Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει ο ορίζοντας της ανάκαμψης και επανεκκίνησης της οικονομίας»
  • [02] Κυβερνητικές πηγές για τη στάση της ΝΔ αναφορικά με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων
  • [03] Βερολίνο: Οι πληροφορίες περί πρότασης του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος δεν αλλάζουν την ατζέντα του Eurogroup
  • [04] Μη ικανοποιητική είναι η πρόοδος που καταγράφει η Κομισιόν στη μετεγκατάσταση προσφύγων
  • [05] Κρίση πανικού έπαθαν δύο μαθητές στον Βόλο κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών
  • [06] Βρετανία: Η «παραμονή» στην ΕΕ προηγείται της «εξόδου» στις τελευταίες δημοσκοπήσεις
  • [07] Art Athina 2016, από τις 26 έως τις 29 Μαϊου
  • [08] Επέστρεψε στην Ιταλία ιστορική επιστολή του Χριστόφορου Κολόμβου
  • [09] «Στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν χωράνε μισόλογα»
  • [10] Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [11] Στην Αθήνα θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της UEFA

  • [01] «Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει ο ορίζοντας της ανάκαμψης και επανεκκίνησης της οικονομίας»

    «Η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι ο προθάλαμος της εξόδου από το πρόγραμμα», είναι το μήνυμα που εξέπεμψε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, κατά την ενημέρωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται την Κυριακή.

    Οι υπουργοί ενημέρωσαν τους βουλευτές και για το περιεχόμενο των διατάξεων, αλλά και για τη δύσκολη διαπραγμάτευση που προηγήθηκε με τους θεσμούς, με χαρακτηριστική, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, τη φράση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ότι «αυτή η διαπραγμάτευση ήταν η πιο δύσκολη των τελευταίων πέντε χρόνων». «Είναι τα τελευταία δημοσιονομικά μέτρα», ανέφεραν οι οικονομικοί υπουργοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ περιγράφεται «πολύ καλό», και επισημαίνεται ότι έχει υπάρξει πολύ καλή προετοιμασία για το νομοσχέδιο, καθώς είχε προηγηθεί και 5ωρη συνεδρίαση, την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές ενημερώθηκαν από τους υπουργούς και τους συνεργάτες τους. Στη σημερινή συνεδρίαση ενημέρωσαν τους βουλευτές οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αλλά και οι Θοδωρής Δρίτσας (υπουργός Ναυτιλίας) και Γιάννης Τσιρώνης (αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος), καθώς στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και διατάξεις της αρμοδιότητας τους.

    [02] Κυβερνητικές πηγές για τη στάση της ΝΔ αναφορικά με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων

    Με αφορμή πληροφορία που κυκλοφορεί στον Τύπο ότι η ΝΔ προσανατολίζεται να υπερψηφίσει τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, πηγές της κυβέρνησης κάνουν λόγο για «εντυπωσιακή μετατόπιση» από την «τρομολαγνική» στάση που κράτησε «όλο το προηγούμενο διάστημα».

    Αποδίδουν δε αυτή την «αλλαγή στάσης» του κόμματος τής αξιωματικής αντιπολίτευσης σε προσπάθεια «να ξεχαστεί από την κοινή γνώμη, τόσο η δική της δέσμευση για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και της πώλησης κόκκινων δανείων, όσο και η υπονομευτική της στάση καθ? όλη τη διάρκεια της πρόσφατης διαπραγμάτευσης».

    «Αλήθεια σκοπεύει η ΝΔ να ψηφίσει τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια;», σχολιάζουν, ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές σχετικά με την πληροφορία -που, όπως επισημαίνουν, κυκλοφορεί ευρύτατα τις τελευταίες ώρες στον Τύπο- ότι προσανατολίζεται να υπερψηφίσει την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

    «Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μετατόπιση», τονίζουν, επισημαίνοντας ότι «όλους τους προηγούμενους μήνες, στο θέμα των κόκκινων δανείων, η Νέα Δημοκρατία εγκαλούσε, σε υψηλότατους τόνους, την κυβέρνηση ότι "βγάζει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί", (ανακοίνωση ΝΔ 17/11/2015), ότι παραδίδει τα κόκκινα δάνεια στα "κοράκια της καταστροφής " (Σοφία Βούλτεψη 14/12/2015) και άλλα τέτοια τρομολαγνικά».

