Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εναλλακτικές λύσεις για τη δημιουργία δικαστικών αιθουσών συζητά ο Ν. Παρασκευόπουλος
  • [02] Στ. Καλαφάτης: Ευθυγραμμισμένοι με τη ΝΔ οι Αντ. Σαμαράς, Κ. Καραμανλής, Ευ. Μεϊμαράκης
  • [03] Π. Ρήγας:Οι αποφάσεις του Eurogroup επιβεβαιώνουν ότι η μάχη που δίνει η κυβέρνηση έχει αποτέλεσμα
  • [04] O.Γεροβασίλη: Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη, φέρνουμε σταθερότητα, δημιουργούμε προοπτική
  • [05] Σε αποπληθωρισμό για 38ο συνεχή μήνα η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
  • [06] Κάτω από το 8% υποχώρησε η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων
  • [07] Τα αποτελέσματα του Eurogroup στον γερμανικό Τύπο
  • [08] "Σημαντική αύξηση" της παραγωγής πετρελαίου το 2016 προβλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco
  • [09] Τα δίχτυα του ψαρά γίνονται ρούχα, μαγιό και χαλιά
  • [10] Νέες έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ που εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991
  • [11] Το θύμα στην Παραμυθιά αρχικά δέχθηκε πυροβολισμό
  • [12] Τελικά κέρδισε η γραμμή της υπευθυνότητας, δήλωσε ο Τζιάνι Πιτέλα
  • [13] Ο ασκών χρέη καγκελαρίου Μιτερλένερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά την παραίτηση του Βέρνερ Φάιμαν
  • [14] Ν. Αθανασίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από τη δυνατότητά του να κινήσει την αγορά
  • [15] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
  • [16] Μάρτσελ Φράτσερ: Να συνδεθεί το ελληνικό χρέος με την ανάπτυξη της οικονομίας
  • [17] Καμπιάσο: «Και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό»

  • [01] Εναλλακτικές λύσεις για τη δημιουργία δικαστικών αιθουσών συζητά ο Ν. Παρασκευόπουλος

    Εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να μη μετατραπεί τμήμα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Beach Volley στο Παλαιό Φάληρο σε δικαστικές αίθουσες για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών, συζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, σύμφωνα με σημερινή δήλωσή του.

    Μάλιστα, γι' αυτό ευχαριστεί θερμά, δημόσια, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, «που έσπευσε να προσφέρει μία λειτουργική εναλλακτική λύση και είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της». Η λύση που πρότεινε ο κ. Καμμένος είναι να παραχωρηθεί χώρος στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην περιοχή του Ρουφ. Ωστόσο, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει: «Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό».

    Συγκεκριμένα, η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης έχει ως εξής: «Τα δικαστήρια, ναοί της Δικαιοσύνης, είναι κοσμήματα των πόλεων. Το κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται, ούτε σαν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, ούτε σαν ταφόπλακα της ανάπτυξης. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται την ιστορία τους τα δικαστικά μέγαρα αποτελούν σημεία αναφοράς. Εξάλλου, η εύρυθμη και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης αποτελεί όρο κι όχι εμπόδιο της ανάπτυξης. Κατηγορούμε τον δυτικό οικονομισμό, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει τοποθετήσει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στο βάθρο που της ανήκει. Η ελληνική κοινωνία εδώ και ένα χρόνο βιώνει τις δυσκολίες, τις οποίες προξενεί η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων ιδίως δικών. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό. Ευχαριστώ, μάλιστα, θερμά τον υπουργό κ. Πάνο Καμμένο που έσπευσε να προσφέρει μία λειτουργική εναλλακτική λύση και είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της. Δεν μπορώ, όμως να καταλάβω, ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μία μετατόπισή τους».

