Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρ. Σβίγκου: Σαφής και δεσμευτικός ο οδικός χάρτης για το χρέος
  • [02] Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα προκαταβολή και πήρε τοτίποτα σε δόσεις
  • [03] Κυπριακό, ενεργειακά θέματα και προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Αναστασιάδη
  • [04] Ικανοποίηση Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί για το αίσιο τέλος του χθεσινού Eurogroup
  • [05] Κίνητρα για τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών πληρωμών προαναγγέλλει ο Τρ. Αλεξιάδης
  • [06] Με πιο αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης
  • [07] Στους 53.875 οι πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην επικράτεια
  • [08] Ο Ζ. Γκάμπριελ χαιρετίζει το πακέτο ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους
  • [09] ΚΑΣ: «Πράσινο φως» για τη μελέτη αναστήλωσης δύο κτιρίων στο Δεσποτικό
  • [10] Συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τον γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης
  • [11] Συνεδριάζει το ΕΣΕΠ με θέμα το Κυπριακό, υπό την προεδρία του Ν. Κοτζιά
  • [12] Οριστικά χωρίς θεατές ο τρίτος «μικρός» τελικός του Άρη με την ΑΕΚ
  • [13] Η πετυχημένη πορεία του ΠΑΣ επέφερε την παραμονή του Πετράκη

  • [01] Ρ. Σβίγκου: Σαφής και δεσμευτικός ο οδικός χάρτης για το χρέος

    «Η μάχη που δίνει από πέρυσι η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους είναι νικηφόρα», υπογράμμισε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του STAR, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η απόφαση για το χρέος «κλείνει την πόρτα στα διάφορα σενάρια και σε εκείνους που πόνταραν τα λεφτά τους σε νέες καθυστερήσεις, νέα εμπόδια και νέες αοριστίες ως προς το χρέος».

    Η απόφαση αυτή ανοίγει την πόρτα και σε μια νέα περίοδο αισιοδοξίας κατά την οποία η κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει τη μάχη για την καθημερινότητα του πολίτη, είπε η κ. Σβίγκου.

    Υπάρχει ένας σαφής και δεσμευτικός οδικός χάρτης για το χρέος, τόσο σε βραχυπρόθεσμο, όσο σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά αναγνωρίζεται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αναφέρονται συγκεκριμένα μέτρα τα οποία πρέπει να παρθούν σε τρεις φάσεις, εξέλιξη δημιουργεί ένα προστατευμένο περιβάλλον και τις προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας στις αγορές και την έξοδο από την επιτροπεία.

    Σχολιάζοντας δε την κριτική και τις εκτιμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, η κ. Σβίγκου παρατήρησε πως στο παρελθόν, το γεγονός ότι δεν υπήρχε τότε ο περιβόητος κόφτης, δεν εμπόδισε την κυβέρνηση της ΝΔ να μειώσει οριζόντια μισθούς και συντάξεις.

    «Είναι εμφανής η αμηχανία της ΝΔ και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, ακριβώς επειδή όλα τα σχέδια και όλες οι προσδοκίες στις οποίες είχε επενδύσει, ώστε να μην υπάρχει ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έπεσαν στο κενό», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και προσέθεσε ότι «δυστυχώς για τη ΝΔ, ευτυχώς για τη χώρα, υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία και τα βάρη προσπαθεί να κατανείμει δίκαια και στα σύννεφα δεν πετάει, αλλά αντίθετα προσπαθεί να υπερβεί τις δυσκολίες».

    [02] Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα προκαταβολή και πήρε τοτίποτα σε δόσεις

    «Η Κυβέρνηση τα έδωσε όλα προκαταβολή και πήρε τοτίποτα σε δόσεις», σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά για τις αποφάσεις του Eurogroup και παρατήρησε ότι «η πολιτική τους επιβίωση είναι πάνω από το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων». «Η διατήρηση της καρέκλας τους μας κοστίζει ακριβά! Ποσό ακόμα;», συμπλήρωσε.