    Οι πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι «αποδεικνύεται λοιπόν, τώρα, ότι οι καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από θορυβώδες επικοινωνιακό θέατρο, προκειμένου να διαμορφωθεί, στην κοινωνία, κλίμα ανασφάλειας και κατατρομοκράτησης». Συμπληρώνουν, ότι «σήμερα, που η συμφωνία ολοκληρώνεται, προστατεύοντας την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, η ΝΔ αλλάζει την στάση της». Οι ίδιες πηγές αποδίδουν αυτή την αλλαγή στάσης της ΝΔ στο ότι «ελπίζει έτσι να ξεχαστεί από την κοινή γνώμη, τόσο η δική της δέσμευση για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και της πώλησης κόκκινων δανείων, όσο και η υπονομευτική της στάση καθ όλη της διάρκεια της πρόσφατης διαπραγμάτευσης».

    [03] Βερολίνο: Οι πληροφορίες περί πρότασης του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος δεν αλλάζουν την ατζέντα του Eurogroup

    Οι πληροφορίες περί πρότασης του ΔΝΤ για περίοδο χάριτος των ελληνικών δανείων ως το 2040 που είδαν το φως της δημοσιότητας «δεν αλλάζουν κάτι στα δεδομένα που θα συζητηθούν στο Eurogroup» της 24ης Μαΐου, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Γιουργκ Βαϊσγκέρμπερ και προσέθεσε ότι θα πρέπει «να συμφωνηθεί ένα βιώσιμο συνολικό πακέτο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σε συνδυασμό με τις αναλύσεις βιωσιμότητας του χρέους που συζητούνται τώρα».

    «Ισχύουν ακόμη αυτά που συμφωνήθηκαν κατά το τελευταίο Eurogroup στις 9 Μαΐου. Ισχύει η Δήλωση του Eurogroup. Η επόμενη συνάντηση θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου», δήλωσε ο κ. Βαϊσγκέρμπερ, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί πρότασης του ΔΝΤ και παρέπεμψε στις διευκρινίσεις που έδωσε μετά το τελευταίο Eurogroup ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ. «Ο κ. Γιέγκερ εκφράστηκε λεπτομερώς εδώ μετά το τελευταίο Eurogroup, και υπό αυτή την έννοια τα δημοσιεύματα δεν αλλάζουν κάτι στα δεδομένα που θα συζητηθούν στο Eurogroup», προσέθεσε.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν κατά την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup θα αποδεσμευτεί η επόμενη δανειακή δόση για την Ελλάδα ανεξαρτήτως του ζητήματος του χρέους, ο εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι υπάρχουν δύο «δέσμες» θεμάτων που πρέπει πάντα να διαχωρίζονται: «Από τη μία η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,5% το 2018 και από την άλλη πλευρά η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε και παρέπεμψε στην Δήλωση μετά το τελευταίο Eurogroup, και συγκεκριμένα στον διαχωρισμό μεταξύ βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων. «Τώρα, στο πλαίσιο των τρεχουσών συνομιλιών, εάν συζητηθεί κάτι, αυτό θα είναι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα», είπε και ζήτησε να περιμένουν όλοι το Eurogroup στις 24Μαΐου.

    [04] Μη ικανοποιητική είναι η πρόοδος που καταγράφει η Κομισιόν στη μετεγκατάσταση προσφύγων

    Μη ικανοποιητική είναι η πρόοδος που καταγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα προγράμματα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης, σύμφωνα με την τρίτη κατά σειρά έκθεση που εξέδωσε σήμερα.

    Σε γενικές γραμμές, η Επιτροπή τονίζει ότι μετά τα μέσα Απριλίου πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες μετεγκαταστάσεις, αλλά αυξήθηκε η προετοιμασία για μελλοντικές μετεγκαταστάσεις. Πρόοδος σημειώθηκε σε σχέση με τις μετεγκαταστάσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής τής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, πρέπει όμως να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή των μεταναστών σε παράτυπες διαδρομές.

    «Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα και πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί τάχιστα «η επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα και να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης στην Ιταλία». Ο Δ. Αβραμόπουλος προσέθεσε ότι πρέπει να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός των επερχόμενων μετεγκαταστάσεων και κάλεσε όλα τα κράτη μέλη να προετοιμαστούν και να αναλάβουν δράση. Παράλληλα, τόνισε ότι χρειάζεται να αυξηθούν οι μετεγκαταστάσεις, κυρίως από την Τουρκία, αλλά και από άλλες χώρες όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία. «Η πρόοδος που σημειώσαμε πρόσφατα στην αναχαίτιση των λαθροδιακινητών μπορεί να διατηρηθεί μόνο εάν ανοίξει παράλληλα μια ασφαλής νόμιμη δίοδος για τους αιτούντες άσυλο. Είναι σημαντικό να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να υλοποιήσουμε πλήρως τον μηχανισμό 1:1 ως μέρος της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας», ανέφερε ο Έλληνας επίτροπος.

    Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση, η Επιτροπή τονίζει ότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος που είχε τεθεί τον περασμένο Μάρτιο για μετεγκατάσταση τουλάχιστον 20.000 ατόμων έως τα μέσα Μαΐου. Μόνο 355 επιπλέον άτομα μετεγκαταστάθηκαν από τα μέσα Μαρτίου ως τα μέσα Μαΐου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αιτούντων που μετεγκαταστάθηκαν από την Ελλάδα και την Ιταλία σε 1.500. Και πάλι, μόνο λίγα κράτη-μέλη και συνδεδεμένα κράτη του χώρου Σένγκεν κατέβαλαν προσπάθειες μετεγκατάστασης.

    [05] Κρίση πανικού έπαθαν δύο μαθητές στον Βόλο κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών

    Δύο περιστατικά σημάδεψαν τη δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στον Βόλο. Τόσο οι καθηγητές, όσο και οι διευθυντές των εξεταστικών κέντρων κλήθηκαν να διαχειριστούν τις απρόσμενες καταστάσεις, όταν δύο μαθητές έπαθαν κρίση πανικού κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο 8ο Λύκειο Βόλου, στις 8:30, όταν ένας υπό εξέταση μαθητής αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του και αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

    Στη δεύτερη περίπτωση, μία μαθήτρια, στο 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, γύρω στις 11:00, δεν αισθάνθηκε καλά και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

    Και οι δύο μαθητές είναι καλά στην υγεία τους, αφού λίγο αργότερα αποχώρησαν από το νοσοκομείο, ενώ αναμένεται να επανεξετασθούν στην επαναληπτική διαδικασία των εξετάσεων, στις 6 Ιουνίου.

    [06] Βρετανία: Η «παραμονή» στην ΕΕ προηγείται της «εξόδου» στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

    Σειρά δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες και σήμερα δίνουν το προβάδισμα στο στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

    Από τις πέντε έρευνες της κοινής γνώμης που διενεργήθηκαν πρόσφατα, οι τέσσερις δίνουν το προβάδισμα στην «παραμονή».

    'Έτσι το ινστιτούτο YouGov, σε δημοσκόπηση που δημοσιεύουν σήμερα οι Times, δίνει ποσοστό 44% υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, έναντι 40% υπέρ της εξόδου, με 12% να δηλώνουν αναποφάσιστοι.

    Η ψήφος υπέρ της «παραμονής» προηγείται και σε μια άλλη δημοσκόπηση, εκείνην του ινστιτούτου ORB, που δημοσιοποιήθηκε χθες στην Daily Telegraph: το 55% των εκλογέων θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, μια άνοδος τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση. Αντίθετα, το στρατόπεδο της «εξόδου» υποχωρεί κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, στο 40%.

    Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου British Election Survey, για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας The Independent, το 43% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και το 40,5% υπέρ της εξόδου από την Ένωση, ενώ μία έρευνα της Ipsos Mori για την Evening Standard δίνει μια πολύ πιο άνετη διαφορά με το 55% των ερωτηθέντων να τάσσονται υπέρ της παραμονής και το 37% υπέρ της εξόδου.

    Έρευνα της ICM για τον Guardian δείχνει με εντυπωσιακό τρόπο τη διχοτόμηση των απαντήσεων ανάλογα με το αν η δημοσκόπηση πραγματοποιείται στο διαδίκτυο ή τηλεφωνικά: στην πρώτη περίπτωση το ποσοστό της εξόδου προηγείται κατά τέσσερις μονάδες, στη δεύτερη εκείνο της παραμονής προηγείται κατά οκτώ μονάδες (που γίνονται δέκα αν δεν ληφθούν υπόψη οι αναποφάσιστοι).

    [07] Art Athina 2016, από τις 26 έως τις 29 Μαϊου

    Η συλλογή της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, το έργο του κορυφαίου γλύπτη Γιώργου Λάππα, ένα αφιέρωμα στην ιστορική «Γκαλερί Κοχλίας» της Θεσσαλονίκης, η δράση «Cut the Fence» (πρωτοβουλία Ελβετών καλλιτεχνών), κατά την διάρκεια της οποίας θα κοπούν 20 μέτρα υφάσματος του «φράχτη» σε αντάλλαγμα μίας χρηματικής προσφοράς υπέρ των «Γιατρών του Κόσμου», έως και η έκθεση με έργα κρατουμένων από φυλακές της χώρας, είναι ενδεικτικά του εύρους και του προσανατολισμού της Art Athina, που θα διεξαχθεί παραδοσιακά στο TaeKwonDo (Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου) από την Πέμπτη 26 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαϊου.

