Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Κατρούγκαλος: Θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιο ήταν «νόμος λαιμητόμος»
  • [02] Σε Βιέννη και Μπρατισλάβα ο Ν. Κοτζιάς
  • [03] Θαν. Θεοχαρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθίσει για τα καλά στην εξουσία
  • [04] Γ. Κατάινεν::Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις είναι ένα βασικό βήμα προς τα εμπρός
  • [05] Πιερ Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει "ριμέικ" του ελληνικού δράματος
  • [06] Πιο κοντά στην συμβιβαστική συμφωνία μετά το EuroWorking Group
  • [07] Εκπτώσεις... και στις εκπτώσεις!
  • [08] Δεκατέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια
  • [09] «Θα σε συναντήσω στους Έλληνες»
  • [10] Οι πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα είναι 54.341
  • [11] Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να γίνει περισσότερο προεδρικός
  • [12] Ο Κάμερον επιχειρηματολογεί ότι η χώρα είναι ασφαλέστερη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • [13] Ζ. Γκάμπριελ: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να μειώσει το βάρος του χρέους της
  • [14] Η «Οδύσσεια» του Ομήρου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με ελεύθερη είσοδο
  • [15] Το Eurogroup και η στάση του Σόιμπλε, στο επίκεντρο των γερμανικών ΜΜΕ
  • [16] Μόνο ένα στα δέκα μέλη των επιστημονικών ακαδημιών στον κόσμο είναι γυναίκα
  • [17] «Κρεμάει» τη φανέλα του ο Χαραλαμπίδης
  • [18] Η αποθέωση για τον Λούκα Τόνι
  • [19] Στους τελικούς της Ανατολής οι Καβαλίερς

  • [01] Γ.Κατρούγκαλος: Θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιο ήταν «νόμος λαιμητόμος»

    «Θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν "νόμος λαιμητόμος"» δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις γνώμης στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

    «Είδαμε ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από τις οργανώσεις, είδαμε και πόσος κόσμος μαζεύτηκε. Η πραγματικότητα είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό δίνει μεγαλύτερη προστασία, καλύτερες συντάξεις και μικρότερες εισφορές για όσους έχουν μέσο εισόδημα καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους από 1.000 ευρώ και κάτω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    «Εξαφανίζουμε τις αιτίες των ελλειμμάτων, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα το σύστημα έδινε, έδινε, έδινε» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε: «Αυτοί που έχουν πάνω από 30.000 - 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν. Δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται».

    Αναφορικά με τη διαμόρφωση της σύνταξης, εξήγησε ότι η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, διευκρινίζοντας ότι «επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002».

    «Το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» σημείωσε και διευκρίνισε ότι «όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις».

    «Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης» τόνισε και συμπλήρωσε: «Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ'έξω».

    [02] Σε Βιέννη και Μπρατισλάβα ο Ν. Κοτζιάς

    Για την Αυστρία και τη Σλοβακία αναχωρεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε μία προσπάθεια αποκατάστασης των διαύλων συνεννόησης και επικοινωνίας που δοκιμάστηκαν το τελευταίο διάστημα με αφορμή την προσφυγική κρίση τόσο εξ αιτίας μονομερών ενεργειών τουςόσο και άκομψων δημοσίων δηλώσεων εναντίον της χώρας μας. Και οι δύο είναι χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει σημαντικές διμερείς σχέσεις, ιστορία δεσμών κι επαφών.

    Η πρώτη επίσκεψη του κ. Κοτζιάθα είναι στη Βιέννη,όπου θα έχει, την Τετάρτη,κατ' ιδίαν συνομιλίες και γεύμα εργασίας με τον Αυστριακό ομόλογό του Σεμπάστιαν Κούρτς, καθώς και επαφές με Αυστριακούς κοινοβουλευτικούς. Σε όλες του τις συναντήσεις, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις της Ελλάδας τόσο για το προσφυγικό όσο και για σειρά θεμάτων που άπτονται της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε μια προσπάθεια θετικής επαναπροώθησης των διμερών σχέσεων καιαποκατάστασης των διαύλων επικοινωνίας, με στόχο μια όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία σε σειρά τομέων διμερούς, περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

