Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την υποστήριξη Κοτζιά στην αντιμετώπιση του ISIL αναγνωρίζει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία
  • [02] Την ανάγκη υπεράσπισης της ιστορικής αλήθειας επεσήμανε από την Κάνδανο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [03] Σοφία Βούλτεψη:«Βόμβα» που έπεσε στη χώρα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Ελλάδα και Γαλλία μοιράζονται κοινές αξίες
  • [05] Γερμανία: Η Bundesbank αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις για το ρυθμό ανάπτυξης
  • [06] ΔΝΤ: Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη περισσότερο οι φτωχοί στα πακέτα διάσωσης
  • [07] Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων μεταναστών, νότια της Κρήτης
  • [08] «Είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά», φέρεται ότι δήλωσε ο Γ. Ρουπακιάς στους αστυνομικούς
  • [09] Τουλάχιστον 700 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος ανοικτά της Κρήτης λέει ο ΔΟΜ
  • [10] To 91% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται την Τουρκία
  • [11] Μ. Βαλς: Η επίσκεψή μου φέρνει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας
  • [12] Στον ανακριτή διαφθοράς έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ
  • [13] Τσακαλώτος- Σαπέν: Νέα περίοδος οικονομικής ανάπτυξης και επενδύσεων
  • [14] Στο νοσοκομείο και πάλι ο Μοχάμεντ Άλι
  • [15] Σκίμπε: «Έχω καλούς παίκτες και είμαι χαρούμενος γι' αυτό»
  • [16] Δεν πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Νικ Κύργιος
  • [17] Μια διαδρομή 29 χρόνων φτάνει στο τέλος της

  • [01] Την υποστήριξη Κοτζιά στην αντιμετώπιση του ISIL αναγνωρίζει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία

    Τη σταθερή και δημοσίως εκφρασθείσα υποστήριξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην αντιμετώπιση και καταδίκη των ενεργειών του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIL) αναγνωρίζει η ετήσια έκθεση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το 2015.

    Στο απόσπασμα της έκθεσης για την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού, αναφέρεται ότι η Ελλάδα είναι ευαίσθητη στους κινδύνους της ριζοσπαστικοποίησης και εμπλέκει περιφερειακούς εταίρους στο θέμα. Τον Οκτώβριο, ο (υπουργός Εξωτερικών) Κοτζιάς φιλοξένησε ένα διεθνές συνέδριο, με μεγάλη συμμετοχή, στην Αθήνα με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτισμικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή.

    [02] Την ανάγκη υπεράσπισης της ιστορικής αλήθειας επεσήμανε από την Κάνδανο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Την ανάγκη υπεράσπισης της ιστορικής αλήθειας τόνισε σήμερα από την Κάνδανο, όπου βρέθηκε για την επέτειο των 75 χρόνων από την καταστροφή του χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος ανακυρήχθηκε επίτιμος δημότης του δήμου Κανδάνου-Σελίνου, κατά διάρκεια ομιλίας του, χαρακτήρισε χρέος του να βρίσκεται σε χώρους θυσίας που στέλνουν το μήνυμα «ποτέ πια πόλεμος» και αναφερόμενος στην ανάγκη υπεράσπισης της ιερής αλήθειας πρόσθεσε: «Πολλώ μάλλον όταν υπάρχουν ακόμα και σήμερα ιστορικοί και δη Γερμανοί, ευτυχώς ελάχιστοι και απομονωμένοι, που δεν αισχύνονται να αρνούνται ιδίως τη σφαγή της Κανδάνου και της Βιάννου από τον γερμανικό στρατό κατοχής. Πρόκειται για πραγματικούς διαστροφείς της ιστορίας, οι οποίοι θα παίρνουν πάντα την απάντηση που τους αξίζει. Τα, δε, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, προτίστως για λόγους επιστημονικής δεοντολίας, οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά ως προς τις διακρίσεις που απονέμουν. Και από την άλλη πλευρά, την απαρέγκλιτη εφαρμογή του διεθνούς δικαίου ως στοιχειώδες δείγμα γραφής για την τελική επικράτηση του δικαίου και της νομιμότητας. Διότι, δίχως την επικράτησή τους υπάρχει ο κίνδυνος, ολοκαυτώματα όπως αυτό της Κανδάνου, έστω και με άλλη μορφή, να διαπραχθούν μελλοντικώς».

