Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική, η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ» ανέφερε ο Π. Κουρουμπλής
  • [02] «Ο κ. Τσίπρας εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο» αναφέρει η ΝΔ
  • [03] Στ. Θεοδωράκης: To new deal είναι η προοδευτική επανάσταση που έχει ανάγκη η χώρα
  • [04] Π. Σκουρλέτης: Ώθηση στην οικονομία της χώρας δίνει ο αγωγός φυσικού αερίου TAP
  • [05] Αύριο τα εγκαίνια κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ, παρουσία του Αλ. Τσίπρα
  • [06] Σημαντική εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης του κτιρίου Κεράνης
  • [07] Από σήμερα οι αιτήσεις για τα καλλιτεχνικά σχολεία
  • [08] Κλειστά τα Τέμπη για τρεις ημέρες, λόγω έργων συντήρησης
  • [09] «Καμία μάχη, κερδισμένη ή χαμένη, δεν ορίζει, από μόνη της, τη συνολική πορεία της ζωής μας»
  • [10] Οι Δημοκρατικοί "στοχοποιούν" τη συνήθεια του Τραμπ να μιλάει με ψευδώνυμα στα ΜΜΕ
  • [11] Η διεθνής κοινότητα συζητά τρόπους να υποστηρίξει τη «διαδικασία σταθεροποίησης» της Λιβύης
  • [12] Προσφυγόπουλα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί σε εργοστάσια παραγωγής επώνυμων ρούχων στη Σμύρνη
  • [13] Φ. Πιπιλή: Να φύγουν και οι τελευταίοι λαϊκιστές και να γίνει η ΝΔ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα
  • [14] Στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για επαφές με διεθνείς παράγοντες
  • [15] Η φιλία, το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στις Πανελλαδικές
  • [16] Κύπρος: Διάσταση απόψεων για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις λέει ο Ν. Χριστοδουλίδης
  • [17] Βατούτιν: «Νέο συμβόλαιο στον Ιτούδη»
  • [18] Έρευνα για το φιάσκο με την εκκένωση του «Ολντ Τράφορντ»
  • [19] Μήτρογλου: «Η Μπενφίκα ήταν η καλύτερη επιλογή»

  • [01] «Αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική, η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ» ανέφερε ο Π. Κουρουμπλής

    «Αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική, η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Όπως τόνισε κ. Κουρουμπλής, δεν είναι δυνατόν να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος, καθώς δεν θα έχει λαϊκή νομιμοποίηση.

    Ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι στις σκέψεις του είναι η ψήφος στα 17, η μείωση του μπόνους για το πρώτο κόμμα στις 30 έδρες και το σπάσιμο της Β' Αθηνών σε περιφέρειες μέχρι 10 βουλευτές. Όπως είπε, φιλοδοξεί να πειστούν και τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να ψηφίσουν τις αλλαγές και να ισχύσουν από τις επόμενες εκλογές, οι οποίες υποστήριξε ότι θα γίνουν τον Μάρτιο του 2019.

    Πάντως, διευκρίνισε ότι απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος για να μπει πλαφόν στη βουλευτική θητεία στα 12 έτη και να υπάρξει μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200.

    [02] «Ο κ. Τσίπρας εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο» αναφέρει η ΝΔ

    Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί πως δεν έχει απαντήσει στις «αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μίας υπόθεσης που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας» εξαπολύει η ΝΔ.

    Σε ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνεται πως «ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αποκαλύψεις» και προστίθεται πως «εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο».

    [03] Στ. Θεοδωράκης: To new deal είναι η προοδευτική επανάσταση που έχει ανάγκη η χώρα

    «Η χώρα έχει δύο δρόμους. Ο ένας είναι των μνημονίων. Το μνημόνιο του Γιώργου. Το μνημόνιο του Αντώνη. Το μνημόνιο του Αλέξη. Το συμπληρωματικό μνημόνιο του Αλέξη. Και ίσως αύριο το μνημόνιο του Κυριάκου. Αλλά αυτή είναι η "λύση" που ζούμε, το δράμα που ζούμε! Η άλλη λύση είναι πιο δύσκολη. Μια πολιτική- οικονομική- κοινωνική- πολιτιστική συμφωνία για να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνεδρίαση της ΜΕΣΥΑ, του κεντρικού πολιτικού οργάνου του Ποταμιού.

