Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη Βουλή και όχι από τη Συγγρού
  • [02] Τα έδωσαν όλα στην τρόικα, δήλωσε η Φ. Γεννηματά
  • [03] Άρθρο του Δ. Παπαδημούλη στους Moscow Times
  • [04] Ερώτηση 38 βουλευτών της ΝΔ για τις off shore
  • [05] Ευ. Τσακαλώτος: Διευκρινιστικού χαρακτήρα οι τροπολογίες που κατατέθηκαν
  • [06] Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA
  • [07] Β. Ντομπρόβσκις: Η απορροφητικότητα των κονδυλιών έχει βελτιωθεί στην Ελλάδα
  • [08] Κλειστός στις 18:00 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα
  • [09] Δέμα με απειλητική επιστολή και φωτοβολίδες σε σπίτι δικαστικού στον Χολαργό
  • [10] Απετράπη σχέδιο επίθεσης του IK στο Ντίσελντορφ - Τρεις συλλήψεις
  • [11] Συναυλία για τους πρόσφυγες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
  • [12] Το απόγευμα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
  • [13] Μ. Ντράγκι: Έγινε σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα - Στις 22 Ιουνίου η άρση του waiver
  • [14] Η ΕΚΤ θα λάβει απόφαση σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ της για τα ελληνικά ομόλογα
  • [15] Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας
  • [16] Στην «κορυφή της Ευρώπης» ο Ίκερ Κασίγιας
  • [17] Βλάνταν Ίβιτς: Σε 84 ημέρες ανέβασε τις μετοχές του 100%

  • [01] Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη Βουλή και όχι από τη Συγγρού

    «Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη Βουλή και όχι από τη Συγγρού», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές τη στάση της ΝΔ στη ρύθμιση για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδας και τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Κουμουτσάκου.

    «Αφότου η ΝΔ επιδόθηκε σε ένα θέαμα δημιουργίας εντυπώσεων, ζητώντας επιτακτικά τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, όταν αυτή συνήλθε και υπερψήφισε, σχεδόν ομόφωνα, τη γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή, η ΝΔ επέλεξε τον δρόμο της άτακτης φυγής και την πολιτική αντιπαράθεση από την ασφάλεια του γραφείου Τύπου της Συγγρού», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές. Όπως σημειώνουν, στη ΝΔ επέλεξαν την αποχώρηση, είτε επειδή «έσπευσαν να ρυθμίσουν υποχρεώσεις που τους προέκυψαν λόγω της ψήφισης του ασυμβίβαστου αυτού», είτε «προσέτρεξαν σε έμπειρα στελέχη τους για συμβουλές διαχείρισης κεφαλαίων μέσω Βρετανικών Παρθένων Νήσων και Παναμά».

    «Τώρα επιχειρούν να ανασυνταχτούν πίσω από ερωτήσεις. Ωστόσο, ξεχνούν ότι είναι αυτοί που χρωστούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για τις εξωχώριες οικονομικές τους δραστηριότητες, απαντήσεις αν οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουν είναι σαν τις απολύσεις Σχολικών Φυλάκων και τις καταργήσεις ανταποδοτικών οργανισμών, όπως η Δημοτική Αστυνομία, που προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμη και του Δημάρχου Αθηναίων», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

    [02] Τα έδωσαν όλα στην τρόικα, δήλωσε η Φ. Γεννηματά

    Ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι όλοι πήραν χαμπάρι τον κ. Τσίπρα, καθώς με στημένα shows, χθες και σήμερα, δεν κρύβεται η σκληρή πραγματικότητα.

    «Στις offshore πιάστηκαν στα πράσα. Στη διαπραγμάτευση τα έκαναν μαντάρα. Τα έδωσαν όλα στην τρόικα. Σήμερα, στη Βουλή, ακονίζουν περισσότερο τον κόφτη», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι οι φόροι εξοντώνουν τα νοικοκυριά και πνίγουν τις επιχειρήσεις.

    «Τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ. Από τα 2 δισ. που παίρνουν με το ασφαλιστικό, το 1 δισ. κόβεται από τις χαμηλές συντάξεις και το υπόλοιπο είναι οριζόντιες μειώσεις για όλους. Τα δημόσια νοσοκομεία διαλύονται. Στο προσφυγικό, «ματώνουν» η ανθρώπινη αξιοπρέπεια των προσφύγων και η ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών. Οι επενδύσεις υπονομεύονται από τους ίδιους τους υπουργούς», επεσήμανε και σημείωσε: «Η αυτόματη ανάπτυξη είναι η νέα αυτ-Απάτη. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας καμαρώνει στον μαγικό του καθρέφτη».

