Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Παπαδημούλης: Τώρα προέχουν οι επενδύσεις και η μείωση της ανεργίας
  • [02] Φ. Γεννηματά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Αλλαγή πολιτικής για να αλλάξει και η συμφωνία
  • [03] Αυξήθηκαν κατά 13,8% τα φορολογικά έσοδα τον Μάιο
  • [04] Τζόζεφ Στίγκλιτς: «Συστημικά» τα προβλήματα του ευρώ
  • [05] Σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο πρόγραμμα υποστήριξης για νοσηλευτές ογκολογικών περιστατικών
  • [06] Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ - Κέρι για τη Συρία και την πορεία των πολιτικών διαπραγματεύσεων
  • [07] Δημ. Παπαδημούλης: Τώρα προέχουν οι επενδύσεις και η μείωση της ανεργίας
  • [08] Υποκρισία χαρακτηρίζει τη διάταξη για τις offshore η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [09] Αλ. Τσίπρας: Θα υπερασπιστούμε την εργασία
  • [10] Ο πατέρας Ι. Χρυσαυγής μιλάει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για τους στόχους της Συνόδου των Ορθόδοξων Εκκλησιών
  • [11] Αλλαγές στον νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομίας

  • [01] Δημ. Παπαδημούλης: Τώρα προέχουν οι επενδύσεις και η μείωση της ανεργίας

    "Τώρα προέχει η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην ανάπτυξη, οι επενδύσεις και η μείωση της ανεργίας", αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αξία", ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Ο κ. Παπαδημούλης εκφράζει την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και σημειώνει ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι το αναπτυξιακό σχέδιο "Made in Greece":Ανάπτυξη με δικαιοσύνη και πρώτος στόχος η μείωση της ανεργίας". Επίσης, τονίζει ότι απαιτείται "δραστική βελτίωση της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, για καλύτερη διοίκηση και ισχυρότερη οικονομία.

    [02] Φ. Γεννηματά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Αλλαγή πολιτικής για να αλλάξει και η συμφωνία

    Αλλαγή πολιτικής για αλλαγή και της συμφωνίας, προτείνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε αποκλειστική συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Μιλώντας για όλους και για όλα, η κ. Γεννηματά επικρίνει με οξύ τρόπο την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα της διακυβέρνησής της είναι αρνητικά με τραγική κατάληξη τη μόνιμη, όπως λέει, επιτροπεία.

    Χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «πρόθυμο» πρωθυπουργό, ο οποίος ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών για να παραμείνει στην εξουσία, ενώ επισημαίνει ότι η ανάπτυξη που υπόσχεται είναι μια ακόμη αυταπάτη. «Έχει συνθηκολογήσει με όρους ηττημένου», λέει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη κρίση, καθώς «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδείχθηκαν όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος».

    Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρει ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της είναι οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν την οικονομία από τις στρεβλώσεις και θα είναι ασπίδα στον πολίτη. Απορρίπτει ταυτόχρονα το δίλλημα «Μεταρρυθμιστές ή Όχι» ως παραπλανητικό.

    Υπογραμμίζει ότι με τον σχηματισμό της Επιτροπής Διαλόγου η ανασυγκρότηση που επιχειρείται αφορά την Προοδευτική Δημοκρατική παράταξη συνολικά, και επαναλαμβάνει ότι η βάση θα αποφασίσει για το ποια θα είναι η ηγεσία, ζητώντας απ όλους να μην εμπλέκουν τον Κώστα Σημίτη γιατί θα εκτεθούν.

    Ακόμη, η Φώφη Γεννηματά απαντά σ΄ όσα στελέχη του χώρου προτείνουν ίδρυση νέου κόμματος, λέγοντας ότι «δεν θα προκύψει με φαντασιώσεις παρθενογένεσης και αναζητήσεις Μεσσία», αλλά με συμπόρευση κομμάτων, κινήσεων και συλλογικοτήτων στη βάση μιας προοδευτικής, προγραμματικής συμφωνίας.