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι δύο είναι οι απόλυτες προτεραιότητες: Η αύξηση των θέσεων εργασίας και η μείωση των φόρων, είπε και κατέθεσε την πρότασή του για μια νέα συμφωνία, για μια νέα αρχή λέγοντας: «Σήμερα που η χώρα βουλιάζει στα αδιέξοδα χρειάζεται μια μεγάλη κοινωνική συμφωνία την οποία πρέπει να στηρίξουν και να υπερασπιστούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ένα new deal για μια νέα αρχή. Αυτή την επανάσταση έχουμε ανάγκη». Στη συνέχεια εξειδικεύοντας τα λεγόμενα του πρόσθεσε: «Το new deal πρέπει να περιλαμβάνει μια συμφωνία με τους εταίρους μας γιατί η Ευρώπη δεν έχει πάντα -και σε όλα- δίκιο. Προσπαθώ να βρω κάποιον σημαντικό και ανεξάρτητο οικονομολόγο να μου πει ότι αυτό το πρόγραμμα που φτιάχνουν με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα βγει αλλά δεν βρίσκω. Τακτοποιούν εκκρεμότητες αλλά προοπτική ανάπτυξης δεν υπάρχει. Πρέπει να υπάρξουν από την πλευρά της Ευρώπης ειδικά μέτρα για τη μείωση της ανεργίας κυρίως της νεανικής ανεργίας και ευρωπαϊκές επενδύσεις σε έργα υποδομών».

    [04] Π. Σκουρλέτης: Ώθηση στην οικονομία της χώρας δίνει ο αγωγός φυσικού αερίου TAP

    «Μπαίνουμε σε μια νέα φάση συνολικά για την οικονομία. Το έργο αυτό αποτελεί μια ισχυρή ώθηση για να πάμε μπροστά» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στον αγωγού φυσικού αερίου TAP, ο οποίος εγκαινιάζεται αύριο στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», υπενθύμισε ότι το ελληνικό τμήμα του αγωγού, μήκους περίπου 500 χιλιομέτρων που θα διέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, σε πρώτη φάση θα απασχολήσει περί τα 8.000 άτομα και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του (τέλη του 2019 με αρχές 2020, όπως είπε) θα δημιουργηθούν και άλλες έμμεσες θέσεις εργασίας.

    «Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα δέκα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στον κόσμο και το γεγονός ότι εισέρχεται κατά περίπου 500 χιλιόμετρα από τη χώρα μας αναδεικνύει και τον ιδιαίτερο γεωστρατηγικό χαρακτήρα που έχει η Ελλάδα» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με το Βούλγαρο ομόλογό του, Τεμενούσκα Πέτκοβα, θα συζητήσουν το ζήτημα της επικείμενης κατασκευής του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB, ο οποίος θα αποτελέσει ουσιαστικά κάθετο άξονα πάνω στον TAP και θα επεκταθεί προς τη βόρεια Ευρώπη. Ακόμα, θα εξεταστεί και η πορεία ενός τρίτου μεγάλου ενεργειακού έργου για την Ελλάδα, του Πλωτού Σταθμού Υγροποιημένου Αερίου, που θα κατασκευαστεί στην Αλεξανδρούπολη. «Είναι δύο έργα συνοδά του αγωγού TAP που η καρασκευή τους επιβεβαιώνει τον ρόλο της χώρας ως ισχυρό ενεργειακό κόμβο» υπογράμμισε ο υπουργός.

    [05] Αύριο τα εγκαίνια κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ, παρουσία του Αλ. Τσίπρα

    Βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού, τόνωση του ανταγωνισμού, ανάδειξη της χώρας σε περιφερειακό ενεργειακό δίαυλο και μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις συνεπάγεται η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του έργου αναμένεται αύριο σε επίσημη τελετή στη Θεσσαλονίκη παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

    Ο αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας προς τη Δυτική Ευρώπη. Θα έχει αρχική μεταφορική ικανότητα 10 δις κυβικών μέτρων ετησίως με προοπτική επαύξησης σε επόμενο στάδιο στα 20 δις. και διέρχεται την ελληνική επικράτεια από τους Κήπους του Έβρου μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή της Ιεροπηγής σε απόσταση 550 χιλιομέτρων. Από την Αλβανία θα συνεχίσει με υποθαλάσσιο αγωγό μήκους 105 χλμ. από την πόλη Fier στην περιοχή της νότιας Απουλίας.

