Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μάρδας-Αλίεφ: Ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν και σε τομείς πέραν της ενέργειας
  • [02] Ο ESM έχει «κλειδώσει» τους τελευταίες μήνες χαμηλά επιτόκια, προς όφελος της Ελλάδας
  • [03] Στο 7,6% η αύξηση των αφίξεων τουριστών το α' 4μηνο του 2016
  • [04] Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα
  • [05] Νέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης - Δεκάδες μετανάστες αγνοούνται
  • [06] Αλ. Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή μας η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων
  • [07] ΠτΔ: Συνεργασία Ρωσίας-ΗΠΑ-ΕΕ για τερματισμό του πολέμου στη Συρία
  • [08] Σιμεόνε: «Μου αρέσει που έχω 113 χρόνια ιστορίας στους ώμους μου»
  • [09] Απίστευτη «γκάφα» κόστισε στην Εθνική τον «μηδενισμό» της στο ματς με την Τουρκία

  • [01] Μάρδας-Αλίεφ: Ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν και σε τομείς πέραν της ενέργειας

    Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν, ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Αθήνα οι διήμερες εργασίες της 4ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας των δύο χωρών.

    Με φόντο τα εγκαίνια κατασκευής του Δια-αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), που πραγματοποιηθήκαν πριν από 10 ημέρες στη Θεσσαλονίκη, οι συμπρόεδροι της επιτροπής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο Αζέρος υπουργός Ενέργειας Νατίγκ Αλίεφ, εξέφρασαν τη βούληση των χωρών τους για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και σε άλλους τομείς της οικονομίας πέρα από την ενέργεια.

    «Είναι εύλογο ότι αιχμή του δόρατος αποτελούν οι σχέσεις μας στον χώρο της ενέργειας, αλλά υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών μας σχέσεων σε ένα μεγάλο σύνολο τομέων, από τον τουρισμό, τα φάρμακα, την υγεία και ένα άλλο σύνολο που έχει αποτυπωθεί στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Δ. Μάρδας, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων μετά το πέρας των εργασιών.

    Ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν Νατίγκ Αλίεφ, από τη μεριά του, έκανε λόγο για στρατηγική εταιρική σχέση και μίλησε για τους δεσμούς που ενώνουν τους δύο λαούς, τις δυνατότητες περαιτέρω σύσφιξης των διμερών σχέσεων και τις ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας. «Να συσφιχθούν οι σχέσεις μας, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά να έρθουν πιο κοντά τα έθνη μας. Αυτός είναι ο στόχος μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλίεφ.

    [02] Ο ESM έχει «κλειδώσει» τους τελευταίες μήνες χαμηλά επιτόκια, προς όφελος της Ελλάδας

    Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) έχουν «κλειδώσει» τα σημερινά χαμηλά επιτόκια με ορισμένες μακροχρόνιες εκδόσεις ομολόγων τους τελευταίους μήνες, προς όφελος της Ελλάδας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ESM, Άνεβ Γιάνσε, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο MNI και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των ταμείων.

    Ερωτηθείς, πώς βοηθούνται οι χώρες σε πρόγραμμα από την επιμήκυνση της διάρκειας των ομολόγων που εκδίδει ο ESM, ο κ. Γιάνσε απάντησε: «Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι πώς ο EFSF και ο ESM βοηθούν ήδη τις χώρες σε πρόγραμμα με τα ευνοϊκά επιτόκια των δανείων μας. Αν κοιτάξετε για παράδειγμα την Ελλάδα, πληρώνει σήμερα επιτόκιο μικρότερο από 1%, που είναι πολύ ελκυστικό και πολύ χαμηλότερο από αυτό που χρεώνει το ΔΝΤ. Από εσωτερικούς υπολογισμούς που κάναμε, γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα εξοικονομεί περίπου 8 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 4% του ΑΕΠ της, με τον δανεισμό της από εμάς αντί από τις αγορές. Με ορισμένα από τα πιο μακροπρόθεσμα ομόλογα που εκδώσαμε τους περασμένους μήνες, κλειδώσαμε τα σημερινά χαμηλά επιτόκια, που είναι ένα ακόμη όφελος. Φυσικά, ο στόχος του νέου προγράμματος του ESM είναι να επιστρέψει η Ελλάδα στην αγορά ομολόγων».