    Η κ. Γεννηματά τόνισε πως «αντί να κουρευτεί το χρέος, κουρεύτηκε η απόφαση του 2012. Επικυρώθηκε το μνημόνιο για πάντα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα», προσθέτοντας ότι η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες κατ' επιταγήν του κ. Σόιμπλε.

    Όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η μη αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους δικαιούχους, η σύσταση του κοινωνικού ταμείου αλληλεγγύης, οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και η λίστα ιδιωτικοποιήσεων, έμειναν μετεξεταστέα.

    Σημείωσε ότι για όλα αυτά η κυβέρνηση θα δώσει άμεσα επαναληπτικές εξετάσεις καθώς το ΔΝΤ «μένει Ελλάδα» και μάλιστα με συμπληρωματικό παράλληλο μνημόνιο και παραμένει η απορία «τι χειρότερο θα μας συνέβαινε χωρίς την πολύμηνη ?διαπραγμάτευση? του κ. Τσίπρα».

    [03] Κυπριακό, ενεργειακά θέματα και προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Αναστασιάδη

    Οι διακοινοτικές συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, τα ενεργειακά θέματα, οι περιφερειακές εξελίξεις και η από κοινού συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου με τρίτες χώρες είναι θέματα τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Αναστασιάδη συζητήθηκαν επιπλέον το προσφυγικό ζήτημα, πτυχές των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας όπως, επίσης, και η παρουσία και οι επαφές των δύο ηγετών κατά την Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στην Κωνσταντινούπολη.

    Αλ. Τσίπρας: Ελλάδα και Κύπρος, ουσιαστικός πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας

    «Σας καλωσορίζω σε μια κρίσιμη κι ενδιαφέρουσα περίοδο και για την περιοχή μας και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα και την Κύπρο, ιδιαίτερα που το τελευταίο διάστημα έχουν αναδειχθεί ως ένα πεδίο σταθερότητας σε μια ευρύτερα ταραγμένη περιοχή» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Η στενή μας συνεργασία και η προώθηση πρωτοβουλιών τριμερούς συνεργασίας έχουν αναδείξει την Ελλάδα και την Κύπρο σε έναν ουσιαστικό πυλώνα για την οικονομική συνεργασία, την ειρήνη και τη σταθερότητα και νομίζω ότι ο ρόλος αυτός μας βοηθάει να δούμε καλύτερους όρους και την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού πάντα επί τη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου» είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πάντως ότι «αυτή είναι μια πορεία που έχει σκαμπανεβάσματα, είναι ένας δρόμος αντοχής και όχι ένας δρόμος ταχύτητας».

    «Είμαι ικανοποιημένος που έχουμε τη δυνατότητα να ακολουθούμε μια γραμμή που χαρακτηρίζεται από σύνεση, αλλά και από αποφασιστικότητα. Νομίζω θα καταφέρουμε το επόμενο διάστημα να επικεντρώσουμε στους κρίσιμους εκείνους στόχους, διότι μια λύση πρέπει, πάνω από όλα, να είναι μια δίκαιη λύση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης συνεχάρη την Ελλάδα διότι κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο αβεβαιότητας και δυσκολιών και τόνισε ότι εάν με την αποφασιστικότητα που διακρίνει την κυβέρνηση, συνεχίσει με συνέπεια, τότε οι μέρες ελπίδας είναι μπροστά. Είπε, ακόμη, ότι κατά τη σημερινή συνάντησή του θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρωθυπουργό τον ρόλο που μέχρι στιγμής μπορεί να διαδραματίσουν Ελλάδα και Κύπρος, συνεργαζόμενες.

    [04] Ικανοποίηση Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί για το αίσιο τέλος του χθεσινού Eurogroup

    Ικανοποίηση για το αίσιο τέλος που είχε η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup επικρατεί σήμερα στις Βρυξέλλες. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ECOFIN στις Βρυξέλλες, νωρίς σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις ήταν «δύσκολες» καθώς από τη μία το ΔΝΤ ζητούσε πολλά από τους Ευρωπαίους και από την άλλη οι εταίροι ζητούσαν πολλά από την Ελλάδα.