    [03] Αυξήθηκαν κατά 13,8% τα φορολογικά έσοδα τον Μάιο

    Αύξηση 13,8% σημείωσαν τα φορολογικά έσοδα τον Μάιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έχει στη διαθεσή της η Γενικη Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

    Έτσι, υπερκαλύφθηκε ο στόχος του προυπολογισμού. Το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος, σύμφωνα με πληροφορίες, τα φορολογικά έσοδα παρουσιάζονται αυξημένα 2,2% σε σχέση με πέρυσι, ενώ υπερκαλύπτουν το στόχο του προυπολογισμού κατά 4,3%.

    [04] Τζόζεφ Στίγκλιτς: «Συστημικά» τα προβλήματα του ευρώ

    Τη «συστημική φύση» των προβλημάτων του ευρώ, τονίζει σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Λα Στάμπα", ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Ελλάδας. Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με την έλλειψη αναγκαίων αναπροσαρμογών του ευρώ για να μπορέσει να ξεπερασθεί η κρίση και, ιδιαίτερα, για τις περιπτώσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας, ο κ. Στίγκλιτς υπογραμμίζει: "Είναι κάτι που αποδείχθηκε πως ήταν πολύ σοβαρό εμπόδιο. Για την Ελλάδα, βεβαίως, ήταν καταστροφικό, αλλά πρέπει να τονίσουμε και κάτι άλλο. Αν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα μόνον μια χώρα, το θέμα θα ήταν περιορισμένο: εντάξει, η Ελλάδα δεν στάθηκε ικανή να κάνει καλή διαχείριση, και τώρα πληρώνει τις συνέπειες. Το πρόβλημα, όμως, άγγιξε και την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ιταλία και την Γαλλία. Όλοι αντιμετώπισαν δυσκολίες, κάποιοι επιχειρηματικής φύσης, και άλλοι όχι. Και η Βόρεια Ευρώπη. Κατά συνέπεια, πρέπει να αναγνωρίσει, κανείς, ότι πρόκειται για συστημικό πρόβλημα».

    Κατά τον επιφανή οικονομολόγο «το ευρώ μπορεί ακόμη να αναμορφωθεί, αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι: "θα συμβεί κάτι τέτοιο;". Σε σχέση με τη στρατηγική της λιτότητας, υπογραμμίζει, ότι «από οικονομικής άποψης ήταν λανθασμένη γραμμή, διότι σε συνθήκες κρίσης, όπως εκείνες που αντιμετώπισε η Ευρώπη, θα χρειαζόταν το ακριβώς αντίθετο. Έπρεπε να προσφέρει κανείς, νέα ερεθίσματα και κίνητρα στην οικονομία, αντί να της προκαλέσει ασφυξία».

    Σύμφωνα με τον κ. Στίγκλιτς, από πολιτικής άποψης, η εμμονή της Γερμανίας στη λιτότητα "είχε ακόμη πιο επιζήμιες συνέπειες, διότι δεν επέτρεψε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή ευρωπαϊκή λύση για έξοδο από την κρίση, δείχνοντας ακριβώς τους λόγους, για τους οποίους το σύστημα, υπό την σημερινή του μορφή, είναι αναποτελεσματικό".

    Κατά την κρίση του αμερικανού οικονομολόγου, το Brexit "δεν θα είναι χρήσιμο από οικονομικής άποψης, και αν επικρατήσει, θα στείλει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο μήνυμα σε ό,τι αφορά στο πολιτικό πεδίο, ιδίως προς άλλες χώρες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφασίσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας". Σε σχέση, τέλος, με τα προβλήματα που οδήγησαν στο δημοψήφισμα -που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου στην Μεγάλη Βρετανία- ο νομπελίστας καθηγητής του πανεπιστημίου Κολούμπια τονίζει: "Το πραγματικό πρόβλημα είναι πολιτικό, όχι οικονομικό. Στη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγιναν πολλά λάθη. Είναι ένας θεσμός με δομή πυραμίδας, ο οποίος δεν κατέβαλε αρκετές προσπάθειες εκδημοκρατισμού, για να δημιουργήσει μια κοινή κουλτούρα και ταυτότητα μεταξύ των πολιτών της. Πρόκειται, όμως, για προβλήματα που μπορούν να διορθωθούν και η όλη πορεία της ιστορίας τείνει προς την ολοκλήρωση".