    Για ακόμη μία φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατύπωσε την άποψη ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδος για το κατοχικό δάνειο και τις κάθε είδους αποζημιώσεις των θυμάτων του γερμανικού στρατού κατοχής είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες.

    [03] Σοφία Βούλτεψη:«Βόμβα» που έπεσε στη χώρα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

    «Βόμβα που έπεσε στη χώρα», χαρακτήρισε τα νέα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται από την 1η Ιουνίου, η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, η οποία μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FMείπε ότι παρόλα αυτά,δεν ασχολείται κανείς με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και της τιμής του ψωμιού κατά 40%, αλλά μόνο με το αν η ΝΔ έπρεπε να αποχωρήσει ή όχι από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τις offshore εταιρίες.

    «Η 1η Ιουνίου ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του ΦΠΑ στο 24%, ακρίβυνε το ψωμί πάνω από 40%, έπεσε βόμβα στην Ελλάδα και όλοι ασχολούνται με το αν η ΝΔ έμεινε ή έφυγε, ή με το αν έπρεπε να μείνει ή να φύγει από τη Βουλή», ανέφερε η κ. Βούλτεψη στην εκπομπή Δεύτερη Ανάγνωσηκαι κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιβάλλει την «κυρίαρχη άποψη»με την ανάδειξη του θέματος της αποχώρησης της ΝΔ από το κοινοβούλιο.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Ελλάδα και Γαλλία μοιράζονται κοινές αξίες

    «Η επίσκεψή σας στην Ελλάδα, σε συνέχεια της επίσκεψης του προέδρου Ολάντ στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, επιβεβαιώνει την πολύ στενή σχέση συνεργασίας και αλληλοκατανόησης ανάμεσα στις χώρες μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Γάλλο ομόλογό του Μάνουελ Βαλς στο Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται κοινές αξίες και βρεθήκαμε πολλές φορές, στην κοινή ευρωπαϊκή μας διαδρομή υπερασπιζόμενοι από την ίδια πλευρά δημοκρατικές κατακτήσεις των λαών μας και ένα όραμα για μια Ευρώπη με κοινωνική συνοχή» είπε και πρόσθεσε ότι «αυτή την κοινή ιστορία, τον κοινό βηματισμό, τον συνεχίζουμε και σήμερα».

    Η κυβέρνησή σας στάθηκε σε πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, πέρυσι το καλοκαίρι, δίπλα μας και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε, επισήμανε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι η επίσκεψη του Γάλλου Πρωθυπουργού σήμερα στην Αθήνα και η επιμονή του να γίνει αυτή η επίσκεψη και να μην αναβληθεί, παρά τις καιρικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Γαλλία αυτές τις ημέρες, σηματοδοτεί την αταλάντευτη στάση στήριξης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

    «Έρχεστε σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει περάσει πια τις δύσκολες στιγμές της προηγούμενης χρονιάς, γυρίζουμε σελίδα, μπορούμε να έχουμε περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον. Τώρα λοιπόν μπορούμε να σχεδιάσουμε τα βήματα της επιστροφής στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός για να συμπληρώσει: «Η στήριξή σας σε αυτή τη νέα εποχή θα είναι εξίσου σημαντική με αυτή που μας παρείχατε την προηγούμενη δύσκολη περίοδο».

    «Αγαπητέ Αλέξη σ΄ευχαριστώ για την υποδοχή σου. Στη Γαλλική αρχαιολογική σχολή είδαμε μια πάρα πολύ ωραία επιγραφή που έλεγε ότι η Σχολή αυτή δημιουργήθηκε σε ένδειξη φιλίας και τιμής προς την αρχαία Ελλάδα και σε ένδειξη φιλίας προς τη σημερινή Ελλάδα. Και νομίζω ότι μετά από 150 χρόνια ισχύουν όλα αυτά ακόμα» ανέφερε, από την πλευρά του, ο Γάλλος πρωθυπουργός. «Εάν στηρίξαμε την Ελλάδα για να παραμείνει στην ευρωζώνη και εάν στηρίξαμε τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις είναι γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης» είπε ο κ. Βαλς και αναφέρθηκε στην ιστορία και τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη.

