Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικές πηγές απαντούν στη ΝΔ για το Πόθεν Έσχες
  • [02] Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα η Μ. Γιαννάκου
  • [03] Ρ. Δούρου: Να κερδηθεί το στοίχημα μίας σύγχρονης και αποτελεσματικής Περιφέρειας
  • [04] Σχέδιο, επενδύσεις και πάταξη της γραφειοκρατίας για ανάπτυξη του τουρισμού, ζήτησε ο Δημ. Μάρδας από τη Σκιάθο
  • [05] Γ.Μουζάλας: Η ιστορία της Ειδομένης δεν πρόκειται να επαναληφθεί
  • [06] Τουρκία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η νέα κυβέρνηση υπό τον Μπ. Γιλντιρίμ
  • [07] Δεν υποχωρεί ο Βαλς στο εργασιακό
  • [08] Η Ρεάλ για 11η φορά βασίλισσα της Ευρώπης
  • [09] Η ΑΕΚ νίκησε 89-81 τον Άρη και πήρε την 3η θέση

  • [01] Κυβερνητικές πηγές απαντούν στη ΝΔ για το Πόθεν Έσχες

    Με τη φράση: "Φωνάζει ο κλέφτης", πηγές της κυβέρνησης απαντούν σε υψηλούς τόνους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι "είναι αξιοθρήνητη η προσπάθεια της ΝΔ, πάντα σε συντονισμό με τις φυλλάδες που εξευτελίζουν συστηματικά την δημοσιογραφία, να ξεσηκώσει παραπλανητικό θόρυβο γύρω από τον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας του Πόθεν Έσχες".

    Με σκωπτικό πνεύμα, συμπληρώνουν ότι για την ουσία του ζητήματος τους παραπέμπουν - "αν είναι φυσικά σε θέση να κατανοήσουν κάπως πιο σύνθετα κείμενα"- στην αναλυτική απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    "Για τα περί φορολογικών παραδείσων ας μιλήσουν καλύτερα με τον κ. Παπασταύρου", σχολιάζουν και, τέλος, για τα περί "εκκωφαντικής σιωπής του Μαξίμου" τους υπενθυμίζουν "ότι χρωστούν ακόμα απαντήσεις για τα τιμολόγια και τα παρεάκια με τους εκβιαστές". "Τους χαιρετισμούς μας στην μονταζιέρα", προσθέτουν οι πηγές της κυβέρνησης.

    [02] Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα η Μ. Γιαννάκου

    Στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύεται από χθες η Μαριέττα Γιαννάκου. Όπως έγινε γνωστό, η πρώην υπουργός κυβερνήσεων της ΝΔ, υπέστη έμφραγμα τα ξημερώματα του Σαββάτου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

    [03] Ρ. Δούρου: Να κερδηθεί το στοίχημα μίας σύγχρονης και αποτελεσματικής Περιφέρειας

    Τη βούλησή της να κάνει μια «τομή» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και «να κερδηθεί το στοίχημα μίας σύγχρονης και αποτελεσματικής Περιφέρειας στην υπηρεσία του πολίτη», επισημαίνει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», σημειώνοντας ότι θα παραμείνει στη θέση της ως το τέλος της θητείας της, το 2019.

    Ως το πλέον αξιόλογο έργο της περιφερειακής Αρχής η κ. Δούρου θεωρεί την «έγκαιρη κατάθεση» της πρότασής της «για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της περιόδου 2014? 2020». Εξηγεί ότι πρόκειται για προγράμματα έργων αναπτυξιακών και υποδομών ύψους 1,1 δισ. Αναφερόμενη στο έργο της Διοίκησης, λέει ότι κινείται σε «δύο επίπεδα»: «Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, του προσφυγικού και παράλληλα του νέου υποδείγματος στην άσκηση εξουσίας».

    Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, παρατηρεί ότι δεν υπάρχει «γραμμική» εξέλιξη στα θέματα της αξιολόγησης και του χρέους καθώς αυτά «δεν αφορούν αποκλειστικά τη χώρα μας αλλά τις δομικές ανεπάρκειες της ευρωζώνης και τις "αντιφάσεις" του ΔΝΤ».

