Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικές πηγές σε ΝΔ για το Πόθεν Έσχες: Φωνάζει ο κλέφτης
  • [02] Κ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να επενδύσω σε ταξικό διχασμό
  • [03] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Πέδρο Αγραμούντ
  • [04] «Η ιστορία μας είναι ποτισμένη από την προσφυγιά»
  • [05] Στον ανακριτή και πάλι ο 30χρονος, που κατηγορείται για επιθέσεις σε βάρος γυναικών
  • [06] Επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου τα ξημερώματα
  • [07] Τούρκος ΥΠΕΞ: Χωρίς κατάργηση της βίζας, δεν υπάρχει συμφωνία για τους πρόσφυγες
  • [08] Γ. Βασιλειάδης: Ο νέος νόμος για τις offshore εταιρείες διορθώνει το νομικό κενό που άφηνε τους πάντες ατιμώρητους
  • [09] Συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ στο περιθώριο εκδήλωσης του ΕΛΚ
  • [10] Διάσωση 29 προσφύγων και μεταναστών σε ακυβέρνητη λέμβο δυτικά της Λευκάδος
  • [11] Ο Λέτο έδωσε την λύση και τους βαθμούς στον Παναθηναϊκό

  • [01] Κυβερνητικές πηγές σε ΝΔ για το Πόθεν Έσχες: Φωνάζει ο κλέφτης

    Με τη φράση: "Φωνάζει ο κλέφτης", πηγές της κυβέρνησης απαντούν σε υψηλούς τόνους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι "είναι αξιοθρήνητη η προσπάθεια της ΝΔ, πάντα σε συντονισμό με τις φυλλάδες που εξευτελίζουν συστηματικά την δημοσιογραφία, να ξεσηκώσει παραπλανητικό θόρυβο γύρω από τον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας του Πόθεν Έσχες".

    Με σκωπτικό πνεύμα, συμπληρώνουν ότι για την ουσία του ζητήματος τους παραπέμπουν - "αν είναι φυσικά σε θέση να κατανοήσουν κάπως πιο σύνθετα κείμενα"- στην αναλυτική απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    "Για τα περί φορολογικών παραδείσων ας μιλήσουν καλύτερα με τον κ. Παπασταύρου", σχολιάζουν και, τέλος, για τα περί "εκκωφαντικής σιωπής του Μαξίμου" τους υπενθυμίζουν "ότι χρωστούν ακόμα απαντήσεις για τα τιμολόγια και τα παρεάκια με τους εκβιαστές". "Τους χαιρετισμούς μας στην μονταζιέρα", προσθέτουν οι πηγές της κυβέρνησης.

    [02] Κ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να επενδύσω σε ταξικό διχασμό

    «Ο κ. Τσίπρας μας είπε ένα πολύ ωραίο παραμύθι και τώρα οι πολίτες τού γυρνάνε την πλάτη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός θα αποτύχει. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα και τον Γιώργο Παπαδάκη ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση πως «από τον Σεπτέμβριο και μετά, η πραγματικότητα των Ελλήνων θα γίνει πολύ χειρότερη, η οικονομία δεν θα ανακάμψει». Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα» τονίζοντας πως η συμφωνία δεν έχει ακόμα κλείσει, ενώ η συζήτηση για το χρέος έχει μετατεθεί για το μέλλον.

    «Ο κόφτης, τα 3,6 δισ. πρόσθετα μέτρα δεν υπήρχαν στο τραπέζι πριν δύο μήνες, μπήκαν στο τραπέζι ως αποτέλεσμα των χειρισμών της κυβέρνησης» είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα πως «επέλεξε το μείγμα πολιτικής να περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων και όχι περικοπές δαπανών».

    «Υπάρχει και άλλος δρόμος. Μπορούμε να πετύχουμε στόχους, περιορίζοντας τις δαπάνες. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε ένα δρόμο που δεν θα οδηγήσει πουθενα. Η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει» υποστήριξε, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση θα ακολουθήσει ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων ώστε να πετύχει τους ίδιους στόχους που έχουν τεθεί.