    Ελλάδα και Αυστρία, είναι δύο χώρες-μέλη της ΕΕ με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, όπως το πληθυσμιακό μέγεθος και η σύμπλευση σε θέματα οικονομίας και διεθνή ζητήματα, όπως το Ιρανικό. Η Αυστρία ήταν, άλλωστε, μία χώρα που ξεχώρισε στην ΕΕ, ως προς την θετική της στάση απέναντι στην Ελλάδα, για το θέμα της αξιολόγησης, αλλά και της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Η διάσταση που προέκυψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, εξαιτίας των διαφορετικών απόψεων και των μονομερών πρωτοβουλιών της Βιέννης και είχε ως αποτέλεσμα την ανάκληση της πρέσβεως μας στη Βιέννη, Χρυσούλας Αλειφέρη, στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να κλείσει, καθώς ενδεικτικό αυτής της βούλησης είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνοδεύουν τον κ. Κοτζιάθα είναι και η κ. Αλειφέρη, η οποία επιστρέφει πλέον στη θέσης της.

    [03] Θαν. Θεοχαρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθίσει για τα καλά στην εξουσία

    Εκλογές αυτή τη στιγμή θα έχουμε μόνο από ατύχημα» εκτίμησε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχρόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι έχει καθίσει για τα καλά στην εξουσία και ξέρει ότι αν προκηρύξει εκλογές, θα τις χάσει.

    Όπως εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», «ατύχημα» σημαίνει να μην υπάρξει συμφωνία σε όλα τα επίπεδα στο διεθνές πεδίο, να εντείνουν τις απαιτήσεις τους οι εταίροι, σε βαθμό που δεν θα μπορούν να γίνουν αποδεκτές και η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίζει να μην προχωρά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Και ο κ. Μητσοτάκης στο κοινοβούλιο αναφέρθηκε πάλι και πάλι στο θέμα των εκλογών, αντί να δώσει προτάσεις» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι «ο τόπος δεν αντέχει νέες εκλογές».

    Εξάλλου, αναφερόμενος στην ψήφιση του ασφαλιστικού ? φορολογικού, είπε ότι δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, ότι δημιουργεί αντικίνητρα ασφάλισης και ότι αυξάνει την εισφοροδιαφυγή, προέβλεψε ότι θα εντείνει τα αδιέξοδα στη χώρα, ενώ κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο, ότι δεν έλαβε υπόψη του γραπτό κείμενο με κοστολογημένες, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, που του παρέδωσε ο ίδιος.

    Στο μεταξύ, σχολιάζοντας την επικείμενη πανελλαδική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, είπε ότι στόχος είναι να τεθεί το νέο προγραμματικό πλαίσιο και να υπάρξει προγραμματική ανασυγκρότηση. «Όποιος θέλει και ανήκει σ' αυτόν τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ακολουθεί, αλλά με ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο, σαφέστατα οριοθετημένο από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ και από τις πολιτικές που εμείς θεωρούμε αριστερού λαϊκισμού και δογματικού κρατισμού αυτή τη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.

    [04] Γ. Κατάινεν::Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις είναι ένα βασικό βήμα προς τα εμπρός

    Το πακέτο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup μάλλον δεν θα αποδεσμεύσουν αμέσως την οικονομική βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν.

    Ο Κατάινεν δήλωσε στο φινλανδικό δίκτυο YLE ότι ενδεχομένως να υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις για την ελάφρυνση χρέους πριν την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας των 5 δισεκ. ευρώ.

    Χθες, η ελληνική Βουλή ψήφισε το φορολογικό-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση ευελπιστεί να πείσει τους επίσημους πιστωτές της χώρας να αποδεσμεύσουν την οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα, επισημαίνει το Reuters.

    «Οι χθεσινοβραδινές αποφάσεις είναι ένα βασικό βήμα προς τα εμπρός. Δεν έχω τις τελευταίες πληροφορίες, εάν λείπει ακόμα κάτι, αλλά ως σημείο έναρξης, η Ελλάδα έκανε αυτό που αναμενόταν», δήλωσε ο Κατάινεν.

    «Ενδέχεται οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup να αποφασίσουν κάποια στιγμή να παρατείνουν τις ωριμάνσεις των δανείων και ίσως επίσης να μειώσουν τα επιτόκια», δήλωσε ο Κατάινεν.

    [05] Πιερ Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει "ριμέικ" του ελληνικού δράματος

    «Δεν θα υπάρξει "ριμέικ" του ελληνικού δράματος, διότι έχουν γίνει πράγματα, έχει γίνει πολλή δουλειά», διαβεβαίωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV απόψε, παραμονή της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες για την «εξέταση της πορείας του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας».

    Σε ερώτηση σχετικά με το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η έξοδος της χώρας από την ΕΕ θα ήταν μία αμοιβαία αρνητική εξέλιξη.

