Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Αποστόλου: Μπορούμε να παράξουμε νέο πλούτο και να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης
  • [02] Για φορολογική σφαγή από τους έμμεσους φόρους, έκανε λόγο ο Γ. Κουμουτσάκος
  • [03] Αυστρία: Ανοικτή μέχρι την τελευταία στιγμή η έκβαση του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών
  • [04] Κυπελλούχος Γαλλίας η Παρί στο «αντίο» του Ζλάταν

  • [01] Β. Αποστόλου: Μπορούμε να παράξουμε νέο πλούτο και να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης

    "Η λύση δεν είναι να διαχειριστούμε τη φτώχεια και τη μιζέρια, αλλά να μεγαλώσουμε την πίτα, να παράξουμε πλούτο και να ξανακερδίσουμε σιγά-σιγά το ΑΕΠ που έχασε η χώρα μας τα τελευταία χρόνια", ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αποστόλου.

    Ο κ. Αποστόλου είπε ότι η κυβέρνηση κινείται με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να παράξει νέο πλούτο, και να βρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης και ακολουθεί μια στρατηγική με την οποία επιχειρεί να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, να αξιοποιήσει αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να προσελκύει επενδύσεις.

    Συνεχίζοντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στη ρύθμιση για την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τόνισε ότι περισσότεροι από 400.000 αγρότες, δηλαδή το 90% του αγροτικού εισοδήματος θα τύχουν του αφορολόγητου ορίου.

    [02] Για φορολογική σφαγή από τους έμμεσους φόρους, έκανε λόγο ο Γ. Κουμουτσάκος

    Για φορολογική σφαγή από τους έμμεσους φόρους, που θα έχουν συνέπειες για τους πολίτες και την οικονομία, έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και υποστήριξε ότι, "τα υφεσιακά μέτρα θα τινάξουν στον αέρα την πολιτική της κυβέρνησης ".

    Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τον κόφτη "μηχανισμό αυτόματων οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, μηχανισμό εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου και πρόσθετο μνημόνιο μέσα στο μνημόνιο".

    Αναφερόμενος στο ταμείο συμμετοχών και περιουσίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για "εκχώρηση εθνικής περιουσίας για έναν αιώνα και ταπεινωτική συνθηκολόγηση με τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση".

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Φάουστ της Αριστεράς. πουλάει την ψυχή του με αντάλλαγμα λίγους μήνες την παραμονή στην εξουσία", είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

    [03] Αυστρία: Ανοικτή μέχρι την τελευταία στιγμή η έκβαση του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών

    Με την προχθεσινή τους τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση και με τις χθεσινοβραδινές κεντρικές συγκεντρώσεις τους στη Βιέννη, ολοκληρώθηκε επίσημα ο προεκλογικός αγώνας του υποψήφιου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ και του υποψήφιου των Πράσινων, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στον αυριανό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, η έκβαση των οποίων παραμένει ανοικτή μέχρι την τελευταία στιγμή.

    Παρά την ασάφεια, ως προς το τελικό αποτέλεσμα -- το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί τη Δευτέρα, έπειτα και από την καταμέτρηση των πολλών χιλιάδων επιστολικών ψήφων -- ο Νόρμπερτ Χόφερ, έχοντας αποσπάσει στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου ένα πρωτοφανές ποσοστό 35,1 ο/ο, φέρεται να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση με τις "μόνον" 15 μονάδες που τον χωρίζουν από τη νίκη, σε σχέση με τον Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, ο οποίος, με το 21,3 ο/ο του πρώτου γύρου, πρέπει να καλύψει την απόσταση των σχεδόν 30 μονάδων.

    Καθοριστικό ρόλο και για τους δύο υποψήφιους, που θα κρίνει και την επικράτηση του ενός έναντι του άλλου, θα παίξει η στάση στην κάλπη, των ψηφοφόρων των άλλων τεσσάρων υποψηφίων του πρώτου γύρου και η κινητοποίησή τους, τόσο από τους ίδιους τους αυριανούς διεκδικητές του προεδρικού αξιώματος, όσο και από τα άλλα κόμματα ή τις επιτροπές προσωπικοτήτων που στις 24 Απριλίου στήριζαν κάποιον από τους τέσσερις άλλους υποψήφιους.

    Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία συνιστά την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση, αφότου καθιερώθηκε η απευθείας εκλογή του προέδρου της χώρας από το λαό το 1951, καθώς, για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της, μεγάλο είναι το ενδεχόμενο να αναδειχθεί στο ύπατο αξίωμα, σε εκείνο του ομοσπονδιακού προέδρου της, ένα στέλεχος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης, ο Νόρμπερτ Χόφερ, κάτι που αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερες επιφυλάξεις και με αγωνία από το εξωτερικό.

    [04] Κυπελλούχος Γαλλίας η Παρί στο «αντίο» του Ζλάταν

    Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Παρί Σεν Ζερμέν τα... σήκωσε όλα στη Γαλλία! Οι πρωτευουσιάνοι κατέκτησαν και φέτος το τρεμπλ, καθώς μετά το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ, πανηγύρισαν και το Κύπελλο. Η ομάδα του Λοράν Μπλάν νίκησε στον τελικό που έγινε «Σταντ Ντε Φρανς» 4-2 την Μαρσέιγ, στο τελευταίο ματς του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς με τη φανέλα της Παρί, με τον Σουηδό σούπερ σταρ να συμπληρώνει εννέα τίτλους στα τέσσερα χρόνια θητείας του στην ομάδα και 50 γκολ σε 51 αγώνες τη φετινή σεζόν!
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 May 2016 - 22:32:17 UTC