Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρ. Σταϊκούρας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να οδηγήσει τη χώρα επιτυχώς στην ιστορική της πορεία
  • [02] Ι. Δραγασάκης: Η κυβέρνηση άντεξε μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες
  • [03] Ευρ. Στυλιανίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αναγκαίο, να μπουν κανόνες για τα όρια μεταξύ πολιτικής και αγοράς
  • [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, λόγω νυχτερινού αγώνα δρόμου
  • [05] Γ. Σταθάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Άνθρακες ο θησαυρός» η είδηση για τους Τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά
  • [06] Ο Μαδούρο κάλεσε τις χώρες της Λ. Αμερικής να μην απομονώσουν τη Βενεζουέλα
  • [07] Στις κάλπες οι Ελβετοί, για το βασικό εισόδημα για όλους
  • [08] Οι κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων αποτελούν «εκβιασμό» διεμήνυσε ο Ερντογάν
  • [09] Ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη
  • [10] Περισσότεροι από 150 εκδοτικοί οίκοι στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
  • [11] Ο Αντ. Σαμαράς υπέγραφε σκληρά μέτρα για να δεσμεύσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος
  • [12] Σύλληψη 25χρονου Γάλλου στα σύνορα Ουκρανίας - Πολωνίας που μετέφερε όπλα και εκρηκτικά

  • [01] Χρ. Σταϊκούρας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να οδηγήσει τη χώρα επιτυχώς στην ιστορική της πορεία

    «Η κυβέρνηση χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες ψηφίζει τα πάντα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Σταϊκούρας.

    Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ και βουλευτής Φθιώτιδας επισημαίνει πως παρά τα σκληρά μέτρα η κυβέρνηση θα πάρει 7,5 δισ. ευρώ, ενώ η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι το ποσό που θα έπρεπε να εκταμιευθεί με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα έφτανε τα 15 δισ. «Αυτό δεν θα το έλεγε κανείς και επιτυχία...», λέει χαρακτηριστικά

    Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση πως με τη στρατηγική της στερεί ρευστότητα από την ελληνική οικονομία, μιλά για πολιτικό θράσος της κυβέρνησης, ενώ κατηγορεί ανοιχτά τον πρωθυπουργό πως απατά τον ελληνικό λαό.

    Τη συνέντευξη πήρε ο Δημήτρης Κοτταρίδης

    [02] Ι. Δραγασάκης: Η κυβέρνηση άντεξε μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες

    Μπορούμε πλέον να σχεδιάσουμε σε ευρύ ορίζοντα και έχουμε μπει σε φάση σχετικής σταθεροποίησης αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΓιάννηςΔραγασάκης στην Αυγή της Κυριακής υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση άντεξε και επιβεβαίωσε τη συνοχή και την αντοχή της μέσα σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες.

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χιλιάδες συμπολίτες μας εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες ακραίας ανασφάλειας εξαιτίας μεγάλης ανέχειας, χρόνιας ανεργίας ή υπερχρέωσης. Όμως, ενώ μέχρι τώρα είχαμε να κάνουμε μόνο με προβλήματα και κινδύνους, από εδώ και πέρα, εκτός από αυτά, αρχίζουμε να διαθέτουμε και ουσιαστικές δυνατότητες για την αντιμετώπισή τους. Ενώ από την αρχή της κρίσης τα προβλήματα ήταν σε τροχιά συνεχούς επιδείνωσης, πλέον έχουμε μπει σε φάση σχετικής σταθεροποίησης ή και μικρής βελτίωσης σε κάποια από αυτά» αναφέρει.

    «Ενώ πέρυσι ήμαστε μόνοι απέναντι στην Ευρώπη και τους θεσμούς της, τώρα πολλοί είναι αυτοί που αναγνωρίζουν το δίκιο μας, άλλοι στα λόγια έστω, άλλοι και στην πράξη. Ενώ μέχρι τώρα κυβερνούσαμε, ας το πω σχηματικά, με ορίζοντα ημέρας, εβδομάδας, μήνα, πλέον μπορούμε να σχεδιάσουμε σε ευρύ ορίζοντα, και για τις επόμενες ημέρες και για τους επομένους μήνες και για τα επόμενα χρόνια» υπογραμμίζει ο κ Δραγασάκης .

    Στην ερώτηση αν οι συνθήκες σχετικής σταθεροποίησης, όπως τις χαρακτηρίζει , θα μπορούσαν να ανατραπούν ή να υπονομευθούν από τη στάση διαπλεγμένων συμφερόντων ή δυνάμεων της αντιπολίτευσης ο κ. Δραγαάσκης επισημαίνει πως αυτό το επεδίωξαν με τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης αλλά απέτυχαν σε όλες τις παραλλαγές της.

    [03] Ευρ. Στυλιανίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αναγκαίο, να μπουν κανόνες για τα όρια μεταξύ πολιτικής και αγοράς

    «Να τελειώνουμε κάποια στιγμή με αυτή τη "zoby generation" της πολιτικής, η οποία πάει μονίμως να μας "σώσει" από το βούρκο που η ίδια δημιούργησε», δηλώνει ο πρώην βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για τους πολιτικούς και τις offshore εταιρείες.

