Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε με 153 ΝΑΙ το Ασφαλιστικό - Φορολογικό νομοσχέδιο
  • [02] Αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές
  • [03] Στο Eurogroup με στόχο τη συμφωνία ο Ευ. Τσακαλώτος
  • [04] Έξοδο Ελλάδας από την Ευρωζώνη και κούρεμα χρέους ζητά ο αρχηγός των Γερμανών Φιλελευθέρων
  • [05] Καναδάς: Επιβραδύνθηκε η επέκταση των πυρκαγιών στο Φορτ ΜακΜάρεϊ
  • [06] Με 153 ΝΑΙ υπερψηφίστηκε το φορολογικό-ασφαλιστικό νομοσχέδιο

  • [01] Υπερψηφίστηκε με 153 ΝΑΙ το Ασφαλιστικό - Φορολογικό νομοσχέδιο

    Με 153 ψήφους από τους βουλευτές τουΣΥΡΙΖΑ και τωνΑΝΕΛ ψηφίστηκε από την Ολομέλεια, το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Αρνητική ψήφο έδωσαν143 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

    Ειδικότερα, καταψήφισαν την αρχή και το σύνολο των άρθρων τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ενώ η ΝΔ δήλωσε «παρών» στο άρθρο 38, το οποίο αφορά σε ρυθμίσεις εισφορών εργοδοτών και μισθωτών (και στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση που αφορά στην μεταβατική περίοδο έως την 1η Αυγούστου για το αγγελιόσημο).

    Καταψήφισαν επίσης οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος, Στάθης Παναγούλης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Χάρης Θεοχάρης.

    [02] Αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

    Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν αύξηση περίπου 2% νωρίς το πρωί στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας της μείωσης των εξαγωγών πετρελαίου από τον Καναδά.

    Παράλληλα, οι επενδυτές στην αγορά πετρελαίου παρακολουθούν τις πετρελαϊκές εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, μετά την αποχώρηση του Αλί αλ-Ναίμι από το υπουργείο Πετρελαίου, καθώς νέος υπουργός Πετρελαίου, είναι ο Χαλίντ Αλ Φαλίχ που τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά και των χαμηλών τιμών πετρελαίου.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του νέου υπουγού Πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία τηρεί τις δεσμεύσεις της για την κάλυψη της ζήτησης πετρελαίου στη διεθνή αγορά, αλλά και για την εφαρμογή σταθερής πολιτικής στην παραγωγή πετρελαίου.

    Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 1,05 δολ ή 2,3% στα 45,71 δολ το βαρέλι, ενώ το υψηλότερο επίπεδο τιμών διαμορφώθηκε στα 45,94 δολ το βαρέλι.

    Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 85 σεντς ή 1,9% στα 46,22 δολ το βαρέλι, με το υψηλότερο επίπεδο της τιμής τους να καταγράφεται στα 46,48 δολ το βαρέλι.

    [03] Στο Eurogroup με στόχο τη συμφωνία ο Ευ. Τσακαλώτος

    Στις 15:00 ώρα Ελλάδας ξεκινά το κρίσιμο Eurogroup, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Έλληνας υπουργός Οκονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.Για την προετοιμασία του Eurogroup, θα προηγηθεί συνεδρίαση του Euro Working Group, με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

    Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν ότι υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία στα βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης, όπως στο νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, στα «κόκκινα» δάνεια, στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στους έμμεσους φόρους, κ.λπ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,η ελληνική πρόταση για τον μηχανισμό αυτόματης ρύθμισης του ελλείμματος έχει αποσταλεί στους θεσμούς και αναμένεται να υπάρξει σχετική συζήτηση.

    Παράλληλα, στο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά συζήτηση και για το χρέος του επίσημου τομέα, όπως προβλέπει η συμφωνία του περυσινού καλοκαιριού.

    [04] Έξοδο Ελλάδας από την Ευρωζώνη και κούρεμα χρέους ζητά ο αρχηγός των Γερμανών Φιλελευθέρων

    Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και κούρεμα χρέους ζητά ο Αρχηγός των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, με δήλωσή του η οποία αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Bild.