    Ο κ. Γιάνσε σημείωσε ότι ο ESM εξέδωσε με επιτυχία 40ετές ομόλογο στο τέλος του 2015 και στη συνέχεια το επανέκδωσε τον Μάρτιο, ύψους 2 δισ. ευρώ. Αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε, ο EFSF εξέδωσε με επιτυχία ομόλογο με διάρκεια 31 ετών και επιτόκιο 1,4% καθώς και 10ετές ομόλογο με επιτόκιο της τάξης του 0,4%. Ο ίδιος τόνισε ότι ο ESM και ο EFSF δεν μπορούν να εκδώσουν ομόλογα με διάρκεια μεγαλύτερη από τη διάρκεια των δανείων που έχουν δώσει στις χώρες σε πρόγραμμα. Τα δάνεια του EFSF, συνέχισε, λήγουν το 2054 και του ESM το 2059.

    [03] Στο 7,6% η αύξηση των αφίξεων τουριστών το α' 4μηνο του 2016

    Η συνεχιζόμενη άνοδος του ελληνικού τουρισμού επιβεβαιώνεται από την άνοδο των αφίξεων τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας.

    Πάνω από 1,6 εκατομμύρια οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα το πρώτο 4μηνο του 2016 παρουσιάζοντας αύξηση 7,6%.

    Η Αθήνα είναιαυτή πουπαρουσιάζει σημαντική αύξηση στις αφίξεις τουριστών,με πάνω από900000 την περίοδο Ιανουαρίου Απριλίου του 2016.

    [04] Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

    Ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου ξεκίνησε η εκδίκαση για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 85χρονου συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα, το βράδυ της 5ης προς 6η Δεκεμβρίου 2014 στην Κυψέλη, με κατηγορούμενους δύο Ρουμάνους, στους οποίους καταλογίζεται πως σκότωσαν τον λογοτέχνη, με σκοπό την ληστεία.

    Για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα, στο εδώλιο κάθονται ο 27χρονος Στέφαν Ματεσαρενάου και ο 30χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ληστείας.

    Και οι δύο αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται στο κατηγορητήριο, στάση που είχαν κρατήσει και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, όπου ο ένας απέδιδε στον άλλο τη δολοφονία, αποδεχόμενοι πως είχαν πάει στο σπίτι του θύματος με σκοπό ο νεαρότερος να ζητήσει χρήματα από τον συγγραφέα, καθώς είχαν μακροχρόνια φιλική σχέση.

    Σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου, ο 27χρονος, ο οποίος γνώριζε τον συγγραφέα, υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο «στον Μένη, αλλά και σε κανέναν άλλο» και πως δεν είναι ούτε κλέφτης, ούτε αλήτης.

    Ο 30χρονος συγκατηγορούμενός του είπε ότι δεν γνώριζε το θύμα και πως όσα χρόνια είναι στην Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο.

    Η δίκη θα συνεχιστεί τον Ιούνιο.

    [05] Νέο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης - Δεκάδες μετανάστες αγνοούνται

    Δεκάδες μετανάστες αγνοούνται στη Μεσόγειο μετά το ναυάγιο ενός υπερφορτωμένου αλιευτικού στα ανοιχτά της Λιβύης, έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές.

    Πρόκειται για το τρίτο ναυάγιο που σημειώνεται τις τρεις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

    Η ιταλική ακτοφυλακή, που συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης, απηύθυνε έκκληση σε παραπλέοντα σκάφη να βοηθήσουν τους ναυαγούς κάνοντας λόγο για "350 ανθρώπους στη θάλασσα".

    Πηγές του ιταλικού πολεμικού ναυτικού είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν διασωθεί 130 άνθρωποι και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

    [06] Αλ. Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή μας η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων

    Σας καλωσορίζω στην Ελλάδα. Ηεπίσκεψη σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των σχέσεων μας και την ισχυρή βούλησημας αυτές οι σχέσεις να αναβαθμιστούν είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός είναιστρατηγικήμας επιλογή η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων.

    Πρέπει να εξελίξουμε τα καλά αισθήματα που έχουν οι δυο λαοί μας σε απτά οικονομικά αποτελέσματα όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και σε αμοιβαίες επενδύσεις στην τεχνολογία και τις υποδομές ανέφερε από την πλευρά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Ο Ρώσος πρόεδρος κατευθύνθηκε πεζή από το Προεδρικό Μέγαρο προς το Μέγαρο Μαξίμου, συνοδεία των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ελλάδας, καθώς επίσης και της ρωσικής αντιπροσωπείας. Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον Βλάντιμιρ Πούτιν στα σκαλιά της εισόδου του Μεγάρου Μαξίμου, όπου και τον καλωσόρισε θερμά, για να κατευθυνθούν εν συνεχεία στο πρωθυπουργικό Γραφείο και να ξεκινήσουν οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.

