Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Ψευδόμενος και επικίνδυνος o πρωθυπουργός
  • [02] Βρετανία: Κλιμακώνουν τις εκστρατείες τους τα δύο στρατόπεδα ενόψει του δημοψηφίσματος για την ΕΕ
  • [03] Αλ. Τσίπρας στην RealNews: Εάν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος, θα βγούμε στις αγορές το 2017
  • [04] «Βασίλισσα» και πάλι η Μπαρτσελόνα
  • [05] Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη και τώρα... οι δυό τους!
  • [06] Ο Χάμιλτον στην «pole position» της Ισπανίας

  • [01] ΝΔ: Ψευδόμενος και επικίνδυνος o πρωθυπουργός

    «Ο κ. Τσίπρας παραμένει ένας ψευδόμενος και επικίνδυνος πρωθυπουργός» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    Με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εφημερίδα Real News το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας και πάλι πανηγυρίζει, μόλις λίγες ημέρες πριν ψηφίσει στη Βουλή μαζί με τον κ. Πάνο Καμμένο «τον νόμο του διαβόητου "κόφτη" και του τυφώνα των έμμεσων φόρων 1,8 δισ. ευρώ που θα ισοπεδώσουν ό,τι απέμεινε από το εισόδημα όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων».

    Η Συγγρού αναφέρει χαρακτηριστικά για τον πρωθυπουργό ότι βλέπει οράματα εξόδου από τα μνημόνια, την ώρα που βάζει τη χώρα σε μνημόνιο «κόφτη» μακράς διάρκειας, χωρίς ορατό τέλος.

    «Έχει το θράσος να κατηγορεί τη ΝΔ και τις άλλες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ότι αρνούνται τη συναίνεση, όταν ήταν εκείνες που έδωσαν χέρι βοηθείας στην πατρίδα για να μην πέσει στο παρά ένα στον γκρεμό της χρεοκοπίας και του "grexit" όπου ο ίδιος ο κ. Τσίπρας την είχε σύρει μαζί με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη», συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Προσθέτει επίσης ότι «ο άνθρωπος που κατά συρροή πυροβολεί την εθνική συνεννόηση με την άκρως διχαστική πολιτική του, τολμά να κατηγορεί άλλους» και επισημαίνει πως «με όλα αυτά ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι παραμένει απόλυτα εγκλωβισμένος στην αυταπάτη των ψεμάτων του».

    [02] Βρετανία: Κλιμακώνουν τις εκστρατείες τους τα δύο στρατόπεδα ενόψει του δημοψηφίσματος για την ΕΕ

    Ντέιβιντ Κάμερον, Τζέρεμι Κόρμπιν, Μπόρις Τζόνσον, πολιτικοί ιθύνοντες από κάθε στρατόπεδο, που τάσσονται υπέρ ή κατά της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κλιμάκωσαν σήμερα τις εκστρατείες τους, 6 εβδομάδες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα.

    Στο στρατόπεδο των υποστηρικτών μιας Βρετανίας εντός της ΕΕ, που έχει προγραμματίσει σχεδόν 1000 εκδηλώσεις μόνο σήμερα σε ολόκληρη την χώρα, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εμφανίζεται ενωτικός, ενώ ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν υπεραμύνεται της παραμονής στην Ένωση των 28 κρατών μελών εκτοξεύοντας ωστόσο τα βέλη του εναντίον του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος.

    Στην εκλογική του περιφέρεια στο Οξφορντσάιρ (νοτιοανατολικά), ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι ένα Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μια ύφεση» και θα έθετε τη βρετανική οικονομία ενώπιον «σοβαρών κινδύνων».

    Αυτό θα σηματοδοτούσε επίσης το τέλος της συμμετοχής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που διοχέτευσε 16 δισεκατομμύρια λίρες (20 δισεκ. ευρώ) σε προγράμματα της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια, προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

    Ο Κάμερον επισήμανε επίσης ότι οι πολιτικοί, άνδρες και γυναίκες, κάθε πολιτικής απόχρωσης είναι ενωμένοι προκειμένου να πουν «με μια φωνή» ότι η χώρα τους πρέπει να παραμείνει σε μια ΕΕ όπου εφαρμόζονται μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι το μέλλον της Βρετανίας είναι «σημαντικότερο από τα πολιτικά κόμματα».

    Από την άλλη, στο στρατόπεδο των υποστηρικτών της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον σημείωσε από το Μπρίστολ (νοτιοδυτικά) ότι «δεν έχει φθάσει μόνο η στιγμή να απελευθερώσουμε (τη Βρετανία) από τα δεσμά της, είναι πλέον χρόνος να υπερασπιστούμε την ελευθερία στο σύνολο της (ευρωπαϊκής) ηπείρου».