    Στον κεντρικό πυρήνα είναι, όπως πάντα, οι αίθουσες τέχνης, ελληνικές και ξένες (49 γκαλερί από 13 χώρες). Μαζί με το παράλληλο πρόγραμμα, αυτή η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης επιβεβαιώνει στην 21η έκδοσή της την αντοχή της Art Athina στον χρόνο, «ως ένα από τα αναμενόμενα, αλλά και τα επιδραστικότερα γεγονότα εικαστικού ενδιαφέροντος στον τομέα της σύγχρονης τέχνης», σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, διοργανωτή της συνάντησης. Τα στοιχεία, όλα αυτά τα χρόνια, για την προσέλευση επισκεπτών έχουν διαρκώς αυξανόμενη τάση, με κορυφαία την περσινή Art-Athina, όπου 39.000 επισκέπτες πέρασαν το κατώφλι της. Επιδίωξη των διοργανωτών φέτος είναι η προσέλευση να ξεπεράσει το όριο των 42.000 επισκεπτών.

    To αναλυτικό πρόγραμμα της 21ης Art Athina εδώ

    [08] Επέστρεψε στην Ιταλία ιστορική επιστολή του Χριστόφορου Κολόμβου

    Η επιστολή με την οποία ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακοίνωνε πως ανακάλυψε την Αμερική επέστρεψε και πάλι στην Ιταλία. Η συγκεκριμένη επιστολή, η οποία τυπώθηκε στα λατινικά το 1493, είχε κλαπεί από την βιβλιοθήκη Ρικαρντιάνα της Φλωρεντίας και είχε καταλήξει στην βιβλιοθήκη του αμερικανικού Κογκρέσου.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αξία του ιστορικού αυτού κειμένου αγγίζει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

    Οι ιταλοί καραμπινιέροι, χάρη σε σειρά ερευνών, διαπίστωσαν ότι η επιστολή είχε αγορασθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από ιδιώτη το 1992, ο οποίος, στην συνέχεια, την είχε δωρίσει στο Κογκρέσο.

    Το «γράμμα του Κολόμβου» παραδόθηκε σήμερα από τον αμερικανό πρέσβη στην Ιταλία, κατά την διάρκεια ειδικής τελετής, στον υπουργό Πολιτισμού της κυβέρνησης Ρέντσι, τον Ντάριο Φραντσεσκίνι, καθώς και στον επικεφαλής του ειδικού τμήματος των καραμπινιέρων που δραστηριοποιείται για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

    [09] «Στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν χωράνε μισόλογα»

    «Σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας δεν χωράνε μισόλογα», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στ. Καλαφάτης, με αφορμή την καταψήφιση από ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ευρωπαϊκής οδηγίας για τη χρήση και διασταύρωση των καταστάσεων ονομάτων επιβατών πτήσεων από και προς χώρες της ΕΕ, με στόχο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    Ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως η απόφαση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να σταθούν απέναντι στην ευρωπαϊκή προσπάθεια λήψης μέτρων που να τονώνουν την ασφάλεια και να αποτρέπουν τη μετακίνηση τρομοκρατών προς την ΕΕ, υποχρεώνει την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει, άμεσα, την επίσημη θέση της.

    «Προτίθεται να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή απόφαση για έλεγχο στις λίστες επιβατών πτήσεων ή θα παραμείνει εγκλωβισμένη σε κομματικές ιδεοληψίες; Ξέρει τι κάνουν οι ευρωβουλευτές της ή θα μιλά πάλι για αυταπάτες;» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

    [10] Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και δήλωσε ότι θαύμασε από κοντά τις υποδομές ενός πραγματικά αξιοθαύμαστου κτιρίου.

    Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αθήνα θα αποκτήσει επιτέλους ένα παγκοσμίως ανταγωνιστικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αλλά και τη στενοχώρια του γιατί σχεδόν 20 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Μουσείο δεν έχει καταφέρει να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

    «Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του Μουσείου και η εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης, ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να μπορέσει, εντός των επόμενων μηνών, αν αυτό καταστεί εφικτό, η Αθήνα να αποκτήσει, επιτέλους, ένα Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ένα μουσείο που τόσο χρειάζεται. Ένα μουσείο το οποίο - και αυτό - θα συνδράμει, με τον δικό του τρόπο, στη συνολική πολιτιστική αναβάθμιση της Αθήνας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος συνοδευόταν από τον τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκα.

    [11] Στην Αθήνα θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της UEFA

    Στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της UEFA, ο οποίος και θα αντικαταστήσει τον Μισέλ Πλατινί, που για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν έχει δικαίωμα ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, μετά το διαβόητο σκάνδαλο που συγκλόνισε το λαοφιλές παιχνίδι. Οι σχετικές αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο ειδικού συνεδρίου που θα γίνει γι' αυτόν τον σκοπό, το διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, ενώ μέχρι τότε χρέη προέδρου θα εκτελεί ο Ισπανός Άνχελ Μαρία Βιγιάρ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 May 2016 - 14:32:18 UTC