    [02] Στ. Καλαφάτης: Ευθυγραμμισμένοι με τη ΝΔ οι Αντ. Σαμαράς, Κ. Καραμανλής, Ευ. Μεϊμαράκης

    Απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με το κόμμα είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην ομιλία του αρχηγού Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για το ασφαλιστικό ? φορολογικό, απουσίαζαν δύο εξ΄ αυτών.

    «Ως απλούς στρατιώτες εκλαμβάνω εγώ την αποστολή των πρώην πρωθυπουργών και των πρώην προέδρων της ΝΔ» είπε ο κ. Καλαφάτης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και πρόσθεσε: «Δεν βλέπω το παραμικρό από κανέναν που να προδιαθέτει κάποιου είδους καχυποψία και μέσα στον χώρο τη ΝΔ και στην κοινωνία».

    Εξάλλου, ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε κόλαφο για τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες το ασφαλιστικό ? φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και επισήμανε ότι τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση θα έχουν και συνέχεια με τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και στον ΦΠΑ.

    Στο ερώτημα αν συμφωνεί με την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup, ο κ. Καλαφάτης είπε ότι «αποτελεί σύνηθες φαινόμενο να θριαμβολογεί η κυβέρνηση άσχετα αν διαψεύδεται από τα γεγονότα». Όπως υπογράμμισε, οι δεσμεύσεις τής κυβέρνησης ότι δεν θα θιγούν οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες, ότι δεν θα επιβληθούν έμμεσοι φόροι, δεν θα γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων και ότι θα «κουρευτεί» το χρέος, παραμένουν υποσχέσεις.

    [03] Π. Ρήγας:Οι αποφάσεις του Eurogroup επιβεβαιώνουν ότι η μάχη που δίνει η κυβέρνηση έχει αποτέλεσμα

    Οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup επιβεβαιώνουν ότι η μάχη που δίνει η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβρη και μετά έχει αποτέλεσμα, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι.

    «Έχει κατανοήσει πια ο ελληνικός λαός πως με τον αθόρυβο τρόπο τον οποίο λειτουργούμε και παρά τη μεγάλη πίεση την οποία δεχθήκαμε από τον σκληρό πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη αλλά και από αυτούς που εδώ στην Ελλάδα δεν κοιτούσαν το συμφέρον της χώρας, αλλά το μικροκομματικό δικό τους συμφέρον, αυτή η μάχη που δίνουμε από τον Σεπτέμβρη και μετά έχει αποτέλεσμα» ανέφερε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε ότι αυτό επιβεβαιώνουν οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup. «Αναγνωρίστηκε από όλους τους θεσμούς ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει μετά από τη συμφωνία του Αυγούστου έχουν αποδώσει. Είναι πρώτη φορά που ανοίγει το θέμα του χρέους με συγκεκριμένο οδικό χάρτη. Θα προχωρήσει η εκταμίευση της δεύτερης δόσης του προγράμματος ESM. Η δόση θα συμπεριλαμβάνει, εκτός της κάλυψης των δανειακών αναγκών και την ταχύτατη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, προς τον ιδιωτικό τομέα, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι η χρηματική δόση θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από το ποσό των 5,7 δισ. που προβλεπόταν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» σημείωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή από τη Βουλή, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «τα δημοσιονομικά μέτρα έχουν προοδευτικότητα και δικαιότερη κατανομή των βαρών. Συμβάλλουν και συνεισφέρουν μόνο τα κοινωνικά στρώματα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα αυτήν την περίοδο με βάση τους περιορισμούς που είχαμε, και ελαφρύνονται πλήρως αυτοί οι οποίοι είχαν υποφέρει όλη την προηγούμενη περίοδο».

    «Είναι πολύ μικρό το ποσοστό το οποίο θα πληρώσει με τη μείωση του αφορολόγητου» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση πήρε 5,4 δισ. μέτρα, ενώ η ΝΔ είχε πάρει 64 δισ. και είχε δεσμευτεί για 8 δισ. για τη διετία 2015-2017.

