Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Παγιώνεται η εικόνα μιας Ελλάδας που πορεύεται σε ένα καλύτερο μέλλον»
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Εάν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος, θα βγούμε στις αγορές το 2017
  • [03] «Δεν τρομοκρατούμαστε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις στα γραφεία του κόμματος
  • [04] Σ. Αναγνωστοπούλου: Μπορούμε να εγγυηθούμε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία
  • [05] Ο Ερντογάν πάντρεψε τη μικρότερη κόρη του με μάρτυρα τον απερχόμενο πρωθυπουργό Νταβούτογλου
  • [06] Δύο νεκροί σε συγκρούσεις με ανταλλαγή πυροβολισμών σε νεκροταφείο της Μόσχας
  • [07] Τ. Κουίκ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θα εκπονηθεί ειδικός αναπτυξιακός σχεδιασμός για τη Θράκη μετά την αξιολόγηση
  • [08] Θ. Δρίτσας: Η πολιτεία δεν έχει εγκαταλείψει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος
  • [09] Στην Κρουζ Αζούλ για τρία χρόνια ο Μπενίτες

  • [01] «Παγιώνεται η εικόνα μιας Ελλάδας που πορεύεται σε ένα καλύτερο μέλλον»

    Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με την ηγεσία της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ.

    «Οι συναντήσεις με την ηγεσία της αμερικανικής κυβέρνησης δείχνουν ότι είναι πάρα πολύ συνειδητοποιημένες πάρα πολλές πλευρές ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τραπέζι μια συμφωνία η οποία εφαρμόζεται, η οποία έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις. Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι αυτό είναι συνείδηση και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

    Στην ερώτηση αν επαναβεβαιώθηκε η αμερικανική στήριξη στα ελληνικά αιτήματα για τη διευθέτηση του χρέους, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «είναι πολύ ξεκάθαρες οι τοποθετήσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, στην κατεύθυνση μιας διευθέτησης του χρέους η οποία θα είναι πειστική και για τους Έλληνες καταναλωτές και για τους διεθνείς επενδυτές. Πειστική ούτως ώστε όλοι να καταλάβουν ότι αυτή ήταν μια λύση που επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης».

    Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η κυβέρνηση εκείνο που θέλει είναι να εφαρμοστεί η συμφωνία και να έχει συγκεκριμένες ρυθμίσεις τέτοιες που θα την καθιστούν βιώσιμη. «Νομίζω ότι πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας του Ιουλίου μπορεί και πρέπει να τηρηθεί χωρίς καθυστερήσεις», είπε ο υπουργός Επικρατείας και δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να έχουμε συμφωνία στις 24 Μαΐου.

    Διαβάστε επίσης:

    «Η Ελλάδα μόλις έπαψε να παλεύει απλώς για την επιβίωση, τώρα παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή»

    [02] Αλ. Τσίπρας: Εάν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος, θα βγούμε στις αγορές το 2017

    «Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ένας κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα RealNews.

    Επισημαίνει πως «αν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος, (Αύγουστος 2018) θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια». Μάλιστα διαβεβαιώνει ότι «μετά την αξιολόγηση, δημοσιονομικά μέτρα τέλος» επισημαίνοντας ότι «ο μηχανισμός δεν θα ενεργοποιηθεί» σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και για το 2019, αφού «μέχρι τον Μάιο του 2019 η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει την οικονομία της κατά επτά περίπου μονάδες».

    [03] «Δεν τρομοκρατούμαστε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις στα γραφεία του κόμματος

    Οι αλλεπάλληλες επιθέσεις στα γραφεία Οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ (Βύρωνας, Γλυφάδα, Καισαριανή Κυψέλη, Παγκράτι, Χαλάνδρι) τα ξημερώματα της Παρασκευής και του Σαββάτου, συνιστούν κινήσεις που παραπέμπουν ευθέως σε τραμπούκους και παρακρατικούς», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

    «Να ξέρουν καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τρομοκρατείται ούτε εκβιάζεται. Ο αγώνας για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια θα συνεχιστεί αδιάκοπα, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους».

    Διαβάστε επίσης:

    Επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στο Βύρωνα και στο Παγκράτι

    [04] Σ. Αναγνωστοπούλου: Μπορούμε να εγγυηθούμε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία

    Το υπουργείο Παιδείας κάνει ό,τι μπορεί για την ενίσχυση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, τα οποία χρηματοδοτούνται με επιπλέον 25 εκατ. ευρώ, τόνισε σήμερα από την Κομοτηνή η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου. Η κ. Αναγνωστοπούλου παραβρέθηκε στην τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής Κομοτηνής στο κεντρικό αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Την κ. Αναγνωστοπούλου υποδέχθηκαν ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης καθώς και το σύνολο πρυτανικών Αρχών.

    «Είναι η πρώτη φορά που δίνουμε τόσα λεφτά μαζεμένα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας» επισήμανε η ίδια, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για χρήματα που τα οφείλουμε ως πολιτεία στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα και ελπίζω ότι μετά την αξιολόγηση, κατά το φθινόπωρο, θα έχουμε να δώσουμε και άλλα».

    Η κ. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε πως ήδη το υπουργείο προχώρησε σε σημαντικές πρωτοβουλίες για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως είναι ο διορισμός, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, μελών ΔΕΠ σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, ενώ πρόσθεσε ότι θα επακολουθήσουν και άλλες 500 θέσεις αλλά και η μείωση των λειτουργικών εξόδων μέσα από τη σύναψη συμφωνιών με τη ΔΕΗ.