    [05] Σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο πρόγραμμα υποστήριξης για νοσηλευτές ογκολογικών περιστατικών

    Επεκτείνεται από τον Σεπτέμβριο, στα νοσοκομεία όλης της χώρας, το πρόγραμμα υποστήριξης του νοσηλευτικού προσωπικού, που ασχολείται με ογκολογικά περιστατικά, και ήδη εφαρμόζει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία από το 2015, σε συνεργασία με τον 'Αγιο Σάββα, όπως δήλωσε στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ, ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, αλλά και του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας της ΕΑΕ, κλινικός ψυχολόγος, Ιωάννης Ντίνος.

    "Πρόκειται για δεκαπενθήμερες ή μηνιαίες συναντήσεις νοσηλευτών, παρουσία δύο ειδικών, ψυχολόγων κυρίως, αλλά και κοινωνικών λειτουργών, στη διάρκεια των οποίων συζητούνται όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές στον χώρο εργασίας τους. Με τη βοήθεια των ειδικών, γίνεται προσπάθεια να επεξεργαστούν τις όποιες δυσκολίες, έτσι ώστε να τις διαχειρίζονται καλύτερα, αλλά και να είναι και πιο παραγωγικοί". Όπως αναφέρει ο κ. Ντίνος, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές και το πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο θα επεκταθεί στο αντικαρκινικό του Μεταξά και σε άλλες κλινικές, παθολογικές, που δουλεύουν με καρκινοπαθείς, καταρχήν στην Αθήνα, αλλά και μέσω των παραρτημάτων της Αντικαρκινικής, στην υπόλοιπη χώρα.

    [06] Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ - Κέρι για τη Συρία και την πορεία των πολιτικών διαπραγματεύσεων

    Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζον Κέρι συζήτησαν σήμερα τηλεφωνικά την κατάσταση στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ στην Μόσχα.

    «Ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε την ανησυχία του για τις προσπάθειες καθυστέρησης, αναφορικά με τη συνέχιση των πολιτικών διαπραγματεύσεων υπό την επίκληση διαφόρων προσχημάτων»ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών.

    [07] Δημ. Παπαδημούλης: Τώρα προέχουν οι επενδύσεις και η μείωση της ανεργίας

    "Τώρα προέχει η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην ανάπτυξη, οι επενδύσεις και η μείωση της ανεργίας", αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αξία", ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Ο κ. Παπαδημούλης εκφράζει την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και σημειώνει ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι το αναπτυξιακό σχέδιο "Made in Greece":Ανάπτυξη με δικαιοσύνη και πρώτος στόχος η μείωση της ανεργίας". Επίσης, τονίζει ότι απαιτείται "δραστική βελτίωση της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, για καλύτερη διοίκηση και ισχυρότερη οικονομία.

    [08] Υποκρισία χαρακτηρίζει τη διάταξη για τις offshore η Ντόρα Μπακογιάννη

    Απόλυτο εμπαιγμό και υποκρισία χαρακτηρίζει τη διάταξη για τις offshore η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Κεφάλαιο", καθώς όπως υποστηρίζει "η δικαιοσύνη θα απορρίψει το νόμο που "εν χορδαίς και οργάνοις" ψήφισε ο κ. Τσίπρας και θα ισχύσει ο προηγούμενος ψηφισμένος νόμος".

    Η πρώην υπουργός δηλώνει, "ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει την αύξηση των δαπανών του κράτους, που προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ" και τονίζει ότι η "ΝΔ σήμερα δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση και δεν κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό υποσχόμενη τα πάντα στους πάντες, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας". Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει ότι "ο στόχος της ΝΔ είναι η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συμμαχία και αυτός υπηρετείται με τη συμφωνία αλήθειας που θα υπογράψουμε με τον ελληνικό λαό, στη βάση προτάσεων και ιδεών".