    Ο αγωγός ΤΑΡ επελέγη από την Κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν ως η προτιμητέα διαδρομή για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη μεταξύ των τεσσάρων εναλλακτικών οδεύσεων που είχαν προταθεί, δύο από τις οποίες διέρχονταν εκτός Ελλάδος. Πρόκειται για επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα οδηγήσει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας τόσο άμεσα όσο και έμμεσα καθώς σημαντικό τμήμα των προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών που απαιτούνται για το έργο έχουν ήδη ανατεθεί σε ελληνικές εταιρίες.

    Με την έναρξη λειτουργίας του αγωγού που τοποθετείται στο 2019-2020 η χώρα μας θα αποκτήσει πρόσβαση σε μία ακόμη πηγή τροφοδοσίας της εσωτερικής αγοράς με αέριο, γεγονός που αυξάνει την ασφάλεια εφοδιασμού αλλά και τον ανταγωνισμό στην προμήθεια. Οι πηγές εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς σήμερα είναι ο αγωγός μέσω Βουλγαρίας που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο, ο ελληνοτουρκικός αγωγός και οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα.

    Στόχος της Κοινοπραξίας κατασκευής του ΤΑΡ πέρα από τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης είναι η διακλάδωση προς τις χώρες των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη), εξέλιξη που θα μετατρέψει τη χώρα μας σε περιφερειακό δίαυλο εφοδιασμού με φυσικό αέριο. Ήδη στις επαφές που πρόκειται να έχει σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, βασικό θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι η κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου καθώς και μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Σκουρλέτης: Ώθηση στην οικονομία της χώρας δίνει ο αγωγός φυσικού αερίου TAP

    [06] Σημαντική εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης του κτιρίου Κεράνης

    Την πολιτική της κυβέρνησης να επιτύχει σημαντική εξοικονόμηση δαπανών του δημοσίου μέσω της καλύτερης και αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των δημόσιων κτιρίων περιέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατά την παρουσίαση του ανακαινισμένου κτιρίου της πρώην καπνοβιομηχανίας Κεράνης, στη Λεωφόρο Θηβών, στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη.

    Στο κτίριο σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να στεγαστούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

    Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης σύμφωνα με τα οποία σήμερα το δημόσιο δαπανά 221.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο για ένα άδειο κτίριο την ώρα που μπορεί να υπερκαλύψει με τη χρήση του τις ανάγκες στέγασης όχι μόνο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών αλλά και άλλων υπηρεσιών του δημοσίου. Χαρακτηριστικά είναι τα εξής, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός: σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για τις ανάγκες στέγασης 1.027 υπαλλήλων του σε 7 διαφορετικά κτίρια δαπανά 232.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο ενώ για το συγκεκριμένο κτίριο το ενοίκιο είναι 221.000 ευρώ το μήνα και μπορεί να στεγάσει 2.300 υπαλλήλους με 506 θέσεις παρκινγκ. Πολύ περισσότερους δηλαδή από τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

    Ο Τρύφων Αλεξιάδης άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβέρνησης γιατί δεν αξιοποίησαν το συγκεκριμένο κτίριο και άλλες δυνατότητες μείωσης των δημοσίων δαπανών μέσω της καλύτερης αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου την ώρα που επέλεγαν να μειώνουν δαπάνες με απολύσεις και μειώσεις μισθών.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει συνολικό πρόγραμμα για την καλύτερη αξιοποίηση τω δημοσίων κτιρίων σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα για το υπουργείο Οικονομικών το πρόγραμμα προβλέπει την στέγαση όλων των υπηρεσιών του σε κάθε πόλη σε ένα κτίριο.

    [07] Από σήμερα οι αιτήσεις για τα καλλιτεχνικά σχολεία

    Από σήμερα, 16 Μαΐου, ξεκινά για τους γονείς η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη διαδικασία επιλογής μαθητών για φοίτηση στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιουνίου. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις, ο γονέας/κηδεμόνας υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.

    Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής μαθητών για φοίτηση στην Α'Τάξη Καλλιτεχνικού Γυμνασίου δεν στερεί από τους υποψήφιους το δικαίωμα υποβολής αίτησης για φοίτηση σε Μουσικό ή Πειραματικό Γυμνάσιο. Επισημαίνεται ότι, όσον αφορά την κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής οφείλουν να προσκομίσουν Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό στις οποίες θα αναφέρεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων.

    Η διαδικασία επιλογής μαθητών για φοίτηση στην Α'Τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2016-2017, θα διενεργηθεί κατά το χρονικό διάστημα από τις 20 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016.

    [08] Κλειστά τα Τέμπη για τρεις ημέρες, λόγω έργων συντήρησης

    Κλειστή θα παραμένει η κοιλάδα των Τεμπών από σήμερα 16 Μαΐου μέχρι και τις 18 του μήνα από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τις παραπάνω μέρες και ώρες απαγορεύεται η διέλευση στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, από κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου.

    Όπως ανακοίνωσε εξάλλου η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών θα γίνει αναστολή είσπραξης διοδίων στους σταθμούς διοδίων Πυργετού, Μακρυχωρίου, πλευρικό Μακρυχωρίου και πλευρικούς Γυρτώνης.

    Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

    Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη

    - Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται: Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας , προς την Περιφερειακή Οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων-Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό. Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, προς την επαρχιακή οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα- Τυρνάβου, μετά μέσω ΕΟ Ελασσόνας-Κοζάνης θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

    - Τα ΙΧ.επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται: Από τον κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 349+396 ΠΑΘΕ) προς Αγιά και μέσω της ΕΟ Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινου Νερού-Στομίου-Ομολίου, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από τη διασταύρωση Στομίου [χ/θ 390+700 ΠΑΘΕ].

    Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα

    - Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία οδό)-Κοζάνη και από εκεί είτε μέσω ΕΟ Κοζάνης- Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, είτε μέσω ΕΟ Κοζάνης-Γρεβενών- Καλαμπάκας-Τρικάλων-Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

    -Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης (στον ανισόπεδο κόμβο Κορινού Πιερίας) προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της ΕΟ Κατερίνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

    - Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη-Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται στον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης προς Πιερία και από εκεί θα κατευθύνονται κατάλληλα.

    Εξαιρέσεις

    Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής από την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του ανατολικού άξονα (παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και των κατοίκων του δήμου Τεμπών:

    - Τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων.

    - Τα φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού χαρακτήρα.

    [09] «Καμία μάχη, κερδισμένη ή χαμένη, δεν ορίζει, από μόνη της, τη συνολική πορεία της ζωής μας»

    «Καμία μάχη, κερδισμένη ή χαμένη, δεν ορίζει, από μόνη της, τη συνολική πορεία της ζωής μας", "αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα όνειρα μας όποια κι αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας", είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τις μαθήτριες και τους μαθητές για την έναρξη, σήμερα, των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας αναφέρει σε ανάρητησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

    «Οι Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκίνησαν σήμερα είναι ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή των μαθητριών και των μαθητών που κοπίασαν για να φτάσουν ως εδώ. Είναι όμως σημαντικό να θυμόμαστε ότι καμιά μάχη, κερδισμένη ή χαμένη, δεν ορίζει, από μόνη της, τη συνολική πορεία της ζωής μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα όνειρα μας, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά που μπήκαν σήμερα στη δοκιμασία των εξετάσεων και στις οικογένειές τους. Είναι οι πρωταγωνιστές του αγώνα όλων μας για το μέλλον».

    [10] Οι Δημοκρατικοί "στοχοποιούν" τη συνήθεια του Τραμπ να μιλάει με ψευδώνυμα στα ΜΜΕ

    Υψηλόβαθμο στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως δεν πιστεύει ότι ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων έχει διορίσει κάποιον για να "καυχιέται"αναφορικά με στιγμές της προσωπικής ζωής του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου.

    Η δήλωση αυτή γίνεται καθώς οι Δημοκρατικοί κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους, σε ζητήματα που σχετίζονται με τον χαρακτήρα του Τραμπ. Την Παρασκευή, η εφημερίδα"The Washington Post"δημοσιοποίησε ηχητικό απόσπασμα στο οποίο παρουσιάστηκε κάποιος "Τζον Μίλερ"ως ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Τραμπ, μιλώντας για τις ρομαντικές συναντήσεις του Τραμπ, στη διάρκεια συνέντευξης με μία ρεπόρτερ του περιοδικού "People", το 1991.

