Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαξίμου: Ισχυρό όπλο ενόψει αξιολόγησης, οι ανακοινώσεις της Eurostat
  • [02] Να καταλήξουν σε συμφωνία «πολύ σύντομα», κάλεσε τους υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης ο Ντ. Τουσκ
  • [03] Στο Αυτόφωρο οι γονείς της 4χρονης Μαρίας
  • [04] Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, σήμερα
  • [05] Ξεκινούν το Σάββατο οι εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια λειτουργίας του Οδοντωτού
  • [06] Ρ. Δούρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει πλέον η ΕΕ πραγματική κοινή πολιτική ασύλου
  • [07] ΗΠΑ: Σάντερς και Τραμπ, οι νικητές στην Ιντιάνα
  • [08] Παγκόσμιο συνέδριο για «Το μέλλον της ανθρωπότητας»: Ερχονται τα ρομπότ για να πάρουν τις δουλειές σας
  • [09] Το Παρίσι τίθεται επικεφαλής κατά του σχεδίου διατλαντικής συμφωνίας ΤΤΙΡ
  • [10] Ο Τεντ Κρουζ παραιτήθηκε της κούρσας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
  • [11] Πάνω σε βράχια προσέκρουσαν δύο σκάφη καταμαράν σε θαλάσσια περιοχή της Λευκάδας
  • [12] Ο Β.Σόιμπλε αποκλείει να υπάρξει «μεγάλη κρίση» στην Ελλάδα φέτος
  • [13] Αντάρτες βομβάρδισαν νοσοκομείο στο Χαλέπι

  • [01] Μαξίμου: Ισχυρό όπλο ενόψει αξιολόγησης, οι ανακοινώσεις της Eurostat

    Ιδιαίτερη ικανοποίηση αποτυπώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη χθεσινήσύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από το δεύτερο κύμα ανακοινώσεων της Eurostat, που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στην ανάκαμψη το β' εξάμηνο τους 2016, αλλά και ταχύτερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

    Όπως προκύπτει από τη σύσκεψη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας εν όψει της τελικής διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Επιπλέον, εξαιρετικά θετικές κρίνονται οι δηλώσεις των Πιέρ Μοσκοβισί και Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και η πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενώ οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η ελληνική πλευρά.

    Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συνεχίσει τις επαφές και τις συζητήσεις με ομολόγους τους, σχετικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.

    Τέλος, σύμφωνα με τις πηγές της κυβέρνησης, διαπιστώθηκε η καθημερινή προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να διασπείρουν παραπλανητικές ειδήσεις και καταστροφολογία: «Είναι σαφές ότι η προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε κάποιους που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Αυτοί που παίζουν τα ρέστα τους στο σενάριο του αδιέξοδου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι έχουν ήδη χάσει».

    [02] Να καταλήξουν σε συμφωνία «πολύ σύντομα», κάλεσε τους υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης ο Ντ. Τουσκ

    Να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα «πολύ σύντομα» κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας ο πρόεδρος Τουσκ δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη. Καλώ τους υπουργούς Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία πολύ σύντομα και ελπίζω πως ως το τέλος του Μαΐου, οπότε θα συναντηθούμε για τη Σύνοδο των G7 η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα έχει αξιολογηθεί θετικά. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους υπουργούς και τους θεσμούς να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

    [03] Στο Αυτόφωρο οι γονείς της 4χρονης Μαρίας

    Σήμερα αναμένεται να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι γονείς της μικρής που χάθηκε ανήμερα του Πάσχα στον Σκαραμαγκά και εντοπίστηκε την επομένη σε περιοχή του Χαϊδαρίου.

    Οι γονείς της 4χρονης Μαρίας οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κινδύνου κατά συναυτουργία και τους παρέπεμψε σε δίκη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.Οι δύο κατηγορούμενοι, που θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ ως τη δίκη τους, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του Εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι όταν για ελάχιστο διάστημα το άφησαν μόνο του.

    [04] Πρεμιέρα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, σήμερα

    Το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων ξεκινά σήμερα, 4 Μαΐου και θα διαρκέσει ως τις 10 Μαΐου.Αξίζει να σημειωθεί πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινούσαν μία μέρα νωρίτερα, όμως η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τις μεταθέτει κατά μία μέρα και, έτσι, αρχίζουνσήμερα.

    Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ενώ οι ώρες λειτουργίας γι' αυτή την ημέρα θα είναι από τις 11 πμ έως τις 8μμ, σύμφωνα με το ΣΕΛΠΕ.

    [05] Ξεκινούν το Σάββατο οι εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια λειτουργίας του Οδοντωτού

    Ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο στονσιδηροδρομικό σταθμό των Καλαβρύτων οι εκδηλώσεις για τα 120 χρόνια από την λειτουργία του Οδοντωτού, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα, «μας ταξιδεύει, μας ενώνει, μας εμπνέει». Η έναρξη των εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί να γίνει από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με την παρουσία των δημάρχων Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου και Καλαβρύτων Γιώργου Λαζουρά, καθώς και στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Η εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου, περιλαμβάνει επανεκκίνηση της μουσειακής ατμήλατης μηχανής, ομιλίες και παρουσιάσεις για την ιστορία των 120 χρόνων του Οδοντωτού.

    Στις 8:00 το πρωί της Κυριακής, χιλιάδες πεζοπόροι αναμένεται να συμμετάσχουν στο 36ο πέρασμα από το φαράγγι του Βουραϊκού. Το πέρασμα συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού.

    Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιουνίου, έχουν ως βασικό στόχο να αναδείξουν την μοναδικότητα και την αξία τού Οδοντωτού, ως μέσο συγκοινωνίας, ως τουριστικό κεφάλαιο, αλλά και ως στοιχείο πολιτισμού. Κυρίαρχος στόχος των διοργανωτών είναι το πρόγραμμα που ξεκινά φέτος και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, να γίνει θεσμός κάθε Μάιο.

    [06] Ρ. Δούρου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει πλέον η ΕΕ πραγματική κοινή πολιτική ασύλου

    «Οι Περιφέρειες καλούνται άμεσα να εφαρμόσουν επί τόπου πολιτικές για το μεταναστευτικό / προσφυγικό χωρίς να έχει ακουστεί η φωνή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και χωρίς να έχουν πρόσβαση στα ειδικά για το μεταναστευτικό ευρωπαϊκά ταμεία και χρηματοδοτικά εργαλεία», τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. «Ωστόσο, οι περιφερειακές και τοπικές αρχές έχουν τη γνώση και βρίσκονται στην κατάλληλη θέση για να λειτουργήσουν καταλυτικά στην κατεύθυνση μιας κοινής ευρωπαϊκής απάντησης. Για αυτό και χρειάζεται να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες, να ασκηθεί πίεση προκειμένου η ΕΕ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη σημερινή κατάσταση και παράλληλα να αποκτήσει μια συνεκτική, δίκαιη και αποτελεσματική προσφυγική πολιτική. Είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσει πλέον η ΕΕ μια πραγματική κοινή πολιτική ασύλου, με δίκαιη κατανομή των ευθυνών, χωρίς μονομερείς ενέργειες», συνέχισε η ίδια. «Πρόκειται για κρίσιμο στοίχημα για την ίδια την ΕΕ και τα ιδεώδη της, γιατί διακυβεύεται η αξιοπιστία της, κυρίως στα μάτια των νέων», παρατήρησε τέλος η κ. Δούρου.

    Με τη συμμετοχή της σήμερα, Τρίτη, 3 Μαΐου, σε διεθνές Φόρουμ που διοργανώθηκε στη Βαρκελώνη με αντικείμενο την «υποδοχή και την ενσωμάτωση των προσφύγων στην ΕΕ», η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των ευρωπαϊκών της επαφών με αντικείμενο το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα.

    [07] ΗΠΑ: Σάντερς και Τραμπ, οι νικητές στην Ιντιάνα

    Ο Μπέρνι Σάντερς, υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα, αναμένεται ότι θα νικήσει στην Ιντιάνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων, FOX και MSNBC.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του, δήλωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία του, σημείωσε μία εκπληκτική νίκη στην Ιντιάνα.

    Ο δεύτερος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Τεντ Κρουζ, αποσύρθηκε από την προκριματική κούρσα.