    «Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα και σήμερα περιθώριο για στοχευμένες μειώσεις σε δαπάνες» είπε φέρνοντας ως παραδείγματα υπερβάσεις που κάνουν φορείς της γενικής κυβέρνησης και που ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ το 2015, αλλά και στρεβλώσεις στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας έχει μια ξεκάθαρη πολιτική και δεν προστατεύει τους πολλούς. «Προστατεύει εκείνους που αντιλαμβάνεται ως πολιτικούς του πελάτες. Διχάζει, θέλει μια κοινωνία που θα υπάρχουν κάποιοι που θα ευνοηθούν από αυτές τις ρυθμίσεις και κάποιοι άλλοι που θα πονέσουν. Εμείς λεμε: πρέπει να βρούμε ένα τρόπο που να κατανέμονται τα βάρη δίκαια και σε κάθε περίπτωση εγώ δεν θα συμμετέχω στο παιχνίδι του ταξικού διχασμού το οποίο υιοθετεί ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κυρίτσης και όλοι όσοι κινούνται γύρω από το σύστημα του Μαξίμου» είπε χαρακτηριστικά.

    [03] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Πέδρο Αγραμούντ

    Με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πέδρο Αγραμούντ, θα έχει συνάντηση σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 12.45 μμ στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [04] «Η ιστορία μας είναι ποτισμένη από την προσφυγιά»

    «Η ιστορία μας είναι ποτισμένη από τη προσφυγιά. Από εικόνες και περιγραφές τραγικά οικείες. Μοίρες κοινές, χθες και σήμερα. Αποδράσεις δύσκολες, αναγκαστικές, επικίνδυνες. Πάντα όμως με το ίδιο "διαβατήριο": την ελπίδα ανθρώπων σε ένα καλύτερο αύριο», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, χαιρετίζοντας την έναρξη του κινηματογραφικού αφιερώματος «Πρόσφυγες: απόδραση προς την ελευθερία;».

    Το αφιέρωμα διοργανώθηκε από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής, και έως την 1η Ιουνίου θα σκιαγραφήσει τις διαφορετικές πτυχές του προσφυγικού ζητήματος.

    Η περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημασία της πρωτοβουλίας και στη συμβολή της ως προς τη διάχυση ενός «σπουδαίου μηνύματος αλληλεγγύης, μπροστά σε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ευρώπης, μετακίνηση πληθυσμών από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». Ο τίτλος του αφιερώματος με τη μορφή ερωτήματος, σημείωσε, αφενός «ταυτίζεται με τον ξεριζωμό ανθρώπων από τα σπίτια και τις μνήμες του τόπου τους, αφετέρου αποτελεί ερώτημα συνείδησης και ανθρωπιάς που μας αφορά όλους». Για τη στάση της ΕΕ επί του θέματος παρατήρησε ότι «το ευρωπαϊκό οικοδόμημα ?τρίζει? όσο κράτη-μέλη της ΕΕ απεμπολούν τις αρχές της αλληλεγγύης, υψώνοντας φράκτες» και ότι η περιφέρεια Αττικής έχει δώσει από την πρώτη στιγμή την απάντησή της, επιλέγοντας συχνά να «υπερβεί αρμοδιότητες και διεκδικώντας από την κυβέρνηση και την ΕΕ ένα σαφές νομοθετικό πλαίσιο».

    [05] Στον ανακριτή και πάλι ο 30χρονος, που κατηγορείται για επιθέσεις σε βάρος γυναικών

    Ενώπιον του ανακριτή θα μεταφερθεί εκ νέου σήμερα Δευτέρα,ο 30χρονος κατηγορούμενος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών στο Μαρούσι, ο οποίος είχε ζητήσεινέα προθεσμία για την απολογία του.Ο 30χρονος, που είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατά συρροή απόπειρα βιασμού και παράνομη οπλοφορία, οδηγήθηκετην Παρασκευήενώπιον του 27ου τακτικού Ανακριτή για την απολογία του. Ωστόσο, ο συνήγορός του ζήτησε από τον δικαστικό λειτουργό περισσότερο χρόνο, ώστε ο εντολέας του να προετοιμάσει τις εξηγήσεις που θα δώσει για όσα του καταλογίζονται.

    Ο 30χρονος έχει αναγνωριστεί από θύματα του, ενώ συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη όταν γυναίκα, στην οποία επιτέθηκε, σε περιοχή πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο, άρχισε να φωνάζει κινητοποιώντας περαστικούς και κατοίκους της περιοχής με αποτέλεσμα να σπεύσει στο σημείο ομάδα ΔΙΑΣ που τον ακινητοποίησε ενώ προσπαθούσε να φύγει.

    [06] Επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου τα ξημερώματα

    Για μια ακόμη φορά σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Λίγη ώρα μετά τις 2.00 τα ξημερώματα, άγνωστα άτομα έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνη, ενώ μόλις εμφανίστηκαν στο σημείο άνδρες των ΜΑΤ και της Πυροσβεστικής τους έριξαν βόμβες μολότοφ.