    Τελικά όμως «καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνία που δίνει προοπτική στην Ελλάδα, επιτρέπει τη συμμετοχή του ΔΝΤ και ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη μεταξύ μας αλλά και στην ευρωζώνη», δήλωσε, προσθέτοντας πως «αυτό με κάνει ευτυχισμένο». Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα σημείωσε πως δεν είναι 100% σίγουρη, καθώς «έχουν τους δικούς τους κανόνες και διαδικασίες».

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος χαρακτήρισε τη χθεσινή λύση «θετική» και «βιώσιμη». Προσέθεσε δε πως η δόση των 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι σημαντική για την Ελλάδα και πως βοηθάει στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

    [05] Κίνητρα για τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών πληρωμών προαναγγέλλει ο Τρ. Αλεξιάδης

    Η παροχή κινήτρων στους φορολογούμενους για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, καθώς και σειρά άλλων μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή, βρίσκονται στις προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών όπως προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε ομιλία του στο 2ο συνέδριο ηλεκτρονικών πληρωμών.

    Επισημαίνοντας την σημαντική συμβολή των ηλεκτρονικών συναλλαγών στην σύλληψη της φοροδιαφυγής και στην πάταξη της παραοικονομίας ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προτίθεται να προβεί στην υλοποίηση μιας σειράς μέτρων, τα οποία στοχεύουν στην περαιτέρω διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών στην ελληνική αγορά.

    Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπως εξήγησε ο Τρύφων Αλεξιάδης προβλέπει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

    - Παροχή κινήτρων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, για την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

    - Καθιέρωση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε διαδικασίες του Δημοσίου που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα, με έναν απαρχαιωμένο και γραφειοκρατικό τρόπο.

    - Θέσπιση κατάλληλου πλαισίου στον Ιδιωτικό τομέα ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να πληρώνει με ηλεκτρονικά μέσα.

    - Ο έλεγχος και η διασφάλιση των συναλλαγών, μέσα από διαδικασίες διασταυρώσεων, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και βεβαίως την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

    [06] Με πιο αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης

    Με πιο αργούς ρυθμούς, σε σχέση με χθες, συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης.

    Ήδη, έχουν αναχωρήσει για δομές της φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης, έξι λεωφορεία με 295 Κούρδους και Σύρους. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα λεωφορεία θα αποβιβάσουν τους πρόσφυγες σε δομές που έχουν δημιουργηθεί στη Σίνδο, το Ωραιόκαστρο και το παλιό κτίριο της Softex, στην περιοχή των Διαβατών.

    Στην επιχείρηση εκκένωσης δίνεται προτεραιότητα στον καθαρισμό των σιδηροδρομικών γραμμών, προκειμένου σύντομα να επαναλειτουργήσουν.

    Χθες, πρώτη μέρα της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, μεταφέρθηκαν, με 42 λεωφορεία, συνολικά 2031 πρόσφυγες και μετανάστες, σε κέντρα φιλοξενίας σε πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις του νομού Θεσσαλονίκης (Σίνδο, Καλοχώρι, Ωραιόκαστρο, Δερβένι), όπως, επίσης, σε οργανωμένες δομές στο Βαγιοχώρι Βόλβης, στη Ν. Καβάλα Κιλκίς και στην Πέτρα Ολύμπου.

    Η διαδικασία εξελίσσεται μέχρι στιγμής ομαλά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό. Αναμένεται δε να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες μέχρι να αδειάσει πλήρως η Ειδομένη.

    Διαβάστε επίσης:

    Στους 53.875 οι πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην επικράτεια

    [07] Στους 53.875 οι πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην επικράτεια

    Σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική κατάσταση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, 53.875 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην ελληνική επικράτεια, ενώ δεν σημειώθηκε καμία νέα άφιξη.

    Πάνω από τους μισούς πρόσφυγες καταγράφηκαν στη βόρεια Ελλάδα (28.485), με τους περισσότερους να παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης (6.168), στο Πολύκαστρο της Νέας Καβάλας (4.086) και στο Χέρσο του Κιλκίς (3.987).