    Η Βρετανία μπορεί να «ευημερήσει όπως ποτέ στο παρελθόν» με το να αποχωρήσει από την ΕΕ, τόνισε ο ίδιος.

    Συγκεντρώσεις υπέρ του Brexit έχουν προγραμματιστεί επίσης σε ολόκληρη την χώρα.

    [03] Αλ. Τσίπρας στην RealNews: Εάν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος, θα βγούμε στις αγορές το 2017

    «Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ένας κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή» τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα RealNews.

    Επισημαίνει πως «αν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος, (Αύγουστος 2018) θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια». Μάλιστα διαβεβαιώνει ότι «μετά την αξιολόγηση, δημοσιονομικά μέτρα τέλος» επισημαίνοντας ότι «ο μηχανισμός δεν θα ενεργοποιηθεί» σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και για το 2019, αφού «μέχρι τον Μάιο του 2019 η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει την οικονομία της κατά επτά περίπου μονάδες».

    Ο πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι μετά τις 24 Μαΐου θα προβεί σε αλλαγές στην κυβέρνηση, στον συντονισμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, ενώ επικρίνει έντονα την αντιπολίτευση και ειδικότερα τη ΝΔ για τη στάση της όχι μόνο στο θέμα της αξιολόγησης, αλλά γενικότερα στην πολιτική της. Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τη διεύρυνση, ωστόσο θέτει προϋποθέσεις.

    Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον διαχωρισμό παλαιού και νέου χρήματος

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στη RealNews, επιβεβαιώνει αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε την περασμένη Πέμπτη το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περί διαχωρισμού παλαιού και νέου χρήματος.

    Ο κ. Τσίπρας κληθείς να εκτιμήσει πότε θα υπάρξει άρση των capital controls, απαντά: «Αυτό εξαρτάται από το κλίμα και την ψυχολογία στην αγορά και στους καταθέτες. Νομίζω ότι μετά τις 24 Μαΐου το κλίμα θα αλλάξει ριζικά και γρήγορα. Βήματα προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των περιορισμών έχουν, όμως, ήδη γίνει και θα εξακολουθήσουν να γίνονται. Ο διαχωρισμός παλαιού και νέου χρήματος είναι ένα από αυτά, καθώς το νέο χρήμα που θα κατατίθεται δεν θα υπάγεται στους περιορισμούς».

    [04] «Βασίλισσα» και πάλι η Μπαρτσελόνα

    Την κυριαρχία της στην Primera Division τα τελευταία 11 χρόνια επιβεβαίωσε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί μπορεί να έκαναν τα εύκολα δύσκολα στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ωστόσο, έστω και στο φινάλε πανηγύρισαν την κατάκτηση του 24ου τίτλου στην ιστορία τους, δεύτερου σερί και όγδοου από τη σεζόν 2004-2005.

    Με ηγέτη και σκόρερ τον Λουίς Σουάρες που πέτυχε χατ τρικ (με 41 γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και είναι φαβορί για το «Χρυσό Παπούτσι»), η ομάδα του Λουίς Ενρίκε επικράτησε 3-0 εκτός έδρας της Γρανάδα, την ώρα που και η Ρεάλ Μαδρίτης περνούσε άνετο απόγευμα (2-0) στο «Ριαθόρ» με τη Λα Κορούνια.

    [05] Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη και τώρα... οι δυό τους!

    Έστω κι αν χρειάστηκε έναν 5ο ημιτελικό απέναντι στον Άρη, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε με 3-2 στους τελικούς της Α1 ανδρών. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη επικράτησαν, 84-68, της ομάδας της Θεσσαλονίκης, στο ΟΑΚΑ και απέναντι στον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης την Πέμπτη (19/5) στο ΣΕΦ θα διεκδικήσουν -με μειονέκτημα έδρας- την κατάκτηση του 35ου τίτλου πρωταθλητή Ελλάδας στην ιστορία τους (τελευταία φορά τη σεζόν 2013-14) και το νταμπλ.

    Με πλεονέκτημα έδρας ο Άρης θα διεκδικήσει την 3η θέση απέναντι στην ΑΕΚ στους «μικρούς» τελικούς που αρχίζουν την Τετάρτη (18/5) από τη Θεσσαλονίκη.

    Τα δεκάλεπτα: 24-14, 40-28, 57-48, 84-68

    [06] Ο Χάμιλτον στην «pole position» της Ισπανίας

    Ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του γκραν πρι στην Ισπανία, 5ο αγώνα της φετινής σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά.

    Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes και παγκόσμιος πρωταθλητής, άφησε στη δεύτερη θέση τον «ομόσταυλο» του στη Mercedes Νίκο Ρόσμπεργκ και στην τρίτητον Αυστραλό πιλότο της Red Bull Ντανιέλ Ρικιάρντο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 May 2016 - 18:32:20 UTC