Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Καλαφάτης: Ευθυγραμμισμένοι με τη ΝΔ οι Αντ. Σαμαράς, Κ. Καραμανλής, Ευ. Μεϊμαράκης
  • [02] Συνεδριάζει στις 13:00 το υπουργικό συμβούλιο
  • [03] Τα αποτελέσματα του Eurogroup στον γερμανικό Τύπο
  • [04] Επιχείρηση αμερικανικού πολεμικού πλοίου σε ύφαλο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κίνας
  • [05] "Εκ των προτέρων ισλαμιστικό" το κίνητρο της επίθεσης σε σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου
  • [06] Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Μόναχο
  • [07] Η επιφάνεια της Γης κινείται πάνω-κάτω σαν γιο-γιό!
  • [08] Ένα στα πέντε είδη φυτών στη Γη κινδυνεύει με εξαφάνιση

  • [01] Στ. Καλαφάτης: Ευθυγραμμισμένοι με τη ΝΔ οι Αντ. Σαμαράς, Κ. Καραμανλής, Ευ. Μεϊμαράκης

    Απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με το κόμμα είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην ομιλία του αρχηγού Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για το ασφαλιστικό ? φορολογικό, απουσίαζαν δύο εξ΄ αυτών.

    «Ως απλούς στρατιώτες εκλαμβάνω εγώ την αποστολή των πρώην πρωθυπουργών και των πρώην προέδρων της ΝΔ» είπε ο κ. Καλαφάτης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω το παραμικρό από κανέναν που να προδιαθέτει κάποιου είδους καχυποψία και μέσα στον χώρο τη ΝΔ και στην κοινωνία».

    Εξάλλου, ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε κόλαφο για τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες το ασφαλιστικό ? φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και επισήμανε ότι τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση θα έχουν και συνέχεια με τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και στον ΦΠΑ.

    Στο ερώτημα αν συμφωνεί με την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup, ο κ. Καλαφάτης είπε ότι «αποτελεί σύνηθες φαινόμενο να θριαμβολογεί η κυβέρνηση άσχετα αν διαψεύδεται από τα γεγονότα». Όπως υπογράμμισε, οι δεσμεύσεις τής κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες, ότι δεν θα επιβληθούν έμμεσοι φόροι, δεν θα γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων και ότι θα «κουρευτεί» το χρέος, παραμένουν υποσχέσεις.

    [02] Συνεδριάζει στις 13:00 το υπουργικό συμβούλιο

    Το υπουργικό συμβούλιοσυνεδριάζεισήμερα στις 13:00,στον απόηχο της θετικής έκβασης της συνεδρίασης του Eurogroup, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσειτους υπουργούς για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

    [03] Τα αποτελέσματα του Eurogroup στον γερμανικό Τύπο

    Τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup σε ό,τι αφορά την προοπτική ελάφρυνσης του χρέους και τον μηχανισμό μέτρων «έκτακτης ανάγκης», απασχολούν και σήμερα το σύνολο του γερμανικού Τύπου.

    Για «θετικά μηνύματα από το Eurogroup» κάνει λόγο η Ελληνική Υπηρεσία της Deutsche Welle, το δημοσίευμα της οποίας αναφέρεται σε διάχυτη αισιοδοξία ότι η αξιολόγηση θα κλείσει οριστικά στις 24 Μαΐου. «Παρά τις γερμανικές αντιρρήσεις, η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ξεκίνησε με αφετηρία το έκτακτο Eurogroup. Ωστόσο, η χρονική διάρκεια των συζητήσεων χωρίστηκε σε 3 φάσεις σε μια προσπάθεια να ληφθούν υπόψη οι θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης» επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το οποίο περιγράφει ως «σαλαμοποίηση» τον τρόπο που επελέγη για την έναρξη της συζήτησης, σχετικά με το χρέος και επισημαίνει ότι αν όλα πάνε καλά μέχρι τις 24 Μαΐου, ενδέχεται να αποδεσμευτεί τον Ιούνιο η πρώτη δόση των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από το πακέτο των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Προηγουμένως θα πρέπει να δοθεί η έγκριση από πολλά εθνικά κοινοβούλια, μεταξύ αυτών και το γερμανικό. Απομένουν 14 ημέρες σκληρής δουλειάς σε επίπεδο Εuro Working Groupγια να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο της συμφωνίας στις λεπτομέρειές του, δεδομένου ότι ο διάβολος κρύβεται ακριβώς στις λεπτομέρειες» καταλήγει το δημοσίευμα.