    Όσον αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, στα νησιά διαμένουν 8.476, με τη Λέσβο να έχει υποδεχτεί 4.038 άτομα και τη Χίο 2.412. Στην Αττική βρίσκονται 14.480, εκ των οποίων 2.896 στην προβλήτα του Σκαραμαγκά. Στην κεντρική Ελλάδα βρίσκονται 2.119, με την πλειονότητα να φιλοξενείται στο Κουτσόχερο Λάρισας (761), ενώ στη νότια Ελλάδα, στην Ανδραβίδα, μένουν 324 πρόσφυγες.

    [08] Ο Ζ. Γκάμπριελ χαιρετίζει το πακέτο ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους

    Τη συμφωνία που επετεύχθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup και κυρίως το «πακέτο ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους», χαιρέτισε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφερόμενος σε «μεταρρυθμιστική θέληση της Ελλάδας».

    «Η Ελλάδα έδειξε τις τελευταίες εβδομάδες τη θέλησή της να τηρήσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και να λάβει εσωπολιτικά δύσκολες αποφάσεις. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Eurogroup κατά βάση συμφώνησε σε ένα πακέτο ελαφρύνσεων χρέους για την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ σε σημερινή του ομιλία, επισημαίνοντας ότι οι προβλεπόμενες ελαφρύνσεις για το παλιό χρέος είναι πιο συγκεκριμένες από ποτέ. Το Eurogroup, με ένα σημαντικό και μη αναστρέψιμο πολιτικό μήνυμα, αποφασίζει ότι «από το 2018 αυτό θα συμβεί και στην πράξη», συνέχισε ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και εξέφρασε την ελπίδα «αυτό τώρα θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

    [09] ΚΑΣ: «Πράσινο φως» για τη μελέτη αναστήλωσης δύο κτιρίων στο Δεσποτικό

    Μια «μικρή Δήλος» ήταν στην αρχαιότητα το Δεσποτικό, το ακατοίκητο νησάκι που βρίσκεται απέναντι από τη νοτιοδυτική ακτή της Αντίπαρου. Η σημασία του αρχαϊκού ιερού, που ήταν αφιερωμένο στον Απόλλωνα, αλλά και το πλήθος των ευρημάτων που έχουν έρθει στο φως τα τελευταία χρόνια κατά τις συστηματικές ανασκαφές, τις οποίες διενεργεί ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Γιάννος Κουράγιος, το αποδεικνύουν.

    Έτσι μια αναστήλωση των δύο σημαντικότερων κτιρίων της, του ναού και του τελετουργικού εστιατορίου (που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο), με αρχαίο υλικό διάσπαρτο στην περιοχή αλλά και με αρκετό νέο, είναι κίνηση ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα υποδηλωθεί η τρίτη διάσταση του συνόλου, γεγονός που θα το καταστήσει κατανοητό και ευανάγνωστο. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με την πρώτη φάση της προμελέτης αναστήλωσης που έχει εγκριθεί από το ΚΑΣ. Αυτό που έμενε ήταν η «έγκριση» της πλήρους μελέτης αποκατάστασης και αναστήλωσης των δύο κτιρίων, μαζί με τις προτάσεις για την αντισεισμική επάρκεια του μνημείου, κάτι που συνέβη ομόφωνα χτες στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

    Το αναστηλωτικό έργο αφορά τρεις κίονες του ναού και τρεις του εστιατορίου, που θα «ακουμπούν» σε μεσοτοιχία, μαζί με τα κιονόκρανα και τα επιστύλια, καθώς και άλλα αρχιτεκτονικά μέλη, όπου υπάρχουν (π.χ. μετόπες, τρίγλυφα, γείσα). Η μεσοτοιχία θα έχει ύψος περίπου 5 μ., οι δε τοίχοι των δωματίων του εστιατορίου και του ναού θα υψωθούν κι εκείνοι ως έναν βαθμό για να γίνει ακόμα πιο κατανοητή η γεωμετρία του μνημείου, ενώ θα τοποθετηθούν και οι παραστάδες των θυρών.

    Όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ολοκλήρωση του έργου έχει ως απώτερο σκοπό την οργάνωση και ανάδειξη του χώρου σε έναν μοναδικό αρχαιολογικό χώρο, ένα πρότυπο αρχαιολογικό πάρκο στις Κυκλάδες, με εποπτικό ενημερωτικό υλικό και διαδρομές περιήγησης σε όλο το νησί, αφού πρόκειται για ένα από τα μοναδικά ακατοίκητα νησιά στις Κυκλάδες, με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος.