    [03] Άρθρο του Δ. Παπαδημούλη στους Moscow Times

    Στις δυνατότητες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου Πούτιν, αναφέρεται στο άρθρο του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοιοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, στην αγγλόφωνη εφημερίδα εφημερίδα Moscow Times.

    Αναφέρεται ειδικότερα στο πεδίο που ανοίγεται για στενότερη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και στις επενδύσεις, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι σχέσεις πρέπει να διέπονται από ρεαλισμό και σεβασμό στο πλαίσιο των πολιτικών της ΕΕ στην οποία εντάσσεται η Ελλάδα.

    Τονίζει πάντως ότι η Ελλάδα πιέζει για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, θέση που θα ενισχύσει το φιλικό κλίμα και τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θέλει να έχει στο πλευρό της μια παγκόσμια δύναμη, εν αναμονή μάλιστα των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως στην περίπτωση επιδείνωσης της προσφυγικής κρίσης και αναταράξεων στον αραβικό κόσμο

    [04] Ερώτηση 38 βουλευτών της ΝΔ για τις off shore

    Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο και Οικονομικών Ευκελίδη Τσακαλώτο, με αφορμή «τις πρόσφατες, αλλεπάλληλες, σκανδαλώδεις, όπως τις χαρακτηρίζουν, νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την υπόθεση "ΣΥΡΙΖΑ offshore"», κατέθεσαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

    Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα, σκόπιμο λάθος, με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και ενωσιακής νομιμότητας και κατηγορούν την κυβέρνηση πως δεν απαντά για τη συμμετοχή μελών της σε εξωχώριες εταιρείες, υπενθυμίζοντας πως σχετική ερώτηση που είχε κατατεθεί τον περασμένο Αύγουστο από την ΚΟ της ΝΔ δεν έχει απαντηθεί. «Από τις 26/8/2015, δεν έχει απαντήσει κανείς από τους ερωτώμενους σε παλαιότερη ερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με ΑΠ: 4600/26-8-2015, με θέμα έρευνα για την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες» επισημαίνουν στην ερώτησή τους και τονίζουν ότι «οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι η σιωπή της κυβέρνησης και ο εν γένει χειρισμός της επί της υπόθεσης της αμνήστευτης των κατόχων offshore, συνδέονται».

    [05] Ευ. Τσακαλώτος: Διευκρινιστικού χαρακτήρα οι τροπολογίες που κατατέθηκαν

    «Σήμερα ολοκληρώνουμε το δεύτερο μέρος του αφηγήματος της κυβέρνησης, που ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το κλείσιμο της αξιολόγησης και η διευθέτηση του θέματος του χρέους», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσιάζοντας τις τροπολογίες που κατατέθηκαν αργά χθες, και με τις οποίες αναμένεται να κλείσει η αξιολόγηση και η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

    Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι διαψεύδονται όσοι έλεγαν ότι στις τροπολογίες θα υπάρχουν σκληρότερα μέτρα και τόνισε ότι πρόκειται, κυρίως, για διευκρινιστικές αλλαγές. «Κανείς που ψήφισε υπέρ του πολυνομοσχεδίου, δεν θα έχει λόγο να μην ψηφίσει και τώρα τις τροπολογίες», σημείωσε.

    Αναφερόμενος στον μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής, ο επεσήμανε ότι με τις τροπολογίες δεν γίνεται σκληρότερος, απλά διευκρινίζονται ορισμένες περιπτώσεις.

    Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με τους θεσμούς, σε περιπτώσεις που υπάρχει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους, η οποία οφείλεται σε ανωτέρα βία, ή φυσικές καταστροφές και η δημοσιονομική επίπτωση ξεπερνά το 0,5% του ΑΕΠ.

    Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές διατάξεις, αυξάνεται για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης των εταιρειών, από 3,5 τοις χιλίοις σε 5,5 τοις χιλίοις, ο συντελεστής του συμπληρωματικού φόρου για τα μη ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των Ανωνύμων Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ).

    Για τα ειδικά μισθολόγια, δεν θα ισχύσει το πάγωμα των ωριμάνσεων για τη διετία 2017-2018, προκειμένου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, φέτος, να αποτυπωθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια τα ισοδύναμα μέτρα, που μπορεί να προέλθουν από τα αρμόδια υπουργεία.

