Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Έργο παγκόσμιας εμβέλειας το Κέντρο Πολιτισμού «Στ. Νιάρχος»
  • [02] Η κυβέρνηση «επιμένει» στην αγαπημένη της συνταγή: φόροι, φόροι, φόροι, λέει το ΠΑΣΟΚ
  • [03] Σε φόρους και εισφορές πάνω από το 50% των εισοδημάτων, επισημαίνει το Ποτάμι
  • [04] Morgan Stanley: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπορεί να μειώσει τα spreads των ελληνικών ομολόγων
  • [05] Αυστριακός υπουργός Οικονομικών: Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις
  • [06] Το ελληνικό χρέος στην ατζέντα του Eurogroup της 9ης Μαΐου
  • [07] Καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημαρχείων και δημοτικών γκαράζ οργανώνει η ΠΟΕ - ΟΤΑ
  • [08] Δύο νεκροί εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Κολωνό
  • [09] Δύο νεκροί και ένας τραυματίας σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών - Κορίνθου
  • [10] Μεγάλη φωτιά απειλεί να κάψει την πόλη Φορτ Μακ Μάρεϊ, στον Καναδά
  • [11] Τουρκία: Το κυβερνών κόμμα θα διεξαγάγει συνέδριο για αντικατάσταση του Νταβούτογλου από την προεδρία
  • [12] Επιβεβαιώθηκαν τέσσερα περιστατικά μικροκεφαλίας σε βρέφη, στον Παναμά

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Έργο παγκόσμιας εμβέλειας το Κέντρο Πολιτισμού «Στ. Νιάρχος»

    Για την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το φθινόπωρο του 2012 στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και ξεναγήθηκε στο εργοτάξιο.

    Ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του χαρακτήρισε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»ως ένα έργο παγκόσμιας εμβέλειας, μια παρακαταθήκη πολιτισμού και γνώσης για την πόλη της Αθήνας. Όπως είπε «είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό έργο το οποίο θα επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους, αλλά και πολίτες από όλο τον κόσμο, να απολαύσουν τις μοναδικές υπηρεσίες μιας υπερσύγχρονης Βιβλιοθήκης, καθώς και πρόσβαση σε μια μοναδική αίθουσα της νέας Λυρικής Σκηνής».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως είναι χρέος όλων να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού αυτό το μοναδικό έργο, το οποίο ενισχύει την εικόνα της Αθήνας στον παγκόσμιο πολιτισμικό χάρτη και ευχαρίστησε δημόσια το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», για αυτήν την εξαιρετικά γενναιόδωρη δωρεά την οποία κάνει στο Ελληνικό Δημόσιο.

    «Να συγχαρώ το Ίδρυμα για το συνολικό φιλανθρωπικό του έργο, καθώς και για τις σημαντικές δωρεές που έχει κάνει για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανέχειας στη χώρα μας. Να δώσω τη διαβεβαίωση ότι όλοι μας θα αγωνιστούμε ώστε το έργο αυτό να αναδειχθεί, να προστατευθεί και να αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει στον παγκόσμιο πολιτισμικό χάρτη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    [02] Η κυβέρνηση «επιμένει» στην αγαπημένη της συνταγή: φόροι, φόροι, φόροι, λέει το ΠΑΣΟΚ

    «Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στην ώρα της, χωρίς τεχνητές καθυστερήσεις, που μεγαλώνουν τον λογαριασμό. Και φυσικά όχι όπως το επιχειρεί η κυβέρνηση "στα τυφλά και όπου κάτσει"», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου.

    Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «τα στοιχεία που έδωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, "επιμένει" για μια φορά ακόμη, στην αγαπημένη της συνταγή: ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ, ΦΟΡΟΙ». Η μείωση του αφορολογήτου, η αύξηση ΦΠΑ, οι φόροι στα οχήματα, στα καύσιμα, στα οινοπνευματώδη, στα τσιγάρα, επιβαρύνουν κυρίως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, προσθέτει.

    «Μετά από αυτά, μετά από το νέο πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ (αθροιστικά 12,5 δισ. την 2ετία), γίνεται κατανοητό ότι οι ενέσεις "αισιοδοξίας" της κυβέρνησης στους βουλευτές της εν όψει της ψήφισης των μέτρων δεν έχουν αντίκρισμα αλήθειας», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

    Το ΠΑΣΟΚ, κάνει επίσης λόγο για αφωνία της κυβέρνησης στην «περίεργη αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμισμα», όπως αναφέρει, λέγοντας πως προκαλεί εντύπωση και αναρωτιέται «πού το πάνε».

    [03] Σε φόρους και εισφορές πάνω από το 50% των εισοδημάτων, επισημαίνει το Ποτάμι

    Πάνω από το 50% των συνολικών μεικτών εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών θα πηγαίνει πλέον στο κράτος με τη μορφή φόρων και εισφορών επισημαίνει το Ποτάμι .