    [05] Ο Ερντογάν πάντρεψε τη μικρότερη κόρη του με μάρτυρα τον απερχόμενο πρωθυπουργό Νταβούτογλου

    Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τελέστηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο γάμος της μικρότερης κόρης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Σουμεϊγέ, με έναν κατασκευή μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, τον Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ.

    Σχεδόν 6.000 άνθρωποι είχαν προσκληθεί στον γάμο, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που πρόβαλαν φωτογραφίες της νύφης, μέσα στο αυτοκίνητο που την μετέφερε στον χώρο της τελετής, με τα μαλλιά καλυμμένα με την ισλαμική μαντίλα.

    Ο πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ έχουν δύο γιους, τον Μπουράκ (που σπανίως εμφανίζεται δημόσια) και τον Μπιλάλ και δύο κόρες, την Έσρα και την 30χρονη Σουμεϊγέ.

    Ο μάρτυρας του γαμπρού στον γάμο ήταν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ ενώ μάρτυρας της νύφης είχε οριστεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος AKP και επομένως και από την πρωθυπουργία. Η παρουσία του στον γάμο ωστόσο φαίνεται ότι διαλύει τις φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα τις τελευταίες ημέρες ότι έχει έρθει σε ρήξη με τον πρόεδρο Ερντογάν.

    [06] Δύο νεκροί σε συγκρούσεις με ανταλλαγή πυροβολισμών σε νεκροταφείο της Μόσχας

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με ανταλλαγή πυρών σε ένα από τα μεγαλύτερα κοιμητήρια της Μόσχας σήμερα, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο πρακτορείο Interfax ότι επενέβησαν αστυνομικοί για να διαλύσουν το πλήθος και συνολικά συνελήφθησαν 50 άνθρωποι που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια.

    Ο καβγάς, σύμφωνα με την αστυνομία, ενδέχεται να ξέσπασε με αφορμή τον ανταγωνισμό για το ποιος θα εξασφαλίσει κάποιες από τις επικερδείς δουλειές στο κοιμητήριο Χοβάνσκογιε, στα νοτιοδυτικά της Μόσχας.

    Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον 200 άνθρωποι συμμετείχαν στις συγκρούσεις αυτές. Στην πλειονότητά τους ήταν μετανάστες από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας και από τον Καύκασο.

    [07] Τ. Κουίκ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θα εκπονηθεί ειδικός αναπτυξιακός σχεδιασμός για τη Θράκη μετά την αξιολόγηση

    Σε δήλωση προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ προέβη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ με αφορμή την παρουσία του στην 96η επέτειο των Ελευθερίων της Θράκης στην Κομοτηνή, όπου συνόδευσε εκ μέρους της κυβέρνησης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή για τα Ελευθέρια της Θράκης η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και μαζί τριών υπουργών της κυβέρνησης. Αυτό νομίζω ότι στέλνει πολλαπλά μηνύματα εκεί που πρέπει».

    Εξάλλου, ο υφυπουργός Επικρατείας σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα για την Θράκη επισήμανε ότι «αυτό το οποίο, με το κλείσιμο της συμφωνίας και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι να εφαρμόσει πράγματι το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Θράκης το οποίο είναι μία οφειλή εδώ και δεκαετίες».

    «Η Θράκη πρέπει να αναπτυχθεί οικονομικά όπως της αξίζει και είμαι σε θέση να ξέρω ότι τα παραγωγικά υπουργεία όπως το Οικονομικών κάνει ειδικούς σχεδιασμούς που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της Θράκης», κατέληξε ο κ. Κουίκ.

    [08] Θ. Δρίτσας: Η πολιτεία δεν έχει εγκαταλείψει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος

    Η πολιτεία δεν έχει εγκαταλείψει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τα οποία «είναι μία οικογένεια», δήλωσε, σήμερα στη Ρόδο όπου βρέθηκε για το συνέδριο της Ομοσπονδίας τους, ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Θοδωρής Δρίτσας.

    Ο ίδιος, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό το γεγονός του Συνεδρίου και ερωτηθείς για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί, τόσο της υποστελέχωσης όσο και της έλλειψης μέσων και εξοπλισμού, δήλωσε: «Έχουν πολλά προβλήματα και έχουν και πολύ μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία και το συνέδριό τους είναι μία ευκαιρία όλα αυτά να τεθούν και να μπουν σε μία σειρά και νομίζω ότι αυτό θα γίνει».

    Μάλιστα, σε ερώτηση ότι οι ίδιοι νιώθουν να έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση, είπε ο υπουργός: «Αυτό δεν ισχύει καθόλου. Είμαστε μία οικογένεια, δεν έχει εγκαταλείψει κανείς κανέναν? Δεν έχει εγκαταλειφθεί κανείς, είμαστε μία οικογένεια και δουλεύουμε πολύ καλά όλοι μαζί», όπως είπε και ανέφερε ότι διαρκώς προγραμματίζεται ενίσχυση του προσωπικού σε περιοχές όπως αυτή της Δωδεκανήσου.

    [09] Στην Κρουζ Αζούλ για τρία χρόνια ο Μπενίτες

    Στην Κρουζ Αζούλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χόρχε Μπενίτες. Ο 24χρονος Παραγουανός επιθετικός αποχώρησε οριστικά από τον Ολυμπιακό, αφού συμφώνησε σε όλα με τη μεξικανική ομάδα, στην οποία αγωνιζόταν δανεικός τους τελευταίους μήνες. Έτσι, αυτή με τη σειρά της ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς που είχε για τον παίκτη και κατέβαλε στους «ερυθρόλευκους» τα χρήματα της ρήτρας.

    Ο Μπενίτες, που αποκτήθηκε το 2014 από τον Ολυμπιακό, υπέγραψε συμβόλαιο με την Κρουζ Αζούλ για τρία χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 May 2016 - 16:32:24 UTC