    Αφού άκουσε το ηχητικό αυτό απόσπασμα, στην εκπομπή "State of the Union",του τηλεοπτικού δικτύου CNN, ο Πολ Μάναφορτ υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ, δήλωσε ότι δεν πείστηκε ότι η φωνή στο ηχητικό απόσπασμα ήταν του Τραμπ, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν ο ίδιος, έχει παραδεχτεί ότι χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο. "Δε μπορώ να το καταλάβω. Δε μπορώ να πω ποιος μιλάει στο ηχητικό απόσπασμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι δεν είναι αυτός. Πιστεύω ότι δεν είναι αυτός",δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάναφορτ.

    [11] Η διεθνής κοινότητα συζητά τρόπους να υποστηρίξει τη «διαδικασία σταθεροποίησης» της Λιβύης

    Οι υπουργοί Εξωτερικών ευρωπαϊκών χωρών, των ΗΠΑ και κρατών που γειτονεύουν με τη Λιβύη συναντώνται σήμερα στη Βιέννη για να συζητήσουν σχετικά με τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί σε αυτή τη χώρα, η οποία υπονομεύεται από τις πολιτικές διαιρέσεις και βρίσκεται αντιμέτωπη με τη τζιχαντιστική απειλή.Η συνάντηση συγκλήθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή: από τη μια, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) επέκτειναν το τελευταίο διάστημα τον έλεγχό τους πέραν της Σύρτης, της λιβυκής πόλης που ελέγχουν από τον Ιούνιο του 2015. Από την άλλη, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας που σχηματίστηκε με την υποστήριξη του ΟΗΕ δεν καταφέρνει να εδραιώσει την εξουσία της, ενώ έχει περάσει πάνω από ενάμισης μήνας αφότου ανέλαβε καθήκοντα στην Τρίπολη.

    Στη σύνοδο, στην οποία θα προεδρεύσουν ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, θα συμμετάσχουν «οι σημαντικότεροι παράγοντες» σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο με στόχο να προσφερθεί υποστήριξη στη «διαδικασία σταθεροποίησης» της Λιβύης, όπως είχε δηλώσει ο Τζεντιλόνι κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επίσκεψής του στην Τυνησία.

    Οι τζιχαντιστές του ΙΚ κατέλαβαν την περασμένη εβδομάδα την κοινότητα Αμπού Γκράιν, περίπου 100 χλμ. δυτικά της Σύρτης, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον των στρατιωτικών δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Είναι η πρώτη φορά που η εξτρεμιστική οργάνωση κατάφερε να επεκτείνει τον έλεγχό της στα δυτικά της πόλης αυτής.

    Οι πολιτικές διαφωνίες και το κενό ασφάλειας διευκόλυναν από το 2014 την εμφάνιση του ΙΚ στη Λιβύη, που χαρακτηρίζεται άμεση απειλή για τις γειτονικές της χώρας αλλά και για την Ευρώπη.

    [12] Προσφυγόπουλα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί σε εργοστάσια παραγωγής επώνυμων ρούχων στη Σμύρνη

    Αποστολή στη ΣΜΥΡΝΗ

    Παιδιά πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, δουλεύουν σε εργοστάσια παραγωγής επώνυμων ρούχων στην περιοχή της Σμύρνης στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί.

    Κάθε χάραμα από τη συνοικία του Μπασμανέ, ξεκινούν μικρά τουριστικά λεωφορεία με επιβαίνοντες παιδιά πρόσφυγες. Είναι παιδιά οικογενειών κυρίως από τη Συρία που έχουν εγκλωβιστεί στη Σμύρνη, αφού ούτε στην Ευρώπη μπορούν να περάσουν αλλά και ούτε στη Συρία θέλουν να επιστρέψουν. Παιδιά φτωχών οικογενειών, οικογενειών χωρίς χρήματα αφού μετά από χρόνια αφ? ότου έφυγαν από τη Συρία, έχουν εξαντληθεί οικονομικά. Αλλά και αυτοί που είχαν χρήματα, αυτά τελείωσαν έπειτα από χρόνια περιπλανήσεων αλλά και προσπάθειες περάσματος στην Ευρώπη που απέτυχαν.