    [09] Αλ. Τσίπρας: Θα υπερασπιστούμε την εργασία

    «Η σελίδα έχει αλλάξει και η νέα περίοδος προς την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, έχει αρχίσει». Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι η δίκαιη ανάπτυξη. «Ανάπτυξη, γιατί η χώρα και η οικονομία μπαίνουν σε φάση ανασυγκρότησης. Και δίκαιη, γιατί μια τέτοια ανάπτυξη έχει νόημα μόνον όταν τα οφέλη της διαχέονται στην κοινωνία», θα πει χαρακτηριστικά και θα επισημάνει πως: «Μιλάμε για μια ανάπτυξη, η οποία θα συνοδεύεται με ολοένα και ισχυρότερη κοινωνική προστασία, με στήριξη της εργασίας και της μικρής και μεσαίας οικονομίας, αλλά και με αναλογική κατανομή του οφέλους, όπως ακριβώς κατανεμήθηκαν και τα βάρη».

    Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ικανοποιημένος από τη συμφωνία για το χρέος, διότι, όπως σημειώνει, «ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να πετύχουμε δεδομένων των συσχετισμών», ενώ «για πρώτη φορά δεν έχουμε υποσχέσεις, αλλά σαφείς δεσμεύσεις». Το σημαντικότερο, δε, για τον πρωθυπουργό είναι ότι «η συμφωνία προβλέπει "κόφτη χρέους" που θα διασφαλίζει ότι η χώρα δεν θα καταβάλλει για αποπληρωμή του χρέους περισσότερο από το 15% του ετήσιου ΑΕΠ της».

    Αναφορικά με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις κατά τη δεύτερη αξιολόγηση ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει ότι «θα υπερασπιστούμε την εργασία, όπως κάναμε για την πρώτη κατοικία και τις συντάξεις. Η εμπλοκή, άλλωστε του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στις διαπραγματεύσεις διευρύνει τις συμμαχίες που έχουμε ήδη διαμορφώσει». Ο πρωθυπουργός θα σημειώσει ότι η Ελλάδα μπορεί πλέον να βάζει «κόκκινες γραμμές»και να τις υπερασπίζεται αποτελεσματικά, όπως δεν έκανε τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς για το αν υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη τα οποία θεωρεί ότι δεν εργάστηκαν όσο θα έπρεπε στα υπουργεία τους, ανέφερε ότι «υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες», αλλά «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η κυβερνητική λειτουργία ήταν δέσμια της διαπραγμάτευσης». «Τώρα είναι η ώρα», υπογραμμίζει, «που πρέπει να δείξουμε τις κυβερνητικές μας επιδόσεις και να αξιολογηθούμε».

    Εν τω μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει την έως τώρα πορεία του προέδρου της ΝΔ, ο πρωθυπουργός καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ακολουθεί έναν άκρως διχαστικό λόγο, εκτοξεύοντας ύβρεις και χαρακτηρισμούς σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται.

    «Καταγγέλει τον λαϊκισμό», αναφέρει ο κ. Τσίπρας, «αλλά ο πολιτικός του λόγος είναι αναμάσημα των πρωτοσέλιδων από το Πρώτο Θέμα-ό,τι πιο λαϊκιστικό και κίτρινο έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο των ΜΜΕ. Αυτοπαρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής, αλλά πέραν των απολύσεων και της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, που ήταν δικές τους μεταρρυθμίσεις ως υπουργού, δεν έχει να διατυπώσει ούτε μισή προγραμματική θέση που να τον δεσμεύει σε κάτι- μόνη φορά που προσπάθησε να μιλήσει επί της ουσίας ήταν εκεί που έπρεπε, στην Washington Post. Και υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις του ΔΝΤ».

    Σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι πρέπει να είναι αντικείμενο ενός ευρύτατου κοινωνικού και πολιτικού διαλόγου, ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως, δηλαδή, πριν από τις επόμενες εκλογές το φθινόπωρο του 2019. «Σκοπεύουμε», αναφέρει, «να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση άμεσα. Ελπίζω να μην την κοπανήσει και πάλι η αντιπολίτευση, όπως στη συζήτηση για τις εταιρείες του εξωτερικού».

    Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει ότι : «θέλουμε οι τάσεις να υπάρχουν και να λειτουργούν ως παράγοντας διαλόγου και εμπλουτισμού της θεωρητικής συζήτησης μέσα στο κόμμα. Δεν θέλουμε να λειτουργούν σαν οχήματα για την υλοποίηση προσωπικών επιδιώξεων και σαν πρόσχημα για τη νομιμοποίηση, αποχαλίνωση και εξάπλωση κάθε είδους παραγοντισμού». Παράλληλα, σημειώνει ότι η κριτική από τα αριστερά και από κοινωνική σκοπιά «είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και οφείλουμε να την ακούμε προσεκτικά».

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι: «επενδύουμε στην ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής Αριστεράς και στην αναδιάταξη των συμμαχιών της στην Ευρώπη» και θα υπογραμμίσει ότι: «συζητάμε σοβαρά με όλες τις δυνάμεις, και μερικές φορές με αρκετές δυσκολίες, γιατί πιστεύουμε ότι μια τέτοια αναδιάταξη συμμαχιών και συσχετισμών είναι ο δρόμος για τον πολιτικό αναπροσανατολισμό της Ευρώπης».

    ΝΔ:Οσο υπερασπίστηκε τις συντάξεις, άλλο τόσο θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων

    Όλοι οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους και παρέδωσε στα ξένα funds και τα δάνεια πρώτης κατοικίας κάτω των 140.000 ευρώ. Επομένως, όλοι καταλαβαίνουν ότι όσο υπερασπίστηκε τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία, άλλο τόσο θα υπερασπιστεί και τα δικαιωμάτων των εργαζομένων", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και προσθέτει: "Αλήθεια ο κ. Τσίπρας τολμάει να πει τι έχει συμφωνήσει για τα εργασιακά προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία; Τα ψέματα και η ανικανότητα του κ. Τσίπρα δεν έχουν όρια".

    ΠΑΣΟΚ:Έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζόμενους

    "Έρχεται καταστροφή για τις εργασιακές σχέσεις και τους εργαζόμενους. Γιατί η δήθεν υπεράσπιση των συντάξεων ήταν μέτρα 2,2 δις στο ασφαλιστικό και τα σπίτια παραδίδονται στα ξένα funds", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην "Εφημερίδα των Συντακτών". Και προσθέτει: "Προχθές ο κ. Τσίπρας πανηγύρισε για την πρώτη αξιολόγηση, την ώρα που την ανικανότητα τους την πληρώνουν οι πολίτες με 5,5 δις μέτρα. Χθες μίλησε για δίκαιη ανάπτυξη. Την ώρα, που στο πρώτο πεντάμηνο του 2016 έκλεισαν 2.910 περισσότερες επιχειρήσεις από όσες άνοιξαν. Με ορατές τις επιπτώσεις για την ανεργία. Σήμερα διαβεβαιώνει ότι θα υπερασπιστεί την εργασία (στη Β' αξιολόγηση), όπως έπραξε για τις συντάξεις και τους πλειστηριασμούς. Με αυτούς είναι απαραίτητο ένα ειδικό λεξικό της ελληνικής γλώσσας. Το λεξικό της μεγάλης εξαπάτησης. Όπου η έννοια της κάθε λέξης θα είναι αντίστροφη".

    ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναμένουν νέα επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα

    " Όταν ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι θα προστατεύσει την εργασία, όπως προστάτευσε τις συντάξεις -τις οποίες τσάκισε- και την πρώτη κατοικία -την οποία παρέδωσε εξ ολοκλήρου στα funds- τότε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναμένουν νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα που αποτελεί, άλλωστε, επιταγή του κεφαλαίου και δέσμευση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου", αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην "Εφημερίδα των Συντακτών". " Όσο, δε, για τους δήθεν «συμμάχους», το Ευρωκοινοβούλιο και το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, στους οποίους αναφέρεται ο κ. Τσίπρας και οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στις αντεργατικές ανατροπές, τότε ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας «βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»", καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [10] Ο πατέρας Ι. Χρυσαυγής μιλάει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για τους στόχους της Συνόδου των Ορθόδοξων Εκκλησιών

    "Είναι η πρώτη φορά -ίσως για πάνω από 1.200 χρόνια- που όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες, εκπροσωπώντας πάνω από 300 εκατομμύρια Ορθόδοξους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο, θα έχουν την ευκαιρία να συγκεντρωθούν για να επιβεβαιώσουν την ενότητά τους καθώς και να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος". Αυτό τονίζει ο πατέρας Ιωάννης Χρυσαυγής, αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου και κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής,σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με τους στόχους και τη σημασία που έχει για τους χριστιανούς η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος των Ορθόδοξων Εκκλησιών, την πρώτη μετά το σχίσμα των Εκκλησιών του 1054, η οποία συγκαλείται στην Κρήτη από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου,και έχει ήδη προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον.

