Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] SuddeutscheZeitung: Ο Σόιμπλε συναίνεσε σε τολμηρή συμφωνία επί του ελληνικού χρέους
  • [02] Αλ. Χαρίτσης: «Ξεπάγωσε» το έργο αποκατάστασης της λίμνης Κάρλα
  • [03] Ένα BREXIT θα πλήξει την οικονομία λένε επιφανείς οικονομολόγοι της Βρετανίας
  • [04] Εντυπωσιακό προβάδισμα της αυστριακής ακροδεξιάς σε νέες δημοσκοπήσεις
  • [05] Θύμα απαγωγής στο Μεξικό ο Άλαν Πουλίδο
  • [06] Εκτός Champions League η ΑΕΚ, φαβορί ο ΠΑΟΚ

  • [01] SuddeutscheZeitung: Ο Σόιμπλε συναίνεσε σε τολμηρή συμφωνία επί του ελληνικού χρέους

    Κατάφερε ο Σόιμπλε να επικρατήσει επί του ΔΝΤ στο θέμα του ελληνικού χρέους; Καθόλου. Αντιθέτως ο υπουργός Οικονομικών συναίνεσε σε μια τολμηρή συμφωνία, σχολιάζει η εφημερίδα του ΜονάχουSuddeutscheZeitung.

    «Ανεξάρτητα από το ποιός θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών μετά τις γερμανικές εκλογές του 2017, δεν είναι να το ζηλεύεις, διότι θα πρέπει να συζητήσει το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Πρόκειται για την συμφωνία για την Ελλάδα στην οποία συναίνεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την οποία κληροδότησε στον διάδοχό του (ίσως ακόμα και στον εαυτό του).

    Ο Σόιμπλε κατάφερε στις Βρυξέλλες να επικρατήσει προσωρινά ηρεμία στο θέμα της Ελλάδας. Είναι σημαντικό γι αυτόν να αποφύγει τις συζητήσεις στη Γερμανία, προτιμότερο είναι να δώσει πολλά δις ευρώ, τα οποία να επαρκέσουν στην Αθήνα μέχρι τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2017. Γι αυτό έκανε τόσο μεγάλες παραχωρήσεις ο Σόϊμπλε, διότι πρέπει να τις εκπληρώσει η επόμενη κυβέρνηση.

    Ο υπουργός παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί από την Ελλάδα. Η Γερμανία και οι Ευρωπαίοι εταίροι συγκατατέθηκαν να το μειώσουν το 2018. Ο διάδοχός του θα πρέπει να κάνει αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τη δύσκολη πορεία προς το κοινοβούλιο την οποία απέφυγε τώρα ο Σόιμπλε.

    Ακόμα πιο επικίνδυνο είναι να ξεκαθαρίσει αυτή τη συμφωνία κατά τον γερμανικό προεκλογικό αγώνα. Διότι το ΔΝΤ, αντίθετα από το πώς το παρουσιάζει ο Σόιμπλε, συνεχίζει να μην συμμετέχει στο πρόγραμμα βοήθειας. Προτίθεται να αποφασίσει επί τη βάσει των ισχυόντων δεδομένων του χρέους στο τέλος του έτους. Αν πει όχι τότε οι χριστιανοδημοκράτες και οι χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, και μάλιστα επικίνδυνα κοντά στις εκλογές».

    [02] Αλ. Χαρίτσης: «Ξεπάγωσε» το έργο αποκατάστασης της λίμνης Κάρλα

    «Ξεπάγωσε» το έργο αποκατάστασης της λίμνης Κάρλα το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016, διαφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο επιστροφής 180 εκατ. ευρώ στην ΕΕ. Αυτό σημειώνει, ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ότι ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το Σάββατο.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι "μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείο Οικονομίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, «ξεπάγωσε» το πολύ σημαντικό έργο αποκατάστασης της λίμνης Κάρλα το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016, διαφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο επιστροφής 180 εκατ. ευρώ στην ΕΕ.

    Για τον τομέα της Υγείας τόνισε ότι την κυβέρνηση απασχολεί το ζήτημα της νησιών, όπως οι Βόρειες Σποράδες, στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής για την νησιωτικότητα. Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικά τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην ολοκλήρωση των έργων στο Νοσοκομείο Βόλου. Επίσης ανακοίνωσε πως πρόσφατα εντάχθηκε στο ΠΔΕ το έργο ανακατασκευής του οδικού άξονα στο Ξουρίχτι Πηλίου".

    Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

    Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε επίσης πως αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) τόσο ως προς την αύξηση των διαθέσιμων πόρων όσο και επίπεδο θεσμικού ελέγχου.

    Ο υφυπουργός τόνισε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν πλήρως όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, διοχετεύοντας πολύτιμη ρευστότητα στην οικονομία, με ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο και στο σχέδιο Γιούνκερ, ως βασικά εργαλεία ανάπτυξης που σχεδιάζονται και αξιοποιούνται συμπληρωματικά και συνεκτικά μεταξύ τους.

