Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Μαϊου
  • [02] "Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τον «οριζόντιο κόφτη»"
  • [03] «Προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία» δήλωσε Τρ. Αλεξιάδης
  • [04] Στο -0,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Απρίλιο του 2016
  • [05] Η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων γίνεται κανονικά, δηλώνει η ΓΓΔΕ
  • [06] Η ΕΚΤ θα πρέπει να διατηρήσει μια σταθερή πορεία τουλάχιστον έως το φθινόπωρο, δηλώνει ο Βίτας Βασιλιάουσκας
  • [07] Δυσθεώρητο για την ελληνική οικογένεια το κόστος των μεταπτυχιακών, δήλωσε η Σία Αναγνωστοπούλου
  • [08] Αρχαία και Μαθηματικά χωρίς εκπλήξεις στις πανελλαδικές εξετάσεις
  • [09] Σε 54.574 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σήμερα
  • [10] Διχασμένη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις σημερινές φοιτητικές εκλογές
  • [11] Συνάντηση με εκπροσώπους των Συντηρητικών θα έχει σήμερα ο ιδρυτής του Facebook
  • [12] Ταεκβοντό: Με οδηγό την παράδοση, η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μοντρέ
  • [13] ΝΒΑ: Οι Σίξερς θα επιλέξουν πρώτοι στα ντραφτ
  • [14] Η ΑΕΚ στον θρόνο με 2-1 επί του Ολυμπιακού

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Μαϊου

    Οριστικοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Μαϊου, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, αναμένεται να βρεθεί η προσφυγική κρίση, η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας αλλά και οι διμερείς σχέσεις.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στις 25 Μαϊου. Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] "Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τον «οριζόντιο κόφτη»"

    Με δύο συνεντεύξεις της χθες το βράδυ στο Mega και σήμερα το πρωί στο ΒΗΜΑ FM η Φώφη Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση εντός των επόμενων ωρών για να κλείσει η αξιολόγηση.

    «Ο κόφτης είναι οριζόντιος, ξεκινάει από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και συνεχίζει...Είναι διαρκής. Είναι ένα μόνιμο μνημόνιο. Που δεν αφήνει περιθώριο στην εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει τις επιλογές της. Αλλά οριζόντια και τυφλά. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε τους φόρους, τα κόκκινα δάνεια, τον κόφτη. Και για το Ταμείο, αν έρθει έτσι όπως λένε, δεν θα το ψηφίσουμε, γιατί σημαίνει βέτο της τρόικας. Περιμένω όμως να δω το νομοσχέδιο», είπε.

    Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι, του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έχει παραδοθεί άνευ όρων, τα έχει δώσει όλα στον κ. Σόιμπλε».

    Αναφερόμενη στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, ανέφερε ότι κανείς δεν επαναπαύεται με ένα 6,5%. «Για να μπορέσουμε να δώσουμε απάντηση στον κόσμο που υποφέρει, πρέπει να συσπειρωθούμε. Η Κεντροαριστερά πρέπει να αποκτήσει ξανά δυνάμεις και ισχυρή επιρροή. Είναι επιλογή μας η Συμπαράταξη. Μέχρι να δυναμώσουμε πρέπει να κρατήσουμε την αυτοδυναμία των κομμάτων μας».

    [03] «Προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία» δήλωσε Τρ. Αλεξιάδης

    "Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα και θα ξεκινήσει αύριο και μεθαύριο στις Επιτροπές της Βουλής, Σάββατο και Κυριακή πάει στην Ολομέλεια" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ πρόσθεσε πως "απ' ό,τι φαίνεται, ο κόφτης θα έρθει μετά το νομοσχέδιο σε τροπολογία. Υπάρχουν τεχνικά θέματα και θέματα διαπραγμάτευσης και προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία".

    Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα πρόσθεσε "όλο αυτό που θα έλθει τώρα στη Βουλή, δεν είναι κάτι που μια μέρα η κυβέρνηση ξύπνησε και είπε «πάμε να φέρουμε αυτά τα πρόσθετα μέτρα». Είναι αυτό που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, σε μια συμφωνία που ψηφίστηκε και από άλλα κόμματα - Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι - για το 1% του ΑΕΠ που απαιτείται για το πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Αυτό συμφωνήσαμε τότε. Και ήρθαμε τότε, μετά από μια μακρά πορεία διαπραγματεύσεων, και το υλοποιούμε".