    Ο κ. Στυλιανίδης προτείνει σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ηθική στην πολιτική και δεν εξαντλούνται σε πόλεμο εντυπώσεων, να συμφωνήσουν όλοι μαζί και να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικών εκείνων, που θα αποδειχθεί ότι ευνοήθηκαν από την προηγούμενη διάταξη, για να ξεχωρίσουν επιτέλους οι υποκριτές από του τίμιους και συνεπείς, όπως τονίζει.

    Υπογραμμίζει ότι σήμερα είναι όχι μόνο η ευκαιρία να δοθεί ένα αποφασιστικό χτύπημα στη διαπλοκή και στη διαφθορά, αλλά η αναγκαιότητα να μπουν κανόνες, που θα προσδιορίζουν με σαφήνεια και αυστηρότητα τα όρια μεταξύ πολιτικής και αγοράς, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος βίωσε "από πρώτο χέρι" τι αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή επειδή δεν έσκυψε το κεφάλι.

    Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέει πως «αν θέλει να διαφοροποιήσει τη γενιά μας από τον αρνητισμό της προηγούμενης γενιάς, πιστεύω ότι θα πρέπει το επόμενο διάστημα να επιδιώξει όχι απλά την απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τη θετική ψήφο των πολιτών», ενώ τάσσεται υπέρ της εθνικής συνεννόησης, σημειώνοντας ότι μόνο αυτή μπορεί να "σκοτώσει" τον λαϊκισμό και τη ματαιοδοξία, και χτυπάει "καμπανάκι" για τη Θράκη.

    Τη συνέντευξη πήρε ο Νίκος Ρούμπος

    [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, λόγω νυχτερινού αγώνα δρόμου

    Λόγω της διεξαγωγής νυχτερινού αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Lighting Up Athens 5km Run», σήμεραΚυριακήαπό τις 20:00 έως τις 23:00, θα γίνει, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις εξής οδούς και λεωφόρους, περιοχής δήμου Αθηναίων:

    - Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

    - Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

    - Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού.

    - Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

    - Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Β. Αλεξάνδρου και της Λ. Βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ν. Κόσμο και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ερατοσθένους και της Λ. Βασ. Όλγας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βασ. Σοφίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Βασ. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Αμαλίας και της οδού Πεσμαζόγλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Πεσμαζόγλου, σε όλο το μήκος της.

    - Ριζάρη, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βας. Σοφίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    - Μελεάγρου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.

    - Κλεάνθους, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Βασ. Γεωργίου Β΄ και της Λ. Βασ. Κων/νου.

    - Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.

    - Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Β Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παναθηναϊκό στάδιο και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    [05] Γ. Σταθάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Άνθρακες ο θησαυρός» η είδηση για τους Τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά

    "Άνθρακες ο θησαυρός" αποδεικνύεται για την εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" και όσα μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν την είδηση, η δήθεν παραχώρηση στην ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά, αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.

    Όπως αποδεικνύει σειρά εγγράφων, η έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014, όμως οι Δημοτικές Αρχές έχουν καθυστερήσει τη μετεγγραφή του ακινήτου. Για άλλη μια φορά οι κατασκευαστές "ειδήσεων" που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων με ψεύδη στο βωμό του μικροπολιτικού οφέλους καλούνται να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, αναφέρει ο Γ. Σταθάκης.

    [06] Ο Μαδούρο κάλεσε τις χώρες της Λ. Αμερικής να μην απομονώσουν τη Βενεζουέλα

    Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε χθες τις κυβερνήσεις των κρατών της Λατινικής Αμερικής να μην ενδώσουν στη«βάναυση πίεση»που ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να απομονώσουν την κυβέρνηση του, εν μέσω μιας κλιμακούμενης αντιπολίτευσης που αντιμάχεται εντός και εκτός της χώρας.Ο επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θεωρεί πιόνι της πολιτικής των ΗΠΑ, κάλεσε αυτή την εβδομάδα για μια έκτακτη συνάντηση για να συζητηθεί η ενδεχόμενη επιβολή μομφής προς την Βενεζουέλα για παραβίαση δημοκρατικών κανόνων.

    Την Πέμπτη, ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βραζιλίας δήλωσε πως η χώρα του ενδεχομένως να βοηθήσει να παρεμποδιστεί η Βενεζουέλα από το να αναλάβει αυτό τον μήνα την εκ περιτροπής προεδρία της Mercosur, της εμπορικής ένωσης κρατών της Λατινικής Αμερικής, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί στον Μαδούρο να ενισχύει την εξουσία του. «Καλώ τις κυβερνήσεις της ηπείρου να διατηρήσουν την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την κατανόηση και να μην παραδοθούν στην βάναυση πίεση για απομόνωση της Βενεζουέλας»δήλωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας προς τους ηγέτες των κρατών της Καραϊβικής σε σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται στην Αβάνα.

