Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Η ΝΔ να εξηγήσει τις σχέσεις της με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιαστών
  • [02] Στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για επαφές με διεθνείς παράγοντες
  • [03] Φ. Πιπιλή: Να φύγουν και οι τελευταίοι λαϊκιστές και να γίνει η ΝΔ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροαριστερό κόμμα
  • [04] Ομάδα Γερμανών καθηγητών και επιχειρηματιών προσέφυγε κατά της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ
  • [05] Κλειστά τα Τέμπη για τρεις ημέρες, λόγω έργων συντήρησης
  • [06] Έντεκα κωμικοί σε μαραθώνιο stand up comedy, για τους σκοπούς της UNICEF
  • [07] Η φιλία, το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στις Πανελλαδικές
  • [08] Η Ισραηλινή συγγραφέας Γιαέλ Νταγιάν μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη Μ. Ανατολή, τους πρόσφυγες, αλλά και την Αριστερά
  • [09] Όλγα Γεροβασίλη: Η ΝΔ να εξηγήσει τις σχέσεις της με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιαστών
  • [10] Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές με Νεοελληνική Γλώσσα

  • [01] Όλγα Γεροβασίλη: Η ΝΔ να εξηγήσει τις σχέσεις της με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιαστών

    Να εξηγήσει επιτέλους τη σχέση της με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιασμού, καλεί τη ΝΔ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    «Για μια ακόμα φορά έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία, που αποκαλύπτουν τις στενές σχέσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιαστών» δήλωσε νωρίτερα σήμερα η κ. Γεροβασίλη και υπογράμμισε: «τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, δείχνουν τους κατηγορούμενους σε ρόλο συμβούλου επικοινωνίας για τα στελέχη της ΝΔ, με αναφορές σε τακτικές προσωπικής προβολής και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα».

    «Η ΝΔ οφείλει να απαντήσει αν οι επαφές αυτές σχετίζονται με τα χρηματικά ποσά που το ταμείο του κόμματος κατέβαλε πλουσιοπάροχα και σε τακτική βάση στους κατηγορούμενους για εκβιασμό. Οι Έλληνες φορολογούμενοι, στους οποίους ανήκουν τα χρήματα αυτά, περιμένουν επιτέλους μια απάντηση» πρόσθεσε.

    [02] Στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για επαφές με διεθνείς παράγοντες

    Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας έναν κύκλο επαφών με διεθνείς παράγοντες. Αύριο, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ 'Ανχελ Γκουρία με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν και τον πρώην πρόεδρο της χώρας και επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος Νικολά Σαρκοζί.

    Στο επίκεντρο των επαφών θα είναι οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα και στην Ευρώπη και η διαφορετική πρόταση της ΝΔ, σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, για την ανάγκη της εφαρμογής δομημένων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η χώρα να βγει από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση.

    Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, που συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και τον καθηγητή Γιώργο Πρεβελάκη, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρέσβη της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό, αρχίζει αύριο στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι με την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον 'Ανχελ Γκουρία. Θα ακολουθήσει συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΝΔ και του ΟΟΣΑ, παρουσία των δύο.

    Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας αυτής, η αντιπροσωπεία την ΝΔ θα ενημερωθεί για την πρόοδο που έχει συντελεστεί από τον Μάρτιο του 2015 που υπογράφηκε το «Κοινό Έγγραφο Συνεργασίας», μεταξύ ΟΟΣΑ και Ελλάδος και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται όσον αφορά την αξιολόγηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όπως, επίσης, για την όποια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΟΟΣΑ στα θέματα διαφάνειας και στα θέματα αξιολόγησης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η νέα προσέγγιση του ΟΟΣΑ, μετά τη μελέτη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία θεωρεί ότι απαιτείται μια ευρύτερη θεώρηση της σχέσης της οικονομίας μιας χώρας με τους θεσμούς που διαμορφώνονται από την ιστορία, τις κοινωνικές τάσεις και τις πολιτικές επιλογές. Μια τέτοια θεώρηση, μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές ειδικά διαμορφωμένες για τις ανάγκες μιας χώρας και τις δυνατότητες που αυτή έχει.

