Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημαρχείων και δημοτικών γκαράζ οργανώνε η ΠΟΕ - ΟΤΑ
  • [02] Δύο νεκροί και ένας τραυματίας σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών - Κορίνθου
  • [03] Με οδηγό τον Καλάθη ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 (85-79) στη σειρά με τον Άρη
  • [04] Στον τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στον δεύτερο ημιτελικό.

  • [01] Καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημαρχείων και δημοτικών γκαράζ οργανώνε η ΠΟΕ - ΟΤΑ

    Σε καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημοτικών γκαράζ, δημαρχείων και άλλων δημοτικών κτιρίων προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

    Κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, μέλη των τοπικών συλλόγων θα ενημερώσουν τους υπαλλήλους στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις επιπτώσεις των επερχόμενων αλλαγών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

    Παράλληλα θα κληθούν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, η οποία θα καθορίσει την ημερομηνία όταν γνωστοποιηθούν οι ημέρες συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.

    [02] Δύο νεκροί και ένας τραυματίας σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών - Κορίνθου

    Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε απόψε στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος του Πανοράματος Κινέτας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τροχαία, μια νταλίκα ενώ κατευθυνόταν προς την Κόρινθο, δίπλωσε, έσπασε το διαχωριστικό στηθαίο και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με ένα Ι.Χ αυτοκίνητο, που είχε κατεύθυνση προς την Αθήνα και στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Στη συνέχεια, έπεσαν πάνω στη νταλίκα, άλλες δύο νταλίκες που ακολουθούσαν.

    Οι δύο επιβάτες του Ι.Χ τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα άφησαν την τελευταία τους πνοή. Τραυματίας είναι ο οδηγός της νταλίκας.

    [03] Με οδηγό τον Καλάθη ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 (85-79) στη σειρά με τον Άρη

    Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε όλες τις... τρύπες στη ρακέτα του Άρη (σημείωσε 46π. έναντι 22π. των «κίτρινων»), οι Καλάθης και Παππάς «τιμώρησαν» από τα 6.75 την εμμονή του Δημήτρη Πρίφτη στην άμυνα ζώνης και οι «πράσινοι» έκαναν το πρώτο... βήμα για την πρόκρισή τους στους τελικούς της Α1 Ανδρών. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας επικράτησαν με 85-79 του Άρη, στον πρώτο ημιτελικό της σειράς των πλέι οφ της Α1 Ανδρών, και την Παρασκευή (18:00) και πάλι στο ΟΑΚΑ θα παλέψουν για το 2/2 πριν η σειρά μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.

    Κορυφαίος του Παναθηναϊκού, ο Νικ Καλάθης, ο οποίος άγγιξε το... τριπλ νταμπλ (21π., 8ασ., 6ρ.), ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι επίσης... διψήφιοι Έλιοτ Ουίλιαμς (18π.), Νίκος Παππάς (12π.) και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (10π.).

    Από τον Άρη ξεχώρισε ο Τζέρελ ΜακΝιλ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ.

    Τα δεκάλεπτα: 19-19, 46-39, 67-57, 85-79

    O Άρης «πάτησε» στο πρώτο δεκάλεπτο στην αδυναμία του Παναθηναϊκού από τα 6.75 (0/5 τρίποντα), ενώ με δυνατή άμυνα περιόρισε την δημιουργία των «πράσινων» και κέρδισε τη «μάχη» των ριμπάουντ (10 έναντι 8 με 4 επιθετικά έναντι 1 του Παναθηναϊκού). Οι «πράσινοι», πάντως, με τον Πεδουλάκη να εμπιστεύεται τρεις γκαρντ στο παρκέ, κατάφεραν με κάποια ξεσπάσματα να ελέγξουν το σκορ, με το δεκάλεπτο, όμως, να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες ισόπαλες (19-19). Ωστόσο, με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι Κυπελλούχοι Ελλάδας βρήκαν την αμυντική συνοχή τους με τους Διαμαντίδη, Παππά και Καλάθη στις θέσεις των τριών γκαρντ, ευστόχησαν στα τρίποντα, έδωσαν ρεσιτάλ δημιουργίας, ενώ με 66% ευστοχία στα σουτ δύο πόντων (σ.σ. ο Άρης είχε το φτωχό 38%) κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο παρκέ. Με επιμέρους σκορ 11-4 οι «πράσινοι» ξέφυγαν γρήγορα με +7 (30-23 στο 15΄), ο Άρης επέστρεψε ?προσωρινά- με τρίποντες βόμβες του Πελεκάνου (35-34 στο 17΄), αλλά ο γρήγορος ρυθμός του Παναθηναϊκού και η ευστοχία από τα 6.75 βοήθησε τους γηπεδούχους να ελέγξουν το παιχνίδι και να μην απειληθούν από την άμυνα ζώνης του Άρη, που πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -7 (46-37).