    «Υποστηρίζω με πάθος την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν η Βρετανία έφευγε, θα ήταν απώλεια και για τις δύο πλευρές, απώλεια για εκείνους και απώλεια για εμάς», είπε.

    [06] Πιο κοντά στην συμβιβαστική συμφωνία μετά το EuroWorking Group

    Πιο κοντά στην εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος βρίσκονται Αθήνα και δανειστές, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματούχος της ευρωζώνης.

    Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του EuroWorking Group που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί για να προετοιμάσει το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Στόχος η συμφωνία στο Eurogroup για το κλείσιμο της αξιολόγησης

    [07] Εκπτώσεις... και στις εκπτώσεις!

    Ολοκληρώνονται αύριο, Τρίτη 10 Μαΐου, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκίνησαν «καθυστερημένα» την προηγούμενη Τετάρτη, λόγω των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Και ενώ οι χειμωνιάτικες και οι καλοκαιρινές εκπτώσεις έχουν τη φιλοσοφία «ξεπούλημα λόγω τέλους εποχής», δεν συμβαίνει το ίδιο με τις ενδιάμεσες οι οποίες αφορούν τις νέες παραλαβές για τη σεζόν. Οι εκπτώσεις ξεκινούν από 10% και φτάνουν έως και 50% και διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος, ενώ σε κάποια είδη και όσο περνούν οι μέρες, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν προϊόντα με έκπτωση που φτάνουν έως και το 70% (κομμάτια της περασμένης σεζόν).

    Τα ρούχα και τα παπούτσια «έχουν την τιμητική τους», αφού και σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η αγορά κατά τη διάρκεια της πασχαλινής αγοράς δεν κινήθηκε πολύ σε αυτά τα είδη. Η προσδοκία των ενδιάμεσων εκπτώσεων σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και τον ειδικό γραμματέα του κ. Μάκη Σαββίδη, είναι να αντισταθμιστεί η απώλεια που είχαν τα καταστήματα στην επιβαρυμένη πασχαλινή περίοδο. «Περιμένουμε τους καταναλωτές να προσέλθουν. Το καλό με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι ότι αναφέρονται στα προϊόντα της σεζόν, οπότε παρουσιάζουν και ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για πιο ελκυστικά προϊόντα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαββίδης.

    «Οι απώλειες στον τζίρο της πασχαλινής αγοράς υπολογίζονται σε -7%», δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.

    [08] Δεκατέσσερις συλλήψεις για τα επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια

    Σε 15 προσαγωγές προχώρησε, συνολικά, η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν χθες στην πλατεία Συντάγματος και στα Εξάρχεια, εκ των οποίων οι 14 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες, που πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, 3 είναι Ελληνες, 4 πολίτες Ιράν, 3 Γαλλίας, 2 Ελβετίας, 1 Αυστρίας και μία Κύπρου.

    Εξάλλου, τις πρώτες πρωινές ώρες άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, που ήταν κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στο υπουργείο Πολιτισμού.

    [09] «Θα σε συναντήσω στους Έλληνες»

    Στην Αυστραλία, πολλοί θυμούνται ακόμα ότι σε κάθε προάστιο, σε κάθε επαρχιακή πόλη ήταν ένα ελληνικό καφέ ή μιλκ μπαρ (σέρβιραν -μεταξύ άλλων- μιλκ σέικ) που ήταν ανοιχτό συνέχεια, επτά ημέρες την εβδομάδα. Οι οικογενειακές αυτές επιχειρήσεις "μεταμόρφωσαν"την αυστραλιανή ποπ κουλτούρα.

    Όπως επισημαίνουν ο ιστορικός Λέοναρντ Ζανιζέφσκι και η φωτογράφος Έφη Αλεξάκη στο βιβλίο τους "Ελληνικά Καφέ και Μιλκ Μπαρ της Αυστραλίας", αποδείχθηκαν ο "δούρειος ίππος"για την αμερικανοποίηση του φαγητού, των κοινωνικών και πολιτιστικών συνηθειών των Αυστραλών από τις αρχές του 20ου αιώνα. Στην ουσία πουλούσαν το αμερικανικό όνειρο, ότι η ζωή μπορούσε να είναι καλύτερη, πλουσιότερη και πιο γεμάτη.