    [04] O.Γεροβασίλη: Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη, φέρνουμε σταθερότητα, δημιουργούμε προοπτική

    «Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη, φέρνουμε τη σταθερότητα, δημιουργούμε προοπτική», ανέφερε για το μήνυμα από το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup η Όλγα Γεροβασίλη. «Όταν υπάρχουν προτάσεις, σχεδιασμός και διαπραγμάτευση με σταθερά βήματα, υπάρχει αποτέλεσμα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «ο μηχανισμός δεν ενεργοποιεί συγκεκριμένα μέτρα» και σημείωσε πως «όσο η ασφάλεια, η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα αποκαθίσταται, τόσο οι περιορισμοί θα αίρονται».

    «Έχει αποτυπωθεί, σε μια δύσκολη χρονιά, ότι όχι μόνο φτάνουμε τους στόχους, αλλά και τους υπερβαίνουμε», είπε ακόμη η κ. Γεροβασίλη, ενώ, αναφερόμενη στο ζήτημα του χρέους, υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά μπήκε ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους, σε βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πλαίσιο». Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι η εκταμίευση της δεύτερης δόσης συμπεριλαμβάνει την αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. «Αυτό σημαίνει ταχύτατη αποκατάσταση ρευστότητας», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προειδοποίησε πως «όποιος επενδύει στην αστάθεια της κυβέρνησης, επενδύει στην αστάθεια της χώρας».

    «Ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά τις αποτυχίες κυβερνήσεων 40 ετών», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι Έλληνες θα σταθούμε στα δικά μας πόδια».

    [05] Σε αποπληθωρισμό για 38ο συνεχή μήνα η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

    Σε συνθήκες αποπληθωρισμού παρέμεινε για 38ο συνεχή μήνα η ελληνική οικονομία, καθώς τον Απρίλιο εφέτος ο πληθωρισμός μειώθηκε κατά 1,3%, από μείωση 1,5% τον Μάρτιο 2016 και έναντι ?είωσης 2,1% τον Απρίλιο πέρυσι.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η εξέλιξη αυτή προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες ?εταβολές:

    1. Από τις ?ειώσεις των δεικτών:

    α) Κατά 1% της ο?άδας «?ιατροφή και ?η αλκοολούχα ποτά», λόγω ?είωσης κυρίως των τι?ών στα νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά, νωπά ψάρια, χοιρινό, αρνί και κατσίκι, πουλερικά, και στα γαλακτοκο?ικά και αυγά. Μέρος της ?είωσης αυτής αντισταθ?ίστηκε από την αύξηση κυρίως των τι?ών στο ψω?ί και δη?ητριακά, ?οσχάρι, έλαια και λίπη, αποξηρα?ένα φρούτα και ξηροί καρποί, πατάτες, ζάχαρη- σοκολάτες- γλυκά- παγωτά, λοιπά τρόφι?α και στον καφέ- κακάο- τσάι.

    β) Κατά 2,2% της ο?άδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω ?είωσης των τι?ών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

    γ) Κατά 4,8% της ο?άδας «Στέγαση», λόγω ?είωσης κυρίως των τι?ών στα ενοίκια κατοικιών, πετρέλαιο θέρ?ανσης, φυσικό αέριο, υπηρεσίες κοινοχρήστων και στον ηλεκτρισ?ό. Μέρος της ?είωσης αυτής αντισταθ?ίστηκε από την αύξηση των τι?ών στα στερεά καύσι?α.

    δ) Κατά 1,4% της ο?άδας «?ιαρκή αγαθά- Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω ?είωσης κυρίως των τι?ών στα υφαντουργικά προϊόντα οικιακής χρήσης.

