Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Nέο τρόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό εισηγείται ο Μ. Ακιντζί
  • [02] 69ο Φεστιβάλ Καννών: «Limbo» της Κ. Κοτζαμάνη
  • [03] Φενερμπαχτσέ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 83-83 στην κανονική διάρκεια
  • [04] Φενερμπαχτσέ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 30-50 στο ημίχρονο
  • [05] «Χρυσό» βαθμό με δέκα παίκτες πήρε ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

  • [01] Nέο τρόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό εισηγείται ο Μ. Ακιντζί

    Έναν νέο τρόπο για διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από τον Ιούλιο, αποκάλυψε ότι εισηγήθηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

    Σύμφωνα, με ανακοίνωση του γραφείου του, ο κ. Ακιντζί, μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, είπε ότι πρότεινε «μια συνεχή συνάντηση», αρχίζοντας από το εδαφικό, έπειτα να προχωρήσουν σε πενταμερή με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων για τις εγγυήσεις και τα θέματα ασφάλειας.

    Ο κ. Ακιντζί είπε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος σε τέσσερα από τα έξι κεφάλαια και πρόσθεσε ότι το εδαφικό και τα θέματα ασφάλειας- εγγυήσεων θα συζητηθούν στο τέλος.

    «Αν συζητήσουμε αυτά τα δύο κεφάλαια με τη σημερινή διαδικασία, τα όσα συζητήσουμε, την επόμενη μέρα, θα δημοσιευτούν στον ελληνοκυπριακό Τύπο», ισχυρίστηκε.

    «Υπάρχουν κάποια ζητήματα στο περιουσιακό και, αν έχουμε σύγκλιση στην εκ περιτροπής προεδρία, νομίζω τα άλλα μπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα. Αν έχουμε κοινή αντίληψη στο εδαφικό και στην ασφάλεια- εγγυήσεις, μπορούμε να πάρουμε το θέμα σε δημοψήφισμα αυτό τον χρόνο», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

    «Είναι η τελευταία ευκαιρία για ομοσπονδιακή λύση, επειδή οι επόμενες γενιές μπορεί να οδεύσουν προς ένα μοντέλο λύσης βασισμένο στον διαχωρισμό», κατέληξε ο κ. Ακιντζί.

    [02] 69ο Φεστιβάλ Καννών: «Limbo» της Κ. Κοτζαμάνη

    Μετά τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν κοινό και κριτικοί στην ελληνοϊταλική ταινία «Η τελευταία παραλία» (L' ultima spiaggia) των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν, που προβλήθηκε σε κατάμεστη αίθουσα στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών, σειρά για παγκόσμια πρεμιέρα παίρνει η καινούρια μικρού μήκους ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη. Η ταινία της με τίτλο «Limbo» προβάλεται στις Κάννες την Τρίτη 17/5 και είναι μία από τις 10 μικρού μήκους από όλο τον κόσμο που θα διαγωνιστούν για τα βραβεία Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award.

    Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, μετά το Washingtonia που διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, το 2014. Την ίδια χρονιά, η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το Washingtonia κέρδισε το βραβείο EFA Award στο Φεστιβάλ της Γάνδης και ήταν υποψήφια ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά βραβεία 2015. Μέχρι σήμερα η ταινία έχει συμμετάσχει σε πάνω από 120 διεθνή Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει πουληθεί σε κανάλια στην Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

    Τον Ιούλιο του 2015 η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη ήταν ανάμεσα στους δέκα Ευρωπαίους νέους σκηνοθέτες που επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο πρόγραμμα Future Frames στο 50ό Karlovy Vary Film Festival 2015.

    Η τελευταία μικρού μήκους ταινία της, Yellow Fieber, διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο 2015, Pardo di Domani.

    Για τη «Limbo»η λιτή σύνοψη της ταινίας αναφέρει τα εξής: Με το μικρό κατσίκι θα ξαπλώνει η λεοπάρδαλη. Οι λύκοι με τα αρνιά θα μένουν μαζί. Και το μικρό αγόρι θα τα οδηγεί. 12+1 αγόρια και το κουφάρι μιας φάλαινας ξεβρασμένο στην ακτή».

    [03] Φενερμπαχτσέ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 83-83 στην κανονική διάρκεια

    Στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης θα κριθεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2016 στο Βερολίνο. Αν και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη προηγήθηκε με +21 πόντους (32-53), στο 21ο λεπτό, η Φενερμπαχτσέ με αντεπίθεση διαρκείας πέτυχε την ανατροπή και προσπέρασε 83-81, 43΄΄ πριν τη λήξη με 2/2 βολές του Κώστα Σλούκα και με τον Κριάπα να στέλνει τον τελικό της Euroleague σε παράταση, 83-83.

    [04] Φενερμπαχτσέ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 30-50 στο ημίχρονο

    Με εκπληκτική άμυνα και τους Κόρεϊ Χίγκινς, Μίλος Τεόντοσιτς να μετρούν από 10 πόντους, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη προηγείται με +20, 50-30, της Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, στο ημίχρονο του τελικού της Euroleague.

    Μετά το 20-22 υπέρ των Ρώσων στην 1η περίοδο, η Φενέρ πέτυχε μόνο 10 πόντους σε 10 ολόκληρα λεπτά, καθώς η ΤΣΣΚΑ υπερισχύει σε όλους τους τομείς. Ο Δημήτρης Ιτούδης ευελπιστεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό η ομάδα του για να κατακτήσει τον 7ο τίτλο της η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και εκείνος να γίνει ο δεύτερος Έλληνας προπονητής που κατακτά πρωτάθλημα Ευρώπης, μετά τον Γιώργο Μπαρτζώκα (2013 Λονδίνο με Ολυμπιακό).

    [05] «Χρυσό» βαθμό με δέκα παίκτες πήρε ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

    Για δεύτερο παιχνίδι στα πρώτα δύο των play off της Super League, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει και έφερε ισοπαλία με το ίδιο σκορ 1-1, αυτή τη φορά με τον ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδό του. Μάλιστα ο «Δικέφαλος» αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 20΄, λόγω αποβολής του Τζιώλη. Ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ στο 46΄, αλλά τρία λεπτά μετά (49΄) ισοφάρισε ο Χαρίσης.

    Με το σφύριγμα της λήξης από τον Γιώργο Κύζα οι φίλοι του Παναθηναϊκού, ιδιαίτερα οι οργανωμένοι, αποδοκίμασαν έντονα τους παίκτες, ενώ έντονη ήταν και η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Αντρέα Στραματσόνι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 May 2016 - 20:32:21 UTC