    Η "χρυσή"περίοδος των ελληνικών καφέ ήταν από τα μέσα της δεκαετίας του '30 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '60. Οι οικογένειες των Αυστραλών μπορούσαν να τρώνε φαγητά που τους ήταν οικεία, όπως μπριζόλα με αυγά και μιξ γκριλ, αλλά παράλληλα να διασκεδάζουν, εμβαπτιζόμενοι τη "μοντέρνα αμερικανική κουλτούρα". Να καθίσουν στα σεπαρέ και να θαυμάσουν την αμερικανική Αρτ Ντεκό αρχιτεκτονική, να απολαύσουν το εντυπωσιακό παγωτό "Αμερικανική Ομορφιά"ή να πιουν μία "αράχνη"(παγωτό μαζί με αναψυκτικό ή ανθρακούχο νερό) πριν πάνε στον διπλανό κινηματογράφο για να δουν την τελευταία ταινία από το Χόλιγουντ. Τη δεκαετία του '40 έγιναν δημοφιλή τα αμερικανικά χάμπουργκερ και ο Τζιμ Τσαούσης πρόσφερε στο Aussie Cafe, στην πόλη Παρκς της Νέας Νότιας Ουαλίας, "Έξτρα Σπέσιαλ Αμερικανικά Χάμπουργκερ".

    [10] Οι πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα είναι 54.341

    Σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική κατάσταση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, 54.341 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων οι 74 είναι νέες αφίξεις.

    Πάνω από τους μισούς πρόσφυγες καταγράφηκαν στη βόρεια Ελλάδα (29.298), με τους περισσότερους να παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης (9.813), στο Χέρσο του Κιλκίς (3.987) και στο Πολύκαστρο της Νέας Καβάλας (3.979).

    Όσο αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, στα νησιά διαμένουν 8.352, με τη Λέσβο να έχει υποδεχτεί 4.235 άτομα και τη Χίο 2.256, στην Αττική βρίσκονται 14.438, εκ των οποίων 2.135 στο λιμάνι του Πειραιά, στην κεντρική Ελλάδα 1.915, με την πλειονότητα να φιλοξενείται στο Κουτσόχερο Λάρισας (785), ενώ στη νότια Ελλάδα, στην Ανδραβίδα, μένουν 338 πρόσφυγες.

    [11] Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να γίνει περισσότερο προεδρικός

    O Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε χθες ότι είναι ανοιχτός στην αύξηση της φορολογίας για τους πλούσιους, αποσύροντας προηγούμενη πρότασή του για τη μείωση της φορολογίας όλων των Αμερικανών, διαχωρίζοντας έτσι την υποψηφιότητά του, από μία κεντρική επιλογή του κόμματος από τη δεκαετία του '90.

    Είμαι διατεθειμένος να πληρώσω περισσότερα και ξέρετε καλά ότι οι πλούσιοι θέλουν να πληρώσουν περισσότερα,δήλωσε ο Τραμπ στην εκπομπή This Weekτου τηλεοπτικού δικτύου ABC.

    Μετά τη διεξαγωγή του προκριματικού κύκλου στην Ιντιάνα, που έφερε τον Τραμπ ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, ο ίδιος γίνεται προοδευτικά περισσότερο προεδρικόςκαι παρουσιάζει στοιχεία της πολιτικής του σε συντεύξεις και ομιλίες του.

    Παράλληλα, δηλώνει ότι θα ήθελε να δει μία αύξηση στον κατώτερο μισθό, παρά το γεγονός ότι στην εκπομπή Meet the Pressτου τηλεοπτικού δικτύου NBC, δήλωσε ότι θα προτιμούσε το θέμα αυτό να ρυθμιστεί από τις πολιτείες και όχι από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

    Δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι άνθρωποι τα βγάζουν πέρα με 7,25 δολάρια την ώρα,δήλωσε ο Τραμπ σχολιάζοντας τον κατώτερο ομοσπονδιακό μισθό. Θέλω να δω μία αύξηση. Αλλά θα το αφήσω στις πολιτείες. Ας αποφασίσουν οι πολιτείες,είπε.

    Η αλλαγή της στάσης του Τραμπ για την αύξηση της φορολογίας των πλουσίων έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις των προεδρικών υποψηφίων του κόμματος για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Η αύξηση των φόρων έχει χαρακτήρα αναθέματος για τους ηγετικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων από την εποχή του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, που εγκατέλειψε αρχική του θέση για μη αύξηση των φόρων και τελικά συμφώνησε στην αύξησή τους, στο πλαίσιο συμφωνίας για τον προϋπολογισμό του 1990.