    ε) Κατά 4,5% της ο?άδας «Μεταφορές», λόγω ?είωσης κυρίως στις τι?ές αγοράς αυτοκινήτων, καύσι?α αυτοκινήτου (βενζίνη), πετρέλαιο κίνησης, άλλα καύσι?α, συντήρηση και επισκευή εξοπλισ?ού προσωπικής ?εταφοράς και στις συνδυασ?ένες ?εταφορές επιβατών. Μέρος της ?είωσης αυτής αντισταθ?ίστηκε από την αύξηση κυρίως των τι?ών στα εισιτήρια ?εταφοράς επιβατών ?ε αεροπλάνο, οδικές ?εταφορές επιβατών και στις εγκαταστάσεις διοδίων και παρκό?ετρων.

    στ) Κατά 1,4% της ο?άδας «Αναψυχή- Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω ?είωσης κυρίως των τι?ών στον οπτικοακουστικό εξοπλισ?ό- υπολογιστές, είδη για παιχνίδια και αθλητισ?ό, παιχνίδια και χό?πι. Μέρος της ?είωσης αυτής αντισταθ?ίστηκε από την αύξηση των τι?ών στις πολιτιστικές δραστηριότητες.

    ζ) Κατά 1,3% της ο?άδας «Εκπαίδευση», λόγω ?είωσης κυρίως των τι?ών στα δίδακτρα δευτεροβάθ?ιας εκπαίδευσης.

    η) Κατά 1,5% της ο?άδας «'Αλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω ?είωσης κυρίως των τι?ών στα είδη ατο?ικής φροντίδας και στην ασφάλιση οχη?άτων.

    2. Από τις αυξήσεις των δεικτών:

    α) Κατά 1,4% της ο?άδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης κυρίως των τι?ών στα τσιγάρα.

    β) Κατά 3,6% της ο?άδας «Υγεία», λόγω αύξησης κυρίως των τι?ών στα φαρ?ακευτικά προϊόντα και στις κλινικές. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθ?ίστηκε από τη ?είωση των τι?ών στις ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες.

    γ) Κατά 2,7% της ο?άδας «Ξενοδοχεία- Καφέ- Εστιατόρια», λόγω αύξησης κυρίως των τι?ών στα εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία- καφενεία- κυλικεία.

    Παράλληλα, ο γενικός δείκτης καταναλωτή παρουσίασε αύξηση 0,7% τον Απρίλιο 2016 σε σύγκριση ?ε τον Μάρτιο 2016, έναντι αύξησης 0,5% που ση?ειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγού?ενου έτους.

    Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός παρουσίασε μείωση 0,4% τον Απρίλιο εφέτος, από μείωση 0,7% τον Μάρτιο 2016 και έναντι ?είωσης 1,8% τον Απρίλιο πέρυσι. Σε μηνιαία βάση (Απρίλιος 2016 προς Μάρτιο 2016), ο εναρμονισμένος δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,7% έναντι αύξησης 0,4% που ση?ειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγού?ενου έτους.

    [06] Κάτω από το 8% υποχώρησε η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων

    Η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων υποχώρησε σήμερα κάτω από το 8%, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από έξι μήνες, μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για σταδιακή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα, η απόδοση των 10ετών τίτλων υποχώρησε περισσότερο από 60 μονάδες βάσης (0,6 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 7,88%, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και τις αποδόσεις ομολόγων άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Οι αποδόσεις των 2ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν περισσότερο από 150 μονάδες βάσης (1,5 ποσοστιαίες μονάδες) στο 7,97%, που είναι χαμηλό επίπεδο δύο μηνών.

    «Τουλάχιστον φαίνεται ότι η διαφορά μεταξύ του ΔΝΤ και των Γερμανών μειώνεται και αυτό έγινε αποδεκτό καλά από τους επενδυτές», δήλωσε υπεύθυνος για τη στρατηγική ομολόγων της εταιρείας RIA Capital Markets.

    Οι αποδόσεις των πορτογαλικών και ισπανικών τίτλων υποχώρησαν κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,29% και 1,57%, αντίστοιχα, ενώ των ιταλικών τίτλων μειώθηκαν κατά 6 μονάδες βάσης στο 1,42%. Όσον αφορά τα 10ετή γερμανικά ομόλογα, οι αποδόσεις τους αυξήθηκαν ελαφρά στο 0,14%, υψηλότερα από το 0,075% που είναι το χαμηλό επίπεδό τους το 2016.