    «Και για τη Γαλλία και για την Ευρώπη έχουμε ανάγκη την Ελλάδα» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, για να προσθέσει ότι τώρα έχει περατωθεί μια περίοδος. Ο κ. Βαλς εξέφρασε την ελπίδα η επόμενη να είναι μια περίοδος ανάπτυξης, ελπίδας και απασχόλησης για όλους τους Έλληνες. «Έχουμε να επεξεργαστούμε πολλούς φακέλους από κοινού για το μέλλον της Ευρώπης και το προσφυγικό, που η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή, και η Γαλλία είναι αλληλέγγυα και για να οικοδομήσουμε ένα πρότυπο ανάπτυξης με σεβασμό στα δικαιώματα» ανέφερε.

    [05] Γερμανία: Η Bundesbank αναθεωρεί πτωτικά τις προβλέψεις για το ρυθμό ανάπτυξης

    Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας Bundesbank αναθεώρησε σήμερα πτωτικά τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά υποστήριξε ότι η οικονομία είναι στην πραγματικότητα περισσότερο ισχυρή απ? ό,τι υποδηλώνουν τα επίσημα στοιχεία, καθώς επεκτείνεται με ταχύτερο ρυθμό από την παραγωγική ικανότητα.

    Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας αναμένει τώρα ο ρυθμός ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να διαμορφωθεί φέτος στο 1,7%, χαμηλότερα από την πρόβλεψη του Δεκεμβρίου για 1,8%, ενώ αναθεώρησε πτωτικά την εκτίμηση για το 2017 στο 1,4% από το 1,7%.

    «Η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να συνεχίσει να ωφελείται από την ισχυρή αύξηση της απασχόλησης, η οποία είναι σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσμα της εργασιακής μετανάστευσης από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και από την ισχυρή ανάπτυξη των εισοδημάτων», ανέφερε η Bundesbank στις εξαμηνιαίες προβλέψεις της.

    «Στην τρέχουσα χρονιά, η εγχώρια ζήτηση υποστηρίζεται επίσης από την νέα υποχώρηση της τιμής του αργού και το επακόλουθο όφελος για την αγοραστική δύναμη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η δημοσιονομική πολιτική θα είναι ιδιαιτέρως επεκτατική το 2016 χάρη στις πρόσθετες κρατικές δαπάνες αναφορικά με τους πρόσφυγες.

    [06] ΔΝΤ: Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη περισσότερο οι φτωχοί στα πακέτα διάσωσης

    Το ΔΝΤ έκανε έκκληση να λαμβάνονται υπόψη περισσότερο οι κοινωνικά αδύνατοι όταν πρόκειται να καλυφθούν δημοσιονομικά κενά, όπως - για παράδειγμα- στην Ελλάδα.

    Ορισμένες χώρες είναι τόσο υπερχρεωμένες ώστε η πρόσβασή τους στις αγορές είναι κλειστή, είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος Μορίς Οπστφελντ σε εσωτερική ενημέρωση σε δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι στο ΔΝΤ, όπως αναφέρει η γερμανική χρηματιστηριακή ιστοσελίδα boerse-online. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το να κάνουν περικοπές στις κοινωνικές παροχές, πρόσθεσε ο Όπστφελντ. «Οι έρευνές μας δείχνουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι φτωχοί σηκώνουν δυσανάλογο βάρος», είπε ο Όπστφελντ, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι πιο αδύναμοι όταν πρέπει να συνταχθεί ο προϋπολογισμός.