    [12] Ο Κάμερον επιχειρηματολογεί ότι η χώρα είναι ασφαλέστερη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Η Βρετανία χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και στην απόκρουση μιας Ρωσίας που έχει γίνει "προσφάτως πολεμοχαρής", δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τόνισε πως η συμμετοχή στην ΕΕ είναι μια "μεγάλη, τολμηρή, πατριωτική υπόθεση".

    Καθώς απομένουν λίγο περισσότερο από έξι εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα, τα στρατόπεδα τόσο της παραμονής στην ΕΕ όσο και της αποχώρησης απ' αυτήν ενισχύουν τα επιχειρήματά τους. Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να αμφισβητήσει τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού, σε ομιλία που θα εκφωνήσει αργότερα σήμερα, και να υποστηρίξει ότι η αποχώρηση της Βρετανίας, το Brexit, θα βοηθήσει τη χώρα.

    Επικαλούμενος το επιχείρημα της ασφάλειας για να υποστηρίξει την ψήφο υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ο Κάμερον άντλησε από την ιστορία, επικαλούμενος τον ηγέτη της Βρετανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο Ουίνστον Τσώρτσιλ για να ενισχύσει τη θέση του ότι "ο απομονωτισμός ουδέποτε εξυπηρέτησε αυτή τη χώρα".

    "Θέλω να δείξω, πως αν αγαπάς αυτή τη χώρα, αν θέλεις να την κρατήσεις ισχυρή στον κόσμο και να κρατήσεις τον λαό της ασφαλή, η συμμετοχή μας στην ΕΕ είναι ένα από τα εργαλεία που μας βοηθούν να κάνουμε αυτά τα πράγματα", δήλωσε ο Κάμερον απευθυνόμενος σε διπλωμάτες και υποστηρικτές του "ναι".

    "Δεν υποστηρίζω ότι η ΕΕ και μόνον αυτή ήταν που διατήρησε την ειρήνη στην Ευρώπη αυτά τα τελευταία 70 χρόνια, ασφαλώς όχι, το ΝΑΤΟ διαδραμάτισε έναν απόλυτο ρόλο κλειδί ... αλλά είναι καταπληκτικό το γεγονός ότι χώρες που πολεμούσαν η μία την άλλη και σκοτώνονταν, βρίσκουν τώρα έναν τρόπο για να δουλέψουν μαζί".

    Ο βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η Βρετανία μπορεί να εκτεθεί σε μεγαλύτερες απειλές, αν οι ψηφοφόροι αποφασίσουν να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, υπογραμμίζοντας τον ρόλο που είχε η συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας μετά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων σε επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι.

    [13] Ζ. Γκάμπριελ: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να μειώσει το βάρος του χρέους της

    Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να ξεκινήσουν τις συνομιλίες για την ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας, προειδοποιώντας ότι περαιτέρω μέτρα λιτότητας θα συντρίψουν τις πρώτες ενδείξεις της πρόσφατης οικονομικής ανάκαμψης.

    «Πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα να μειώσει το βάρος του χρέους της», δήλωσε ο Γκάμπριελ σε ομιλία στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία εν τέλει αναπτύσσεται και πάλι και αυτό δεν πρέπει να το καταπνίξουν πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

    «Γι? αυτό το λόγο, πρέπει επιτέλους να γίνει ένα βήμα στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες προκειμένου να κινηθούμε προς μια κατάσταση όπου η Ελλάδα δεν θα πρέπει να πολεμά κάθε χρόνο για να λάβει νέα δάνεια για την αποπληρωμή παλαιών δανείων», δήλωσε ο Γκάμπριελ.

    [14] Η «Οδύσσεια» του Ομήρου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με ελεύθερη είσοδο

    Η 18η Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ως το τιμώμενο μουσείο, λόγω της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του.

    Οι επετειακές εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου, θα διαρκέσουν από τις 16 έως τις 22 Μαΐου.Tην Τετάρτη 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), στο πλαίσιο αυτών των εορταστικών εκδηλώσεων, το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει σε συνεργασία με το Μουσείο τη θεατρική ανάγνωση των 24 ραψωδιών της «Οδύσσειας» του Ομήρου, σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη και υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Χατζόπουλου, στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

    Η απαγγελία του ομηρικού έπους υπό τους ήχους μουσικής, στην «καρδιά» του μουσείου, ανάμεσα σε πλήθος από αρχαιότητες, και τα 11.000 εκθέματα,επιχειρεί να «παντρέψει» με τον καλύτερο και συγκινητικότερο ίσως τρόπο τις τέχνες των μουσών, συνθέτοντας ένα μοναδικό πολιτιστικό γίγνεσθαι και συμβάλλοντας σε μια ιδιαίτερη ανάγνωση του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