    Υπογραμμίζοντας πως αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της ψήφισης από την κυβέρνηση ούτε ενός, ούτε δύο, αλλά οκτώ διαφορετικών ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν αυξήσεις εισφορών και θα ισχύουν κατά περίπτωση από την 1η Ιουνίου, την 1η Ιουλίου και την 1η Ιανουαρίου του 2017 συμπληρωματικά με τη φορολόγηση. Οι πολίτες ποτέ δεν πήραν στα σοβαρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα ότι το Πάσχα θα ερχόταν η ανάσταση της οικονομίας και του συνεταίρου του κ. Καμμένου ότι την Πρωτομαγιά η χώρα θα έβγαινε από τα Μνημόνια, τώρα όμως διαπιστώνουν ότι πρέπει να πάρουν τοις μετρητοίς την διαχρονική ατάκα του αρμόδιου υπουργού κ. Αλεξιάδη ότι στα φορολογικά «τελείωσαν τα άσχημα κι έρχονται τα χειρότερα», αναφέρει το Ποτάμι.

    [04] Morgan Stanley: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπορεί να μειώσει τα spreads των ελληνικών ομολόγων

    Οι τιμές των μετοχών των ελληνικών τραπεζών μπορούν να αυξηθούν 90% από τα σημερινά τους επίπεδα και τα spreads (οι διαφορές απόδοσης) των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών ομολόγων αναφοράς να μειωθούν, εάν η Ελλάδα και οι πιστωτές της καταλήξουν σε συμφωνία για την εκταμίευση νέων κεφαλαίων από το πρόγραμμα στήριξης και την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει σεέκθεσή της η αμερικανική χρηματοπιστωτική εταιρεία Morgan Stanley, προσθέτοντας ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο.

    Η Morgan Stanley αναβάθμισε τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών σε overweight (δηλαδή, σε σύσταση για μεγαλύτερη αναλογικά συμμετοχή τους σε επενδυτικά χαρτοφυλάκια), σημειώνοντας ότι οι τρέχουσες αξιολογήσεις τους δεν αποτυπώνουν τη μείωση στα spreads των ομολόγων που θα ακολουθήσουν μία συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της και αντανακλούν μία υπερβολικά απαισιόδοξη άποψη αναφορικά με τους στόχους για την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών.

    Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει τον δρόμο για να καταστούν επιλέξιμα τα ελληνικά ομόλογα για αγορά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματός της, να αρθούν οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων και στην ανάκαμψη της οικονομίας, αναφέρει η χρηματοπιστωτική εταιρεία. «Δεν θα είναι εύκολο και είναι πιθανόν να μην είναι καθόλου ομαλό», δήλωσαν αναλυτές της τράπεζες. Ωστόσο, θεωρούν ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο.

    [05] Αυστριακός υπουργός Οικονομικών: Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις

    Η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της ως προς τις μεταρρυθμίσεις και εάν δεν τις τηρούσε δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι πληρωμές από τον ESM, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, μιλώντας απόψε στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της αυστριακής Βουλής.

    Όπως τόνισε ο ίδιος, αυτή τη στιγμή αξιολογούνται στην Αθήνα η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο, όπως σημείωσε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί τα ποσά από τις ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών μέτρων και αυτά τα δύο σημεία αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα βοήθειας του ESM.

    Σύμφωνα με τον Χανς Γεργκ Σέλινγκ, βασικά υπάρχει η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, ενώ προβλήματα ανάμεσα στη χώρα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκύπτουν εξαιτίας της απαίτησης του ΔΝΤ για το ιδιαίτερα λεπτό πολιτικά θέμα της λήψης προληπτικών μέτρων σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει συγκεκριμένους στόχους.

    Σχολιάζοντας το πόρισμα έκθεσης, η οποία δείχνει πως το 95% της βοήθειας προς την Ελλάδα αξιοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση του χρέους και για τόκους, έμμεσα δηλαδή, όπως σημείωσε, για τη σωτηρία τραπεζών, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών εξήγησε με το γεγονός, αναφέροντας, ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις χρηματαγορές και ότι όλα τα κρατικά ομόλογά της δεν γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    [06] Το ελληνικό χρέος στην ατζέντα του Eurogroup της 9ης Μαΐου

    Η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά επισήμως σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στο έκτακτο Eurogroup της 9ης Μαΐου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που δόθηκε την Τετάρτηστη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με τα βασικά σημεία της ημερήσιας διάταξης, η Ευρωομάδα θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

    Οι συζητήσεις θα καλύψουν μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. «Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Eurogroup.