    [07] Τα αποτελέσματα του Eurogroup στον γερμανικό Τύπο

    Τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup σε ό,τι αφορά την προοπτική ελάφρυνσης του χρέους και τον μηχανισμό μέτρων «έκτακτης ανάγκης», απασχολούν και σήμερα το σύνολο του γερμανικού Τύπου.

    Για «θετικά μηνύματα από το Eurogroup» κάνει λόγο η Ελληνική Υπηρεσία της Deutsche Welle, το δημοσίευμα της οποίας αναφέρεται σε διάχυτη αισιοδοξία ότι η αξιολόγηση θα κλείσει οριστικά στις 24 Μαΐου. «Παρά τις γερμανικές αντιρρήσεις, η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ξεκίνησε με αφετηρία το έκτακτο Eurogroup. Ωστόσο, η χρονική διάρκεια των συζητήσεων χωρίστηκε σε 3 φάσεις σε μια προσπάθεια να ληφθούν υπόψη οι θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης» επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το οποίο περιγράφει ως «σαλαμοποίηση» τον τρόπο που επελέγη για την έναρξη της συζήτησης, σχετικά με το χρέος και επισημαίνει ότι αν όλα πάνε καλά μέχρι τις 24 Μαΐου, ενδέχεται να αποδεσμευτεί τον Ιούνιο η πρώτη δόση των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από το πακέτο των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Προηγουμένως θα πρέπει να δοθεί η έγκριση από πολλά εθνικά κοινοβούλια, μεταξύ αυτών και το γερμανικό. Απομένουν 14 ημέρες σκληρής δουλειάς σε επίπεδο Εuro Working Groupγια να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο της συμφωνίας στις λεπτομέρειές του, δεδομένου ότι ο διάβολος κρύβεται ακριβώς στις λεπτομέρειες» καταλήγει το δημοσίευμα.

    «Η Ελλάδα ετεροκαθορίζεται όσο ποτέ» είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης της Sueddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρει ότι «η χώρα πρέπει πραγματικά να ματώσει, ώσπου οι πιστωτές ξανανοίξουν το πορτοφόλι τους, το καλοκαίρι» και σημειώνει ότι «χρήμα υπάρχει μόνο έναντι πόνου». Το ελληνικό δράμα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, έγκειται στο γεγονός ότι δεν φαίνεται να έχει τέλος, καθώς έξι χρόνια πολιτικής διάσωσης δεν οδήγησαν σε αλλαγές προς το καλύτερο. «Σε έξι χρόνια η κρίση δεν έχει λυθεί, αλλά, αντιθέτως, έχει θεσμοθετηθεί - με δραματικές συνέπειες» τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι χωρίς συμφωνία των πιστωτών η πολιτική στην Αθήνα δεν μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτα. «Τόσο ετεροπροσδιορισμένη όσο σήμερα δεν υπήρξε η χώρα ποτέ» αναφέρει ο συντάκτης και επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε ελάφρυνση του χρέους της, το νωρίτερο το 2018. «Οι υπουργοί Οικονομικών επαινούν την Ελλάδα για το νέο πακέτο λιτότητας - και παραμένουν σκληροί. Όλα αυτά οδηγούν σε μια παράδοξη κατάσταση. Σε καμία άλλη χώρα δεν έχει επενδύσει τόσα χρήματα η ΕΕ- και τόσο λίγη εμπιστοσύνη (...) Και χωρίς εμπιστοσύνη στη χώρα ακόμη και οι σκληρότερες και καλύτερες μεταρρυθμίσειςείναι μάταιες» καταλήγει ο αρθρογράφος της SZ.

