Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Κατρούγκαλος: Βρισκόμαστε μπροστά σε μια θετική στροφή των εξελίξεων
  • [02] Τριανταεπτάχρονος πυροβόλησε και σκότωσε μια γυναίκα και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει
  • [03] Καταδικάζει ο Ερντογάν την υποστήριξη των ΗΠΑ στην πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας
  • [04] «Πορείες αξιοπρέπειας» έναν μήνα πριν τις εκλογές στην Ισπανία
  • [05] Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο 1-0 στο ημίχρονο

  • [01] Γ.Κατρούγκαλος: Βρισκόμαστε μπροστά σε μια θετική στροφή των εξελίξεων

    Βρισκόμαστε μπροστά σε μια θετική στροφή των εξελίξεων με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απόφαση του Eurogroup, επεσήμανε μιλώντας στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, στην Καλαμάτα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.Όπως εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος, βρισκόμαστε σε θετική στροφή «γιατί τελειώνει μια παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας η οποία δηλητηρίαζε την οικονομία. Και βέβαια δεν θέλαμε να τελειώσουμε την αξιολόγηση πάση θυσία, όπως έλεγαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά θέλαμε να την κλείσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα μέτρα».

    Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά δεν έχουμε απλώς υπόσχεση για τοχρέος αλλά έχουμε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη» τονίζοντας ότι ως το 2028 δεν θα έχουμε επιβάρυνση πάνω από το 15% του ΑΕΠ στην αποπληρωμή του χρέους και ανέφερε, ως μέτρο σύγκρισης, ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό είναι 18%.

    Η εθνική σύνταξη, σημείωσε ότι αποτελεί αρχή κοινωνικής δικαιοσύνης και ανέφερε ότι με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στόχος είναι η ασφάλιση και η σύνταξη να διασφαλίζει τους πιο φτωχούς και τους πιο αδύναμους. Αναφορικά με τον «κόφτη» τόνισε ότι «ο κόφτης καθιερώθηκε για να αποκρούσουμε μελλοντικές απαιτήσεις του ΔΝΤ αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας και θα πρέπει να πάρουμε μέτρα που θα είναι όμως υπό τον έλεγχό μας».

    [02] Τριανταεπτάχρονος πυροβόλησε και σκότωσε μια γυναίκα και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει

    Στα τραύματά της υπέκυψε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων μια 37χρονη γυναίκα η οποία πυροβολήθηκε από έναν άνδρα, επίσης 37 ετών, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Ο 37χρονος στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει τέρμα στη ζωή του με το ίδιο όπλο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Η άτυχη γυναίκα που έμενε στο χωρίο Μεταμόρφωση Ιωαννίνων είναι μητέρα δυο παιδιών.

    Ο δράστης και παρολίγον αυτόχειρας κατάγεται από το γειτονικό χωρίο Ασφάκα. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Ιωαννίνων.

    [03] Καταδικάζει ο Ερντογάν την υποστήριξη των ΗΠΑ στην πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας

    Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την υποστήριξη που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στους κούρδους μαχητές της Συρίας όπου αμερικανοί στρατιωτικοί φωτογραφήθηκαν να φορούν διακριτικά των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας πολιτοφυλακής που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

    «Η υποστήριξη που δίνουν στο PYD (την πολιτική πτέρυγα των YPG), στις YPG, το λέω από το Ντιγιάρμπακιρ: την καταδικάζω», είπε ο Ερντογάν ο οποίος μιλούσε από αυτή την πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας. «Αυτοί που είναι φίλοι μας, που είναι μαζί μας στο ΝΑΤΟ (...) δεν μπορούν, δεν πρέπει να στέλνουν τους στρατιώτες τους στη Συρία με τα διακριτικά των YPG», πρόσθεσε.

    Την Τετάρτη το Γαλλικό Πρακτορείο φωτογράφησε στρατιώτες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που έφεραν τα διακριτικά των YPG στην επαρχία Ράκα, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), όπου ένας συνασπισμός κούρδων και αράβων μαχητών (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, FDS) εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών.

    [04] «Πορείες αξιοπρέπειας» έναν μήνα πριν τις εκλογές στην Ισπανία

    Έναν μήνα πριν από τις εκλογές, χιλιάδες Ισπανοί συμμετείχαν σε «πορείες αξιοπρέπειας» με κεντρικό σύνθημα «ψωμί, δουλειά, στέγη», για να απορρίψουν «τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες».

    Στη Μαδρίτη, οι διαδηλώσεις κατευθύνθηκαν προς την Πουέρτα ντε Σολ, όπου τους διαδηλωτές περίμενε ένα πανό που έγραφε: «για την δημοκρατική εξέγερση των λαών της Ευρώπης, κυριαρχία, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη». Οι διαδηλωτές καταλάμβαναν το ήμισυ της πλατείας.

    Οι πρώτες μεγάλες «πορείες αξιοπρέπειας» πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη στις 22 Μαρτίου 2014 συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Σήμερα, περισσότερες από 125 πολιτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα για πορείες σε τριάντα περίπου ισπανικές πόλεις από τη Σεβίλη μέχρι τη Βαρκελόνη, «ώστε οι άνθρωποι να κάνουν φανερή την αγανάκτησή τους».

    [05] Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο 1-0 στο ημίχρονο

    Με γκολ του αρχηγού της Σέρχιο Ράμος στο 15ο λεπτό, η Ρεάλ Μαδρίτης προηγείται 1-0 της Ατλέτικο στο ημίχρονο του μεγάλου τελικού του Champions League στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 May 2016 - 20:32:25 UTC