    «Η Ελλάδα ετεροκαθορίζεται όσο ποτέ» είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης της Sueddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρει ότι «η χώρα πρέπει πραγματικά να ματώσει, ώσπου οι πιστωτές ξανανοίξουν το πορτοφόλι τους, το καλοκαίρι» και σημειώνει ότι «χρήμα υπάρχει μόνο έναντι πόνου». Το ελληνικό δράμα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, έγκειται στο γεγονός ότι δεν φαίνεται να έχει τέλος, καθώς έξι χρόνια πολιτικής διάσωσης δεν οδήγησαν σε αλλαγές προς το καλύτερο. «Σε έξι χρόνια η κρίση δεν έχει λυθεί, αλλά, αντιθέτως, έχει θεσμοθετηθεί - με δραματικές συνέπειες» τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι χωρίς συμφωνία των πιστωτών η πολιτική στην Αθήνα δεν μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτα. «Τόσο ετεροπροσδιορισμένη όσο σήμερα δεν υπήρξε η χώρα ποτέ» αναφέρει ο συντάκτης και επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε ελάφρυνση του χρέους της, το νωρίτερο το 2018. «Οι υπουργοί Οικονομικών επαινούν την Ελλάδα για το νέο πακέτο λιτότητας - και παραμένουν σκληροί. Όλα αυτά οδηγούν σε μια παράδοξη κατάσταση. Σε καμία άλλη χώρα δεν έχει επενδύσει τόσα χρήματα η ΕΕ- και τόσο λίγη εμπιστοσύνη (...) Και χωρίς εμπιστοσύνη στη χώρα ακόμη και οι σκληρότερες και καλύτερες μεταρρυθμίσειςείναι μάταιες» καταλήγει ο αρθρογράφος της SZ.

    [04] Επιχείρηση αμερικανικού πολεμικού πλοίου σε ύφαλο που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κίνας

    Πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού πραγματοποίησε σήμερα επιχείρηση ελεύθερης ναυσιπλοΐας κοντά σε αμφισβητούμενο ύφαλο στη Νότια Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

    Η επιχείρηση έγινε κοντά στον ύφαλο Cross Reefο οποίος βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κίνας "προκειμένου να διαπιστωθούν οι διεκδικήσεις παράκτιων χωρών γύρω από τη Νότια Σινική Θάλασσα",ανέφερε η ανακοίνωση.

    [05] "Εκ των προτέρων ισλαμιστικό" το κίνητρο της επίθεσης σε σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου

    Η επίθεση με μαχαίρι νωρίς σήμερα το πρωί μέσα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην περιοχή του Μονάχου που προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τριών έχει "εκ των προτέρων ισλαμιστικό" κίνητρο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μονάχου.

    Ο δράστης, ένας 27χρονος Γερμανός ο οποίος συνελήφθη, "έκανε επί τόπου δηλώσεις που παραπέμπουν σε πολιτικό κίνητρο, εκ των προτέρων ισλαμιστικό", εξήγησε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι ένας άνδρας μεταξύ των θυμάτων, ο πλέον βαριά τραυματισμένος, υπέκυψε στα τραύματά του.

    [06] Ένας νεκρός από επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Μόναχο

    Ένας άνδρας βαριά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχθεί νωρίτερα σήμερα σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Μόναχο υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, μετέδωσαν η δημόσια βαυαρική ραδιοφωνία και το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

    Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η επίθεση που σημειώθηκε από ένοπλο άνδρα έχει "εκ των προτέρων ισλαμιστικό" κίνητρο.

    Ο άνδρας που υπέκυψε ήταν μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων της επίθεσης. Οι άλλοι τρεις φέρουν ελαφρά τραύματα.

    "Το πολιτικό κίνητρο για την πραγματοποίηση της επίθεσης αυτής σίγουρα δεν μπορεί να αποκλειστεί", είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της Άνω Βαυαρίας. Ο δράστης, "ένας νεαρός άνδρας", συνελήφθη και "δεν είναι πολύ συνεργάσιμος". Ο άνδρας αυτός "μοίρασε μαχαιριές γύρω του", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

    Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 05.00 το πρωί τοπική ώρα (07.00 ώρα Ελλάδας) στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκράφινγκ, μιας μικρής πόλης νοτιοδυτικά του Μονάχου.

    Διαβάστε επίσης:

    "Εκ των προτέρων ισλαμιστικό" το κίνητρο της επίθεσης σε σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου

    [07] Η επιφάνεια της Γης κινείται πάνω-κάτω σαν γιο-γιό!

