Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτελεστική Γραμματεία εκλέγει η ΝΔ
  • [02] Η ΝΔ μπορεί να επικρατήσει ιδεολογικά,είπε τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ Λευτ. Αυγενάκης
  • [03] Γ. Δραγασάκης: Διαθέτουμε τα μέσα και τη δυνατότητα να αντιπαλέψουμε τις υφεσιακές συνέπειες
  • [04] Σε διεθνή διάσκεψη στο Ναύπλιο για τους πρόσφυγες μίλησε ο Δημ. Αβραμόπουλος
  • [05] Ο ESM έχει «κλειδώσει» τους τελευταίες μήνες χαμηλά επιτόκια, προς όφελος της Ελλάδας
  • [06] Η Art Athina αποδεικνύει την αντοχή και την μακροημέρευσή της παρά την κρίση
  • [07] Το Άγιον Όρος επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

  • [01] Εκτελεστική Γραμματεία εκλέγει η ΝΔ

    Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ προκειμένου να εκλέξει τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.

    Η Εκτελεστική Γραμματεία αποτελείται από 15 πρόσωπα. Ex officio συμμετέχουν ο πρόεδρος, οι δύο αντιπρόεδροι, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο διευθυντής του κόμματος. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι αιρετοί, τέσσερις βουλευτές και τέσσερις εξωκοινοβουλευτικοί.

    Για τις τέσσερις εξωκοινοβουλευτικές αιρετές θέσεις υποψήφια είναι έξι μέλη της Πολιτικής Επιτροπής: Ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Δήμητρα Λυγούρα, ο πρώην γραμματέας Οργανωτικού επί Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Κόλλιας, ο διευθυντής του γραφείου του Άδωνι Γεωργιάδη, Στέφανος Σταμούλης και ο Θόδωρος Δόντσιος, προερχόμενος από τον τομέα συνδικαλιστικού.

    Για τις τέσσερις αιρετές θέσεις βουλευτών- ευρωβουλευτών υπέβαλαν υποψηφιότητα ισάριθμα «γαλάζια» στελέχη: Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του πρόσφατου συνεδρίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ο αρχαιότερος εν ενεργεία βουλευτής Γιάννης Τραγάκης και ο Γιώργος Βλάχος.

    [02] Η ΝΔ μπορεί να επικρατήσει ιδεολογικά,είπε τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ Λευτ. Αυγενάκης

    «Μπορούμε να επικρατήσουμε ιδεολογικά και να αναδείξουμε τη ζημιά που κάνει η αριστερή διακυβέρνηση», ανέφερε στη σύντομη ομιλία του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, πριν την εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας και πρόσθεσε ότι «δημιουργείται ένα διακριτό συμπαγές κοινωνικό υπόστρωμα. Αναλαμβάνουμε σοβαρή ευθύνη απέναντι στην χώρα. Το μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση αποτελεί ντροπή, η κυβέρνηση επενδύει σε έναν ακήρυκτο κοινωνικό πόλεμο».

    Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στους πέντε στόχους της οργάνωσης:

    - Ενεργοποιούμε όλα τα στελέχη, παλαιά και νέα, της παράταξης.

    - Αναπτύσσουμε κοινές δράσεις, συνέργειες και εκδηλώσεις μεταξύ των τομέων του κόμματος.

    - Δημιουργούμε το διαδικτυακό φόρουμ με στόχο την αξιοποίηση των 3.000 εθελοντών που θέλουν να προσφέρουν την παράταξη.

    - Δημιουργούμε πολιτική ακαδημία στελεχών για την επιμόρφωση των στελεχών.

    - Δίνουμε έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη.

    «Στόχος, να κάνουμε τη ΝΔ ένα σύγχρονο ανανεωμένο ευρωπαϊκό κόμμα», κατέληξε ο γραμματέας του κόμματος.

    [03] Γ. Δραγασάκης: Διαθέτουμε τα μέσα και τη δυνατότητα να αντιπαλέψουμε τις υφεσιακές συνέπειες

    Παράθυρο ελπίδας άνοιξε για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης στη χώρα, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αγορά», επισημαίνοντας ότι «πλέον διαθέτουμε τα μέσα και τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις υφεσιακές συνέπειες των τελευταίων ετών».

    Επισημαίνει ότι για την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρος ο δρόμος που θα ακολουθήσει η χώρα «μέσα από ένα συνολικό εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και μακροχρόνιας βιωσιμότητας».