    "Τα σχέδια για τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου",θα τονίσει,"ξεκίνησαν πριν από 55 χρόνια, αλλά η ιδέα μιας Πανορθόδοξης Συνόδου συνελήφθη αρχικά πριν από εκατό περίπου χρόνια. Επί πλέον, τις τελευταίες δεκαετίες, η αδιάλειπτη αφοσίωση του Οικουμενικού Πατριάρχη για τις σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και την ενότητα όλων των Ορθοδόξων έχει οδηγήσει στην ολοκλήρωση αυτής της μακράς διαδικασίας".

    Σημειώνεται ότι στη Σύνοδο, τις εργασίες της οποίας καλύπτει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 400 επίσκοποι που εκπροσωπούν πάνω από 300 εκατομμύρια Ορθόδοξους χριστιανούς παγκοσμίως, κληρικοί, λαϊκοί, άνδρες, γυναίκες, θεολόγοι, παρατηρητές και ακαδημαϊκοί. Στη Σύνοδο συμμετέχουν 14 Αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

    Οι Προκαθήμενοι και οι αντιπροσωπείες των Τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών θα συνεδριάσουν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τα οποία αφορούν την αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, την Ορθόδοξη Διασπορά, την Αυτονομία και τον τρόπο της Διακήρυξης, το Μυστήριο του Γάμου και τα κωλύματα γι' αυτόν, την σπουδαιότητα της νηστείας στην εποχή μας και τις σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τους υπόλοιπους χριστιανούς.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ καλύπτει τις εργασίες της συνόδου και στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενήσει σειρά συνεντεύξεων.

    Η αρχή γίνεται με τον πατέρα Ιωάννη Χρυσαυγή, ο οποίος είναι αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου και κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Υπηρετεί ως διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

    [11] Αλλαγές στον νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομίας

    'Αμεσα θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομίας σε αλλαγές του νόμου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις (fast track), με στόχο την ενθάρρυνση των επενδύσεων και από το εξωτερικό. Αυτό ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου τη Δευτέρα στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

    Σημειώνεται ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος λύνει σημαντικά προβλήματα, για τους επενδυτές και τις ξένες εταιρείες, που αφορούν στα "Service Support Centers" και τις άδειες παραμονής. Ο νόμος, όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου, έρχεται να θεραπεύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ξένες εταιρείες που επέλεγαν την Ελλάδα ως βάση για Service Support Centers. Μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν με αυτά να εξυπηρετήσουν άλλες θυγατρικές μονάδες τους στην Ελλάδα. "Αυτό πλέον αλλάζει", αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ίδια στελέχη και συνεχίζουν: "Κράτη της Ανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Πολωνία) έχουν μπει δυναμικά στην προσέλκυση τέτοιου είδους δραστηριοτήτων. Στην Πολωνία έχουν δημιουργηθεί έτσι 130.000 θέσεις εργασίας".

    Επίσης, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού συστήματος επικοινωνίας με τις πρεσβείες, ώστε η όλη διαδικασία χορήγησης αδειών παραμονής όταν πραγματοποιεί κάποιος επένδυση στην Ελλάδα, να διευκολυνθεί περαιτέρω.

    Μέχρι σήμερα για να λάβει κάποιος άδεια παραμονής, έπρεπε να αποδείξει ότι πρόκειται για νέα επένδυση και ότι αυτή ωφελεί την οικονομία. Πλέον η υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο αρκεί.Επιπλέον, επιτρέπεται η χορήγηση άδειας παραμονής και σε ανιόντα μέλη της οικογένειας (π.χ. γονείς που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους κινέζους).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 June 2016 - 12:32:25 UTC