    Ο Όπστφελντ είπε επίσης ότι το ΔΝΤ ζητά από τους διεθνείς δανειστές ελαφρύνσεις του χρέους της Eλλάδας, αναφέροντας ως παράδειγμα το πάγωμα των τόκων στο 1,5 % ώστε να αποφευχτούν περαιτέρω κοινωνικές περικοπές, οι οποίες θα επιβαρύνουν το λαό. «Ο πόνος τον οποίο μπορούν να αντέξουν οι οικονομίες έχει όρια», είπε χαρακτηριστικά ο Όπστφελντ. Σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις το ΔΝΤ συστήνει την αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θα πρέπει να επιβαρύνει και τους δανειστές. "Αυτή είναι η προσέγγιση την οποία συστήνουμε", πρόσθεσε ο Μορίς Όπστφελντ.

    [07] Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων μεταναστών, νότια της Κρήτης

    Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των εκατοντάδων μεταναστών, νότια των Καλών Λιμένων, όταν ένα αλιευτικό σκάφος 25 μέτρων εξέπεμψε σήμα κινδύνου τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς άρχισε να βυθίζεται. Μέχρι στιγμής και κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν 302 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά,έχουν διασωθεί ενώ 3 άτομα έχουν ανασυρθεί νεκρά.

    Αν και το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε σε θαλάσσιο χώρο ευθύνης της Αιγύπτου, άμεση ήταν η κινητοποίηση των Ελληνικών λιμενικών Αρχών σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές Αρχές. Στο σημείο επιχειρούν πέντε παραπλέοντα σκάφη, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο Super Ρuma της πολεμικής Αεροπορίας.

    Οι περισσότεροι των διασωθέντων βρίσκονται σε νορβηγικό πλοίο. Ο συντονισμός της γιγαντιαίας επιχείρησης γίνεται από το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ δεν έχει αποφασισθεί ακόμη σε ποιο σημείο θα αποβιβαστούν.

    Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα πλοία, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, αεροσκάφος του Λιμενικού και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

    Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ενώ ο αρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης εποπτεύει την όλη επιχείρηση

    Διαβάστε επίσης:

    Τουλάχιστον 700 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος ανοικτά της Κρήτης λέει ο ΔΟΜ

    [08] «Είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά», φέρεται ότι δήλωσε ο Γ. Ρουπακιάς στους αστυνομικούς

    Δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Παναγιώτης Βλαστός και συγκατηγορούμενοί του για άλλη υπόθεση κάθησαν σήμερα το πρωί μαζί, στα ίδια εδώλια, λόγω κακού προγραμματισμού στις δύο δικαστικές αίθουσες των φυλακών Κορυδαλλού.

    Έκπληκτοι όσοι βρέθηκαν το πρωί στην αίθουσα που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής είδαν να μεταφέρεται και να κάθεται στο εδώλιο ο Παναγιώτης Βλαστός και συγκατηγορούμενοί του για άλλη υπόθεση, δίπλα δίπλα με τους Ιωάννη-Βασίλειο Κομνιάνο και Γιώργο Σταμπέλο τους δύο, από τους 68, κατηγορούμενους για τη δράση της Χρυσής Αυγής που εμφανίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο.

    Για λίγα λεπτά επικράτησε αναστάτωση αλλά και θυμηδία στην αίθουσα με τους κατηγορούμενους και από τις δυο υποθέσεις να κοιτάζονται αμήχανα αναμένοντας να? ξεκαθαρίσει το μπέρδεμα. Έτσι πρώτη ανέβηκε στην Έδρα η σύνθεση που δικάζει την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού ώστε να δώσει έναρξη της διαδικασίας και ακολούθως διακοπή της για να μεταφερθούν οι κατηγορούμενοι στη διπλανή αίθουσα.

    Η διαδικασία στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με την εξέταση μάρτυρα αστυνομικού, μετά από περίπου πέντε μήνες αλλεπάλληλων διακοπών λόγω της αποχής των δικηγόρων. Ούτε στη σημερινή δικάσιμο θέλησε να είναι παρών ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος παραμένει φρουρούμενος σπίτι του μετά την αποφυλάκισή του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου της προσωρινής του κράτησης.