    Η απόφαση του Eurogroup, διευκρινίζει ο αντιπρόεδρος, για την εκταμίευση των 10,3 δισ. ευρώ σε συνδυασμό με τον δεσμευτικό οδικό χάρτη για τη βιωσιμότητα του χρέους «μας επιτρέπει να θέσουμε στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων τις επενδύσεις, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους». Κοινός στόχος, προσθέτει, είναι να κερδίσουμε βαθμούς αυτονομίας και ελευθερίας γιατί, σημειώνει, «το συγκεκριμένο μείγμα πολιτικής το οποίο εφαρμόζεται, συχνά διαμορφώνεται από την πίεση της ασφυκτικής εποπτείας».

    Η ύφεση στη νέα φάση που πέρασε η χώρα θα αντιμετωπιστεί σε τέσσερις άξονες σημειώνει ο κ. Δραγασάκης:

    - Οι ταμειακές ροές. Μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 6,7 δισ. ευρώ και την καταβολή σημαντικού μέρους των οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες, εντός του έτους θα κατευθυνθούν 9- 11 δισ. ευρώ στην οικονομία.

    - Οι αναμενόμενες αποφάσεις της ΕΚΤ και η μείωση των επιτοκίων θα συμβάλουν στην εκκίνηση της συζήτησης για πρόσβαση στις αγορές το 2017.

    - Η θεσμοθέτηση της ενεργητικής διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων θα ελευθερώσει πόρους για πιστωτική επέκταση.

    - Η εργαλειοθήκη της ανάπτυξης είναι μια δέσμη μέτρων την οποία έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση και θα την καταθέσει στη Βουλή.

    [04] Σε διεθνή διάσκεψη στο Ναύπλιο για τους πρόσφυγες μίλησε ο Δημ. Αβραμόπουλος

    Σε διάσκεψη που οργάνωσαν από κοινού το Συμβούλιο της Ευρώπης , το Υπουργείο Εξωτερικών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων, συμμετείχε στο Ναύπλιο ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρντγιορν Γιάγκλαντ (Thordjorn Jagland), με τον οποίον συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό καθώς και θέματα ασφαλείας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Επιτρόπου, στην ομιλία του ο κ. Αβραμόπουλος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ανησυχία του επειδή «τα φαντάσματα του εθνικισμού, του λαϊκισμού, της διαίρεσης έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη, φέρνοντας μαζί τους μίσος και φανατισμό» και «η ευρωπαϊκή ιδέα κινδυνεύει να δολοφονηθεί εκ των έσω».

    Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό- προσφυγικό πρόβλημα ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι «η μεταναστευτική πρόκληση είναι ο καταλύτης που είτε θα διαλύσει ή θα αναπτύξει μια ακόμη πιο ισχυρή Ευρωπαϊκή ενότητα. Το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την αντίδρασή μας».

    Τόνισε εξάλλου: «Διαφορετικές εθνικές προσεγγίσεις έχουν πυροδοτήσει την πρακτική επιλογής ασύλου και την παράτυπη μετανάστευση, ενώ έχουμε δει στη συνεχιζόμενη κρίση ότι οι κανόνες του Δουβλίνου έχουν επιβαρύνει με πάρα πολλές ευθύνες λίγα κράτη μέλη.

    »Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία, εκείνοι που χρειάζονται προστασία πρέπει να συνεχίσουν να τη λαμβάνουν. Το άσυλο είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Είμαστε σταθερά δεσμευμένοι στην προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών. Οι πολιτικές μας στηρίζονται στις αρχές της μη διάκρισης, της αναλογικότητας, της μη επαναπροώθησης, της πρόσβασης στη δικαιοσύνη και στη βέλτιστη προστασία των συμφερόντων των παιδιών.

    [05] Ο ESM έχει «κλειδώσει» τους τελευταίες μήνες χαμηλά επιτόκια, προς όφελος της Ελλάδας

    Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) έχουν «κλειδώσει» τα σημερινά χαμηλά επιτόκια με ορισμένες μακροχρόνιες εκδόσεις ομολόγων τους τελευταίους μήνες, προς όφελος της Ελλάδας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ESM, Άνεβ Γιάνσε, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο MNI και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των ταμείων.