    [08] "Σημαντική αύξηση" της παραγωγής πετρελαίου το 2016 προβλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco

    Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος στον κόσμο εξαγωγέας πετρελαίου, σχεδιάζει «σημαντική αύξηση» της παραγωγής το 2016 και περαιτέρω διεθνή επέκταση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της κρατικά ελεγχόμενης πετρελαιοπαραγωγικής εταιρίας της χώρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

    Η Saudi Arabian Oil Co., επίσης γνωστή ως Saudi Aramco, θα αυξήσει τη δυναμικότητα στα κοιτάσματα του Σάιμπαχ κατά 33% στα 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα τις επόμενες δυο-τρεις εβδομάδες και θα διπλασιάσει την παραγωγή φυσικού αερίου την επόμενη δεκαετία, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Αμίν Νάσερ σε δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Νταχράν, στην ανατολική Σαουδική Αραβία.

    «Παρόλο που είναι δύσκολο, εξακολουθεί να αποτελεί μια ευκαιρία ανάπτυξης για εμάς», δήλωσε ο Νάσερ αναφερόμενος στα σχέδια για διεθνή επέκταση.

    [09] Τα δίχτυα του ψαρά γίνονται ρούχα, μαγιό και χαλιά

    Τα δίχτυα του ψαρά μπαίνουν στην ντουλάπα μας ή στολίζουν το σαλόνι του σπιτιού μας, αφού μετατρέπονται σε ύφασμα με το οποίο μπορούν να ραφτούν ρούχα, μαγιό ή ακόμη και να γίνουν χαλιά. Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο της καινοτόμας δράσης, «Healthy Seas: Νήμα βγαλμένο από την θάλασσα».

    Πρόκειται για μια κοινοπραξία περιβαλλοντικών οργανώσεων και εταιριών που μοιράζονται μια κοινή αποστολή, να συμβάλουν στον καθαρισμό των θαλασσών από τα εγκαταλελειμμένα «δίχτυα φαντάσματα», τα οποία αποτελούν θανάσιμη απειλή και παγίδα για τα θαλάσσια οικοσυστήματα καθώς ευθύνονται για την άσκοπη θανάτωση πολλών θαλάσσιων ζώων, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η διευθύντρια του «Medasset», του φορέα υλοποίησης του προγράμματος στην Ελλάδα, Γεωργία Τρισμπιώτη.

    «Σκοπός μας είναι ο καθαρισμός των θαλασσών από αυτά τα δίχτυα. Βασική δράση μας είναι η ανάσυρσή τους από το βυθό και στη συνέχεια η ανακύκλωσή τους σε πρώτης ποιότητας νήμα Econyl». Όπως συμπληρώνει η κ. Τρισμπιώτη, η δράση «Healthy Seas» στοχεύει στη βιωσιμότητα τόσο με την περιβαλλοντική, όσο και με την οικονομική έννοια καθώς τα δίχτυα που ανασύρονται δεν καταλήγουν σε χωματερές αλλά ανακυκλώνονται σε υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες για τη δημιουργία καινούριων χρήσιμων προϊόντων, όπως κάλτσες, μαγιό, χαλιά κ.α.

    [10] Νέες έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ που εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991

    Στο σημείο όπου εξαφανίσθηκε ο μικρός Μπεν Νίνταμ, στις 24 Ιουλίου 1991 σε ηλικία 21 μηνών, βρέθηκαν σήμερα το πρωί Άγγλοι αστυνομικοί που βρίσκονται στην Κω, στο πλαίσιο νέου κύκλου ερευνών αναζήτησής του.

    Οι Άγγλοι αστυνομικοί απηύθυναν εκ νέου έκκληση στους κατοίκους του νησιού που έχουν κάποια πληροφορία ή γνωρίζουν κάτι, να έρθουν σε επαφή μαζί τους με απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια.

    Γι' αυτό τον σκοπό μάλιστα η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers προσφέρει αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιοδήποτε προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του μικρού Μπεν.

