Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαλάρωσαν τα πνεύματα στις ελληνοαυστριακές σχέσεις, τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος
  • [02] Γκάφα της Ελισάβετ που χαρακτήρισε «πολύ αγενείς» τους κινέζους αξιωματούχους
  • [03] Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπλοκάρει τη διαδικασία απελευθέρωσης της βίζας για Τούρκους πολίτες, δήλωσε ο Μ Σουλτς παρουσία του Τούρκου
  • [04] Έναρξη του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών με την ταινία του Γούντι Άλεν Caf? Society
  • [05] Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

  • [01] Χαλάρωσαν τα πνεύματα στις ελληνοαυστριακές σχέσεις, τονίζει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

    Την χαλάρωση των πνευμάτων, μετά την «ειλικρινή, όπως πάντα, και με ευθύτητα συζήτηση» που έκανε σήμερα στη Βιέννη με τον Αυστριακό ομόλογό του, Σεμπάστιαν Κουρτς, επισημαίνει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στην αυστριακή πρωτεύουσα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας. Ο κ. Κοτζιάς βρίσκεται στη Βιέννη, σε μία προσπάθεια «επανασυγκόλλησης», θετικής επαναπροώθησης των διμερών σχέσεων και αποκατάστασης των διαύλων επικοινωνίας. «Νομίζω πως είναι ένα ταξίδι που συμβάλλει στην καλή συνεννόηση και αλληλοκατανόηση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αυστρία, δύο χώρες οι οποίες έχουν πάρα πολλές παλιές φιλίες,και κοινές στιγμές στην ιστορία», προσθέτει.

    Όπως τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, από τον οποίο έγινε δεκτός το απόγευμα, είναι «ένας φίλος της Ελλάδας, είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σας απαγγέλει απ? έξω τον Όμηρο, και την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, είναι ένας άνθρωπος με μεγάλες ευαισθησίες που πάντα έχει βαθιά στην καρδιά του το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μητέρα της Δημοκρατίας και δεν ξεχνάει ποτέ να το λέει».

    «Θέλω να θυμίσω πως ο πρόεδρος Χάιντς Φίσερ, στις πιο δύσκολες στιγμές στη διάρκεια της οικονομικής και της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, στάθηκε πάντα στο πλευρό της χώρας, με δηλώσεις του, με σπάνια αγάπη, κατανόηση και αλληλεγγύη για την Ελλάδα», επισημαίνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Κοτζιάς.

    [02] Γκάφα της Ελισάβετ που χαρακτήρισε «πολύ αγενείς» τους κινέζους αξιωματούχους

    Η βασίλισσα Ελισάβετ καταγράφηκε χθες από αδιάκριτη κάμερα να χαρακτηρίζει «εξαιρετικά αγενείς» τους κινέζους αξιωματούχους λίγες ώρες μετά την γκάφα του πρωθυπουργού Ντέβιντ Κάμερον, που δήλωσε ότι η Νιγηρία και το Αφγανιστάν είναι ίσως οι πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο.

    Η Ελισάβετ ΙΙ είχε συνομιλία χθες με αξιωματικό της αστυνομίας του Λονδίνου, την Λούσι ντ' Ορσι, η οποία περιέγραφε τις δυσκολίες που συνάντησε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο Λονδίνο τον περασμένο Οκτώβριο.

    Όταν η Λούσι ντ' Ορσι είπε στη βασίλισσα ότι είχε την εποπτεία των μέτρων ασφαλείας κατά την επίσκεψη, η βασίλισσα απάντησε: «Ω, συμφορά!».

    «Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά υπήρξαν αρκετές δύσκολες στιγμές για μένα», πρόσθεσε η αστυνομικός, πράγμα στο οποίο η βασίλισσα απάντησε καταφατικά.

    Συνεχίζοντας τη διήγηση, η αστυνομικός περιέγραψε πώς κινέζοι αξιωματούχοι αποχώρησαν από συνάντηση με την Μπάρμπαρα Γούντογουορντ, πρεσβευτή της Βρετανίας στην Κίνα, λέγοντας ότι η επίσκεψή τους τελείωσε.

    «Υπήρξαν πολύ αγενείς με την πρεσβευτή», σχολίασε η Ελισάβετ.

    [03] Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπλοκάρει τη διαδικασία απελευθέρωσης της βίζας για Τούρκους πολίτες, δήλωσε ο Μ Σουλτς παρουσία του Τούρκου υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

    «Αποφάσισα να σταματήσω τη διαδικασία για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξιδιωτικών θεωρήσεων στους Τούρκους πολίτες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων Εζεμέν Μπαζκίρ, με την ευκαιρία κοινής συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, ύστερα από 45λεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο πολιτικών.

