πρώτη Ανάστασης κάποιος τρέχει να βουτήξει μέσα, παίρνει τα χρήματα και παρότι γίνεται μούσκεμα, είναι και ο τυχερός.

    Το ενδιαφέρον όλων τώρα στρέφεται στη βραδινή Αναστάσιμη ακολουθία που λαμβάνει χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κάποτε ερχόντουσαν όλοι οι Κερκυραίοι με τα πόδια από τα χωριά τους, προκειμένου να ζήσουν το μεγαλείο της Αναστάσεως όλοι μαζί, στην πλατεία Σπιανάδα. Σήμερα, πολλοί κρατάνε θέση από νωρίς το πρωί, καθώς οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού δίνουν πιστά κάθε χρόνο το ραντεβού τους στις 11.00 το βράδυ, με την αποκορύφωση στις 12 τα μεσάνυχτα, όπου με το "Χριστός Ανέστη", εκατοντάδες βεγγαλικά εκτοξεύονται στον ουρανό, κάνοντας τη νύχτα μέρα, κάτω από τον ήχο των φιλαρμονικών της πόλης που στέλνουν το μήνυμα της Ανάστασης σε όλο το Ιόνιο Πέλαγος.

    [04] Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το φετινό Πάσχα να γίνει έξοδος από τον φόβο και την απόγνωση, προς την ελπίδα

    «Το φετινό Πάσχα ας γίνει έξοδος από το φόβο και την απόγνωση προς την ελπίδα και την αγαπητική δημιουργικότητα, από την υποκρισία στην αλήθεια», προέτρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε χθες την ακολουθία του Επιταφίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να είναι αισιόδοξοι και επισήμανε πως «απόψε θα ακούσουμε και θα πούμε πολλές φορές την ευχή καλό Πάσχα. Πάσχα είναι μια παλαιοδιαθηκική λέξη που σημαίνει έξοδος, διάβαση, πέρασμα. Το πέρασμα, δηλαδή, του ισραηλιτικού λαού από την Αίγυπτο προς τη γη της Χαναάν. Με άλλα λόγια, από τη σκλαβιά στην ελευθερία, από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην αλήθεια, από τον θάνατο στη ζωή». Ευχήθηκε, μάλιστα, «ας γίνει με την λαμπροφόρο ανάσταση του Χριστού μας, το φετινό Πάσχα για όλους μας μια έξοδος από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, από το "εγώ"στο "εμείς", από τις ποικίλες φανερώσεις του θανάτου στην εμπειρία της αναστημένης ζωής». Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιπλέον, έκανε λόγο για τις δυσκολίες και τα προβλήματα της εποχής και υπογράμμισε:

    «Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η απελπισία και η απόγνωση έγιναν οι κυρίαρχες γεύσεις της καθημερινότητάς μας. Η αγαπημένη μας πατρίδα δοκιμάζεται παντοιοτρόπως. Γύρω μας μαίνονται πόλεμοι και καταστροφές. Τα νησιωτικά μας παράλια έγιναν υγροί τάφοι ψυχών, κατατρεγμένων από τον πόλεμο και την δυστυχία. Η χώρα μας κατακλύστηκε από πρόσφυγες και μετανάστες που βιώνουν την εξαθλίωση και τα αδιέξοδα που συνεπάγονται οι πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητας των ισχυρών της γης. Και ο λαός μας, ζώντας ο ίδιος τις δικές του δοκιμασίες, τις δικές του δυσκολίες, την ολοένα και πιο επώδυνη οικονομική κρίση, την ανεργία, τη συνεχή μετανάστευση των παιδιών μας, την αβεβαιότητα για το αύριο, την αίσθηση ότι κάποιοι κλέβουν, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας, δείχνει έμπρακτα το μεγαλείο της ψυχής του και την ανωτερότητα της πολιτικής του καταγωγής. Υπομένει αγωνιζόμενος. Δίνει με αξιοπρέπεια τις μάχες του, προβάλλοντας μεγαλόπρεπα την ψυχική και υλική του γενναιοδωρία, μοιραζόμενος το υστέρημά του και πολεμώντας να διατηρήσει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια του».

    [05] Αναχαίτιση αμερικανικού μαχητικού, από ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος στη Βαλτική Θάλασσα

    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσεσήμερα ότι προχώρησε στην αναχαίτιση ενός αμερικανικού αεροσκάφους που πλησίαζε τη ρωσική συνοριακή γραμμή στη Βαλτική Θάλασσα, καθώς το αμερικανικό αεροσκάφος είχε θέσει εκτός λειτουργίας την ειδική συσκευή μετάδοσης ηλεκτρονικού σήματος (transponder) που είναι απαραίτητη για την αναγνώρισή του από άλλα αεροσκάφη.

    Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 πραγματοποιούσε πτήση ρουτίνας στο διεθνή εναέριο χώρο, όταν αναχαιτίστηκε από ρωσικό μαχητικό SU-27 κατά τρόπο «μη ασφαλή και μη επαγγελματικό».

    Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το ρωσικό μαχητικό πλησίασε το αμερικανικό αεροσκάφος σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων, πραγματοποιώντας ελιγμό αυτό-περιστροφής (barrel roll).

    «Όλες οι πτήσεις των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς για τη χρήση του εναέριου χώρου»τόνισε σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να συνεχίσει: «Η αμερικανική αεροπορία έχει δύο επιλογές, είτε να μην πετάει κοντά στα σύνορά μας είτε να έχει σε λειτουργία της απαραίτητες συσκευές για την αναγνώριση των αεροσκαφών της».

    [06] Γερμανία: Συγκρούσεις μεταξύ αριστερών διαδηλωτών και ακροδεξιών του κόμματος AfD στη Στουτγκάρδη

    Συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ αριστερών διαδηλωτών και ακροδεξιών του κόμματος AfD στη Στουτγκάρδη της νοτιοδυτικής Γερμανίας. Οι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα και πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στις συμπλοκές που έγιναν, καθώς στην πόλη πραγματοποιείται συνέδριο του AfD.

    Περίπου 400 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί σύμφωνα με την αστυνομία. Οι διαδηλωτές εμπόδισαν την πρόσβαση στους γύρω δρόμους, από το σημείο διεξαγωγής του ετήσιου συνεδρίου της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD). Η κατάληψη των δρόμων έγινε με τη χρήση λάστιχων αυτοκινήτων, αλλά και την οργάνωση ανθρώπινων αλυσίδων, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Το AfD έχει ταχθεί κατά της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία, ενώ οι συγκρούσεις υποδηλώνουν την ένταση που καλλιεργείται στη γερμανική κοινωνία, μετά την υποδοχή ενός εκατομμυρίου και πλέον μεταναστών και προσφύγων στη χώρα, το 2015.

    [07] Σοβαρές καταστροφές από πυρκαγιά σε λατρευτικό χώρο μουσουλμάνων, στη Γαλλία

    Σοβαρές καταστροφές έγιναν από πυρκαγιά σε λατρευτικό χώρο για μουσουλμάνους στην πρωτεύουσα της Κορσικής, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Η χθεσινή πυρκαγιά σημειώθηκε τέσσερις μήνες μετά τη λεηλασία, ενός άλλου λατρευτικού χώρου των μουσουλμάνων στην περιοχή.

    Κανένας δεν τραυματίστηκε από την πυρκαγιά στο Αζάτσιο. Οι αστυνομικές αρχές προσανατολίζονται προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας, καθώς εντοπίστηκαν δύο ξεχωριστές εστίες φωτιάς.

    [08] Απευθείας μετάδοση από την Web TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ της Αναστάσιμης Ακολουθίας από τον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι

    Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεωνστoπλαίσιο της συνεργασίας που ξεκινάει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, θα μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση την Αναστάσιμη Ακολουθία του Μεγάλου Σαββάτου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

    Η Ακολουθία θα ξεκινήσει στις 22:45 ώρα Ελλάδας, και θα προβληθεί ελεύθερα χωρίς συνδρομή,μέσωliveStreamingαπό την κεντρική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.Η μετάδοση γίνεται με την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς και της Hellas Sat.

    Διαβάστε επίσης: Ι.Αμανατίδης: Ανεκτίμητη υπηρεσία στον απανταχού Ελληνισμό η μετάδοση από το ΑΠΕ ΜΠΕ της Αναστάσιμης Ακολουθίας στο Φανάρι

    [09] Ιράκ: Τουλάχιστον 19 νεκροί από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον σιιτών προσκυνητών

    Τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί και 48 οι τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά σιϊτών μουσουλμάνων σε συνοικία της νοτιοανατολικής Βαγδάτης, σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία.

    Την ευθύνη για την επίθεση αυτή, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ενώ μια δεύτερη επίθεση σε σημείο ελέγχου σιϊτών παραστρατιωτικών σημειώθηκε στο προάστιο Ντορά της Βαγδάτης. Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στη βομβιστική επίθεση ήταν παγιδευμένο με τρεις τόνους εκρηκτικού υλικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 April 2016 - 12:32:27 UTC