    Ο επικεφαλής των Άγγλων αστυνομικών Jon Cousins (πλαισιωνόταν από τον Ματ Φένγουικ και τον Άγγλο αστυνομικό ελληνικής καταγωγής, Θανάση Φούρλη) δήλωσε μεταξύ άλλων: «έχουμε δεσμευθεί να βρούμε απαντήσεις για το τι συνέβη στον Μπεν. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ή να δημιουργήσουμε μπελάδες σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ανακαλύψουμε τι του συνέβη. Δεν θα υπάρξει καμία πίεση εκ μέρους μας. Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω είναι: Θα μπορούσες να είσαι ο Μπεν; Όταν ήσουν παιδί είχες ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια; Αμφιβάλεις για το ποιοι είναι οι γονείς σου; Καταλαβαίνουμε ότι κάποιος που έχει αμφιβολίες για το ποιος είναι ίσως νοιώθει νευρικός για το τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του. Υπόσχομαι ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και εμπιστευτικότητα. Δεν θα αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν θέλει. Θα έχει τον πλήρη έλεγχο».

    [11] Το θύμα στην Παραμυθιά αρχικά δέχθηκε πυροβολισμό

    Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας του 26χρονου Αλβανού στη θέση «Ποταμιά» στη Γλυκή Παραμυθιάς, το πτώμα του οποίου βρέθηκε ακέφαλο κοντά σε μαντρί όπου εργαζόταν, τους τελευταίους 2 μήνες.

    Από την νεκροψία- νεκροτομή που ολοκλήρωσε αργά χθες το βράδυ, ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, προέκυψε ότι το θύμα πριν αποκεφαλιστεί, είχε δεχθεί πυροβολισμό μεκυνηγετικό όπλο μία φορά στην περιοχή του λαιμού. Το τραύμα ήταν τυφλό και το μονόβολο βρέθηκε στον πνεύμονα του 26χρονου.

    Το θύμα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις αλβανικές διωκτικές Αρχές, πριν έρθει στην Ελλάδα βρίσκονταν στις φυλακές της χώρας του για παρανομες δραστηριότητες. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

    [12] Τελικά κέρδισε η γραμμή της υπευθυνότητας, δήλωσε ο Τζιάνι Πιτέλα

    «Τελικά κέρδισε η γραμμή της υπευθυνότητας» δήλωσε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας Τζιάνι Πιτέλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μιλώντας για το «θετικό αποτέλεσμα που έδωσε τελικά χθες το Eurogroup».

    Επεσήμανε ότι αυτή ήταν ανέκαθεν η επιδίωξη της σοσιαλιστικής ομάδας, παρ' ότι «τα γεράκια μάς έλεγαν ότι είμαστε απομονωμένοι, σήμερα είναι αυτοί που συμφωνούν με τις θέσεις μας » τόνισε ο Τζ. Πιτέλα.

    [13] Ο ασκών χρέη καγκελαρίου Μιτερλένερ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά την παραίτηση του Βέρνερ Φάιμαν

    Ο ασκών χρέη καγκελαρίου της Αυστρίας, Ράινχολντ Μιτερλένερ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών μετά την παραίτηση του καγκελαρίου Βέρνερ Φάιμαν, είπε όμως ότι αναμένει πως θα υπάρξει συμφωνία στις συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες εταίρους του στον κυβερνητικό συνασπισμό.

    Ο Μιτερλένερ, αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σκιαγράφησε τις αρχές οι οποίες επιθυμεί να είναι μέρος οποιασδήποτε συμφωνίας για συνεργασία με το πρόσωπο που θα προτείνουν ως καγκελάριο οι Σοσιαλδημοκράτες, περιλαμβανομένης και της συνέχισης της τρέχουσας πολιτικής ως προς τη μετανάστευση.