    Την απαγγελία των ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου θα διακόψει μόνο η διεξαγωγή της κεντρικής εκδήλωσης της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18:00-20:30) του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, που θα περιλαμβάνει ομιλίες του ομότιμου καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, της διευθύντριας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Μαρίας Λαγογιάννη και συναυλία με έργα του Astor Piazzolla από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και σολίστ τον Χρήστο Ζερμπίνο. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

    Σημειώνεται πως η συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αποτελεί την απαρχή μιας σειράς συνεργειών της πρώτης κρατικής σκηνής και με άλλα σημαντικά μουσεία της χώρας.

    [15] Το Eurogroup και η στάση του Σόιμπλε, στο επίκεντρο των γερμανικών ΜΜΕ

    Η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και η στάση που θα τηρήσει σε αυτήν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι σήμερα αντικείμενο διερεύνησης και υποθέσεων του γερμανικού Τύπου, αλλά και των τοποθετήσεων πολιτικών αξιωματούχων.

    «Σόιμπλε,(σχεδόν) μόνος εναντίον όλων» είναι ο τίτλος άρθρου της Ελληνικής Υπηρεσίας της Deutsche Welle, στο οποίo ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών περιγράφεται ως «αυτοπαγιδευμένος στην επιμονή του να παραμείνει το ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα», ενώ «η πλειοψηφία των εταίρων του ζητά να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». Η συντάκτρια επισημαίνει ότι στο σημερινό Eurogroup δεν αναμένονται μεν αποφάσεις για την πορεία της αξιολόγησης, «αλλά θα καταγραφούν οι θέσεις των βασικών πρωταγωνιστών σε ό,τι αφορά κυρίως τη διαχείριση του χρέους που έχει γίνει και το αγκάθι της έκτακτης συνεδρίασης» και εκτιμά ότι για τον κ. Σόιμπλε η σημερινή συνεδρίαση θα είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη δοκιμασία. «Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι παρατηρητές των εξελίξεων, με βάση τα φειδωλά αλλά ξεκάθαρα μηνύματα των τελευταίων ημερών που έχει αποστείλει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Το τελευταίο συνοψίζεται στη χθεσινή επαναβεβαίωση της γνωστής θέσης ότι "πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, ενώ στο τέλος θα πρέπει να υπάρχει ένα βιώσιμο πακέτο"», η οποία, επισημαίνεται, ακούγεται με ικανοποίηση από στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Kόμματος, που υιοθετούν πλήρως τη «σκληρή γραμμή» Σόιμπλε έναντι της Ελλάδας, έρχεται όμως σε ευθείας αντίθεση με το ΔΝΤ που θεωρεί το χρέος μη βιώσιμο και απειλεί να μη συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο, εάν δεν διασφαλιστεί με τη λήψη προληπτικών μέτρων η βιωσιμότητα του χρέους.

    Χωρίς ωστόσο το ΔΝΤ, τονίζει η DW, που ήταν το ισχυρό χαρτί του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για να προσεταιριστεί τους εσωκομματικούς αρνητές της συνέχισης της πολιτικής των προγραμμάτων διάσωσης της Ελλάδας, «δεν υπάρχει περίπτωση η γερμανική βουλή να εγκρίνει οποιαδήποτε αποδέσμευση νέων δανείων προς την Αθήνα».

    «Ο Σόιμπλε σε δίλημμα», είναι ο τίτλος ανταπόκρισης του ARD από τις Βρυξέλλες, στην οποία επισημαίνεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα κληθεί σήμερα να δυσαρεστήσει είτε το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είτε το ίδιο το κόμμα του.

    Ο Γερμανός ανταποκριτής αναφέρεται στην επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ προς τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών και σημειώνει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει πριν από την συζήτηση για το χρέος να γίνει η αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. «Με αυτή τη στάση όμως ο Σόιμπλε είναι όλο και περισσότερο απομονωμένος μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας, καθώς ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ βαθμολογούν θετικά την ελληνική κυβέρνηση, ενώ συμφωνούν με το ΔΝΤ ότι το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους ανήκει στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης.«Ο Σόιμπλε επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει πρώτα να περικόψει δημόσιες δαπάνες», προκειμένου το 2018 να επιτύχει 3,5% πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της, αναφέρει ο ανταποκριτής.