    [06] Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA

    Kατά 1 δισ. ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 68,1 δισ. ευρώ.

    Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη σημερινή του συνεδρίαση δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 68,1 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΤτΕ, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

    [07] Β. Ντομπρόβσκις: Η απορροφητικότητα των κονδυλιών έχει βελτιωθεί στην Ελλάδα

    απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ από την Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά, είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, απαντώντας σε ερωτήματα του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

    Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, στο ερώτημα που αφορά στη βελτίωση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα είπε: «Είναι αλήθεια ότι η απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλιών στην περίπτωση της Ελλάδας, με τη βοήθεια της Task Force, έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η τεχνική βοήθεια κατευθύνεται και σε ζητήματα επίκαιρα, όπως στην βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, της δημόσιας διοίκησης, ενώ υπάρχει και βοήθεια στο προσφυγικό ζήτημα».

    Στην ερώτηση του κ. Παπαδημούλη εάν πρόκειται για τεχνική βοήθεια ή για πολιτική καθοδήγηση επισήμανε ότι: «Πρόκειται για τεχνική βοήθεια, αλλά σε περιπτώσεις πολύ σύνθετων τεχνικών λεπτομερειών, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας για παράδειγμα, υπάρχει κάποιου είδους πολιτική συμμετοχή».

    Στη συνέχεια ο κ. Παπαδημούλης ρώτησε ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η κατανομή αυτών των κονδυλίων ώστε να πηγαίνουν εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της Συνοχής για να λάβει την εξής απάντηση: «Τα κριτήρια καθορίζονται τόσο από τη σχέση προσφοράς και ζήτησης για συγκεκριμένα προγράμματα, όσο και από προκλήσεις και επείγοντα ζητήματα που προκύπτουν σε τομείς της οικονομίας όπου μπορεί να χρειαστούν έκτακτα προγράμματα χρηματοδότησης. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από την ικανότητα του κρατικού μηχανισμού να διαχειριστεί και να απορροφήσει αυτά τα προγράμματα. Για την περίοδο 2014-20 στόχος μας είναι η καλύτερη χρήση των κονδυλίων. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά».

    [08] Κλειστός στις 18:00 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

    Κλειστός θα είναι από τις έξι το απόγευμα ο σταθμός του μετρό "ΣΥΝΤΑΓΜΑ" με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της επίσκεψης του Γάλλου πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς στη χώρα. Ο σταθμός του μετρό θα ανοίξει και πάλι με νεότερη εντολή της ΕΛΑΣ.

    Το διάστημα που θα παραμείνει κλειστός ο σταθμός οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

    [09] Δέμα με απειλητική επιστολή και φωτοβολίδες σε σπίτι δικαστικού στον Χολαργό

    Δέμα με απειλητική επιστολή και επτά φωτοβολίδες έφτασε σήμερα, μετά το μεσημέρι, στο σπίτι δικαστικού στον Χολαργό, η οποία αφού είδε το περιεχόμενο ειδοποίησε την αστυνομία. Το δέμα παρελήφθη από συνεργείο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την κρατική ασφάλεια, ενώ ενημερώθηκε και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Όπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη δικαστικός έχει συμμετάσχει σε δίκες σοβαρών υποθέσεων, ανάμεσα στις οποίες ήταν πρόσφατα και αυτή της «Χρυσής Αυγής».

    [10] Απετράπη σχέδιο επίθεσης του IK στο Ντίσελντορφ - Τρεις συλλήψεις

    Σχέδιο επίθεσης που είχε στόχο το κέντρο του Ντίσελντορφ και στο οποίο εμπλέκονταν τρεις Σύροι, που θεωρούνται μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αποτράπηκε και οι ύποπτοι συνελήφθησαν, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

    "Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη", οι ύποπτοι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επίθεση αυτοκτονίας για την "ξένη τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην παλιά πόλη του Ντίσελντορφ", τονίζει η εισαγγελία.

    Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του Spiegel Online ανέφερε ότι τρεις Σύροι, ύποπτοι για διασυνδέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, συνελήφθησαν στη Γερμανία ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό επίθεσης στη δυτική πόλη Ντίσελντορφ.

    Σύμφωνα με το περιοδικό που δεν ανέφερε τις πηγές του, τέσσερις άνδρες θεωρούνταν ύποπτοι για τον σχεδιασμό της επίθεσης, με έναν από τους άνδρες να κρατείται ήδη στη Γαλλία.