    Στο δικαστήριο καταθέτει ο αστυνομικός Νίκος Ντάφος, οδηγός του περιπολικού που μετέφερε στο Τμήμα, το μοιραίο βράδυ, τον Γιώργο Ρουπακιά αμέσως τη σύλληψή του. Πρόκειται για τον 18ο μάρτυρα που εξετάζεται από την έναρξη της δίκης, τον Απρίλιο του 2015, ο οποίος κλήθηκε καθώς, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσής του, δεν μπορούσε να βρεθεί στο δικαστήριο ο συνάδελφος του αστυνομικός της ΔΙΑΣ που είχε ξεκινήσει να καταθέτει τον Ιανουάριο.

    Ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά ο οποίος, όπως είπε ο αστυνομικός, δεν αντιστάθηκε. «Ήταν ήρεμος και κάπνιζε».

    Σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν ρώτησαν το δράστη γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα εκείνος απάντησε ότι «την έπεσαν σε κάποιο δικό μας». Στην ερώτηση που του έκαναν αν ήταν οπαδός του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, καθώς οι αστυνομικοί πίστευαν πως επρόκειτο για συμπλοκή οπαδών των δυο ομάδων, ο Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον μάρτυρα, απάντησε «είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά».

    Μετά από διευκρινιστικές ερωτήσεις της προέδρου ο μάρτυρας απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Ο Ρουπακιάς επί λέξει μάς είπε "είμαι της Χρυσής Αυγής"». Ο κ. Ντάφος απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσεότι συνάδελφος του αστυνομικός, με τον οποίο ήταν μαζί το βράδυ της δολοφονίας, έχει δεχτεί απειλές και έχει αποσπαστεί σε άλλη υπηρεσία. Επεσήμανε ωστόσο πως δεν έχει συμβεί στον ίδιο κάτι τέτοιο.

    Η εξέταση του μάρτυρα συνεχίζεται, ενώ δεν απουσιάζουν ούτε κατά τη σημερινή διαδικασία οι εντάσεις από παρεμβάσεις της υπεράσπισης κατά τη διαδικασία ερωτήσεων από την Έδρα και την Πολιτική Αγωγή.

    [09] Τουλάχιστον 700 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος ανοικτά της Κρήτης λέει ο ΔΟΜ

    Τουλάχιστον 700 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που ναυάγησε ανοικτά της Κρήτης σήμερα, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

    «Περισσότερα από 250 άνθρωποι διασώθηκαν ανοικτά της Κρήτης μετά το ναυάγιο του πλοίου που είχε αποπλεύσει από τη Αφρική με τουλάχιστον 700 πρόσφυγες και μετανάστες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στην έδρα του Οργανισμού στη Γενεύη.

    Από τις ελληνικές αρχές ανακοινώθηκε ότι έχουν διασωθεί 302 άνθρωποι και ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.

    [10] To 91% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται την Τουρκία

    Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών, το 91%, δεν θεωρεί την Τουρκία του Ερντογάν αξιόπιστο εταίρο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού καναλιού ARD, έναντι 79% τον Απρίλιο. Πάντως το 7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται ακόμα την Τουρκία.

    Τo 89% των Γερμανών τάσσεται επίσης υπέρ της πλήρους εκπλήρωσης των κριτηρίων τα οποία έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες, ενώ μόνο το 7% τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών χωρίς απαραίτητα την εκπλήρωση του συνόλου των όρων, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

    Το ψήφισμα με το οποίο αναγνώρισε χθες η γερμανική Βουλή τη γενοκτονία των Αρμενίων βρίσκει σύμφωνο το 74% των ερωτηθέντων και μόνο το 18% εμφανίζεται αντίθετο.

    Το 79% των Γερμανών επιθυμεί επίσης την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. και μόλις το 17% τάσσεται εναντίον της.

    [11] Μ. Βαλς: Η επίσκεψή μου φέρνει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας

    Τον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Βάλς υποδέχθηκε, πριν από λίγη ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Η επίσκεψή μου φέρνει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, κατά τη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα.