    Η εφημερίδα «Bild» αναλύει τις μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν χθες από το ελληνικό Κοινοβούλιο και τις θέσεις των πιστωτών σε ό,τι αφορά το χρέος και επισημαίνει ότι, «αν το Eurogroup σήμερα ή τις επόμενες ημέρες δεν ικανοποιήσει την Αθήνα στο θέμα των ελαφρύνσεων του χρέους, ο Τσίπρας θα είναι πλέον απρόβλεπτος. Παρατηρητές και στελέχη θεωρούν ότι θα μπορούσε να μπει και πάλι σε πορεία σύγκρουσης, με το επιχείρημα: εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, αλλά η Ευρώπη όχι. Αυτό δεν ισχύει, αλλά στην Αθήνα θα πιάσει».

    H Sueddeutsche Zeitung αναδημοσιεύει τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), στο οποίο επισημαίνεται ότι μετά την έγκριση του νέου πακέτου λιτότητας από την ελληνική Βουλή οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroupθέλουν σήμερα να αξιολογήσουν τις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων και λιτότητας. «Με αυτό είναι συνδεδεμένη η απόφαση σχετικά με το εάν θα δοθεί στην Ελλάδα νέα δανειακή βοήθεια δισεκατομμυρίων», αναφέρει το τηλεγράφημα και προσθέτει: «Οι ελπίδες ωστόσο ότι οι επικεφαλής των Οικονομικών θα καταλήξουν σήμερα σε μια πρώτη συμφωνία είναι, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα, μικρές. Διπλωμάτες θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι την τακτική συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Μαΐου.

    Για «πολύ δύσκολη κατάσταση» για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει λόγο στην ανταπόκρισή του από Βρυξέλλες και το ZDF, καθώς, όπως αναφέρει, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει «δύο πράγματα τα οποία στην ουσία το ένα αποκλείει το άλλο», δηλαδή να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα ως αυστηρός ελεγκτής, ταυτόχρονα όμως δεν θέλει να συζητήσει για το χρέος, διότι η γερμανική θέση ως τώρα είναι ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και μετά να μιλήσουμε για το χρέος. «Ο Σόιμπλε δεν έχει ως τώρα δώσει ενδείξεις ότι θα αλλάξει αυτή τη θέση. Αυτό θα δημιουργήσει σήμερα ένταση και μάλλον η απόφαση θα μετατεθεί για το τακτικό Eurogroup της 24ης Μαΐου» καταλήγει η Γερμανίδα ανταποκρίτρια.

    Την ίδια ώρα, ενόψει του Eurogroup, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ραλφ Μπρίνκχαους δήλωνε ότι αναμένει μεν μια λύση στην διαμάχη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά όχι βραχυπρόθεσμα. «Είμαι αισιόδοξος ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα επιτύχει ένα διαπραγματευτικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Μπρίνκχαους στην Γερμανική Ραδιοφωνία και πρόσθεσε ότι μια συμφωνία στην διαμάχη δεν θα επιτευχθεί σίγουρα σήμερα: «Θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ακόμη περισσότερο», τόνισε, αλλά απέφυγε ένα καθαρό «όχι» σε ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους ή ακόμη και σε ένα «κούρεμα»: «Θα πρέπει για αυτό να γίνουν διαπραγματεύσεις», σημείωσε, αλλά κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος θα ήθελε να αποφύγει ένα τέτοιο «κούρεμα», τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να υπερασπιστούν και τα χρήματα των φορολογούμενών τους, ενώ την ίδια ώρα το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα, καθώς χρειάζεται, όπως είπε, κάποιος ανεξάρτητος που θα διορθώνει.

    Στο παρελθόν είδαμε ότι η συνέπεια των ελαφρύνσεων για την Αθήνα ήταν πολλές φορές η διακοπή των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο κ. Μπρίνκχάους και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν χειρίζεται ακόμη και σήμερα ιδιαίτερα αποτελεσματικά τα οικονομικά της.

    [16] Μόνο ένα στα δέκα μέλη των επιστημονικών ακαδημιών στον κόσμο είναι γυναίκα

    Οι γυναίκες αποτελούν το 12%, κατά μέσο όρο, των επιστημονικών ακαδημιών παγκοσμίως, δηλαδή περίπου μόνο ένα στα δέκα μέλη είναι γυναίκα, σύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη, η οποία αποκαλύπτει ότι ο ακαδημαϊκός χώρος δεν είναι ιδιαίτερα ανοιχτός στις γυναίκες επιστήμονες.