    [03] Ένα BREXIT θα πλήξει την οικονομία λένε επιφανείς οικονομολόγοι της Βρετανίας

    Εννέα στους δέκα κορυφαίους οικονομολόγους της Βρετανίας που εργάζονται στο Σίτι του Λονδίνου, σε μικρές επιχειρήσεις και ακαδημαϊκοί πιστεύουν πως η οικονομία θα πληγεί αν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    Η δημοσκόπηση η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα Observer, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της καθώς περιλαμβάνει τις απαντήσεις περισσότερων από 600 οικονομολόγων, ενισχύει τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ηγείται της εκστρατείας για την παραμονή της Βρετανίας στην 28μελή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, παρά την αντίθεση ορισμένων στο κόμμα του.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ipsos-MORI, το 88% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι μια έξοδος από την ΕΕ και την ενιαία αγορά θα έβλαπτε πιθανότατα τις προοπτικές ανάπτυξης της Βρετανίας τα επόμενα πέντε χρόνια και το 82% είπαν ότι θα υπάρξει πιθανόν αρνητικός αντίκτυπος στο εισόδημα των νοικοκυριών.

    Σύμφωνα με τον Observer, οι ερωτηθέντες είναι μέλη των πιο έγκυρων αντιπροσωπευτικών σωμάτων, της Βασιλικής Εταιρείας Οικονομίας και της Εταιρίας Οικονομολόγων Επιχειρήσεων.Υποστηρικτές των δύο στρατοπέδων αναφέρουν την οικονομία ως ένα από τα κύρια πεδία μάχης για την προσέλκυση ψηφοφόρων σε μια μάχη για το μέλλον της Βρετανίας που γίνεται όλο και έντονη.

    Ο Κάμερον ανέφερε σε μία δήλωση: "Η δημοσκόπηση αυτή επιβεβαιώνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των οικονομολόγων πιστεύει πως η έξοδος από την ΕΕ θα πλήξει την οικονομία μας, θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας και θα αυξήσει τις τιμές".

    [04] Εντυπωσιακό προβάδισμα της αυστριακής ακροδεξιάς σε νέες δημοσκοπήσεις

    Αντιπροσωπευτικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα σημερινά φύλλα των αυστριακών εφημερίδων "Κρόνεν Τσάιτουνγκ" και "Εστεραιχ", φέρουν εκ νέου το αντιπολιτευόμενο Κόμμα των Ελευθέρων, να αναδεικνύεται πρώτη πολιτική δύναμη και να προηγείται με απόσταση, εμφανιζόμενο και στις δύο δημοσκοπήσεις με ποσοστό 34%, σε περίπτωση που διεξάγονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, ενώ η κανονική τους ημερομηνία είναι το φθινόπωρο του 2018.

    Και στις δύο δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνεται το ποσοστό με το οποίο εμφανίζεται ήδη εδώ και αρκετούς μήνες σε δημοσκοπήσεις το Κόμμα των Ελευθέρων, του οποίου ο υποψήφιος στις αυστριακές προεδρικές εκλογές, Νόρμπερτ Χόφερ, συγκέντρωσε κατά τον δεύτερο γύρο τους, ακριβώς πριν μία εβδομάδα, ένα πρωτοφανές ποσοστό 49,7%, έχοντας οριακή διαφορά μόλις 31.026 ψήφων από τον αντίπαλό του, τον υποψήφιο των Πράσινων, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, που με ποσοστό 50,3% αναδείχθηκε νικητής των εκλογών και ως εκ τούτου νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας.

    Δεύτερο κόμμα στη δημοσκόπηση της εφημερίδας "Κρόνεν Τσάιτουνγκ" εμφανίζεται, με ποσοστό 26%, το Σοσιαλδημοκρατικό, το οποίο ηγείται του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού με το συντηρητικό Λαικό Κόμμα, που ακολουθεί με ποσοστό 18 %, ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκονται το κόμμα των Πράσινων με 13% και ΝΕΟΣ με ποσοστό 8%.

    [05] Θύμα απαγωγής στο Μεξικό ο Άλαν Πουλίδο

    Θύμα απαγωγής «έπεσε» ο Άλαν Πουλίδο στο Μεξικό. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού και η σύντροφος του, απήχθησαν τα ξημερώματα από έξι άνδρες, οι οποίοι λίγο αργότερα απελευθέρωσαν την Ιλεάνα Σάλας. Όπως αναφέρεται σε σχετικά ρεπορτάζ του μεξικανικού Τύπου, στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες της Αστυνομίας και ελικόπτερο, «χτενίζοντας» διάφορες περιοχές της πόλης Βικτώρια.

    Οι πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση είναι συγκεχυμένες, ενώ ο αδελφός του Πουλίδο έχει επιβεβαιώσει ότι έχει χάσει την επαφή μαζί του τις τελευταίες ώρες.

    Συμμεριζόμενοι την αγωνία των ανθρώπων της οικογενείας του Πουλίδο, οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός επικοινώνησαν μαζί τους, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

    [06] Εκτός Champions League η ΑΕΚ, φαβορί ο ΠΑΟΚ

    Εκτός προκριματικών Champions League έμεινε η ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία 0-0 στο ΟΑΚΑ που παραχώρησε στον ΠΑΟΚ, για την 5η αγωνιστική των play off της Super League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει πρώτος και χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική (31/5) εναντίον του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, για να πάρει την πρώτη θέση στην ειδική κατάταξη.

    Οι δύο ομάδες αναγκάστηκαν να παίξουν με δέκα παίκτες, ο ΠΑΟΚ από το 32΄ λόγω αποβολής του Τζαβέλλα και η ΑΕΚ από το 49΄ λόγω αποβολής του Πέκχαρτ με 2η κίτρινη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 May 2016 - 20:32:22 UTC