    [11] Συναυλία για τους πρόσφυγες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

    Πώς συνδυάζεται η μουσική του "άπατρι" συνθέτη Γκούσταβ Μάλερ με τους παραδοσιακούς ήχους και τραγούδια των Κούρδων της Συρίας, ο έρωτας κι ο πόλεμος με "Τραγούδια για νεκρά παιδιά" , η συμφωνία αρ.40 του Μότσαρτ με το "ελληνικό φώς", ένα σάζι που βουλιάζει στα νερά της Μεσογείου-ανοιχτά της Σάμου, ένα δεύτερο που έφτασε με παραγγελία μέσω διαδικτύου στο κέντρο φιλοξενίας Διαβατών και μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης;

    «Μουσική κατάθεση που ξεπερνα τα όρια της συναυλίας και αναδεικνύει περίτρανα την έννοια του "συνδέω", "συν-διάζω", "συνυπάρχω" και "συν-δημιουργώ" με μουσικές παραδόσεις Δύσης και Ανατολής, νοοτροπίες, τέχνες» χαρακτηρίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης -διακεκριμένος μουσικός και ο ίδιος- τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που θα δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

    Στη συναυλία αλληλεγγύης συνυπάρχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και η MOYSA (Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου Έλληνα μαέστρου Μίλτου Λογιάδη (με σολίστ στο βιολί την 19χρονη Αναστασία Βαϊνά, από τη Θεσσαλονίκη -μέλος της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Νέων -EUYO), δύο νέοι καλλιτέχνες από το Ιράκ και τη Συρία (ο 25χρονος Ντιγιάρ Ουρέν κουρδικής καταγωγής από το Ιράκ, και η 38χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών Χέβεν Κέλο, επίσης κουρδικής καταγωγής από τη Συρία), που θα παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια από την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

    Τους δυο πρόσφυγες μουσικούς "εντόπισαν" οι μουσικοί του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στα Διαβατά, όπου δυο μήνες πριν διοργάνωσαν την πρώτη μουσική εκδήλωση σε οργανωμένο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα.

    Τη διοργάνωση της συναυλίας ανέλαβαν από κοινού με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης-Helexpo, σε έναν κοινό, διττό σκοπό: στην οικονομική ανακούφιση των εξοστρακισμένων οικογενειών του πολέμου και στην καλλιέργεια της κοινωνικής ευαισθησίας για τον πόνο των άλλων.

    Τα εισιτήρια για τη συναυλία στοιχίζουν 12 και 10 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση των συνθηκών διαβίωσης στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών.

    [12] Το απόγευμα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

    Για το απόγευμα, περίπου στις 17:00, μετατίθεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 15:00.

    Η περίπου δίωρη χρονική μετάθεση της συνεδρίασης οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι εργασίες στην Ολομέλεια της Βουλής για κυρώσεις διεθνών συμβάσεων, στις οποίες ενσωματώνονται οι τροπολογίες για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα.

    [13] Μ. Ντράγκι: Έγινε σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα - Στις 22 Ιουνίου η άρση του waiver

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποφάσισε σήμερα να επαναφέρει το καθεστώς της κατ΄ εξαίρεσην αποδοχής των ελληνικών ομολόγων στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των τραπεζών, ανέφερε, ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.

    Μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος, όπως αντανακλάται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

    Ωστόσο, όπως ανέφερε, η διαδικασία για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων συνεχίζεται μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

    Ο κ. Ντράγκι διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα κάνει δεκτά τα ελληνικά όμολογα, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων. Συμπλήρωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

    Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA

    Kατά 1 δισ. ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 68,1 δισ. ευρώ.

    Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη σημερινή του συνεδρίαση δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 68,1 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΤτΕ, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

    [14] Η ΕΚΤ θα λάβει απόφαση σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ της για τα ελληνικά ομόλογα

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποφάσισε σήμερα να επαναφέρει το καθεστώς της κατ΄ εξαίρεσην αποδοχής των ελληνικών ομολόγων στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των τραπεζών, ανέφερε, ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι.

    Μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος, όπως αντανακλάται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

    Ωστόσο, όπως ανέφερε, η διαδικασία για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων συνεχίζεται μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

    Ο κ. Ντράγκι διαβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ θα κάνει δεκτά τα ελληνικά όμολογα, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων. Συμπλήρωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

    [15] Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας

    Η Τουρκία ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την απόφαση της γερμανικής βουλής που αναγνωρίζει την αρμενική γενοκτονία, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

    Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως ένα "ρατσιστικό αρμενικό λόμπι" ευθύνεται για την απόφαση της γερμανικής βουλής, για την οποία υποστήριξε πως ήταν εσφαλμένη.