    [12] Στον ανακριτή διαφθοράς έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ

    Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη καλούνται σήμερα σε απολογία, έπειτα από προθεσμίες, έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, της περιόδου 2013-2014, για την κατηγορία της απιστίας με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που αφορά τη «μη επωφελή αξιοποίηση» 28 ακινήτων.

    Ο φάκελος της δικογραφίας αφορά τα 28 ακίνητα, πέντε κτίρια των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας, 13 κτίρια ΔΟY και πέντε κτήρια της Αστυνομίας, που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση και λειτουργική μίσθωσή τους (sale-and-lease-back), για 20 χρόνια.

    Η συναλλαγή -που ελέγχθηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς μετά από μηνυτήρια αναφορά δικηγόρων του Πειραιά- ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2014 με ομόφωνη εισήγηση του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων και απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και αφορά δυο συμβάσεις πώλησης και 28 συμβάσεις επαναμίσθωσης για 20 χρόνια με αντισυμβαλλόμενα μέλη το ελληνικό Δημόσιο και δυο αναδόχους (Eurobank Properties, Εθνική Πανγαία). Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 261 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το Δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει ετησίως μισθώματα που για το πρώτο έτος ανέρχονταν σε 25,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Συγκατηγορούμενοι των έξι εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, τριών Ελλήνων και τριών αλλοδαπών, είναι τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, της επίμαχης περιόδου, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου. Η κατηγορία αφορά την μη απόδοση τόκων που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ μετά την είσπραξη του τιμήματος και εντός δέκα ημερών. Οι τρεις κατηγορούμενοι μέλη της διοίκησης, σύμφωνα με τη δικογραφία, όφειλαν αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας και την είσπραξη του τιμήματος και το αργότερο μέσα σε δέκα μέρες να πιστώσουν το ποσό στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου μαζί με τους αναλογούντες τόκους τους οποίους δεν απέδωσαν.

    Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αναφέρεται πως τα μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων «παρότι μπορούσαν λόγω των γνώσεων και των ικανοτήτων τους να εισηγηθούν τροποποίηση των όρων της συναλλαγής ώστε η αξιοποίηση της περιουσίας να καταστεί συμφέρουσα για το Δημόσιο, δεν το έπραξαν και ομόφωνα γνωμοδότησαν προς το ΔΣ ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν επωφελής».

    Οι εισαγγελείς Διαφθοράς στο πόρισμά τους εκτιμούν πως η επίμαχη διαδικασία αποδείχτηκε ασύμφορη και απειλούσε με ζημιά του ελληνικού Δημοσίου ανερχόμενη σε τουλάχιστον 580 εκατομμύρια ευρώ. Αναφέρονται επίσης, σε «επαχθείς μισθωτικούς όρους» που επάγονται ζημία για το ελληνικό Δημόσιο η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί εκ των προτέρων. Επισημαίνουν μάλιστα συγκεκριμένες περιπτώσεις ακινήτων και μισθωμάτων που κατέβαλε το Δημόσιο όπως συνολικό ποσό των 6,6 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε μίσθωμα που πλήρωσε το Δημόσιο μέχρι τον Ιούνιο του 2015 για τη μίσθωση κενών ή εν μέρει κενών κτιρίων για το κτίριο του Κεράνη και το κτίριο του υπουργείου Υγείας (πρώην Ολυμπιακό κέντρο γραπτού Τύπου).

    Επισημαίνουν επίσης, ότι σημειώθηκε σε κάποιες περιπτώσεις υποτίμηση της «εύλογης αξίας των ακινήτων» με αποτέλεσμα τη μείωση του τιμήματος που εισέπραξε το Δημόσιο. Χαρακτηριστικά στο πόρισμα γίνεται λόγος στις περιπτώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Γενικού Χημείου του Κράτους στις οποίες οι εισαγγελείς θεωρούν ότι δεν εκτιμήθηκε η αξία της γης, καθώς απέμενε συντελεστής δόμησης. Κρίνουν επίσης ότι δεν εκτιμήθηκε η μελλοντική υπεραξία των ακινήτων λόγω μεταβολής των χρήσεων γης, όπως στην περίπτωση του υπουργείου Παιδείας.