    Οι επαφές του κ. Μητστοτάκη θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στην Φρανγκφούρτη. Στις 30 Μαΐου θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ, όπου θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς Ευρωπαϊκών Λαϊκών κομμάτων και πρωθυπουργούς.

    Τον Ιούνιο θα επισκεφθεί τη Μόσχα για επαφές με τη ρωσική ηγεσία.

    [03] Φ. Πιπιλή: Να φύγουν και οι τελευταίοι λαϊκιστές και να γίνει η ΝΔ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροαριστερό κόμμα

    Οι λαϊκιστές έφυγαν από τη ΝΔ, αλλά πρέπει να φύγουν και τα τελευταία «σταγονίδια» που έχουν απομείνει, υπογράμμισε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φωτεινή Πιπιλή, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει καταστροφική πολιτική για τη χώρα.

    «Οι λαϊκιστές από τη ΝΔ, ευτυχώς, κατά τη γνώμη μου έχουν φύγει. Να φύγουν, αν έχουν μείνει, κάποια σταγονίδια λαϊκισμού, που κάποια έχουν ψιλομείνει στη ΝΔ. Να μείνουμε μόνοι μας σαν ένα σύγχρονο κεντροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα για να φέρουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα» είπε η κ. Πιπιλή στηνεκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση».

    Είπε, ότι, όπως αποκαλύπτουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, πριν ακόμα ζητήσουν κάτι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας «τα δίνουν όλα» και υποστήριξε ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ ήθελαν να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και γι τον λόγο αυτό -όπως υπογράμμισε η κ. Πιπιλή- στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

    [04] Ομάδα Γερμανών καθηγητών και επιχειρηματιών προσέφυγε κατά της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ

    Μια ομάδα καθηγητών και επιχειρηματιών στη Γερμανία προσέφυγε αυτήν την εβδομάδα κατά της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, γράφει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

    Η προσφυγή αυτή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά νομική μάχη ανάμεσα στην ΕΚΤ και ομάδες εντός της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης που επιθυμούν τον περιορισμό των εξουσιών της τράπεζας αυτής.

    Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας έχει επανέλθει εξάλλου, μετά την απόρριψή της από την ανώτατη δικαστική αρχή της Ευρώπης τον Ιούνιο, η προσφυγή εναντίον σχεδίου έκτακτης ανάγκης που καταρτίστηκε από την ΕΚΤ κατά την κορύφωση της κρίσης στην ευρωζώνη. Το γερμανικό δικαστήριο θα εκδώσει την τελική του απόφαση φέτος.

    Τις τελευταίες εβδομάδες επικρίνεται ευρέως στη Γερμανία η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, με κάποιους πολιτικούς να διαμαρτύρονται ότι τα χαμηλά επιτόκια πλήττουν τις συνταξιοδοτικές παροχές των απλών Γερμανών και μπορεί να ενισχύσουν την δεξιά πτέρυγα.

    Η Welt am Sonntag διευκρινίζει ότι το αντικείμενο της πρόσφατης προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο είναι αν η ΕΚΤ υπερέβη την εντολή της με την εκτενή αγορά κυβερνητικών ομολόγων και με τα σχέδιά της να αρχίσει να αγοράζει εταιρικά ομόλογα.

    [05] Κλειστά τα Τέμπη για τρεις ημέρες, λόγω έργων συντήρησης

    Κλειστή θα παραμένει η κοιλάδα των Τεμπών από σήμερα 16 Μαΐου μέχρι και τις 18 του μήνα από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τις παραπάνω μέρες και ώρες απαγορεύεται η διέλευση στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, από κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου.

    Όπως ανακοίνωσε εξάλλου η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών θα γίνει αναστολή είσπραξης διοδίων στους σταθμούς διοδίων Πυργετού, Μακρυχωρίου, πλευρικό Μακρυχωρίου και πλευρικούς Γυρτώνης.

    Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

    Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη

    - Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται: Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας , προς την Περιφερειακή Οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων-Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό. Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, προς την επαρχιακή οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα- Τυρνάβου, μετά μέσω ΕΟ Ελασσόνας-Κοζάνης θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

    - Τα ΙΧ.επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται: Από τον κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 349+396 ΠΑΘΕ) προς Αγιά και μέσω της ΕΟ Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινου Νερού-Στομίου-Ομολίου, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από τη διασταύρωση Στομίου [χ/θ 390+700 ΠΑΘΕ].

    Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα

    - Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία οδό)-Κοζάνη και από εκεί είτε μέσω ΕΟ Κοζάνης- Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, είτε μέσω ΕΟ Κοζάνης-Γρεβενών- Καλαμπάκας-Τρικάλων-Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

    -Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης (στον ανισόπεδο κόμβο Κορινού Πιερίας) προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της ΕΟ Κατερίνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

    - Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη-Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται στον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης προς Πιερία και από εκεί θα κατευθύνονται κατάλληλα.

    Εξαιρέσεις

    Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής από την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του ανατολικού άξονα (παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και των κατοίκων του δήμου Τεμπών:

    - Τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων.

    - Τα φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού χαρακτήρα.

    [06] Έντεκα κωμικοί σε μαραθώνιο stand up comedy, για τους σκοπούς της UNICEF

    Έντεκα κωμικοί χάρισαν για ένα διήμερο στιγμές άφθονου γέλιου στους θεατές που βρέθηκαν στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» για να παρακολουθήσουν τον μαραθώνιο stand up comedy, που διοργανώθηκε για τους σκοπούς της UNICEF.

    Στις δύο παραστάσεις οι κωμικοί διαδέχονταν διαρκώς ο ένας τον άλλο στη σκηνή. Ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, ο Στέλιος Ανατολίτης, ο Αριστοτέλης Ρήγας, ο Δημήτρης Δημόπουλος, ο Λάμπρος Φισφής, η Ήρα Κατσούδα με τον Ανδρέα Πασπάτη, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης, η Αλίκη Τσακούμη και ο Γιώργος Χατζηπαύλου μίλησαν στο κοινό με το δικό τους μοναδικό τρόπο για στιγμές της καθημερινότητας, συνομίλησαν με τους θεατές και σχολίασαν μερικές από τις συνήθειές μας. Η ελληνίδα μάνα, οι μουσικές μας επιλογές, τα προϊόντα που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ, αλλά και οι διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών ήταν μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν στα σκετσάκια τους.

    [07] Η φιλία, το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στις Πανελλαδικές

    Κείμενο του παιδαγωγού, φιλοσόφου και δοκιμιογράφου, Ευάγγελου Παπανούτσου, με θέμα τη φιλία ήταν το θέμα των εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, σήμερα, Δευτέρα. Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο είναι απόσπασμα από το βιβλίο «Πρακτική Φιλοσοφία».

    Η έκθεση, την οποία κλήθηκαν να γράψουν οι υποψήφιοι, είχε θέμα τα χαρακτηριστικά της φιλίας, αλλά και τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη δημιουργία σχέσεων φιλίας.

    Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, τα θέματα ήταν βατά και δεν δυσκόλεψαν τους υποψήφιους.

    Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές με Νεοελληνική Γλώσσα

    [08] Η Ισραηλινή συγγραφέας Γιαέλ Νταγιάν μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη Μ. Ανατολή, τους πρόσφυγες, αλλά και την Αριστερά

    Η μορφή της σχεδόν ασκητική, με βλέμμα που διαπερνά το πρόσωπο του συνομιλητή, σα να θέλει να μπει στο μυαλό του. Στα 77 της χρόνια, η Γιαέλ Νταγιάν, κόρη του στρατηγού Μοσέ Νταγιάν, εμβληματικής προσωπικότητάς της ιστορίας του Ισραήλ και μίας ολόκληρης ιστορικής περιόδου, δεν έχει χάσει τίποτα από τη σπιρτάδα και την καθαρότητα του λόγου της, παρ΄όλα τα προβλήματα που της «φόρτωσε» ο χρόνος.