    Ο κ. Σουλτς εξήγησε ότι δεν έστειλε το απαραίτητο έγγραφο για τις βίζες στην αρμόδια επιτροπή για την εκκίνηση της διαδικασίας απελευθέρωσης, διότι η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει και τα 72 κριτήρια που αποτελούν προϋπόθεση για την απελευθέρωση.

    Ο Τούρκος υπουργός επέμεινε στις θέσεις της Άγκυρας ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, και υποστήριξε ότι με δεδομένη την κατάσταση στη χώρα δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε αλλαγή στη νομοθεσία για την τρομοκρατία.

    [04] Έναρξη του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών με την ταινία του Γούντι Άλεν Caf? Society

    Οι Κάννες υποδέχθηκαν τους πρώτους αστέρες της μεγάλης οθόνης σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της προβολής για τους εκπροσώπους του Τύπου της ταινίας "Caf? Society", της 46ης κατά σειρά ταινίας του Γούντι Άλεν, μιας ρομαντικής κωμωδίας με την οποία θα ανοίξει απόψε η αυλαία του περίοπτου φεστιβάλ κινηματογράφου.

    «Προσπαθώ να είμαι ρομαντικός, προσπάθησα να κάνω ρομαντικές ταινίες από τότε που ξεκίνησα και αυτή εδώ είναι μία» ρομαντική ταινία δήλωσε ο δημιουργός κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την προβολή της ταινίας, οι πρώτες κριτικές για την οποία είναι θετικές.

    «Πάντα σκεφτόμουν ότι είμαι ρομαντικός, ωστόσο δεν είναι αυτό που σκέφτονταν πάντα οι γυναίκες με τις οποίες μοιράστηκα την ζωή μου» πρόσθεσε ο κινηματογραφιστής από τη Νέα Υόρκη, ηλικίας σήμερα 80 ετών, ο οποίος δεν παρέλειψε επιπλέον να επισημάνει ότι νιώθει ενθουσιασμό κάθε φορά που βρίσκεται στη νότια Γαλλία και συναντά «το ενθουσιώδες κοινό» των Καννών.

    Με τη χρηματοδότηση του κολοσσού των διανομών μέσω διαδικτύου Amazon- κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά με την ταινία με την οποία ξεκινά το περίφημο κινηματογραφικό φεστιβάλ- η ταινία "Caf? Society" πραγματεύεται μια ρομαντική ιστορία αγάπης στο Χόλυγουντ και τη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1930.

    Αστέρες του κινηματογράφου, γκάνγκστερ, φιλόδοξες γυναίκες και δισεκατομμυριούχοι παίρνουν μέρος σε αυτό το ταξίδι στον χρόνο, με το οποίο η Αμερικανίδα ηθοποιός Κρίστεν Στιούαρτ κάνει το ντεμπούτο της μεταξύ των ηρωίδων των ταινιών του διάσημου σκηνοθέτη.

    Ερωτηθείς σχετικά με την μακρά πορεία του στα κινηματογραφικά πλατό, ο Γούντι Άλεν απάντησε με το σύνηθες χιούμορ του ότι σκοπεύει να συνεχίσει να γυρίζει ταινίες.

    «Όσο υπάρχουν άνθρωποι αρκετά ανόητοι για να με στηρίζουν οικονομικά».

    [05] Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

    Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών

    Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δράσεις έχει προγραμματίσει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

    Οι οικογένειες που θα επισκεφθούν το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Μαΐου και την Τετάρτη 18 Μαΐου, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαφορετικές δράσεις, τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό χώρο του μουσείου, που είναι εμπνευσμένες από τις συλλογές τηλεπικοινωνιών αλλά και από τη φετινή θεματική της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία».

    Αναλυτικότερα τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν,

    Σαββατοκύριακο 14 & 15 Μαΐου:

    «Ιστορίες Τηλεπικοινωνιών στον κήπο του Μουσείου», (για οικογένειες με παιδιά 4 - 6 ετών, ώρα: 10:00-11:00)

    «Μια βαλίτσα γεμάτη Τηλεπικοινωνιακές Ιστορίες! Έλα να τις ανακαλύψουμε!»

    (για οικογένειες με παιδιά 7 - 12 ετών, ώρες: 11:30-13:00)

    Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Μαΐου καθώς και την Τετάρτη 18 Μαΐου:

    «Street Art στην αυλή του Μουσείου ...» (για παιδιά 6 - 14 ετών), & Ξενάγηση «Τηλε-περίπατος στο χρόνο? !», Σ/Κ, ώρες: 13:15-14:45 και Τετάρτη, ώρες 18:00 ? 19:30).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 May 2016 - 16:32:25 UTC