    Το ποσοστό των γυναικών αυξάνεται στο 14% έως 16% για τις Ακαδημίες που δίνουν έμφαση στις βιοϊατρικές και στις κοινωνικές επιστήμες, αλλά πέφτει στο 5% έως 6% στις Ακαδημίες με έμφαση στα μαθηματικά, στη φυσική, στις επιστήμες μηχανικού και στην τεχνολογία.

    Η έρευνα από το Παγκόσμιο Δίκτυο Ακαδημιών Επιστημών έλαβε υπόψη τη σύνθεση των μελών 69 εθνικών Ακαδημιών ανά τον κόσμο, καθώς και τριών διεθνών Ακαδημιών.

    Το ποσοστό των γυναικών είναι σχεδόν διπλάσιο (20%) κατά μέσο όρο στα διοικητικά-διευθυντικά συμβούλια των Ακαδημιών, με τα υψηλότερα ποσοστά στις Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών των ΗΠΑ, της Σουηδίας και της Ελβετίας (από 47% και στις τρεις). Το 19% των Ακαδημιών διεθνώς είχαν στο παρελθόν ή έχουν τώρα γυναίκα πρόεδρο.

    Μόνο το 40% των Ακαδημιών δήλωσαν ότι έχουν υιοθετήσει κάποια πολιτική διεύρυνσης της συμμετοχής των γυναικών επιστημόνων, κάτι για το οποίο τους ενθαρρύνει η νέα έκθεση, η πρώτη του είδους της σε παγκόσμια κλίμακα.

    [17] «Κρεμάει» τη φανέλα του ο Χαραλαμπίδης

    Τέλος στην πολυετή καριέρα του βάζει ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, αποφάσισε να «κρεμάσει» τη φανέλα του, μην μπορώντας να επανακάμψει απόλυτα υγιής στους αγωνιστικούς χώρους, μετά το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο γόνατο, το Νοέμβριο του 2014, λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης του «Δικεφάλου» για το Eurocup, στην Πολωνία, με τη Ζιέλονα Γκόρα.

    Η επόμενη σελίδα στην επαγγελματική διαδρομή του είναι δεδομένο πως θα αφορά στην προπονητική. Την απόφαση του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, ο 40χρονος γκαρντ γνωστοποίησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

    «Πηγή έμπνευσης για όλους ο Κώστας Χαραλαμπίδης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του «Δικεφάλου», που τον ευχαριστεί για «την γεμάτη ουσία παρουσία του στην ομάδα».

    [18] Η αποθέωση για τον Λούκα Τόνι

    «Αντίο» στα ποδοσφαιρικά γήπεδα είπε ο Λούκα Τόνι, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο παιχνίδι της Βερόνα με την πρωταθλήτρια Γιουβέντους, για την 37η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Ο 39χρονος επιθετικός δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την κάκιστη σεζόν της ομάδας του, η οποία υποβιβάστηκε από τη Serie A.

    Οι συμπαίκτες, οι φίλαθλοι, αλλά κι η διοίκηση της ιταλικής ομάδας τίμησαν τον έμπειρο άσο στο «Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι» για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο κι ο ίδιος τους το ανταπόδωσε, πετυχαίνοντας ένα γκολ με πέναλτι. Στο 85ο λεπτό, ο Τόνι έγινε αλλαγή και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ιταλικής ομάδας, ενώ κάτι παρόμοιο συνέβη και μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Μάλιστα, ο Τόνι ξέσπασε σε λυγμούς, συγκινημένος από τα συνθήματα των φιλάθλων.

    [19] Στους τελικούς της Ανατολής οι Καβαλίερς

    Θέση στους τελικούς της Ανατολής εξασφάλισαν οι Καβαλίερς. Έχοντας πρωταγωνιστή τον Κέβιν Λοβ με 27 πόντους (8/15 τρίποντα) και 13 ριμπάουντ, αλλά καθοριστικό τον Λεμπρόν Τζέιμς, με 21 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ, νίκησαν με 100-99 τους Χοκς στην Ατλάντα κι έκαναν το 4-0. Έτσι τώρα θα περιμένουν τον αντίπαλό τους στους τελικούς της Ανατολής, που θα προκύψει από το ζευγάρι των Χιτ-Ράπτορς (1-2), έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.

    Ο Κέβιν Ντουράντ σημειώνοντας 41 πόντους και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας στα πλέι-οφ, οδήγησε την Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, σε νίκη 111-97 απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σπερς, που ήταν μπροστά για τρεις περιόδους, κάνοντας το σκορ 2-2.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 May 2016 - 10:32:42 UTC