    Σημειώνει ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά στο εσωτερικό για να διεκδικήσουμε επιστροφή στην όποια «ομαλότητα» και χαρακτηρίζει σημαντική την άμεση προώθηση των απαραίτητων θεσμικών μεταρρυθμίσεων και των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Μεταρρυθμίσεις όπως ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και η απαλλαγή της από τη γραφειοκρατία «χωρίς δημοσιονομικό κόστος», σημειώνει, που όμως «βαλτώνουν». Το γεγονός αυτό, επισημαίνει, δυσκολεύει «το ήδη βαρύ έργο του πρωθυπουργού» του οποίου η δουλειά «δεν είναι εύκολη, από τη στιγμή που δεν κινούνται όλοι στους δικούς του ρυθμούς», και «συχνά είναι αναγκασμένος να παρεμβαίνει προσωπικά για να αποφασίσει, να συντονίσει, να κατευθύνει. Προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα, οι μηχανισμοί, οι πολιτικές στο εσωτερικό της χώρας».

    Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση επισημαίνει ότι ακολουθεί την «πεπατημένη του "άλλα λέω στην αντιπολίτευση και άλλα κάνω στην κυβέρνηση"».

    [04] Σχέδιο, επενδύσεις και πάταξη της γραφειοκρατίας για ανάπτυξη του τουρισμού, ζήτησε ο Δημ. Μάρδας από τη Σκιάθο

    Στην ανάγκη να καλυφθεί το κενό των τελευταίων χρόνων στις επενδύσεις και ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στη διημερίδα που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο «Σκιάθος Παλλάς», από τον δήμο του νησιού.

    Ο κ. Μάρδας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει 33 μεγάλες επενδύσεις στην ενέργεια και τον τουρισμό, αλλά πρέπει να αλλάξει το θεσμικό καθεστώς που δημιουργεί γραφειοκρατικά προβλήματα.

    Στην εκδήλωση που είχε ως θέμα την «Ενίσχυση υποδομών τουριστικής ανάπτυξης Σκιάθου» ο κ. Μάρδας, αναφέρθηκε στο αρνητικό παράδειγμα μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης που έχει κολλήσει πάνω από πέντε χρόνια για γραφειοκρατικούς λόγους, ενώ στην Άπω Ανατολή απαιτούνται από 2- 3 μήνες και κατά μέσο όρο, και στην Ευρώπη από 6 έως 8 μήνες.

    Η άποψη του υφυπουργού Εξωτερικών είναι ότι θεωρεί σημαντικότερο να έχουμε ένα καλό ξενοδοχείο παρά έναν καλό δρόμο.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μάρδας, για την αρμόδια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στο γραφείο της οποίας βρίσκεται ήδη ένα πλήρες στρατηγικό σχέδιο Ανάπτυξης για θέματα Τουρισμού, ενώ «τρέχει» τουριστική συνεργασία με τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Ρωσία και το Ισραήλ.

    Στη διημερίδα, εκτός από τον οικοδεσπότη δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο που αναφέρθηκε στις άμεσες ανάγκες του νησιού και υπενθύμισε ότι η Σκιάθος είναι μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, που χρήζει άμεσης φροντίδας από την κυβέρνηση, μίλησε και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και ανέλυσε το Master Plan για το λιμάνι της Σκιάθου, που ολοκληρώνεται και θα δώσει ώθηση στον τουρισμό του νησιού. Εξάλλου, όπως είπε, πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες οικονομικές προϋποθέσεις για την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να γίνονται τα αναγκαία έργα.

    [05] Γ.Μουζάλας: Η ιστορία της Ειδομένης δεν πρόκειται να επαναληφθεί

    Την Ειδομένη επισκέφτηκε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προκειμένου να επιθεωρήσει τον καταυλισμό, μετά την επιχείρηση εκκένωσης από τους πρόσφυγες.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης, Ξανθούλα Σουπλή, ο υπουργός ευχαρίστησε τους κατοίκους για την υπομονή που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα που οι πρόσφυγες έμειναν στην περιοχή τους.

    Ο κ. Μουζάλας τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η ιστορία της Ειδομένης και πως σύντομα θα εκκενωθούν και οι υπόλοιποι άτυποι καταυλισμοί στη γύρω περιοχή, καθώς δημιουργούνται συνεχώς θέσεις στα κέντρα φιλοξενίας.

    Η κ. Σουπλή, ευχαρίστησε τον υπουργό που έκανε πράξη την εκκένωση και ζήτησε να αποζημιωθούν οι κάτοικοι της Ειδομένης, τα χωράφια των οποίων χρησιμοποιήθηκαν όλο το περασμένο διάστημα από τους πρόσφυγες ως χώροι φιλοξενίας.