    Αν και δεν το καταλαβαίνουμε, η επιφάνεια της Γης κινείται συνεχώς πάνω-κάτω σαν γιο-γιό. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν κορυφαίοι γεωεπιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν σε παγκόσμια κλίμακα την κίνηση του μανδύα της Γης, του στρώματος πάχους περίπου 3.000 χιλιομέτρων, που βρίσκεται κάτω από τον γήινο φλοιό και πάνω από τον πυρήνα του πλανήτη μας.

    Οι επιστήμονες του Τμήματος Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, με επικεφαλής τον δρα Μαρκ Χόγκαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γεωεπιστημών "Nature Geoscience", δημιούργησαν την πρώτη διεθνή βάση δεδομένων για τις χαοτικές κινήσεις του μανδύα.

    «Αν και μιλάμε για χρονολογικές κλίμακες που φαίνονται απίστευτα μεγάλες σε σας και σε μένα, η επιφάνεια της Γης ανεβοκατεβαίνει σαν γιο-γιο!» δήλωσε ο Χόγκαρντ. «Στη διάρκεια μιας περιόδου ενός εκατομμυρίου ετών, η κίνηση του μανδύα μπορεί να αναγκάσει την επιφάνεια να κινηθεί πάνω-κάτω κατά εκατοντάδες μέτρα» πρόσθεσε.

    Οι επιστήμονες έκαναν περισσότερες από 2.000 μετρήσεις στους βυθούς των ωκεανών, όπου είναι πιο εύκολο να καταγράψουν τις κινήσεις του υποκείμενου μανδύα. Οι κινήσεις αυτές ασκούν καθοριστική επίδραση στο «πρόσωπο» της Γης, δημιουργώντας βουνά, ηφαίστεια και σεισμούς.

    [08] Ένα στα πέντε είδη φυτών στη Γη κινδυνεύει με εξαφάνιση

    Σε περίπου 390.000 υπολογίζονται τα είδη των φυτών που υπάρχουν σήμερα στον πλανήτη μας, εκ των οποίων τα 369.400 έχουν άνθη. Όμως τουλάχιστον ένα στα πέντε είδη φυτών (ποσοστό 21%) αντιμετωπίζει κίνδυνο εξαφάνισης, σύμφωνα με την πρώτη ετήσια διεθνή έκθεση «Η κατάσταση των φυτών του κόσμου» από τους επιστήμονες των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων Κιου της Βρετανίας, που αποτελεί την πρώτη παγκόσμια «απογραφή» της χλωρίδας της Γης και η οποία εφεξής θα δημοσιεύεται κάθε χρόνο.

    Οι προηγούμενες εκτιμήσεις για τα είδη των φυτών ήσαν από 100.000 έως 600.000, ενώ για τα απειλούμενα είδη φυτών κυμαίνονταν μεταξύ 10% και 60%. Η απογραφή των φυτών ήταν ανέκαθεν δύσκολη υπόθεση, καθώς στο πέρασμα του χρόνου διαφορετικοί βοτανολόγοι έχουν δώσει διαφορετικά ονόματα στο ίδιο φυτό.

    Οι νέες εκτιμήσεις (που δεν περιλαμβάνουν τα διάφορα φύκια και βρύα) θεωρούνται οι πιο αξιόπιστες μέχρι σήμερα, αν και οι επιστήμονες παραδέχονται ότι είναι δυνατό ένα φυτό που θεωρείται πια εξαφανισμένο, στην πραγματικότητα να έχει διασωθεί σε μικρούς αριθμούς κάπου στη Γη. Πρόκειται για τα λεγόμενα «φυτά-Λάζαρους», που μετά από χρόνια «ανασταίνονται», όταν ανακαλύπτονται ξανά.

    Η έκθεση, για την οποία εργάσθηκαν 80 επιστήμονες, αναφέρει ότι γύρω στα 2.000 νέα είδη φυτών ανακαλύπτονται κάθε χρόνο κάπου στη Γη. Το 2015, ανάμεσα στα 2.034 νέα είδη που ανακαλύφθηκαν, ήσαν ένα βραζιλιάνικο τεράστιο εντομοφάγο φυτό ύψους ενάμισι μέτρου (το Drosera magnifica, που αρχικά εντοπίσθηκε μέσω φωτογραφίας στο Facebook!), καθώς και ένα γιγάντιο δέντρο ύψους 45 μέτρων και βάρους 100 τόνων, το Gilbertiodendron maximum, κρυμένο σε ένα δυτικοαφρικανικό δάσος. Ανακαλύφθηκαν επίσης 90 νέα είδη μπιγκόνιας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 May 2016 - 8:32:34 UTC