    Για την αύξηση των έμμεσων φόρων σημείωσε πως "Θα υπάρχουν αυξήσεις σε ορισμένα είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως είναι ο καφές, η μπύρα και η συνδρομητική τηλεόραση και θα υπάρχουν μειώσεις σε κάποιους άλλους φόρους και θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι φόροι, πάρα πολύ καλοί, που θα έπρεπε να τους έχουμε φέρει εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι κακό π.χ. να αυξήσουμε τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στα κέρδη στα τυχερά παιχνίδια ή τη φορολογία στις εταιρείες που ασχολούνται με τα αμοιβαία κεφάλαια ή στα εταιρικά αυτοκίνητα, όπου γινόταν φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή. Περιμένετε λίγο ακόμα, διότι η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι στον καφέ θα έχουμε μια επιβάρυνση 1-2 λεπτά στην καφετέρια ή στην μπύρα θα έχουμε πολύ λίγα λεπτά στις ακριβές μάρκες".

    Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου υπογράμμισε πως "κάνουμε ό,τι μπορούμε για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής. Δεν είμαστε χαρούμενοι, δεν είμαστε ικανοποιημένοι και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνουν ακόμη περισσότερα".

    [04] Στο -0,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Απρίλιο του 2016

    Στο -0,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Απρίλιο του 2016, σε σχέση με -0,7% το Μάρτιο σύμφωνα με στοιχεία που

    δημοσιεύει σήμερα η Eurostat.

    Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν -1,8%.

    Συνολικά, στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο ήταν -0,2% από 0% το Μάρτιο όπως και ένα χρόνο πριν.

    Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν επίσης -0,2% το Μάρτιο, σε σχέση με 0% το Μάρτιο και ένα χρόνο πριν.

    Αρνητικοί ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν τον Απρίλιο σε 17 κράτη μέλη της ΕΕ.

    Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ρουμανία (-2,6%) στην Βουλγαρία (-2,5%) και την Κύπρο (-2,1%).

    Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Βέλγιο (1,5%) και τη Σουηδία (1%).

    Σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2016, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 13 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε επτά και αυξήθηκε σε οκτώ.

    [05] Η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων γίνεται κανονικά, δηλώνει η ΓΓΔΕ

    Η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων γίνεται κανονικά όπως και πέρυσι με βάση τις κείμενες διατάξεις και δεν υπάρχει θέμα λανθασμένης εκκαθάρισης από το ΤΑΧΙS αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

    Νωρίτερα πάντως κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απέδιδαν τα εκκαθαριστικά αυξημένου φόρου, για μισθωτούς με μπλοκάκι και για ορισμένα χαμηλά εισοδήματα, σε μη έγκαιρη ενσωμάτωση στο ΤΑΧIS των νέων ευνοϊκών φορολογικών διατάξεων. Επίσης έλεγαν ότι θα γίνει νέα εκκαθάριση στις δηλώσεις αυτές.

    Ωστόσο η ΓΓΔΕ με αφορμή αναφορές που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την εκκαθάριση δηλώσεων του φορολογικού έτους 2015, διευκρινίζει τα εξής:

    Με την περίπτωση α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013 (ΚΦΕ), όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 1 του ν.4330/2015 και έχει εφαρμογή από το φορολογικό έτος 2014 και μετά, μεταξύ άλλων ορίζεται ότι:

    Η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων (διαφορά μεταξύ πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος) φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών στην περίπτωση, που ο φορολογούμενος έχει εισόδημα μόνο από κεφάλαιο (ενοίκια, τόκοι, δικαιώματα, μερίσματα), ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου (αγοραπωλησία μετοχών, χρεογράφων, αμοιβαίων, κλπ. -Άρθρο 42 Κ.Φ.Ε.) και το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των εννιά χιλιάδων πεντακοσίων (9.500) ευρώ. Δηλαδή, αν το εισόδημα προέρχεται μόνο από τις παραπάνω πηγές, τότε φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών.

    Αντίθετα, στην περίπτωση, που ο φορολογούμενος έχει εισοδήματα και από μισθωτή εργασία, τα οποία είναι μικρότερα από το εισόδημα, που προκύπτει από τις παραπάνω πηγές (κεφαλαίου ή υπεραξίας μεταβίβασης κεφαλαίου), τότε η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων φορολογείται με την κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

    Συνεπώς, οι εκκαθαρίσεις γίνονται -όπως και πέρυσι-σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και δεν υπάρχει θέμα λανθασμένης εκκαθάρισης από το TAXIS.

    [06] Η ΕΚΤ θα πρέπει να διατηρήσει μια σταθερή πορεία τουλάχιστον έως το φθινόπωρο, δηλώνει ο Βίτας Βασιλιάουσκας

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να συζητήσει έως το φθινόπωρο το εάν χρειάζονται πρόσθετες δράσεις πολιτικής, δήλωσε σήμερα ο Βίτας Βασιλιάουσκας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι το οπλοστάσιο της τράπεζας κάθε άλλο παρά άδειο είναι.

