Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία του Βλ. Πούτιν με τον Πρ. Παυλόπουλο και τον Αλ. Τσίπρα
  • [02] Γ. Κατρούγκαλος: Επίδομα που θα δοθεί λογιστικά το ισοδύναμο για να μην επιστρέψουν οι συνταξιούχοι το ΕΚΑΣ
  • [03] Θ. Φωτίου: Δεν θα ζητήσουμε πίσω το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους
  • [04] Προφυλακιστέος ο 30χρονος που κατηγορείται για επιθέσεις σε βάρος έξι γυναικών
  • [05] Ν.Τόσκας: «Είναι ασύγκριτα καλή η κατάσταση εκεί που τους πάμε έχουν στέγη, έχουν τροφή»
  • [06] Άρθρο του Κυρ. Μητσοτάκη στην «The Huffington Post»
  • [07] Ρ. Δούρου: Να αναδείξουμε την αναπτυξιακή και πολιτιστική προοπτική του παράλιου μετώπου
  • [08] Μ. Σχοινάς: Οποιαδήποτε εγκατάσταση υποδοχής είναι καλύτερη από την ντροπή της Ειδομένης
  • [09] Βλαχόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Με κλειδί την άμυνα και στον τελικό του Champions League»
  • [10] Απελευθερώθηκε ο Πουλίδο

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία του Βλ. Πούτιν με τον Πρ. Παυλόπουλο και τον Αλ. Τσίπρα

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με τονΒλαντιμίρ Πουτιν.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ.Παυλόπουλοπροκειμένου να του εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του για την φιλοξενία που του επιφυλάχθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα και στο Άγιον Όρος.

    Οι δύο Πρόεδροι έκαναν απολογισμό της επίσκεψης και επιβεβαίωσαν την ανάγκη συνέχισης των επαφών τους, με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    Τηλεφωνική επικονωνία Πούτιν-Τσίπρα

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Κατά την επικοινωνία τους ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε προς τον πρωθυπουργό τις ευχαριστίες του για τη θερμή φιλοξενία που του επιφυλάχθηκε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και το Άγιον Όρος.

    [02] Γ. Κατρούγκαλος: Επίδομα που θα δοθεί λογιστικά το ισοδύναμο για να μην επιστρέψουν οι συνταξιούχοι το ΕΚΑΣ

    Επίδομα που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ λογιστικά από το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το ισοδύναμο μέτρο της κυβέρνησης για να μην επιστρέψουν οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Για να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά, είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

    «Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου», διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας.

    «Η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί πέρυσι τον Ιούλιο με τους ψήφους της αντιπολίτευσης. Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο, που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα- και αυτό κάναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ερωτηθείς για τη διάταξη του νομοσχεδίου αναφορικά με τις offshore εταιρείες, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη. «Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί», εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος.

    [03] Θ. Φωτίου: Δεν θα ζητήσουμε πίσω το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους

    «Η ουσία είναι ότι εμείς δεν πρόκειται από τους χαμηλοσυνταξιούχους, που πήραν το ΕΚΑΣ, να τους το ζητήσουμε πίσω... Ακόμη και αν τυπικά αυτό γινόταν, αυτόματα θα τους επιστρεφόταν από άλλη πηγή» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου.

    Μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα, η κ. Φωτίου τόνισε ότι «για το θέμα έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός και στην πράξη οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να χάσουν αυτά τα χρήματα... Το ποσόν που απαιτείται γι' αυτήν τη ρύθμιση, θα βρεθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα».

    Ερωτειθείσα για τη ρύθμιση που αφορά τη συμμετοχή πολιτικών σε off shore απάντησε πως «είναι η τρίτη χοντροκομμένη ιστορία που η Νέα Δημοκρατία κάνει παιχνίδι... Τρίτη και φαρμακερή, ελπίζω να σταματήσει εδώ», υπενθυμίζοντας τα θέματα με τα ολοήμερα σχολεία και τα πτυχία.