    Ερωτηθείς, πώς βοηθούνται οι χώρες σε πρόγραμμα από την επιμήκυνση της διάρκειας των ομολόγων που εκδίδει ο ESM, ο κ. Γιάνσε απάντησε: «Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι πώς ο EFSF και ο ESM βοηθούν ήδη τις χώρες σε πρόγραμμα με τα ευνοϊκά επιτόκια των δανείων μας. Αν κοιτάξετε για παράδειγμα την Ελλάδα, πληρώνει σήμερα επιτόκιο μικρότερο από 1%, που είναι πολύ ελκυστικό και πολύ χαμηλότερο από αυτό που χρεώνει το ΔΝΤ. Από εσωτερικούς υπολογισμούς που κάναμε, γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα εξοικονομεί περίπου 8 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 4% του ΑΕΠ της, με τον δανεισμό της από εμάς αντί από τις αγορές. Με ορισμένα από τα πιο μακροπρόθεσμα ομόλογα που εκδώσαμε τους περασμένους μήνες, κλειδώσαμε τα σημερινά χαμηλά επιτόκια, που είναι ένα ακόμη όφελος. Φυσικά, ο στόχος του νέου προγράμματος του ESM είναι να επιστρέψει η Ελλάδα στην αγορά ομολόγων».

    Ο κ. Γιάνσε σημείωσε ότι ο ESM εξέδωσε με επιτυχία 40ετές ομόλογο στο τέλος του 2015 και στη συνέχεια το επανέκδωσε τον Μάρτιο, ύψους 2 δισ. ευρώ. Αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε, ο EFSF εξέδωσε με επιτυχία ομόλογο με διάρκεια 31 ετών και επιτόκιο 1,4% καθώς και 10ετές ομόλογο με επιτόκιο της τάξης του 0,4%. Ο ίδιος τόνισε ότι ο ESM και ο EFSF δεν μπορούν να εκδώσουν ομόλογα με διάρκεια μεγαλύτερη από τη διάρκεια των δανείων που έχουν δώσει στις χώρες σε πρόγραμμα. Τα δάνεια του EFSF, συνέχισε, λήγουν το 2054 και του ESM το 2059.

    [06] Η Art Athina αποδεικνύει την αντοχή και την μακροημέρευσή της παρά την κρίση

    Πιστή στο ραντεβού της όπως κάθε χρόνο, η μεγάλη καθιερωμένη ετήσια έκθεση των γκαλερί Art Athina, επιμένει να κάνει γενναία βήματα προς το μέλλον της αγοράς της Τέχνης σε πείσμα της κρίσης και των οικονομικών δυσκολιών που έχουν μεταβάλλει σε μεγάλο βαθμό το εικαστικό τοπίο.

    Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, που πλέον έχει αρχίσει να γίνεται στέρεα πεποίθηση και βάση για την διοργάνωση της αθηναϊκής ?φουάρ?, είναι η οικονομική της αυτονόμηση, καθώς η οικονομική κρίση της είχε επιβάλλει έναν εξαναγκαστικό ?απογαλακτισμό? από την έκπαλαι κρατική επιδότηση.

    Αναγκασμένη στο εξής να καταστρώνει και να πραγματώνει με τις δικές της δυνάμεις, η διοίκηση της Αrt Athina κατόρθωσε και φέτος με ?στρατηγικούς χορηγούς?, τη σύμπραξη με τον Δήμο της Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ) και την Alpha Bank, να κατορθώσει να οργανώσει μία ευπρόσωπη παρουσίαση, αφ? ενός του πανοράματος των αιθουσών τέχνης στην Ελλάδα, και αφ? ετέρου να δώσει ένα αδρό περίγραμμα των τάσεων που κυριαρχούν στις επιλογές της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της αγοράς της. Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονούμε πως οι εκθέσεις του είδους δεν απαντούν σε μουσειακές, ή αμιγώς θεωρητικές ανάγκες, αλλά αποτελούν κι ένα εμπορικό γεγονός?πρώτιστα στοχεύει στην προώθηση καλλιτεχνών και στην προσέλκυση συλλεκτών και νέων αγοραστών?συνεπώς περιέχουν επιλογές και καλλιτέχνες για όλα τα γούστα κι ενδιαφέροντα.

    [07] Το Άγιον Όρος επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

    Με τη συνοδεία του Έλληνα υπουργούΕξωτερικών ΝίκουΚοτζιά, μεταβαίνει στο Άγιο Όρος ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Εκεί, τον κ. Πούτιν θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

    Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κατά μήκος της διαδρομής και στο Άγιον Όρος, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάντα.

    Στις Καρυές θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Πρωτάρχου και στη συνέχεια θα γίνει το καλωσόρισμα του Προέδρου της Ρωσίας από την ιερά κοινότητα στο Αρχονταρίκι. Ακολούθως ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι) όπου και θα ολοκληρώσει την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Στη Μονή αυτή βρίσκεται ήδη από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και θα παραστεί μαζί με τον κ. Πούτιν στη δοξολογία που θα τελεστεί στη μονή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 May 2016 - 10:32:26 UTC