    Το ψήφισμα της γερμανικής Βουλής θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε ο Ερντογάν

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το ψήφισμα το οποίο ενέκριναν οι γερμανοί βουλευτές και που χαρακτηρίζει τις σφαγές των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις "γενοκτονία", θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

    Σε συνέντευξη Τύπου στο Ναϊρόμπι, που μεταδόθηκε απευθείας από την τουρκική τηλεόραση, ο Ερντογάν είπε πως μετά την ανάκληση του τούρκου πρεσβευτή στη Γερμανία η κυβέρνηση θα συζητήσει τα βήματα που θα κάνει η Άγκυρα ως απάντηση.

    Ανεύθυνες και αβάσιμεςαποφάσεις δήλωσε ο Τσαβούσογλου

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε οτι οι εν αποτελούν τρόπο για να καλυφθεί η δική σου σκοτεινή ιστορία, αφού οι γερμανοί βουλευτές χαρακτήρισαν "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις το 1915.

    "Ο τρόπος για να κλείσεις τις σκοτεινές σελίδες της δικής σου ιστορίας δεν είναι να αμαυρώνεις την ιστορία άλλων χωρών με ανεύθυνες και αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις", έγραψε στο Twitter.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Η Βουλή χαρακτηρίζει "γενοκτονία" τη σφαγή των Αρμενίων

    Τουρκία: Η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας πλήττει τις σχέσεις με τη Γερμανία

    Αρμενία: Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την αναγνώριση της γενοκτονίας από τη Γερμανία

    [16] Στην «κορυφή της Ευρώπης» ο Ίκερ Κασίγιας

    Κάτοχος ενός ρεκόρ που είναι αμφίβολο εάν θα καταρριφθεί στον... τρέχοντα αιώνα, είναι πλέον ο Ικερ Κασίγιας. Ο Ισπανός τερματοφύλακας της Πόρτο και των «φούριας ρόχας» αγωνίσθηκε βασικός στον φιλικό αγώνα της Ισπανίας με την Νότια Κορέα (6-1) και συμπλήρωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 167 συμμετοχές με το εθνόσημο!

    Ο Κασίγιας, ο οποίος αποτελεί αναντικατάστατο στέλεχος στην ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε κι έχει κατακτήσει τα... πάντα, πήρε το ρεκόρ από τον Λετονό Βιτάλις Αστάφιεφς, που μετρά 166 διεθνείς συμμετοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν απειλείται ουσιαστικά από τους εν ενεργεία παίκτες, καθώς σε απόσταση 10 συμμετοχών ακολουθεί ο Ιταλός πορτιέρε Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Και με δεδομένο ότι αμφότεροι θα συμμετάσχουν στο επικείμενο EURO της Γαλλίας, το ρεκόρ του Κασίγιας μάλλον θα μείνει ακατάρριπτο, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα...

    [17] Βλάνταν Ίβιτς: Σε 84 ημέρες ανέβασε τις μετοχές του 100%

    Όταν στις 9 Μαρτίου ο Βλάνταν Ίβιτς αναλάμβανε την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ σαν υπηρεσιακός προπονητής αντικαθιστώντας τον Ιγκόρ Τούντορ, μετά την «τραγωδία» της ήττας και διακοπής του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ίσως ούτε ο ίδιος να περίμενε τόσο θετική εξέλιξη, αφού 84 μέρες αργότερα, καταξιώνονταν στην συνείδηση του κόσμου του ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως στον σχεδιασμό του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, ο οποίος βλέποντας την πορεία της ομάδας στα τελευταία 11 παιχνίδια του πρωταθλήματος, τον εγκατέστησε και επίσημα προπονητή της ομάδας και στη νέα περίοδο.

    Ο Σέρβος τεχνικός δούλεψε με συνέπεια, με σεβασμό στους παίκτες και τον στόχο της ομάδας, έπραξε ορθολογιστικό αγωνιστικό σχεδιασμό και αναγνώρισε την δουλειά του προκατόχου του, τον οποίο ευχαρίστησε στην τελευταία του συνέντευξη πριν κλείσει η περίοδος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 June 2016 - 14:32:30 UTC