    [10] Συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τον γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης

    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για να συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με όρους σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, το οποίο πραγματοποιείται στο Ναύπλιο.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η παρουσία του κ. Γιάγκλαντ και η ομιλία του στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλα τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού με όρους ανθρωπισμού, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, και ιδίως την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέλη εκείνα του Συμβουλίου της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό με φοβικά σύνδρομα που πολλές φορές αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού.

    Ο κ. Γιάγκλαντ, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η παρουσία του υπογραμμίζει την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και τόνισε ότι η αλληλεγγύη αυτή πρέπει να είναι τόσο πολιτική όσο και οικονομική.

    Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ της πλήρους εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, προσέθεσε ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οφείλουν να συνεργαστούν όλα τα όργανα και οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέληξε σημειώνοντας ότι «αν αυτά τα όργανα και οι θεσμοί είναι σε θέση να εργάζονται μόνο τις καλές μέρες, τότε η κρίση είναι περισσότερο βαθιά από όσο νομίζουμε».

    [11] Συνεδριάζει το ΕΣΕΠ με θέμα το Κυπριακό, υπό την προεδρία του Ν. Κοτζιά

    Με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τη 1.00 το μεσημέρι οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), με αντικείμενο τις εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα.

    Τον κ. Κασουλίδη, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις διαδοχικές του επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα, υποδέχθηκε στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς. Μαζί κατευθύνθηκαν στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου Εξωτερικών, όπου είναι σε εξέλιξη αυτή η ώρα η συνεδρίαση του ΕΣΕΠ.

    Στη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ, που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, μετέχουν εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ειδικότερα, συμμετέχουν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Ελένη Τριανταφύλλου και ο συντονιστής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Παναγιώτης Τριγάζης, εκ μέρους της ΝΔ η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων Γιάννης Σαββαΐδης, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Συλβάνα Ράπτη, εκ μέρος του Ποταμιού ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης και ο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων Γιώργος Κακλίτης, εκ μέρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο βουλευτής Κώστας Ζουράρις και ο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων Ελευθέριος Καραγιάννης και εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων η Ελένη Μαρτσάκου και ο Γιώργος Κουτουλάκης.

    [12] Οριστικά χωρίς θεατές ο τρίτος «μικρός» τελικός του Άρη με την ΑΕΚ

    Στην απόφαση να διεξαχθεί ο τρίτος «μικρός» τελικός για τα πλέι οφ της Α1 με την ΑΕΚ (19.00), χωρίς θεατές, κατέληξαν οριστικά οι διοικούντες την ΚΑΕ Άρης. Εισιτήρια για το ματς, που θα φιλοξενηθεί στην κεντρική σάλα του Αλεξανδρείου δεν θα διατεθούν, ενώ δεν θα υπάρχουν ούτε γιγαντοοθόνες στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, για να προβάλουν την αναμέτρηση, όπως ήθελαν οι «κίτρινοι», μετά τη σχετική απαγόρευση από την Αστυνομία.

    [13] Η πετυχημένη πορεία του ΠΑΣ επέφερε την παραμονή του Πετράκη

    Ο Γιάννης Πετράκης «εξαργύρωσε» την εξαιρετική πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα τη φετινή σεζόν, καθώς τερμάτισε στην 6η θέση της Σούπερ Λίγκας, με την ανανέωση του συμβολαίου του. Η ΠΑΕ της Ηπείρου ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Κρητικό τεχνικό, όπως και με τους συνεργάτες του. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

    «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τους κ.κ. Ιωάννη Πετράκη (Προπονητή), Γεώργιο Γεωργουλόπουλο (Βοηθό προπονητή), Βασίλειο Αλεξίου (Προπονητή Φυσικής Κατάστασης) και Χρήστο Τσελιόπουλο (Προπονητή Τερματοφυλάκων) για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 May 2016 - 12:32:23 UTC