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να καταλήξουν «πολύ σύντομα» σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

    [07] Καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημαρχείων και δημοτικών γκαράζ οργανώνει η ΠΟΕ - ΟΤΑ

    Σε καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημοτικών γκαράζ, δημαρχείων και άλλων δημοτικών κτιρίων προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

    Κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, μέλη των τοπικών συλλόγων θα ενημερώσουν τους υπαλλήλους στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις επιπτώσεις των επερχόμενων αλλαγών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

    Παράλληλα θα κληθούν να συμμετάσχουν στη48ωρη απεργία που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, η οποία θα καθορίσει την ημερομηνία όταν γνωστοποιηθούν οι ημέρες συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.

    [08] Δύο νεκροί εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Κολωνό

    Ενας άνδρας και μία γυναίκα βρέθηκαν νεκροί το πρωί από άνδρες της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ημιυπόγειο σπίτι στην οδό Αποστόλου Ιωάννου, στον Κολωνό Αττικής.

    Και τα δύο άτομα είχαν εγκαύματα σε όλο τους το σώμα.Η Πυροσβεστική θα διενεργήσει προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.

    [09] Δύο νεκροί και ένας τραυματίας σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών - Κορίνθου

    Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος του Πανοράματος Κινέτας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τροχαία, μια νταλίκα ενώ κατευθυνόταν προς την Κόρινθο, δίπλωσε, έσπασε το διαχωριστικό στηθαίο και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με ένα Ι.Χ αυτοκίνητο, που είχε κατεύθυνση προς την Αθήνα και στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Στη συνέχεια, έπεσαν πάνω στη νταλίκα, άλλες δύο νταλίκες που ακολουθούσαν.

    Οι δύο επιβάτες του Ι.Χ τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα άφησαν την τελευταία τους πνοή. Τραυματίας είναι ο οδηγός της νταλίκας.

    [10] Μεγάλη φωτιά απειλεί να κάψει την πόλη Φορτ Μακ Μάρεϊ, στον Καναδά

    Μία μεγάλη ανεξέλεγκτη φωτιά προκάλεσε την απομάκρυνση από τις εστίες τους, των 88.000 κατοίκων της πετρελαϊκής πόλης Φορτ Μακ Μάρεϊ στα δυτικά της χώρας. Η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει 1.600 οικήματα, ενώ οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την πόλη.

    Η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει πολλές γειτονιές, ενώ απειλεί να κάψει χιλιάδες σπίτια στην πόλη Αλμπέρτα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Καναδά.Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες από τη φωτιά, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούν να βρουν καταφύγιο σε ανοιχτούς χώρους, αλλά και σε εγκαταστάσεις διαμονής των εργαζομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία. Οι πληροφορίες αναφέρουν νεκρούς από τη σύγκρουση αυτοκινήτων κατά τη διαδικασία της εκκένωσης.

    Ένα μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού είναι ορατό σε απόσταση 60 χλμ από την περιοχή της φωτιάς.

    [11] Τουρκία: Το κυβερνών κόμμα θα διεξαγάγει συνέδριο για αντικατάσταση του Νταβούτογλου από την προεδρία

    Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα πραγματοποιήσει έκτακτο συνέδριο τις ερχόμενες εβδομάδες, στο οποίο ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δεν σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, δήλωσαν σήμερα ανώτεροι αξιωματούχοι του κόμματος .

    Ένας αξιωματούχος του AKP δήλωσε πως το συνέδριο θα διεξαχθεί αμέσως μετά τις 21 Μαίου και όχι αργότερα από τις 6 Ιουνίου, πρώτη μέρα του Ραμαζανίου.

    Η ρήξη μεταξύ του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του διαδόχου (σ.σ. στην πρωθυπουργία) Νταβούτογλου, έγινε δημόσια τις πρόσφατες εβδομάδες με αφορμή σειρά θεμάτων όπως τις σχέσεις με την Ευρώπη έως την κράτηση επικριτών της κυβέρνησης, πλήττοντας το επενδυτικό κλίμα.

    [12] Επιβεβαιώθηκαν τέσσερα περιστατικά μικροκεφαλίας σε βρέφη, στον Παναμά

    Τέσσερα μωρά τα οποία γεννήθηκαν με μικροκεφαλία, η οποία σχετίζεται με τον ιό Ζίκα επιεβαιώθηκαν στον Παναμά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

    Οι έρευνες πιστοποίησαν ότι 14 γυναίκες που κυοφορούν έχουν προσβληθεί από ιό Ζίκα, ενώ έξι μωρά που έχουν επίσης προσβληθεί από τον ιό, παρουσίασαν γενετικές ανωμαλίες, μεταξύ αυτών και τα τέσσερα περιστατικά μικροκεφαλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 May 2016 - 4:32:31 UTC