    Θα μπορούσε ακόμα και να αγοράσει νέες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, εάν χρειαστεί, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης σε συνέντευξή του στο Reuters.

    «Η τωρινή κατάσταση είναι σταθερή με θετικές προοπτικές», δήλωσε ο Βασιλιάουσκας, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Λιθουανίας. «Άρα, αν με ρωτήσετε τι πιστεύετε για ενδεχόμενες κινήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η απάντησή μου θα είναι: τίποτα».

    «Ας περιμένουμε έως το φθινόπωρο, νομίζω. Τώρα είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε», δήλωσε.

    Ο Βασιλιάουσκας δήλωσε ότι ο πληθωρισμός ίσως παραμείνει αρνητικός για αρκετούς ακόμα μήνες και να επιστρέψει σταθερά σε θετικό έδαφος προς το τέλος του έτους, αλλά η τάση είναι θετική άρα η ΕΚΤ θα πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στο να εφαρμόσει μέτρα που έχουν ήδη εγκριθεί.

    Ωστόσο, αν χρειαστούν και πάλι μέτρα, η ΕΚΤ έχει πληθώρα εργαλείων στη διάθεσή της και θα μπορούσε ακόμα και να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Βασιλιάουσκας.

    «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μπορούμε να εξετάσουμε νέες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, εάν υπάρξει ανάγκη», δήλωσε. «Ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν συζητάμε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων σχετίζεται με τον δίαυλο άμεσης μετάδοσης στην πραγματική οικονομία».

    Ερωτηθείς εάν οι αγορές μετοχών και ακινήτων θα είχαν τέτοιου είδους άμεση επίδραση μετάδοσης και εάν θα μπορούσαν να εξεταστούν, ο Βασιλιάουσκας απάντησε ναι.

    [07] Δυσθεώρητο για την ελληνική οικογένεια το κόστος των μεταπτυχιακών, δήλωσε η Σία Αναγνωστοπούλου

    Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο με κάποια δίδακτρα μεταπτυχιακών που είναι δυσθεώρητα, είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM", η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα αντιδράσει με την κατάθεση νομοσχεδίου.

    Όπως είπε η κ. Αναγνωστοπούλου , μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", το ζήτημα θα τεθεί στη σύνοδο των πρυτάνεων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και υπογράμμισε ότι θέση του υπουργείου είναι ότι το οποιοδήποτε κόστος για την εξασφάλιση μεταπτυχιακού θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

    "Δεν μπορεί ένα μεταπτυχιακό να έχει 8 και 10.000 ευρώ, δεν γίνεται", είπε η κ. Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε: "θα έχουμε και νομοσχέδιο γι αυτό το θέμα, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα πριν συζητήσω με τους πρυτάνεις. Εμείς έχουμε μια άποψη".

    Στο μεταξύ, αναφερόμενη στις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, είπε ότι διεξάγονται με το λεγόμενο "σύστημα παπαγαλίας", αλλά επισήμανε ότι για να αντικατασταθεί θα πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο και να δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους υποψηφίους.

    [08] Αρχαία και Μαθηματικά χωρίς εκπλήξεις στις πανελλαδικές εξετάσεις

    Θέματα χωρίς εκπλήξεις και βατά για τους προετοιμασμένους μαθητές κρίνονται σε γενικές γραμμές αυτά των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις και για τα θέματα των Μαθηματικών, τα οποία μάλιστα θεωρούνται σε γενικές γραμμές πιο εύκολα από πέρυσι.

    Οι υποψήφιοι στα Αρχαία Ελληνικά εξετάστηκαν στο διδαγμένο κείμενο στην τρίτη και τέταρτη ενότητα των «Ηθικών Νικομαχείων», ενώ το αδίδακτο ήταν από τον «Ευθύδυμο» του Πλάτωνα. Τόσο οι ερμηνευτικές και αξιολογικές ασκήσεις του διδαγμένου κειμένου όσο και τα ζητούμενα του αδίδακτου, τα οποία καλύπτουν μια αρκετά ευρεία γκάμα της γραμματικής, θεωρείται ότι δεν κρύβουν παγίδες. Μια κάποια προσοχή - λένε οι ειδικοί - χρειάζεται μόνο στην ανάλυση της υποθετικής μετοχής.

    Στα Μαθητικά, όλα τα θέματα κρίνονται απλά και αναμενόμενα - και πάντως ευκολότερα από πέρυσι - εκτός από το τέταρτο που απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία. Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά είναι δύο μαθήματα κατεύθυνσης με ιδιαίτερη βαρύτητα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης.