    [08] Παγκόσμιο συνέδριο για «Το μέλλον της ανθρωπότητας»: Ερχονται τα ρομπότ για να πάρουν τις δουλειές σας

    Μερικοί από τους πλουσιότερους, ευφυέστερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο είχαν ένα μήνυμα να μεταφέρουν σε εμάς καθώς συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν επείγοντα παγκόσμια θέματα: Έρχονται τα ρομπότ.Στην Παγκόσμιο Συνέδριο του Ιδρύματος Milken στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας, τουλάχιστον τέσσερις συζητήσεις εως τώρα είχαν ως θέμα την τεχνολογία που υποκαθιστά εργασίες σε τομείς από τις αγορές έως την εξόρυξη - και, το σημαντικότερο, δουλειές.

    "Τα περισσότερα οφέλη που βλέπουμε από την αυτοματοποίηση σχετίζονται με καλύτερη ποιότητα και λιγότερα σφάλματα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις όντως μειώνει και τις θέσεις εργασίας", είπε χθες σε συζήτηση ο Μάικλ Τσούι, συνεργάτης του Ιδρύματος McKinsey Global.Το τετραήμερο συνέδριο, που ξεκίνησε την Κυριακή, το παρακολουθούν 3.500 άτομα μόνο με πρόσκληση. Το θέμα του είναι "Το μέλλον της ανθρωπότητας".

    Η τεχνολογία δεν έχει απλώς εξαλείψει τις χαμηλόμισθες δουλειές που απαιτούν λίγα προσόντα, είπαν μερικοί από τους 700 ομιλητές. Αναφέρθηκαν σε ρομπότ που οδηγούσαν φορτηγά σε μερικά ορυχεία της Αυστραλίας, σε δικηγορικά προγράμματα για εταιρείες τα οποία αντικαθιστούν προσωπικό με μεταπτυχιακές σπουδές που εξετάζουν χιλιάδες εγγράφων πριν από δίκες, και, στην Γουόλ Στριτ, την αυτοματοποίηση εργασιών που προηγουμένως διεκπεραιώνονταν από τραπεζίτες με πτυχία MBA ή με ντοκτορά.

    [09] Το Παρίσι τίθεται επικεφαλής κατά του σχεδίου διατλαντικής συμφωνίας ΤΤΙΡ

    Μετά τις αποκαλύψεις της Greenpeace με την δημοσίευση εμπιστευτικών εγγράφων που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, η Γαλλία τάχθηκε σήμερα κατά του σχεδίου της συμφωνίας αυτής προειδοποιώντας ότι θα την μπλοκάρει, αν οι Βρυξέλλες δεν αποσπάσουν παραχωρήσεις από την Ουάσινγκτον.

    "Ουδέποτε θα δεχτούμε να αμφισβητηθούν βασικές αρχές για τη γεωργία μας, τον πολιτισμό μας, την αμοιβαιότητα όσον αφορά την πρόσβαση στις δημόσιες αγορές", δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. "Ως εκ τούτου, σε αυτό το στάδιο των διαπραγματεύσεων, "η Γαλλία λέει όχι" στη διατλαντική συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών (ΤΤΙΡ ή TAFTA), "καθώς δεν τάσσεται υπέρ του ελεύθερου εμπορίου χωρίς κανόνες", τόνισε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, την επομένη της δημοσίευσης από την Greenpeace μυστικών εγγράφων σχετικά με τις συζητήσεις για την ΤΤΙΡ. "Θέσαμε αρχές στο πλαίσιο των διεθνών εμπορικών διαπραγματεύσεων. Αναφέρομαι στους υγειονομικούς κανόνες, τους διατροφικούς, τους κοινωνικούς, τους πολιτιστικούς, τους περιβαλλοντικούς".

    Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Γαλλίας Ματιάς Φεκλ είχε προειδοποιήσει ότι η διακοπή των διαπραγματεύσεων είναι "η πιο πιθανή επιλογή" σήμερα.

    Χθες, η Greenpeace δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα που αφορούν τις συνομιλίες αυτές, τα οποία εντείνουν, σύμφωνα με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τον φόβο ότι αυτή η εμπορική συμφωνία θα οδηγήσει σε μια γενικευμένη απορρύθμιση προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.

    Ο Φεκλ κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνησή του θα μπλοκάρει την ΤΤΙΡ: "δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς τη Γαλλία και πόσο μάλλον εναντίον της Γαλλίας. Θέλουμε αμοιβαιότητα. Η Ευρώπη προσφέρει πολλά και λαμβάνει πολύ λίγα σε αντάλλαγμα. Αυτό δεν είναι αποδεκτό".