    Κατεύθυνση των μικρών λεωφορείων, τα εργοστάσια παραγωγής ρούχων και κυρίως επώνυμων ρούχων στην περιοχή του Οτογκάρ της Σμύρνης, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από τη μεγαλούπολη, όπου εδρεύει και ο μεγάλος σταθμός υπεραστικών λεωφορείων.

    Μεροκάματο για αυτά τα παιδιά ?που δουλεύουν 10 με 12 ώρες τη μέρα συναρμολογώντας τμήματα των πανάκριβων αυτών ρούχων που στη συνέχεια θα καταναλωθούν στην Ευρώπη? τα έξι με οκτώ ευρώ τη μέρα. Σε περίπτωση μηνιαίας απασχόλησης αυτή παρέχεται έναντι 600 με 800 λιρών Τουρκίας, για 10-12 ώρες δουλειάς καθημερινά, 30 μέρες το μήνα, χωρίς καν μια μέρα ανάπαυσης. Αυτή η «σίγουρη» μηνιαία απασχόληση κατεβάζει το μεροκάματο και στα έξι ευρώ!

    «Δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να ζήσουμε» λέει ο Μοχαμεντίν το βράδυ την ώρα που ανηφορίζει τα σοκάκια του Μπασμανέ προς το σπίτι του, ένα παλιό κι ετοιμόρροπο ρωμέικο σπίτι. Ζει σε αυτό με τους γονείς του και τις τρεις αδελφές του. Δέκα χρονών ο ίδιος, μόλις που θυμάται πώς ήταν η ζωή, πίσω στο σπίτι του στο Χαλέπι. Είναι τρία χρόνια τώρα που έφυγαν. Προσπάθησαν τέσσερις φορές να περάσουν στην Ελλάδα, απέτυχαν και στις τέσσερις. «Τώρα δεν έχουμε λεφτά? Αλλά μάθαμε πως, ακόμα κι αν πάμε στην Ελλάδα, θα μας γυρίσουν πίσω».

    Όλη μέρα τοποθετεί ρούχα σε πλαστικές διαφανείς σακούλες. Παίρνει 700 λίρες το μήνα, αλλά δεν πληρώνει λεωφορείο για να πάει στο εργοστάσιο και τρώει και δυο φορές. Στις 10.00 το πρωί ένα κουλούρι με γάλα και στις 4.00 το μεσημέρι. Συνήθως ρύζι με λαχανικά ή όσπρια. Ξυπνά κάθε πρωί στις 5.00. Στις 6.00 ξεκινά να δουλεύει μέχρι τις 5.00 το απόγευμα. Γυρίζει στο σπίτι με λίγο φαγητό που του δίνουν αν περισσεύει στο εργοστάσιο. «Να φάνε και οι αδελφές μου» λέει.

    Το ενοίκιο για το χαμόσπιτο στο οποίο ζουν φτάνει τις 400 λίρες το μήνα. Κάπου στα 125 ευρώ. Ό,τι περισσέψει από το μισθό του, πάει στο ταμείο της οικογένειας. Μαζί με τα λεφτά που κερδίζει ο πατέρας δουλεύοντας ολονυκτίς στα σκουπίδια, συγκεντρώνοντας από τα σκουπίδια υλικά ανακύκλωσης.«Θέλω να γίνω γιατρός» λέει ο Μοχαμεντίν. «Θέλω να πάω σχολείο, να γυρίσω στην πατρίδα μου» συμπληρώνει.

    Στα εργοστάσια παραγωγής επώνυμων ρούχων στην περιοχή της Σμύρνης εργάζονται περίπου 80 με 100 παιδιά πρόσφυγες. Το να πλησιάσει κανείς στα εργοστάσια απαγορεύεται. Μόνο ως υποψήφιος πελάτης μπορείς να πλησιάσεις για να διασταυρώσεις την πληροφορία. Φωτογραφίες μόνο κάποιες με το κινητό τηλέφωνο ? κι αυτές με τον κίνδυνο να βρεθείς στην Αστυνομία.