    Με τον Καλάθη να κάνει ό,τι θέλει απέναντι στην άμυνα ζώνης του Άρη (9π. στο γ? δεκ.) και τον Ουίλιαμς να δίνει και αυτός πολύτιμες λύσεις από τα 6.75, οι «πράσινοι» άρχισαν να οικοδομούν στην τρίτη περίοδο μία διαφορά ασφαλείας (+13, 67-54 στο 29΄), ενώ με 3/3 τρίποντα στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου (2/2 Παππάς, 1/1 Φελντέιν) μπήκαν σε τροχιά... νίκης (+16, 76-60 στο 32΄). Η διαφορά έφτασε ακόμη και τους 17 πόντους (82-65 στο 35΄), με τους «πράσινους» να κατεβάζουν... ταχύτητα, κάτι που δεν άρεσε στον Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά να μην απειλούνται μέχρι το τελικό 85-79.

    [04] Στον τελικό η Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στον δεύτερο ημιτελικό.

    Ισπανικός εμφύλιος στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στον δεύτερο ημιτελικό, την απέκλεισε από τη διοργάνωση και πλέον θα αντιμετωπίσει την συμπολίτισσα Ατλέτικο στον τελικό. Ένας αγώνας που φέρνει μνήμες από τον συναρπαστικό τελικό του 2014.

    Το αυτογκόλ του Φερνάντο στο 20? έκρινε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι και σε συνδυασμό το 0-0 του πρώτου αγώνα έδωσε την πρόκριση στην Ρεάλ.

    Η Ρεάλ Μαδρίτης από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξε ότι θέλει να ελέγξει τον αγώνα, να επιβάλει τον ρυθμό της και να κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ. Από την άλλη η Μάντσεστερ Σίτι περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και μετά τα πρώτα 40? έκανε αισθητή την παρουσία της και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει.

    Ο Πελεγκρίνι μάλιστα αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του μόλις στο 10? όταν ο Μανγκαλά πήρε τη θέση του τραυματία Κομπανί.

    Στο 13? ο Καρβαχάλ έβγαλε τη σέντρα ο Ρονάλντο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ στο 20?. Ο Καρβαχάλ βρήκε τον Μπέιλ κι αυτός με ένα εντυπωσιακό πλασέ κι αφού η μπάλα βρήκε λίγο στο πόδι του Φερνάντο κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ ωστόσο χρεώθηκε στο άσο της Σίτι ως αυτογκόλ. Στο 36? ο Πέπε έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά, μιας και ήταν σε θέση οφσάιντ.

    Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Σίτι προσπάθησε να βγει στην επίθεση και να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και θα τα είχε καταφέρει αν στο 44? το σουτ του Φερναντίνιο δεν σταματούσε στο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια.

    Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ, όπως ήταν φυσικό, ήθελε να πιέσει περισσότερο. Αλλωστε με το 1-0 έμενε εκτός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ της έδωσε χώρο και ταυτόχρονα εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους. Στο 67? μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Μπέιλ κατέληξε στο δοκάρι. Στο 84? ο Ντε Μπρούινε προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 89? ο Αγουέρο στην πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

    Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι. Η Ρεάλ πήρε την πολυπόθητη πρόκριση και πλέον στον τελικό του Μιλάνου θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 May 2016 - 22:32:26 UTC