    [09] Σε 54.574 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σήμερα

    Σε 54.574 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα σήμερα, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

    Σήμερα, καταμετρήθηκαν 30 νέες αφίξεις μέχρι τις 7:30, ενώ συνολικά οι πρόσφυγες στα νησιά υπολογίζονται σε 8.549. Στην Αττική φιλοξενούνται 14.510 άτομα, στην κεντρική Ελλάδα 2.081 και στη νότια Ελλάδα 324. Στη βόρεια Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 29.110, από τους οποίους οι 9.183 παραμένουν στο camp της Ειδομένης.

    [10] Διχασμένη η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις σημερινές φοιτητικές εκλογές

    Διχασμένη κατεβαίνει στις σημερινές φοιτητικές εκλογές η φοιτητική παράταξη της ΝΔ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Φοιτητές από περίπου 60 συλλόγους ανά την Ελλάδα συμμετέχουν στις εκλογές ως ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους με την αναστολή λειτουργίας της οργάνωσης της νεολαίας μετά το συνέδριό της στην Θεσσαλονίκη και τα όσα διημείφθησαν εκεί.

    Πρόκειται για μία κίνηση με πολιτική και συμβολική σημασία που μπορεί να απειλήσει την πρωτιά της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές μετά από πολλά χρόνια.

    Οι φοιτητές των συλλόγων αυτών εξέδωσαν επιστολή στην οποία υπό τον τίτλο «Η ΟΝΝΕΔ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει» αναφέρουν τους λόγους της διαφοροποίησής τους.

    Στο κείμενό τους κατ'αρχάς αυτοσυστήνονται: «Είμαστε Νέες και Νέοι, Δαπίτισσες και Δαπίτες, Οννεδίτισσες και Οννεδίτες από όλη την Ελλάδα που πιστεύουμε στις αρχές του φιλελευθερισμού, στις αξίες της ελεύθερης έκφρασης και της δημιουργικής πρωτοβουλίας... Τα προγράμματα Socrates και Erasmus, η κατάργηση του Ασύλου, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, είναι ιδέες και προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ που πολλές εφαρμόστηκαν».

    Ακολούθως παίρνουν θέση για τα γεγονότα της ΟΝΝΕΔ και εξηγούν την κίνησή τους: «Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι πέρα και πάνω από καταστάσεις, συμφέροντα και πρόσωπα. Η ΟΝΝΕΔ ούτε κλείνει, ούτε διαγράφεται. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ συνεχίζουν πάντα πρώτες, πάντα μπροστά...

    Κανένας δεν μπορεί ούτε να καταργήσει ούτε να διαγράψει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της ΟΝΝΕΔ. Γι'αυτό και σήμερα, προχωράμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μια πολιτική κίνηση ουσίας και συμβολισμού. Η επιλογή μας είναι να μην καταγραφούμε στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η επιλογή μας είναι να καταγραφούμε στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ΟΝΝΕΔ δεν ανήκει σε κανέναν. Υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει».

    [11] Συνάντηση με εκπροσώπους των Συντηρητικών θα έχει σήμερα ο ιδρυτής του Facebook

    Συνάντηση με εκπροσώπους των Συντηρητικών πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μετά τις κατηγορίες για διακρίσεις στο περιεχόμενο των ειδήσεων που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

    Το θέμα ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας δημοσιογράφος που εργαζόταν στο Facebook δήλωσε στην ιστοσελίδα Gizmodo ότι εργαζόμενοι στην εταιρεία «παραλείπουν εσκεμμένα να ανεβάζουν ειδήσεις που ενδιαφέρουν αναγνώστες του Συντηρητικού Κόμματος» στην κατηγορία των Trending Topics.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, ο Ζούκερμπεργκ αντιδρώντας στις κατηγορίες αυτές, αρνήθηκε ότι είναι αληθείς, παρά το γεγονός ότι σε ανακοίνωσή του το Facebook παραδέχεται πως το Trending Topics ελέγχεται από ανθρώπους, αντί από κάποιον αλγόριθμο.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα το Facebook αναφέρεται ότι απεστάλησαν προσκλήσεις για τη συνάντηση, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, σε έξι εκπροσώπους των Συντηρητικών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του BBC, αρκετοί από αυτούς αρνήθηκαν την πρόσκληση του Ζούκερμπεργκ.

    Ο Μάθιου Σλάπ, πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Συντηρητικών, δήλωσε ότι «Εμείς δεν πρόκειται να παραστούμε σε αυτή τη συνάντηση. Αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε σε επίλυση όλων των προαναφερόμενων ζητημάτων με μία και μόνο συνάντηση».