    [04] Προφυλακιστέος ο 30χρονος που κατηγορείται για επιθέσεις σε βάρος έξι γυναικών

    Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος που κατηγορείται για επιθέσεις σε βάρος γυναικών, στην περιοχή του Αμαρουσίου, μετά την απολογία του ενώπιον του 27ου Τακτικού Ανακριτή.

    Ο κατηγορούμενος πρόκειται αρχικά να κρατηθεί στο Ψυχιατρικό Κατάστημα των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για την ψυχολογική του κατάσταση, αίτημα που έθεσε ο συνήγορος του στον δικαστικό λειτουργό. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταχθεί για να κρατηθεί στις φυλακές Τριπόλεως.

    Απολογούμενος ο 30χρονος για τις έξι επιθέσεις σε βάρος γυναικών που του καταλογίζει το κατηγορητήριο, φέρεται να απέδωσε τις πράξεις του σε ερωτική απογοήτευση: «Ήθελα να μειώσω το γυναικείο φύλο» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ανακριτή.

    [05] Ν.Τόσκας: «Είναι ασύγκριτα καλή η κατάσταση εκεί που τους πάμε έχουν στέγη, έχουν τροφή»

    «Μένουν ακόμη γύρω στις 2.500 άτομα σε δύο χώρους στην περιοχή της Ειδομένης ...Θα τελειώσουμε κάποιες οργανωμένες δομές τις επόμενες μέρες και θα μεταφερθούν και αυτοί οι άνθρωποι εκεί πέρα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «υπήρχαν αυτοί οι καταυλισμοί, είναι γύρω από ένα ξενοδοχείο μικρό και ένα βενζινάδικο. Σας είπα ότι τις επόμενες μέρες θα μεταφερθούν και αυτοί οι άνθρωποι στις οργανωμένες δομές» και τόνισε:

    «Είναι ασύγκριτα καλή η κατάσταση εκεί που τους πάμε έχουν στέγη, έχουν τροφή. Δεν συγκρίνεται, είναι οργανωμένος χώρος».

    Απαντώντας στην κριτική για τις υποδομές που μεταφέρονται οι πρόσφυγες είπε, μεταξύ άλλων: «Η Ύπατη Αρμοστεία και οι Γιατροί χωρίς Σύνορα είναι αυτοί που κλάφτηκαν, ας μου επιτραπεί, γιατί έγινε αυτή η μετακίνηση. Αυτή η μετακίνηση έγινε με τον πιο ανθρώπινο τρόπο σε ασύγκριτα καλύτερες συνθήκες. Να βγουν λοιπόν και να πούνε όλοι αυτοί οι οποίοι παραπονιούνται και γκρινιάζουν και να δείξουν φωτογραφίες της κατάστασης που υπήρχε στην Ειδομένη και της κατάστασης που είναι τώρα».

    Ερωτηθείς για το Ελληνικό και τις καταγγελίες για παραβατικότητα, ο κ. Τσόσκας έκανε λόγο για κατευθυνόμενη μυθοπλασία, αναφερόμενος στα περί κακοποίησης ανηλίκων, και σημείωσε: «? όπου υπάρχουν δύο χιλιάδες άτομα, λογικό είναι να υπάρχει και μικροπαραβατικότητα, λογικό να υπάρχει... Δεν είναι έξι χιλιάδες, αλλά λογικό είναι να υπάρχουν και ένα σωρό άλλα προβλήματα. Δεν μιλήσαμε μόνο εμείς, ούτε προσπαθήσαμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση, ούτε για αγγελικές καταστάσεις μιλήσαμε»..

    Ανέφερε, επίσης πως «θα εκκενωθεί και ο Πειραιάς το επόμενο διάστημα, όπως και το Ελληνικό».