    «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο δημοσιονομικό ξεκίνημα χωρίς το ευρώ. Κατόπιν όμως, με ένα κούρεμα χρέους και με στοχευμένη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Λίντνερ, και πρόσθεσε ότι «το νέο αδιέξοδο» καθιστά σαφές «ότι πρέπει επιτέλους να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

    Αναφερόμενος στην στάση του Βερολίνου, που θεωρεί απαραίτητη την συμμετοχή του Ταμείου στο γ΄ελληνικό πρόγραμμα, αλλά δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις του, ο γερμανός φιλελεύθερος σημείωσε ότι «ήδη πριν από έναν χρόνο ήταν εμφανές ότι η στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα δεν θα πετύχει».

    [05] Καναδάς: Επιβραδύνθηκε η επέκταση των πυρκαγιών στο Φορτ ΜακΜάρεϊ

    Οι πυρκαγιές στο Φορτ ΜακΜάρεϊ επεκτείνονται «με πολύ λιγότερη ταχύτητα» σήμερα, δήλωσε η Ρέιτσελ Νότλεϊ, πρωθυπουργός της Αλμπέρτα, αναθεωρώντας προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τις κατεστραμμένες δασικές εκτάσεις σε 1.612 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

    «Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ βραδύτερα από όσο φοβόμασταν» σήμερα, δήλωσε η Ρέιτσελ Νότλεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η απομάκρυνση των 25.000 κατοίκων που είχαν εγκλωβισθεί βόρεια της πόλης ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί.

    Με την επιβράδυνση της επέκτασης της πυρκαγιάς, οι εστίες βρίσκονται ακόμη σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα της επαρχίας του Σασκατσούαν.

    Ο Τσαντ Μόρισον, διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Αλμπέρτα δήλωσε ότι «χάρις στη μητέρα φύση», με καιρικές συνθήκες περισσότερο ευνοϊκές και επίσης χάρις στις αδιάκοπη προσπάθεια όλων των πυροσβεστών, κατορθώσαμε να ανακόψουμε τους περισσότερους δρόμους της φωτιάς στο Φορτ ΜακΜάρεϊ».

    Η απειλή απομακρύνθηκε, χωρίς να εξαλειφθεί, για τα ορυχεία της πετρελαιοφόρου άμμου βόρεια της πόλης.

    [06] Με 153 ΝΑΙ υπερψηφίστηκε το φορολογικό-ασφαλιστικό νομοσχέδιο

    Με 153 ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια, το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ 143 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι έδωσαν αρνητική ψήφο.

    Ειδικότερα, καταψήφισαν την αρχή και το σύνολο των άρθρων τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ενώ η ΝΔ δήλωσε «παρών» στο άρθρο 38, το οποίο αφορά σε ρυθμίσεις εισφορών εργοδοτών και μισθωτών (και στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση που αφορά στην μεταβατική περίοδο έως την 1η Αυγούστου για το αγγελιόσημο). Καταψήφισαν επίσης οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος, Στάθης Παναγούλης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Χάρης Θεοχάρης.

    Έτσι το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής:

    Υπέρ επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου, ψήφισαν 153 βουλευτές.

    Κατά επί της αρχής και των άρθρων, ψήφισαν 143 βουλευτές (ΝΔ, ΧΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

    Υπέρ στο άρθρο 38, ψήφισαν 143 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), 73 βουλευτές από την ΝΔ δήλωσαν «παρών» και κατά ψήφισαν 70 βουλευτές.

    Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία που έθεσαν η ΝΔ, η ΧΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Λ. Γρηγοράκος, από κοινού, και το ΚΚΕ.

    Απουσίασαν οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Βλάσσης (ΝΔ) η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Μίχος από την ΧΑ.

    Οι τρεις τελευταίοι βουλευτές δήλωσαν με επιστολή τους ότι αν ήταν παρόντες θα καταψήφιζαν, η οποία ωστόσο δεν υπέχει θέση ψήφου και δεν καταμετράται στο αποτέλεσμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Βουλή: Δεν μετείχε στην ψηφοφορία λόγω αδιαθεσίας η Ντόρα Μπακογιάννη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 May 2016 - 4:32:27 UTC