    Από την πλευρά του, ο Γκλεν Μπεκ, ραδιοφωνικός παραγωγός και σχολιαστής, ο οποίος ήταν μεταξύ των ονομάτων της λίστας, δήλωσε ότι βρίσκει ενδιαφέρουσα την ιδέα να λάβει χώρα μια τέτοια συνάντηση.

    «Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να τον κοιτάζω στα μάτια καθώς θα δίνει εξηγήσεις και θα ήταν πραγματική νίκη εάν καταφέρουμε να αποκτήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με αυτό το ισχυρό εργαλείο. Ενώ είναι μια ιδιωτική επιχείρηση, υποστηρίζω το δικαίωμά τους να το λειτουργούν με όποιον τρόπο επιθυμούν, χωρίς κυβερνητική παρέμβαση, και θα ήταν θαυμάσιο εάν ένα εργαλείο όπως το Facebook επέλεγε με ανεξάρτητο τρόπο να έχει ως εταιρική αρχή την ελευθερία του λόγου και του συνεταιρίζεσθαι».

    [12] Ταεκβοντό: Με οδηγό την παράδοση, η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μοντρέ

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΟΝΤΡΕ

    Μπορεί το όνειρο της Ολυμπιακής πρόκρισης ενόψει Ρίο να έχει χαθεί από τον περασμένο Ιανουάριο για το ελληνικό ταεκβοντό, ωστόσο, ένας Ολυμπιακός κύκλος ξεκινάει με στόχο τη συγκέντρωση βαθμών ενόψει Τόκιο. Ο πρώτος μεγάλος σταθμός για τα ελληνικά χρώματα είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μοντρέ, όπου η χώρα μας συμμετέχει με πλήρη ομάδα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες σωματικού βάρους.

    «Ένας νέος κύκλος ξεκινάει για το ελληνικό ταεκβοντό. Διαθέτουμε μια νέα ομάδα, υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, με παιδιά που ξέρουν να μάχονται. Η πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι τεράστια, δεδομένου ότι συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές της γηραιάς ηπείρου, συμπεριλαμβανομένων και των 40 αθλητών που το καλοκαίρι θα βρεθούν στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήρθαμε στο Μοντρέ με όπλο την καλή παράδοση που έχουμε στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά και με τους αθλητές που πρόσφατα πρώτευσαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών. Ο βαθμός δυσκολίας θα είναι μεγάλος, ειδικά για τους νέους αθλητές, όμως το επίπεδο του ελληνικού ταεκβοντό είναι υψηλό. Ελπίζουμε πως στο τέλος θα έρθουν κάποια μετάλλια, ώστε η αποστολή μας να είναι άκρως επιτυχημένη» είπε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Ζηνέλης.

    Η Ελλάδα από το 1990 έχει κατακτήσει 43 μετάλλια.

    [13] ΝΒΑ: Οι Σίξερς θα επιλέξουν πρώτοι στα ντραφτ

    Η τύχη «χαμογέλασε» στους Σίξερς, καθώς η ομάδα της Φιλαδέλφεια θα έχει την πρώτη επιλογή στα ντραφτ που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα. Η σχετική κλήρωση έγινε στη Νέα Υόρκη και οι Σίξερς είναι αυτοί που θα επιλέξουν πρώτοι μεταξύ των υποψηφίων νέων αστέρων του ΝΒΑ, ενώ οι Λέικερς θα έχουν τη δεύτερη επιλογή. Θεωρείται δεδομένο πως οι δύο ομάδες θα επιλέξουν τους Μπεν Σίμονς και Μπράντον Ίνγκραμ, αντίστοιχα.

    [14] Η ΑΕΚ στον θρόνο με 2-1 επί του Ολυμπιακού

    Για 15η φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στον τελικό που έγινε σε ένα άδειο ΟΑΚΑ, νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό, με σκόρερ τους Μάνταλο (39) και Τζιμπούρ (51΄). Το γκολ της πειραϊκής ομάδας σημείωσε ο Τσόρι Ντομίνγκες (84΄).

    Ένας τίτλος που σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του «Δικέφαλου» στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ταυτόχρονα, εντάσσει τον (υπηρεσιακό) Στέλιο Μανωλά στην «χρυσή βίβλο» των μόλις πέντε προπονητών (Νεγρεπόντης, Τζανετής, Μπάγεβιτς, Ραβούσης οι άλλοι τέσσερις) που έχουν κατακτήσει Κύπελλο με την ΑΕΚ και ως παίκτες.

    MVP του τελικού αναδείχθηκε ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 May 2016 - 10:32:30 UTC