    Τα επεισόδια κράτησαν μέχρι τις 4.00 τα ξημερώματα, ενώ στο διάστημα αυτό είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Πατησίων. Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αλλά ούτε και έγινε προσαγωγή από την αστυνομία.

    [07] Τούρκος ΥΠΕΞ: Χωρίς κατάργηση της βίζας, δεν υπάρχει συμφωνία για τους πρόσφυγες

    Η Τουρκία θα γυρίσει την πλάτη στη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ευρωπαϊκή Ενωση, εάν οι τούρκοι πολίτες δεν εξαιρεθούν από το καθεστώς της βίζας στις μετακινήσεις τους στη ζώνη Σένγκεν, προειδοποίησε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

    Τη στιγμή δε που κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αγκυρα και τις Βρυξέλλες, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεκαθαρίζει ότι είναι «αδύνατον» για τη χώρα του να τροποποιήσει την τουρκική αντιτρομοκρατική νομοθεσία, που αποτελεί έναν από τους 72 όρους που θέτει η ΕΕ για την κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες.

    «Δεν σας απειλούμε...»

    «Τούς είπαμε: "Δεν σας απειλούμε". Αλλά υπάρχει μία πραγματικότητα. Κλείσαμε δύο συμφωνίες και η μία συνδέεται με την άλλη...εάν παραστεί ανάγκη, η Αγκυρα μπορεί να λάβει διοικητικά μέτρα για να "μπλοκάρει" τη συμφωνία για τους πρόσφυγες», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων στην Αντάλια.

    Αλλωστε, την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει ότι κανένας νόμος σχετικός με την εφαρμογή της συμφωνίας «δεν θα βγει από το τουρκικό κοινοβούλιο», εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στο θέμα της βίζας.

    Η Αγκυρα θεωρεί τη συμφωνία της κατάργησης του καθεστώτος της βίζας μέχρι το τέλος του Ιουνίου αναγκαίο όρο για να συνεχίσει την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, η οποία έχει επιτρέψει τον περιορισμό των προσφυγικών ροών από το έδαφός της προς την Ευρώπη.

    Ομως οι Βρυξέλλες από την πλευρά τους έχουν συνδέσει το καθεστώς της βίζας με τον όρο της τροποποίησης του αντιτρομοκρατικού νόμου, ο οποίος χρησιμοποιώντας μία διασταλτική ερμηνεία του όρου «τρομοκρατία» χρησιμοποιείται για τη δίωξη , με το πρόσχημα της άσκησης «τρομοκρατικής προπαγάνδας», πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων, δηλαδή για την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία.

    «Για ποιον ορισμό μιλάτε; Στην Ευρώπη κάθε χώρα έχει έναν διαφορετικό ορισμό για την τρομοκρατία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στα ειδικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015.

    Η Τουρκία αντιμετωπίζει σήμερα πολλές οργανώσεις που έχουν χαρακτηρισθεί τρομοκρατικές, ανάμεσά τους το PKK και το Ισλαμικό κράτος, υπενθύμισε. «Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αδύνατον να τροποποιήσουμε τους νόμους που άπτονται της τρομοκρατίας».

    Παρά τις εντάσεις, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν τις επόμενες εβδομάδες. Αυτήν τη εβδομάδα θα γίνουν συνομιλίες σε επίπεδο ειδικών, πριν, ίσως, από μία συνάντηση κορυφής μεταξύ του Ερντογάν, της Μέρκελ και ανώτατων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είπε.

    «Θα ολοκληρώσουμε της συμφωνία και θα καταφέρουμε να είναι έτοιμη πριν από τη σύνοδο κορυφής της 7ης Ιουλίου. Είμαστε αποφασισμένοι», προειδοποίησε επίσης ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

    «Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας»

    Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, της 18ης Μαρτίου, ήταν αποτελεσματική, επέτρεψε τη δραστική μείωση του αριθμού των ανθρώπων που φθάνουν παρανόμως στην Ελλάδα, είπε.

    «Τον Οκτώβριο, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που διέσχιζαν το Αιγαίο με προορισμό τα ελληνικά νησιά ήταν κατά μέσον όρο 6.800 ημερησίως. Σήμερα έχουμε φθάσει τους 30. Εχουμε τηρήσει τις υποσχέσεις μας», επέμεινε ο Τσαβούσογλου.

    Από τις 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας, περισσότεροι από 400 άνθρωποι επαναπροωθήθηκαν από την Ελλάδα προς την Τουρκία και 130 πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονταν σε τουρκικούς καταυλισμούς αναχώρησαν για ευρωπαϊκές χώρες, είπε.

    «Εμείς τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας», επέμεινε.