    Παιδικές μορφές πίσω από τα κάγκελα σκυμμένες πάνω από στοίβες ρούχων. Αυτά τα παιδιά δεν θα πάνε μάλλον ποτέ τους στην Ευρώπη. Τα ρούχα που φτιάχνουν θα πάνε και θα ακριβοπληρωθούν?

    [13] Φ. Πιπιλή: Να φύγουν και οι τελευταίοι λαϊκιστές και να γίνει η ΝΔ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα

    Οι λαϊκιστές έφυγαν από τη ΝΔ, αλλά πρέπει να φύγουν και τα τελευταία «σταγονίδια» που έχουν απομείνει, υπογράμμισε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φωτεινή Πιπιλή, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει καταστροφική πολιτική για τη χώρα.

    «Οι λαϊκιστές από τη ΝΔ, ευτυχώς, κατά τη γνώμη μου έχουν φύγει. Να φύγουν, αν έχουν μείνει, κάποια σταγονίδια λαϊκισμού, που κάποια έχουν ψιλομείνει στη ΝΔ. Να μείνουμε μόνοι μας σαν ένα σύγχρονο κεντροδεξιό ευρωπαϊκό κόμμα για να φέρουμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα» είπε η κ. Πιπιλή στηνεκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση».

    Είπε, ότι, όπως αποκαλύπτουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, πριν ακόμα ζητήσουν κάτι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας «τα δίνουν όλα» και υποστήριξε ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ ήθελαν να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και γι τον λόγο αυτό -όπως υπογράμμισε η κ. Πιπιλή- στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

    [14] Στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για επαφές με διεθνείς παράγοντες

    Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας έναν κύκλο επαφών με διεθνείς παράγοντες. Αύριο, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ 'Ανχελ Γκουρία με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν και τον πρώην πρόεδρο της χώρας και επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος Νικολά Σαρκοζί.

    Στο επίκεντρο των επαφών θα είναι οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα και στην Ευρώπη και η διαφορετική πρόταση της ΝΔ, σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, για την ανάγκη της εφαρμογής δομημένων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η χώρα να βγει από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση.

    Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, που συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και τον καθηγητή Γιώργο Πρεβελάκη, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρέσβη της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό, αρχίζει αύριο στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι με την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον 'Ανχελ Γκουρία. Θα ακολουθήσει συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΝΔ και του ΟΟΣΑ, παρουσία των δύο.

    Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας αυτής, η αντιπροσωπεία την ΝΔ θα ενημερωθεί για την πρόοδο που έχει συντελεστεί από τον Μάρτιο του 2015 που υπογράφηκε το «Κοινό Έγγραφο Συνεργασίας», μεταξύ ΟΟΣΑ και Ελλάδος και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται όσον αφορά την αξιολόγηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όπως, επίσης, για την όποια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΟΟΣΑ στα θέματα διαφάνειας και στα θέματα αξιολόγησης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η νέα προσέγγιση του ΟΟΣΑ, μετά τη μελέτη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία θεωρεί ότι απαιτείται μια ευρύτερη θεώρηση της σχέσης της οικονομίας μιας χώρας με τους θεσμούς που διαμορφώνονται από την ιστορία, τις κοινωνικές τάσεις και τις πολιτικές επιλογές. Μια τέτοια θεώρηση, μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές ειδικά διαμορφωμένες για τις ανάγκες μιας χώρας και τις δυνατότητες που αυτή έχει.

    Οι επαφές του κ. Μητστοτάκη θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στην Φρανγκφούρτη. Στις 30 Μαΐου θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ, όπου θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς Ευρωπαϊκών Λαϊκών κομμάτων και πρωθυπουργούς.

    Τον Ιούνιο θα επισκεφθεί τη Μόσχα για επαφές με τη ρωσική ηγεσία.

    [15] Η φιλία, το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στις Πανελλαδικές

    Κείμενο του παιδαγωγού, φιλοσόφου και δοκιμιογράφου, Ευάγγελου Παπανούτσου, με θέμα τη φιλία ήταν το θέμα των εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, σήμερα, Δευτέρα. Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο είναι απόσπασμα από το βιβλίο «Πρακτική Φιλοσοφία».

    Η έκθεση, την οποία κλήθηκαν να γράψουν οι υποψήφιοι, είχε θέμα τα χαρακτηριστικά της φιλίας, αλλά και τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη δημιουργία σχέσεων φιλίας.

    Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, τα θέματα ήταν βατά και δεν δυσκόλεψαν τους υποψήφιους.

    Διαβάστε επίσης:

    Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την έναρξητων πανελλαδικών εξετάσεων

    Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές με Νεοελληνική Γλώσσα

    [16] Κύπρος: Διάσταση απόψεων για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις λέει ο Ν. Χριστοδουλίδης

    Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων με την τουρκοκυπριακή πλευρά σε σχέση με την συζήτηση του κεφαλαίου για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

    Σχολιάζοντας, στο ΡΙΚ, δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εμμένει στη θέση ότι το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων «θα πρέπει να συζητηθεί πρώτα μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων και ακολούθως να τεθεί σε μόα πολυμερή διάσκεψη».

    Χθες, ο κ. Ακιντζί είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο πρέπει να συζητηθεί «απευθείας σε πενταμερή διάσκεψη».

    Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η θέση του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, είναι ότι αυτό το κεφάλαιο πρέπει πρώτα να συζητηθεί μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, να συμφωνηθεί και στη συνέχεια να κοινοποιηθεί η συμφωνία στην πολυμερή διάσκεψη. Για την παρούσα διαδικασία, σημείωσε ότι γίνεται συζήτηση επί των κεφαλαίων της διακυβέρνησης, του περιουσιακού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της οικονομίας. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να συζητηθούν όλες οι πτυχές αυτών των τεσσάρων κεφαλαίων, ώστε να αρχίσει η συζήτηση για το εδαφικό, το οποίο, σύμφωνα με τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς συνδέεται άμεσα με το περιουσιακό.

    [17] Βατούτιν: «Νέο συμβόλαιο στον Ιτούδη»

    Ακόμη πανηγυρίζουν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με κεντρικό πρόσωπο τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος οδήγησε τη ρωσική ομάδα στον 7ο ευρωπαϊκό τίτλο της, μετά από τον συγκλονιστικό τελικό με τη Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που κρίθηκε στην παράταση (101-96). Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, αποκάλυψε πως έχει ήδη κάνει πρόταση ανανέωσης στον Έλληνα προπονητή.

    «Ο Ιτούδης παραμένει. Θέλω να πω ότι πριν τον τελικό -και το τονίζω αυτό- είχα συνάντηση με τον ατζέντη του Ιτούδη και του πρότεινα επέκταση συμβολαίου. Δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνει. Να ρωτήσετε τον ίδιο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος παράγοντας της ΤΣΣΚΑ.

    [18] Έρευνα για το φιάσκο με την εκκένωση του «Ολντ Τράφορντ»

    Πολύ κακό για το τίποτα στο «Ολντ Τράφορντ», καθώς αποκαλύφθηκε πως σε βόμβα άσκησης (!) οφείλεται, τελικά, ο πανικός που προκλήθηκε στο γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα κόντρα στην Μπόρνμουθ, που τελικά αναβλήθηκε. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το ύποπτο πακέτο που βρέθηκε στις τουαλέτες του γηπέδου ξεχάστηκε κατά λάθος μετά από άσκηση ετοιμότητας, που είχε γίνει τις προηγούμενες μέρες από την εταιρία φύλαξης, και έτσι εκκενώθηκε χωρίς λόγο το γήπεδο.

    [19] Μήτρογλου: «Η Μπενφίκα ήταν η καλύτερη επιλογή»

    Ο Κώστας Μήτρογλου είναι πρωταθλητής Πορτογαλίας. Η κατάληξη αυτή δικαίωσε απόλυτα την επιλογή του να φορέσει την φανέλα της Μπενφίκα. Ο Έλληνας επιθετικός, ο οποίος πέτυχε 19 γκολ στο πρωτάθλημα, δεν έχει καμία αμφιβολία. «Ερχόμενος στην Μπενφίκα ήταν η καλύτερη επιλογή. Είμαι πολύ χαρούμενος, όχι τόσο για μένα, αλλά για την ομάδα» δήλωσε μετά την νίκη (4-1) απέναντι στη Νασιονάλ, επιτυχία που χάρισε στην Μπενφίκα τον 35ο τίτλο της, τρίτο στην σειρά, κάτι που είχε να συμβεί από το 1997.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 May 2016 - 10:32:43 UTC