    [13] Τσακαλώτος- Σαπέν: Νέα περίοδος οικονομικής ανάπτυξης και επενδύσεων

    Την ανάγκη να δοθεί βάρος στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στις αλλαγές στο κράτος και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετάτη συνάντησή του στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, εάν αυτά επιτευχθούν, θα έχουμε μια διαφορετική Ελλάδα, η οποία θα μπορεί να βγει στις αγορές, ενώ θα επιστρέψει η ανάπτυξη. Παράλληλα, θα υπάρξει και μια αίσθηση δικαιοσύνης ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα φτάνουν σε όλους.

    Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι με τον κ. Σαπέν υπήρξε συζήτηση για τη νέα περίοδο, προς μια αναπτυξιακή ατζέντα με κοινωνική δικαιοσύνη. Χαριτολογώντας δε, ανέφερε ότι είναι από τις λίγες φορές που οι δύο υπουργοί συναντώνται πρωί και όχι μετά τα μεσάνυχτα, όπως συμβαίνει συνήθως στα συμβούλια των υπουργών.

    Από την πλευρά του, ο κ. Σαπέν επισήμανε πως πιστεύει ότι αρχίζει μια νέα περίοδος για την Ελλάδα. «Δεν λέω ότι έχουν τελειώσει οι δυσκολίες. Δεν λέω ότι οι προσπάθειες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, που η ελληνική κυβέρνηση κάνει, είναι πίσω μας. Οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν. Ωστόσο, τώρα εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο, που είναι αυτή της οικονομικής ανάπτυξης, των επενδύσεων, της ικανότητας να παράγουμε θέσεις εργασίας, και να το κάνουμε με μια σύγχρονη οικονομία, με ένα σύγχρονο κράτος. Όπου η Ελλάδα θα έχει τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και στο ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, η περυσινή μάχη ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά στο βάθος ήταν και προς όφελος όλης της Ευρώπης. «Ήταν σημαντική για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά αυτή η μάχη πρέπει να συνεχιστεί» δήλωσε. Καιπρόσθεσε: «αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα πρέπει να βρει τη θέση της στην Ευρώπη εξαιτίας του πολιτισμού που έχει, αλλά και της γεωγραφικής θέσης της. Σε μια Ευρώπη που πρέπει να τής ξαναδώσει εμπιστοσύνη, ώστε να επιστρέψει η εμπιστοσύνη και μεταξύ των κρατών μελών. Και πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε ακόμη. Δουλεύουμε γι' αυτό με τον Ευκλείδη, με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπα και τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ».

    [14] Στο νοσοκομείο και πάλι ο Μοχάμεντ Άλι

    Ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι νοσηλεύεται με πρόβλημα του αναπνευστικού. Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπομπ Γκανέλ είπε σε δήλωσή του ότι η κατάσταση του Άλι ήταν σχετικά καλή, και ότι η αναμονή του στο νοσοκομείο αναμένεται να είναι σύντομη.

    Ο 74χρονος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, υποφέρει από την αρρώστια Πάρκινσον εδώ και τρεις δεκαετίες. Ζει στο Φίνιξ της Αριζόνα. Είχε παρουσιάσει κάποια προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, όπως τον Δεκέμβριο του 2014, όταν νοσηλεύτηκε αρχικά για ελαφράς μορφής πνευμονία αλλά διαπιστώθηκε ότι είχε σοβαρή ουρολοίμωξη. Νοσηλεύτηκε για τον ίδιο λόγο και τον Ιανουάριο του 2015.

    Τα τελευταία χρόνια δεν εμφανίζεται σε εκδηλώσεις. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν τον Απρίλιο, σε μια διοργάνωση συγκέντρωσης πόρων για το κοινωφελές ίδρυμα Κέντρο Πάρκινσον Μοχάμεντ Άλι.