    Η παραίτηση του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, εταίρου που οι Βρυξέλλες θεωρούσαν αξιόπιστο, αποσταθεροποίησε τους Ευρωπαίους. Τώρα τη θέση του έχει καταλάβει ο συνοδοιπόρος του Ερντογάν Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος πληθαίνει τις βιτριολικές δηλώσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Την περασμένη εβδομάδα, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ επανέλαβε ότι πριν από την κατάργηση της υποχρέωσης της βίζας για του τούρκους πολίτες, θα πρέπει να εκπληρωθούν όλοι οι όροι, πράγμα που θεωρεί αμφίβολο για να γίνει μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

    [08] Γ. Βασιλειάδης: Ο νέος νόμος για τις offshore εταιρείες διορθώνει το νομικό κενό που άφηνε τους πάντες ατιμώρητους

    Ο νέος νόμος για τις offshore εταιρίες διορθώνει το νομικό κένο που άφηνε τους πάντες ατιμώρητους, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM»ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκαλούνται από την αντιπολίτευση.Όπως εξήγησε, το 2010 είχε ψηφιστεί νομοθετική διάταξη η οποία απαγόρευε τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες βουλευτών και άλλων κατηγοριών, που υποβάλλουν φορολογική δήλωση «πόθεν έσχες», αλλά ο νόμος ήταν ασαφής με αποτέλεσμα και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής να εγείρει θέμα νομιμότητας.

    Ο νέος νόμος «διορθώνει το νομικό κενό που άφηνε τους πάντες ατιμώρητους» επισήμανε ο κ. Βασιλείαδης, και πρόσθεσε ότι το νομικό αυτό κενό έπρεπε να καλυφθεί από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι μέλος της ομάδας καταπολέμησης της διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου (Greco). Σχολιάζοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης είπε: «φωνάζει ο κλέφτης».

    «Πιο αυστηρός και αποτελεσματικός ο νόμος για το πόθεν έσχες»

    Νομοθετούμε με βάση το κοινοτικό κεκτημένο, δεν υπάρχει καμία προνομιακή μεταχείριση των βουλευτών για το πόθεν έσχες, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Βασιλειάδης, στον απόηχο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης- αντιπολίτευσης για τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται μεταξύ άλλων στις εξωχώριες εταιρείες.

    Μιλώντας στηδημόσια τηλεόραση ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι «υπάρχει πλήρης απαγόρευση στο να έχει κάποιος τα χρήματά του στις χώρες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα του ΟΟΣΑ, που αναγνωρίζεται από το υπουργείο οικονομικών και ανανεώνεται κάθε χρόνο».

    «Δεν γίνεται καμία διάκριση ότι μόνο οι βουλευτές μπορούν να πάνε τα χρήματά τους στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο Γιώργος Βασιλειάδης και ανέφερε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα με τα νησιά Κέυμαν, τα οποία αφαιρέθηκαν φέτος από την μαύρη λίστα του ΟΟΣΑ, διότι η Βρετανία εγγυήθηκε ότι θα δίνει στοιχεία στις φορολογικές αρχές. «Αν κάποιος είχε εταιρεία στα νησιά Κέυμαν το 2015, 2014, 2013, προφανώς εκείνη την εποχή απαγορευόταν γιατί τα νησιά ήταν στη μαύρη λίστα (του ΟΟΣΑ). Αν κάποιος θέλει να δηλώσει με τη συγκεκριμένη νομοθέτηση μια εταιρεία, που δεν την δήλωνε τα προηγούμενα χρόνια, αυτό σημαίνει ότι τα προηγούμενα χρόνια έκανε ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, με ό, τι συνέπειες έχει αυτό. Αλλά αν έρθω και πω ότι εξαιρούνται οι βουλευτές από το να έχουν εταιρείες σε χώρες με προνομιακό καθεστώς, μολονότι είναι ηθικά ανεπίτρεπτο, τι θα γίνει με κάποιον που έχει μια εταιρεία στη Βουλγαρία, που είναι ευρωπαϊκό έδαφος; Όταν αυτός πάει στη δικαιοσύνη, ούτε καν στη δικαιοσύνη δεν θα φτάσει η υπόθεση. Στις ελεγκτικές αρχές θα πάει πρώτα, στην επιτροπή για το πόθεν έσχες και θα καταρρεύσει».