    "Υποθέτω ότι έχουμε ήδη βρει μια κοινή γραμμή και ότι θα εμμείνουμε σε αυτήν", είπε ο Μιτερλένερ σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    [14] Ν. Αθανασίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από τη δυνατότητά του να κινήσει την αγορά

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από τη δυνατότητά του να κινήσει την αγορά, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Νάσος Αθανασίου, υπογραμμίζοντας ότι με τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup έσπασε ο φαύλος κύκλος απομόνωσης της ελληνικής οικονομίας από τις αγορές.

    «Από χθες άρχισε να σπάει ο φαύλος κύκλος. Μέχρι χθες η Ελλάδα ήταν εξόριστη και αποκλεισμένη από τις χρηματοπιστωτικές αγορές» είπε στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση». Υπογράμμισε ότι η συζήτηση με τους δανειστές για τη ρύθμιση του χρέους, σε τρία στάδια, αποτελεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός, υπενθυμίζοντας ότι άρχισαν ήδη να συζητούν τις βασικές αρχές για το βιώσιμο χρέος και τη διευκόλυνση για έξοδο στις αγορές.

    Χαρακτήρισε «ζεστό χρήμα» που θα μπει στην αγορά, τα 10 δισ. ευρώ που θα διατεθούν για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η φτώχεια στην Ελλάδα σήμερα είναι στον ιδιωτικό τομέα».

    [15] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

    Το υπουργικό συμβούλιοσυνεδριάζει στις 13:00,στον απόηχο της θετικής έκβασης της συνεδρίασης του Eurogroup, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσειτους υπουργούς για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

    Με Live Streaming το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα μεταδώσει τη συνεδρίασητου υπουργικού συμβουλίου.

    [16] Μάρτσελ Φράτσερ: Να συνδεθεί το ελληνικό χρέος με την ανάπτυξη της οικονομίας

    Τη σύνδεση της αποπληρωμής των τόκων με την πορεία της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, προτείνει με άρθρο του στο περιοδικό "Der Spiegel" ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Eρευνών (DIW) του Βερολίνου Μάρτσελ Φράτσερ.

    Ο θεωρούμενος και άτυπος σύμβούλος της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ επισημαίνει επίσης ότι «η Ευρώπη δεν φαίνεται να έμαθε ακόμα τίποτα από την ελληνική κρίση και επαναλαμβάνει τα παλιά λάθη.

    Αυτό αποδεικνύεται τόσο με τα «προληπτικά μέτρα» που απαιτούν οι δανειστές, όσο και στο θέμα «της ελάφρυνσης του χρέους». Κατά τον διακεκριμένο Γερμανό οικονομολόγο «η επιβολή ενός αυτόματου μηχανισμού περικοπής δαπανών και επιβολής νέων φόρων στην Ελλάδα στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι παράλογος και αντιπαραγωγικός" για τρείς λόγους: Πρώτον, διότι «όλες οι προγνώσεις ήταν λανθασμένες, δεύτερον διότι «τα προληπτικά μέτρα οξύνουν την κρίση» και τρίτον διότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν υποκύπτει».

    [17] Καμπιάσο: «Και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό»

    Τη φανέλα του Ολυμπιακού θα φορά και τη νέα σεζόν ο Εστεμπάν Καμπιάσο. Ο Αργεντινός σταρ με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Βελιγράδι για το φιλικό μεταξύ Ολυμπιακού και Ερυθρό Αστέρα, που έληξε ισόπαλο 2-2, τόνισε ότι θα παραμείνει στην ομάδα του Πειραιά και τη νέα σεζόν, παρότι φέτος απουσίασε από το βασικό σχήμα του συλλόγου, λόγω τραυματισμών ή επιλογής του Μάρκο Σίλβα.

    «Είμαι πολύ καλά στην Ελλάδα, θα είμαι και του χρόνου στον Ολυμπιακό», δήλωσε σχετικά ο 36χρονος μέσος, ο οποίος έκλεισε τη χρονιά με 21 συμμετοχές και 4 γκολ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 May 2016 - 10:32:43 UTC