    [15] Σκίμπε: «Έχω καλούς παίκτες και είμαι χαρούμενος γι' αυτό»

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίκαελ Σκίμπε και ο Ανδρέας Σάμαρης συμμετείχαν στην συνέντευξη Τύπου στο Σίδνεϊ, κοινή με τον ομοσπονδιακό προπονητή των «Socceroos» Ανγκε Ποστέκογλου, για το πρώτο από τα δύο φιλικά που θα δώσει η Εθνική ανδρών με την Αυστραλία.

    Ο Μίκαελ Σκίμπε είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στην Αυστραλία και προσέθεσε: «Το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος ελληνικός πληθυσμός στη χώρα είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για εμάς. Ξέρουμε ότι η αντίπαλός μας είναι καλή ομάδα, είχαν ένα πολύ καλό παιχνίδι πριν λίγες ημέρες εναντίον της Αγγλίας και πιστεύω ότι θα γίνουν καλά παιχνίδια».

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στη μέχρι σήμερα δουλειά του στην Ελλάδα: «Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να δω πως λειτουργεί η ομάδα ως σήμερα και να δοκιμάσω πολλούς παίκτες. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχω πολλούς καλούς παίκτες στην ομάδα εν όψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Σεπτέμβριο».

    Ο Ανδρέας Σάμαρης εκ μέρους όλων των διεθνών ευχαρίστησε τους ομογενείς που υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ και εξέφρασε τη χαρά του που θα αγωνιστεί μπροστά σε ελληνικό κοινό.

    [16] Δεν πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Νικ Κύργιος

    Ο Νικ Κύργιος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, δηλώνοντας πως η στάση της Ολυμπιακής επιτροπής της Αυστραλίας απέναντί του, τον ανάγκασε να πάρει τη δύσκολη απόφαση και να αποσύρει το όνομά του από τους αγώνες. Ο 21χρονος Αυστραλός, ο οποίος έχει καταγωγή από την Ελλάδα και από τη Μαλαισία, υποστήριξε πως τον τελευταίο μήνα η συμπεριφορά της Ολυμπιακής επιτροπής της χώρας του ήταν πολύ άσχημη προς το πρόσωπό του.

    «Με βαριά καρδιά έπρεπε να πάρω την απόφαση να μην αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Ήταν μια δύσκολη και μακροχρόνια η διαδικασία για να πάρω αυτή την απόφαση και είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του και συμπλήρωσε:

    «Το να εκπροσωπήσω την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν ένα όνειρο που είχα από παιδί. Ήταν στόχος μου γι' αυτή τη χρονιά να αγωνιστώ και σχεδίασα το πρόγραμμά μου, έτσι ώστε να ήμουν μέσα στους Ολυμπιακούς. Δυστυχώς, παρά την πρόθεσή μου να κερδίσω ένα μετάλλιο για τη χώρα μου στο Ρίο, είναι ξεκάθαρο για μένα πως η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας έχει άλλα σχέδια. Η άδικη μεταχείριση της προς το πρόσωπό μου τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, όπως και η ξεκάθαρη θέση της για το αν θέλει να είμαι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας, έκριναν την τελική μου απόφαση».

    [17] Μια διαδρομή 29 χρόνων φτάνει στο τέλος της

    Υποστολή σημαίας στο «Ολντ Τράφορντ», καθώς Ράιαν Γκιγκς θα αποτελέσει παρελθόν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από 29 χρόνια καριέρας, ως παίκτης και βοηθός προπονητή. Η συμφωνία των «κόκκινων διαβόλων» με τον Ζοσέ Μουρίνιο, σηματοδοτεί την αποχώρηση του Ουαλού, καθώς τη θέση του στον πάγκο της ομάδας, ως βοηθός προπονητή, θα πάρει το δεξί χέρι του διάσημου Πορτογάλου τεχνικού Ρούι Φαρία.

    Ο Γκιγκς ολοκλήρωσε τις διακοπές του στο Ντουμπάι και με την επιστροφή του στην Αγγλία θ' ανακοινώσει την αποχώρηση του από τη Γιουνάιτεντ, καθώς απόφασή του είναι να πάρει τον δικό του δρόμο ως προπονητής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 June 2016 - 10:32:30 UTC