    «Το θέμα δεν είναι να νομοθετούμε, να βγάλουμε μια γενική απαγόρευση που στο τέλος θα καταρρέει νομικά. Στην Ευρωπαϊκή Ένωσης της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων δεν μπορεί να υπάρξει απαγόρευση που να σταθεί νομικά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, χαρακτηρίζοντας αυστηρότερο και αποτελεσματικότερο το νέο νομικό πλαίσιο. «Το ελληνικό κράτος συνηθίζει διαχρονικά να βγάζει νόμους πομπώδεις, που ευχαριστούνε την ελληνική κοινωνία, αλλά στο τέλος δεν μπορεί επί της ουσίας να λειτουργήσουν», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, τονίζοντας ότι το «να νομοθετήσουμε κάτι που ξέρουμε ότι αύριο θα καταρρεύσει είναι λαϊκισμός». Επισήμανε μάλιστα την ευθύνη των κομμάτων για τον έλεγχο των βουλευτών και των πολιτικών σε ηθικό επίπεδο.

    «Το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων πάει στην επιτροπή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Ο πρόεδρος της επιτροπής και τα στοιχεία όλα είναι στη διάθεση της ομάδας της βουλής που ελέγχει συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων πόθεν έσχες και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ο πλήρης και απόλυτος έλεγχος. Άρα ούτε ξέπλυμα γίνεται, ούτε προσπαθούμε να νομιμοποιήσουμε τίποτα», επισήμανε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

    Υπενθύμισε εξάλλου ότι οι αρχές τον τελευταίο χρόνο βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο. «Μιλάμε για ηλεκτρονικές δηλώσεις, ειδικό εισαγγελέα για το πόθεν έσχες, απαγόρευση καθυστέρησης πάνω από ένα μήνα στην υποβολή δήλωσης με πρόστιμο, απαγόρευση διόρθωσης στοιχείων πέρα από ένα μήνα, υποχρέωση να δηλώσουμε τα κινητά, τις θυρίδες τα τιμαλφή και ειδικά για τους πολιτικούς υποχρέωση να δηλώσουν τα δάνεια και τις υποχρεώσεις τους. Πρώτη φορά οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν βεβαιώσει από τη λίστα Λαγκάρντ πάνω από 300 εκ. ευρώ και τώρα μπαίνουμε στη λίστα Μπόργιανς».

    [09] Συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ στο περιθώριο εκδήλωσης του ΕΛΚ

    Στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), θα παρευρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο περιθώριο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο,ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ.

    Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι: ο γενικός γραμματέας του Ε.Λ.Κ. κ. Antonio Lopez - Isturiz, ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος του Λουξεμβούργου κ. Marc Spautz, ο επικεφαλής του Ε.Λ.Κ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελε, ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. και ο πρόεδρος του Ε.Λ.Κ. Ζόζεφ Ντολ.

    [10] Διάσωση 29 προσφύγων και μεταναστών σε ακυβέρνητη λέμβο δυτικά της Λευκάδος

    Είκοσι εννέα πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ αυτών και δύο παιδιά τεσσάρων και πέντε ετών αντίστοιχα, που βρίσκονταν στοιβαγμένοι σε ακυβέρνητη λέμβο σε θαλάσσια περιοχή, δυτικά της Λευκάδας, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος Λευκάδος. Από τους 29 πρόσφυγες που αρχικά μεταφέρθηκαν στον λιμένα Λευκάδας, οι 17 έχουν ήδη μεταφερθεί στην Αθήνα, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν και οι υπόλοιποι δώδεκα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές Αρχές, φέρεται ότι ο κυβερνήτης του σκάφους που, σύμφωνα με τις καταθέσεις των προσφύγων, ανήκει στο κύκλωμα των παράνομων διακινητών μεταναστών, εγκατέλειψε την μηχανοκίνητη λέμβο με τη βοήθεια των συνεργατών του, αφήνοντας το σκάφος ακυβέρνητο με τους 29 πρόσφυγες αβοήθητους.Από τη λιμενική Αρχή Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό από ποια ακτή ξεκίνησαν το ταξίδι της «υποτιθέμενης σωτηρίας» τους οι πρόσφυγες, ενώ προορισμός τους ήταν οι ακτές, της γείτονας χώρας, της Ιταλίας.Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ η μηχανοκίνητη λέμβος κατασχέθηκε.

    [11] Ο Λέτο έδωσε την λύση και τους βαθμούς στον Παναθηναϊκό

    Ο Σεμπάστιαν Λέτο κράτησε «όρθιο» τον Παναθηναϊκό στη μάχη για την έξοδο στο Champions League, καθώς με το γκολ που πέτυχε στο 78΄ οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 5η αγωνιστική και θα τα παίξουν όλα για όλα στο φινάλε των play offs μέσα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 May 2016 - 8:32:23 UTC