    [06] Τουρκία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η νέα κυβέρνηση υπό τον Μπ. Γιλντιρίμ

    Η νέα κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έλαβε σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης από την τουρκική Βουλή.Συνολικά 315 από τους 550 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης, ενώ 138 την καταψήφισαν, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ισμαήλ Καχραμάν.

    Ο Γιλντιρίμ είναι στενός σύμμαχος του Ερντογάν και συνιδρυτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ). Ανακηρύχθηκε πρωθυπουργός μετά την εκλογή του ως νέου ηγέτη του ΑΚ στο έκτακτο συνέδριο. Ο διορισμός του Γιλντιρίμ είναι ένα ακόμη βήμα στα σχέδια του Ερντογάν για τη μετάβαση σε ένα πλήρες προεδρικό σύστημα στην Τουρκία.

    Ο Γιλντιρίμ διαδέχεται τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είπε ότι παραιτήθηκε ύστερα από εβδομάδες τεταμένων σχέσεων με τον Ερντογάν.

    [07] Δεν υποχωρεί ο Βαλς στο εργασιακό

    Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είναι αποφασισμένος να μην προσθέσει το όνομά του στη μακρά λίστα των πολιτικών που υποχώρησαν απέναντι στους διαδηλωτές, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Journal Du Dimanche (JDD).

    Το συνδικάτο CGT έχει διοργανώσει διαδηλώσεις, απεργίες στους σιδηρόδρομους και αποκλεισμούς διυλιστηρίων ώστε να πιέσει την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της, που θα καταστήσουν πιο εύκολο για τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και να απολύουν εργαζομένους.

    "Αν ενδίδαμε στον δρόμο και στο CGT επειδή μας απασχολούσε επίμονα η σύντομη περίοδος μέχρι το 2017 (οπότε θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές) θα χάναμε τα πάντα", δήλωσε ο Βαλς στη γαλλική εφημερίδα.Η κυβέρνηση πιέζεται να εξεύρει λύση στην τελευταία αντιπαράθεση πριν από τις 10 Ιουνίου, οπότε ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Euro 2016) στη Γαλλία.

    Ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν επέμεινε στην κυβερνητική στάση."Πρώτα και πάνω απ΄όλα πρέπει να είμαστε σταθεροί", είπε ο Σαπέν σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς και σε τρεις ευρωπαϊκές εφημερίδες. "Αν κάνουμε κάτι άλλο θα ήταν λάθος ως προς τα (υπόλοιπα) συνδικάτα, τα περισσότερα από τα οποία υποστηρίζουν το κείμενο".

    [08] Η Ρεάλ για 11η φορά βασίλισσα της Ευρώπης

    Για 11η φορά στην ιστορία της, η πολυνίκης της διοργάνωσης Ρεάλ Μαδρίτης στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν νίκησε στα πέναλτι 5-3 την Ατλέτικο και κατέκτησε το Champions League μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου.

    Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1. Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 15' με γκολ του αρχηγού της Σέρχιο Ράμος και η Ατλέτικο, που έχασε πέναλτι στο 47' με τον Γκριεζμάν, ισοφάρισε στο 79' με τον Καράσκο.

    Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Χουανφράν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο πολύ κακός σε όλον τον αγώνα Κριστιάνο Ρονάλντο ευστόχησε και η Ρεάλ κατέκτησε και πάλι τον τίτλο, αφήνοντας την Ατλέτικο για τρίτη φορά στην ιστορία της χωρίς το τρόπαιο.

    [09] Η ΑΕΚ νίκησε 89-81 τον Άρη και πήρε την 3η θέση

    Η ΑΕΚ επικράτησε με 89-81 του Άρη στο ΟΑΚΑ κάνοντας έτσι το 3-1 στην σειρά των «Μικρών» τελικών και κατέκτησε την 3η θέση του πρωταθλήματος της Α1, για πρώτη φορά μετά το 2005. Κορυφαίος για την Ένωση ήταν ο Μαλίκ Χέρστον με 24 πόντους και 5 ασίστ, με άξιο συμπαραστάτη τον Τζέι Κόβαν Μπράουν με 22 πόντους. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Γουότερς (17π.) και Γουάιτ με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

    Τα δεκάλεπτα: 22-18, 43-38, 73-64, 89-81


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 May 2016 - 14:32:22 UTC