    [10] Ο Τεντ Κρουζ παραιτήθηκε της κούρσας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

    Ο βουλευτής Τεντ Κρουζ δήλωσε την παραίτησή του από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αμερικανικήπροεδρία αργά χθες, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στους προκριματικούς της Ιντιάνα.

    Με τη σύζυγό του Χάιντι δίπλα του, ο Κρουζ, 45, ανακοίνωσε την παραίτησή του λέγοντας ότι παλαιότερα είχε δηλώσει θα συνεχίσει όσο υπήρχε μια βιώσιμη πορεία προς το χρίσμα, αλλά αυτό δεν ίσχυε πλέον.

    "Μαζί τα αφήσαμε όλα στο έδαφος στην Ιντιάνα", είπε στο ακροατήριο των υποστηρικτών του. "Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αλλά οι ψηφοφόροι διάλεξαν άλλο μονοπάτι, οπότε, με βαριά καρδιά αλλά με απέραντη αισιοδοξία για το μακροπρόθεσμο μέλλον της χώρας μας, αναστέλλουμε την καμπάνια μας".

    [11] Πάνω σε βράχια προσέκρουσαν δύο σκάφη καταμαράν σε θαλάσσια περιοχή της Λευκάδας

    Πάνω σε βράχια προσέκρουσαν δύο σκάφη καταμαράν, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Λευκάδας, με δεκαπέντε συνολικά αλλοδαπούς επιβαίνοντας.

    Το περιστατικό συνέβη αργά χθες το βράδυ, σε απόσταση περίπου 1,5 ν.μ. από τη βόρεια είσοδο του διαύλου Λευκάδας, ενώ άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν τρία περιπολικά σκάφη της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας και ένα από ξηράς περιπολικό όχημα του λιμενικού σώματος.

    Και οι δεκαπέντε αλλοδαποί επιβαίνοντες, αφού μετεπιβιβάστηκαν στο αλιευτικό «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ», αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Λευκάδας.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κυβερνητών των σκαφών, και στα δύο επαγγελματικά καταμαράν, το «VAYA CON DIOS» σημαίας Γαλλίας και το «ELEPHANT BLANC» Ν. Κέρκυρας 990σκάφη, παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, ενώ από το περιστατικό δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

    Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

    [12] Ο Β.Σόιμπλε αποκλείει να υπάρξει «μεγάλη κρίση» στην Ελλάδα φέτος

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει να υπάρξει φέτος "μεγάλη κρίση" στην Ελλάδα, η οποία διεξάγει συνομιλίες με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, προκειμένου να αποδεσμευτούν νέα δανειακά κεφάλαια.

    "Δεν θα έχουμε μεγάλη κρίση στην Ελλάδα αυτή τη χρονιά", δήλωσε ο Σόιμπλε προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα έχει σημειωθεί ορατή πρόοδος.

    Πηγές είπαν χθες στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι συνομιλίες για την αξιολόγηση προχωρούν αργά και δεν προβλέπεται να υπάρξει συμφωνία στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 9 Μαΐου.

    [13] Αντάρτες βομβάρδισαν νοσοκομείο στο Χαλέπι

    Τουλάχιστον τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν και 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό από οργανώσεις ανταρτών ενός νοσοκομείου που βρίσκεται σε περιοχή που τελεί υπό των έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη του Χαλεπίου.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου και έκανε λόγο για δεκάδες θύματα.

    Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι ομάδες ανταρτών εξαπέλυσαν σήμερα μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι και βομβάρδισαν μη στρατιωτικές θέσεις, περιοχές όπου ζουν άμαχοι με πυραύλους, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ανθρώπους και βομβαρδίζοντας νοσοκομείο.

    Ο στρατός έδωσε "την κατάλληλη απάντηση εκεί απ΄όπου εκτοξεύθηκαν τα πυρά", αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του στρατού, η οποία κατηγορεί οργανώσεις -- στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Μέτωπο Αλ-Νόσρα και η Τζάις αλ-Ισλάμ που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα-- ότι είναι πίσω από τις επιθέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 May 2016 - 4:32:30 UTC