    [06] Άρθρο του Κυρ. Μητσοτάκη στην «The Huffington Post»

    «Ο λαϊκισμός, η δημαγωγία είναι ο βασικός μας αντίπαλος. Η χώρα μου ζει τα αποτελέσματα μίας λαϊκιστικής πλάνης, η οποία μας οδήγησε σε ασφυκτικές καταστάσεις για την οικονομία και την κοινωνία», τονίζει σε άρθρο του στην ελληνική έκδοση της «The Huffington Post», ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    «Διανύουμε μία περίοδο οξείας κρίσης, της βαθύτερης που βίωσε η Ευρώπη μεταπολεμικά. Αυτό έχει δώσει την ευκαιρία σε κάποιους να χλευάζουν το φιλοευρωπαϊκό μήνυμα και δυστυχώς αυτή η όξυνση πρόσφερε γόνιμο έδαφος στον σπόρο της διχόνοιας και της μισαλλοδοξίας. Αυτά δεν χωράνε σε μας» προσθέτει.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η δεκαετία που διανύουμε είναι εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον της Ένωσης, καθώς θεμελιώδεις αξίες αμφισβητούνται.

    [07] Ρ. Δούρου: Να αναδείξουμε την αναπτυξιακή και πολιτιστική προοπτική του παράλιου μετώπου

    Την ανασκαφή του Δέλτα Φαλήρου και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάταη, και ξεναγήθηκε από την Έφορο Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, Στέλλα Χρυσουλάκη.

    Η Περιφερειάρχης, χαρακτήρισε «εντυπωσιακά» τα ευρήματα και το έργο της πρότυπης ανασκαφής που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος αιτιολογώντας ότι «Εντυπωσιάζει η ακολουθία αρχαιότητας και σύγχρονης εποχής. Και τούτο γιατί σε τούτη την περιοχή, όπου σήμερα βρίσκονται οι δήμοι του Παλαιού Φαλήρου, του Αλίμου, του Ελληνικού-Αργυρούπολης και της Γλυφάδας, στην αρχαιότητα είχαν αναπτυχθεί με την ίδια ακριβώς ακολουθία οι αττικοί δήμοι του Φαλήρου, του Αλιμούντος, του Ευωνύμου και της Αιξωνής. Στον 'Αλιμο, πατρίδα του Θουκυδίδη, αλλά και στη Γλυφάδα έχει διαπιστωθεί κατοίκηση από τα τέλη της 4ης και καθ' όλη τη διάρκεια της 3ης χιλιετίας π.Χ.. Επίσης το ίδιο και στο Ελληνικό.»

    Η ιστορία που χάνεται σε χιλιετίες ανθρώπινης δημιουργίας, πρόσθεσε και ο πλούσιος πολιτισμός του παράλιου αττικού μετώπου υφαίνουν «μια μοναδική διαδρομή στον χρόνο και στον χώρο που θέλουμε να αναδείξουμε». Μια διαδρομή, συνέχισε, σε δύο τροχιές: εκπαιδευτική και αναπτυξιακή που θα συμβάλλει στη γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Μία διαδρομή που θα συμβάλλει σε μια ξεχωριστή αναπτυξιακή προοπτική, η οποία, σε μια περίοδο μακράς ύφεσης, δίνει προτεραιότητα στην αξιοποίηση στο βέλτιστο βαθμό του πολιτιστικού μας αποθέματος. Στην κατεύθυνση της πολιτιστικής προβολής και της τουριστικής ανάπτυξης. «Για να γίνει το παράλιο μέτωπο, με τις κατάλληλες σύγχρονες υποδομές καθώς και τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του, διεθνής πόλος έλξης επισκεπτών, αντάξιος της ιστορίας της Αττικής γης».

    [08] Μ. Σχοινάς: Οποιαδήποτε εγκατάσταση υποδοχής είναι καλύτερη από την ντροπή της Ειδομένης

    «Οποιοδήποτε εγκατάσταση υποδοχής είναι καλύτερη από την ντροπή της Ειδομένης», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι πρόσφυγες της Ειδομένης έχουν μεταφερθεί σε προσφυγικούς καταυλισμούς με σημαντικές ελλείψεις.