    Η συσκευή του οξυγόνου που κουβαλά μαζί της - «το τίμημα για τα χρόνια που υπήρξα καπνίστρια» λέει- και η αναπηρική καρέκλα, την οποία χρησιμοποιεί εναλλακτικά με το μπαστούνι της για να αντιμετωπίσει κάποια κινητικά προβλήματα, όχι μόνο δεν την περιόρισαν στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού της, αλλά την έκαναν να «κυνηγά» με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα τις ιδέες της για την ειρήνη στην πολύπαθη Μέση Ανατολή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ιδέες που εμποτίζουν τα βιβλία της, αλλά και κάθε δημόσια -και μη- τοποθέτησή της.

    Συγγραφέας οκτώ βιβλίων, από τα οποία τα έξι είναι μυθιστορήματα (New Face in the Mirror, Death has two sons, Sinai Diary- 67και My Father-His Daughterκ.ά.), η ΓιαέλΝταγιάν υπήρξε δημοσιογράφος επί τέσσερις δεκαετίες, μέλος του Εργατικού Κόμματος, με τρεις θητείες στην Κνεσέτ, αλλά και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Τελ Αβίβ (2008). Γράφει από τα 19 της, ενώ ύστερα από μία μακρά αποχή από τη συγγραφή επέστρεψε το 2013 και την επόμενη χρονιά εξέδωσε τα απομνημονεύματά της (Transitions), που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον προσεχή Νοέμβριο στις ΗΠΑ.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε την Ισραηλινή «στρατευμένη συγγραφέα», όπως αυτοαποκαλείται, πολιτικό και ακτιβίστρια στο περιθώριο της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

    [09] Όλγα Γεροβασίλη: Η ΝΔ να εξηγήσει τις σχέσεις της με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιαστών

    Να εξηγήσει επιτέλους τη σχέση της με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιασμού, καλεί τη ΝΔ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

    «Για μια ακόμα φορά έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία, που αποκαλύπτουν τις στενές σχέσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα εκβιαστών» δήλωσε νωρίτερα σήμερα η κ. Γεροβασίλη και υπογράμμισε: «τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν χθες σε τηλεοπτική εκπομπή, δείχνουν τους κατηγορούμενους σε ρόλο συμβούλου επικοινωνίας για τα στελέχη της ΝΔ, με αναφορές σε τακτικές προσωπικής προβολής και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα».

    «Η ΝΔ οφείλει να απαντήσει αν οι επαφές αυτές σχετίζονται με τα χρηματικά ποσά που το ταμείο του κόμματος κατέβαλε πλουσιοπάροχα και σε τακτική βάση στους κατηγορούμενους για εκβιασμό. Οι Έλληνες φορολογούμενοι, στους οποίους ανήκουν τα χρήματα αυτά, περιμένουν επιτέλους μια απάντηση» πρόσθεσε.

    [10] Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές με Νεοελληνική Γλώσσα

    Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, αρχίζουν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσειςγια 103.366 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Το μάθημα είναι γενικής παιδείας και σε αυτό εξετάζονται οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα.

    Αύριο, Τρίτη 17 Μαΐου, τη σκυτάλη παίρνουν τα ΕΠΑΛ (οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ-ομάδα Α' που δίνουν με το παλιό σύστημα), κάνοντας την αρχή και πάλι με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

    Η εξέταση των μαθημάτων των Πανελλαδικών θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β') και στις 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

    Στη συνέχεια, από τις 16 έως και τις 27 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, ενώ οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 15 έως 29 Ιουνίου.

    Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, οι υποψήφιοι κατάτην είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζίτους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικόυγρόήταινία, κινητάτηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικάμέσα μετάδοσης πληροφοριών ήεπικοινωνίας, ήάλλα αντικείμενα, εκτός απόαυτάπου επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) ήτης Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 May 2016 - 8:32:30 UTC