Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το Υπερταμείο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας και θα καταλογίσει ευθύνες
  • [02] Ένας άνεμος εξ ανατολών μπορεί να συμπαρασύρει τον Φοίνικα
  • [03] Αντιπαράθεση σε επίπεδο εισηγητών κομμάτων για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το Υπερταμείο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας και θα καταλογίσει ευθύνες

    Σε καταλογισμό ευθυνών θα προχωρήσει η ΝΔ για παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, μέσω του Υπερταμείου διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, θα προχωρήσει η ΝΔ, - όπως είπε η Ντόρα Μπακογιάννη - αν η κυβέρνηση δεν φέρει στη Βουλή μια διάταξη που να εξαιρεί ρητώς τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που δεν μπορεί να ενταχθούν στο Tαμείο.

    «Μία ρύθμιση που να λέει πως ότι πρόκειται να αποκρατικοποιηθεί θα αποφασίζεται από την Βουλή, σας λέμε κι εμείς και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, να φέρετε. Γιατί μόνον οι αρχαιολογικοί χώροι και οι χώροι ΝΑΤURA και RAMSAR εξαιρούνται; Κι ο λόγος Κατρούγκαλου ότι προβλέπονται οι εξαιρέσεις από τον Αστικό Κώδικα είναι φρέσκος αέρας. Διότι στους νόμους, ότι ρητώς δεν εξαιρείται, επιτρέπεται. Κι αυτό σημαίνει ότι το Ταμείο για 100 χρόνια θα έχει την δυνατότητα χωρίς δημοκρατικό έλεγχο να έχει το σύνολο της ελληνικής περιουσίας. 'Αρα και τους υδρογονάνθρακες και ότι άλλο προκύψει;», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

    [02] Ένας άνεμος εξ ανατολών μπορεί να συμπαρασύρει τον Φοίνικα

    Παραμονή της τελετής των βραβείων, η γερμανική ταινία "Toni Erdmann", η αμερικανική "Paterson" και η ρουμανική "Baccalaureat" μοιάζουν σήμερα τα φαβορί ενός Φεστιβάλ των Καννών που ήταν πλούσιο σε πορτρέτα γυναικών και εμπνευσμένο από το μεταφυσικό.

    Το παιγνίδι παραμένει πάντως σήμερα ανοικτό με την είσοδο στο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών "Elle" (Αυτή) του Πολ Φερχόφεν και "Le Client" (Ο πελάτης) του Ασγκάρ Φαραντί, που είχαν καλή υποδοχή από τον Τύπο.

    Φαβορί υπάρχουν, αλλά όχι πολλά

    Πρώτη γερμανική ταινία στο διαγωνιστικό μέρος μετά το "Ραντεβού στο Παλέρμο" του Βιμ Βέντερς το 2008, η ταινία "Toni Erdmann" της Γερμανίδας Μάρεν Άντε, 39 ετών, ήταν και η πρώτη καλή έκπληξη του φεστιβάλ, προκαλώντας πολύ γέλιο στο κοινό. Η ταινία, με την οποία επιβεβαιώνεται μια ανανέωση του γερμανικού κινηματογράφου, αφηγείται πώς ένας πατέρας επιχειρεί να βοηθήσει την κόρη του, η οποία έχει εμμονή με τη δουλειά της, να βρει ένα νόημα στη ζωή. Είναι πρώτη στα προγνωστικά για τον Χρυσό Φοίνικα.

    Το "Paterson" του Αμερικανού Τζιμ Τζάρμους διεκδικεί επίσης το πρώτο βραβείο. Ωδή στη βραδύτητα και την κοινοτοπία της καθημερινότητας, η ταινία συγκίνησε το κοινό χάρη στην ερμηνεία του Άνταμ Ντράιβερ ως ποιητή οδηγού λεωφορείου. Το όνομα του Αμερικανού αναφέρεται εξάλλου για το βραβείο ανδρικής ερμηνείας.

    Ο ρουμανικός κινηματογράφος, ο οποίος εκπροσωπείται φέτος με δύο ταινίες μεγάλου μήκους, θα μπορούσε επίσης να βραβευθεί με το "Baccalaureat", το οποίο εκτιμήθηκε πολύ και στο οποίο ο Κρίστιαν Μουντζίου, βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα το 2007, προχωρεί σε μια αιχμηρή εξέταση των συμβιβασμών και της διαφθοράς στη χώρα του, ή ακόμη με το "Sieranevada" του Κρίστι Πούιου.

    Άλλος σκηνοθέτης υποψήφιος για Φοίνικα, ο Βρετανός Κεν Λόουτς που, με μια οργή που παραμένει ακέραια στα 80 του, καταγέλλει στο "Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ" τα κοινωνικά προβλήματα παρακολουθώντας την κάθοδο στην κόλαση ενός άνεργου ξυλουργού.

    Άλλες ταινίες που δεν άφησαν αδιάφορη την κριτική: η "Julieta", μια συγκλονιστική προσωπογραφία μιας γυναίκας που υποφέρει από τον Ισπανό Πέδρο Αλμοδόβαρ, η "Aquarius" του Βραζιλιάνου Κλεμπέρ Μεντόντσα Φίλιο, , αλλά επίσης η "Loving", μια ωραία ωδή στην ανεκτικότητα με την υπογραφή του Αμερικανού Τζεφ Νίκολς. Και να μην ξεχάσουμε την ταινία "Ma Loute", την μπουρλέσκ και... κανιβαλική κωμωδία του Μπρουνό Ντιμόν, με τους Φαμπρίς Λουσινί και Ζιλιέτ Μπινός.

    [03] Αντιπαράθεση σε επίπεδο εισηγητών κομμάτων για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

    Αναγκαία και κοινωνικά δίκαια είναι τα μέτρα του νομοσχεδίου, υποστήριξαν οι εισηγητές των κομμάτων της συγκυβέρνησης τονίζοντας την ανάγκη να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση ενώ δέχθηκαν τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι παραδίδει τη χώρα στους δανειστές.

    Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, τόνισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε μέσα από σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση να κρατήσει τη χώρα όρθια και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για τα τελευταία δημοσιονομικά μέτρα ενός αγώνα δρόμου που οι παλαιότερες κυβερνήσεις, φρόντισαν να είναι μεγάλων αποστάσεων».

    Ακόμα, επεσήμανε την ανάγκη να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, αυτή είπε είναι η επιλογή της κυβέρνησης μας, και απέδωσε τις καθυστερήσεις στα διάφορα μέρη που δεν συμφωνούσαν.

    «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ήταν διατεθειμένη να υπογράψει χαρτιά που της είχαν στείλει άλλοι είτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο», συμπλήρωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «οβιδιακές μεταμορφώσεις χωρίς καμία πολιτική συστολή».

    «Με τις λατινοαμερικάνικες περιπλανήσεις σας, τα διαχρονικά σας ψέματα, και με τις θεατρικές σας παραστάσεις περί δήθεν «σκληρής διαπραγμάτευσης» όταν, πρόθυμα, κάνετε τα πάντα για να κερδίσετε λίγο ακόμη χρόνο στην εξουσία η αριστερή κυβέρνηση επέφερε και συνεχίζει να επιφέρει τεράστιο κόστος στη χώρα», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας δηλώνοντας ότι το κόμμα του καταψηφίζει το νομοσχέδιο που επιβάλλει κοινωνικά επώδυνα μέτρα και "ανατρέπει επί τα χείρω τις ζωές των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 May 2016 - 16:32:18 UTC