    Ο Μ. Σχοινάς δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν είναι ενήμερη γι' αυτά τα δημοσιεύματα και τόνισε ότι οι άνθρωποι από την Ειδομένη μεταφέρθηκαν σε οργανωμένες εγκαταστάσεις υποδομής γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Σημείωσε, επίσης, ότι οι εγκαταστάσεις αυτές χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και ότι τόσο οι ελληνικές αρχές όσο και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εργάζονται για να διευκολύνουν τη ζωή των προσφύγων.

    Εξάλλου, σχετικά με τα πέντε τελευταία κριτήρια που πρέπει να ικανοποιήσει η Τουρκία προκειμένου να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, η εκπρόσωπος αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό ανέφερε ότι ο διάλογος με την Επιτροπή συνεχίζεται και ότι σημειώνεται πρόοδος. Η Ν. Μπερτό ανακοίνωσε ότι ο νέος Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, πρόκειται να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, εντός της εβδομάδας, προκειμένου να συζητήσει με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο το ζήτημα αυτό.

    [09] Βλαχόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Με κλειδί την άμυνα και στον τελικό του Champions League»

    Με τους τίτλους του πρωταθλητή και κυπελλούχου Ελλάδας, αλλά και τις προσωπικές διακρίσεις του πολυτιμότερου παίκτη και του πρώτου σκόρερ στο final-4 του Κυπέλλου, θα ταξιδέψει για τη Βουδαπέστη ο Άγγελος Βλαχόπουλος. Ο διεθνής πολίστας του Ολυμπιακού, όπως και όλη η ομάδα του Πειραιά, δεν είχαν χρόνο να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του νταμπλ, αφού σε λίγες ημέρες τους περιμένει η μεγάλη πρόκληση της φετινής σεζόν, το final-6 του Champions League, που θα διεξαχθεί 2-4 Ιουνίου στην ουγγρική πρωτεύουσα.

    Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Βλαχόπουλος δήλωσε έτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και στη Βουδαπέστη, χωρίς να έχει το τρακ του... πρωτάρη σε τέτοιο επίπεδο. Επισήμανε ακόμη ότι η άμυνα θα είναι το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό στο final-6, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει προτίμηση για τον αντίπαλο των «ερυθρολεύκων» στον ημιτελικό, αρνούμενος παράλληλα την «ταμπέλα» του φαβορί για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

    [10] Απελευθερώθηκε ο Πουλίδο

    Απελευθερώθηκε ο Άλαν Πουλίδο. Ευτυχή κατάληξη είχε το θρίλερ με τον επιθετικό του Ολυμπιακού, που έπεσε θύμα απαγωγής, καθώς απελευθερώθηκε και είναι ασφαλής με την οικογένεια του.

    Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ιστοσελίδων στο Μεξικό, η επιχείρηση διάσωσης των Αρχών, όπου συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις, αλλά και το ειδικευμένο τμήμα για τις απαγωγές, στέφθηκε από επιτυχία στην περιοχή Ταμαουλίπας.

    Κατά την διάρκεια της επιχείρησης φέρεται να τραυματίστηκε ένας από τους απαγωγείς, ενώ ένα μικρό τραυματισμό φέρεται να φέρει και ο 25χρονος φορ στο δεξί χέρι, που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί σε εξετάσεις. Σύμφωνα με πηγές από το Μεξικό, ένας από τους απαγωγείς κρατείται από την ομοσπονδιακή αστυνομία.

    Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο Πουλίδο εμφανίστηκε ανακουφισμένος από το αίσιο τέλος της υπόθεσης, τονίζοντας στους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι: «Είμαι καλά, ευχαριστώ τον Θεό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 May 2016 - 14:32:26 UTC