    Τον Ρώσο Πρόεδρο συνοδεύει πολυπληθής κυβερνητική αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Οικονομικής Ανάπτυξης, Γεωργίας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Επιπλέον, στην αποστολή συμμετέχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Gazprom και της Rosneft και δεκάδες άλλοι επιχειρηματίες.

    Μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τον πρωθυπουργό, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

    Η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου, και των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών, αναμένεται να επικεντρωθεί α) στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης ρωσικών επενδύσεων και της προώθηση ελληνικών εξαγωγών κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, την ενέργεια και τον τουρισμό, β) στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας γ) και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο πλαίσιο, επίσης, του Αφιερωματικού Έτους 2016.

    Στη συνέχεια οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντριμίρ Πούτιν και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τα ΜΜΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση με τον Πρ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο έχει ο Βλ.Πούτιν

    [07] ΠτΔ: Συνεργασία Ρωσίας-ΗΠΑ-ΕΕ για τερματισμό του πολέμου στη Συρία

    Με εξαιρετική χαρά σας υποδέχομαι ως Πρόεδρο και ηγέτητης Ρωσίας. Η επίσκεψη σας στην Ελλάδα γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για όλη την Ευρώπη, είπεο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλοςυποδεχόμενοςστο Προεδρικό Μέγαρο,τον Βλαντιμίρ Πούτιν .

    Η επίσκεψη σας αυτή είναι το επιστέγασμα της ειλικρινούς, διαχρονικής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των κρατών και των λαών μας, τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Η ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από τη μεριά του, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις. Σημασία, προσέθεσε, έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.

    Είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, τόνισε επίσηςο Πρόεδρος της Ρωσίας,επισημαίνοντας την εντυπωσιακή αύξηση των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται τηνΕλλάδα.

    Η συνάντηση των δυο ανδρών έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

    [08] Σιμεόνε: «Μου αρέσει που έχω 113 χρόνια ιστορίας στους ώμους μου»

    Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχαστεί η ήττα από τη Ρεάλ στον προπέρσινο τελικό του Champions League στη Λισαβόνα, ωστόσο ο Ντιέγκο Σιμεόνε οδήγησε εκ νέου την Ατλέτικο στην καταληκτική αναμέτρηση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αποκλείοντας στον δρόμο για τον (δεύτερο σε τρία χρόνια) τελικό την -κάτοχο του τροπαίου- Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν Μονάχου, κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την ομάδα.

    Ποιά είναι τα «κλειδιά» γι' αυτήν την επιτυχία; Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Σιμεόνε ενόψει του μεγάλου τελικού στο Μιλάνο, «η επιτυχία βρίσκεται στη συνέχειά μας και στη δουλειά μας. Υπάρχουν πολύ λίγες ομάδες που είναι καλύτερες από την Ατλέτικο. Η Μπάγερν, η Μπαρτσελόνα και ίσως η Ρεάλ, αλλά πολύ λίγες άλλες. Αυτό οφείλεται στη σταθερότητα, στην ισορροπία, τη δουλειά, την τεράστια ανταγωνιστικότητα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτό μας έχει βάλει εδώ που βρισκόμαστε και ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία είναι να συνεχίσουμε να νικάμε».

    Επίσης, ο Αργεντινός τεχνικός δήλωσε ότι δεν αισθάνεται πίεση που βρίσκεται ένα παιχνίδι μακριά από το να οδηγήσει την Ατλέτικο για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κατάκτηση του τροπαίου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. «Μου αρέσει που έχω 113 χρόνια ιστορίας (σ.σ. η Ατλέτικο ιδρύθηκε το 1903) στους ώμους μου», υπογράμμισε.

    [09] Απίστευτη «γκάφα» κόστισε στην Εθνική τον «μηδενισμό» της στο ματς με την Τουρκία

    Η FIFA τιμώρησε την ΕΠΟ για την «γκάφα» της Ομοσπονδίας να χρησιμοποιήσει τον Απόστολο Γιάννου στο φιλικό αγώνα με την Τουρκία στις 17 Νοεμβρίου 2015. Ο ομογενής ποδοσφαιριστής δεν είχε δικαίωμα κλήσης, αφού είχε συμμετοχή σε αγώνα Νέων της Αυστραλίας.

    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε το παιχνίδι με 0-3 στα χαρτιά (είχε λήξει 0-0), ενώ η ΕΠΟ θα πληρώσει πρόστιμο 4.000 ελβετικά φράγκα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 May 2016 - 16:32:28 UTC