    [07] Στις κάλπες οι Ελβετοί, για το βασικό εισόδημα για όλους

    Οι Ελβετοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν για την εισαγωγή ενός βασικού εισοδήματος για όλους, εργαζόμενους και άνεργους, ένα μοναδικό σχέδιο στον κόσμο που προκαλεί έντονη συζήτηση σε μια χώρα όπου η αξία της εργασίας τιμάται.Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η πρόταση που υποβλήθηκε από μη-κομματική ομάδα δεν είναι πιθανό να υπερψηφιστεί.

    Δεν προκαλεί έκπληξη αν θυμηθεί κανείς ότι το 2012, οι Ελβετοί είχαν ήδη αρνηθεί να αυξηθούν οι ημέρες αδείας των εργαζομένων από τέσσερις σε έξι εβδομάδες, φοβούμενοι μείωση της ανταγωνιστικότητάς τους.Η λαϊκή πρωτοβουλία "Για ένα άνευ όρων βασικό εισόδημα" (RBI) προτείνει την καταβολή επιδόματος κάθε μήνα σε όλους τους Ελβετούς και τους ξένους που ζουν στη χώρα, είτε έχουν δουλειά είτε δεν έχουν.

    Το ποσό του εισοδήματος αυτού μένει να καθοριστεί, αλλά η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία προτείνει τη χορήγηση 2.500 ελβετικών φράγκων (2.260 ευρώ) ανά ενήλικα -πολύ μικρό ποσό για να ζει κανείς στην Ελβετία-και 650 ελβετικά φράγκα για κάθε ανήλικο.Αυτό θα απαιτούσε έναν πρόσθετο προϋπολογισμό περίπου 25 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (22,6 δισ. ευρώ) ετησίως, που θα χρηματοδοτείτο από νέους φόρους.

    [08] Οι κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων αποτελούν «εκβιασμό» διεμήνυσε ο Ερντογάν

    O Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων συνιστούν έναν «εκβιασμό» και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα τις «αποδεχθεί ποτέ».Στην οξύτερη μέχρι σήμερα αντίδρασή του μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους προειδοποίησε επίσης ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Ευρώπη «στις δικές της έγνοιες» σε περίπτωση που αυτή η διαμάχη δεν διευθετηθεί.

    «Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι οι Αρμένιοι (.) Το αρμενικό ζήτημα χρησιμοποιείται παντού στον κόσμο ως ένα πρακτικό μέσο εκβιασμού εναντίον της Τουρκίας και άρχισαν μάλιστα να το χρησιμοποιούν κι ως ράβδο» επισήμανε ο Τούρκος Πρόεδρος σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

    [09] Ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη

    Τον Μίκη Θεοδωράκη, τίμησαν το βράδυ του Σαββάτουγια την προσφορά του στον πολιτισμό και την κοινωνία ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο παλιό λιμάνι της πόλης.

    Παρά την βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του ο Μίκης Θεοδωράκης ταξίδεψε στα Χανιά και δέχτηκε εμφανώς συγκινημένος τις τιμητικές διακρίσεις .

    Ο Μίκης Θεοδωράκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σχέση της μουσικής του με την εκκλησία επισημαίνοντας ότι « έχω συνδέσει απόλυτα την πατρίδα με την Ορθοδοξία».

    Αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια στην παρουσία του στην Κρήτη, στους αγώνες των κρητικών για την ελευθερία, καθώς και στη δύσκολη περίοδο της επταετίας της χούντας.

    Στην ομιλία του κ. Θεοδωράκη υπήρξαν αναφορές στα λόγια του Θουκυδίδη και του Περικλή ενώ ο ίδιος επεσήμανε ότι οι επιφανείς άνδρες δοξάζονται από τα έργα τους.

    Στέλνοντας ένα μήνυμα στους παριστάμενους τόνισε:

    «Πρέπει να ξέρετε ότι η χώρα μας είναι αυτάρκης. Η γη μας είναι πλούσια οι θάλασσες μας εύφορες. Τα βουνά και οι θάλασσες μας έχουν δώρα. Η χώρα μας δεν είναι μόνο αυτάρκης αλλά και πλούσια. Και για αυτό έχουν πέσει όλοι πάνω μας να μας φάνε».

    [10] Περισσότεροι από 150 εκδοτικοί οίκοι στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

    Εγκαινιάστηκετο απόγευμα του Σαββάτουτο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιείται στην παραλία του Λευκού Πύργου.

    Φέτος, το Φεστιβάλ Βιβλίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «ΚΣΤ΄ Πνευματικός Μάιος», η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης που είναι αφιερωμένος στον Ποιητή Γιώργο Βαφόπουλο, 20 χρόνια από το θάνατό του ενώ το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο « 2016:Επετειακό Έτος Αριστοτέλη /Αριστοτέλης 2400 Χρόνια».

    Στα εκθετήριά του, φιλοξενούνται πάνω από 150 εκδοτικοί οίκοι όλης της χώρας, παρουσιάζοντας πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου κ.ά. .

    [11] Ο Αντ. Σαμαράς υπέγραφε σκληρά μέτρα για να δεσμεύσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος

    Εντολές προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πως πρέπει να κινηθεί η ΝΔ δίνει, δημόσια, με συνέντευξή του στην κυριακάτικη RealNews, ο πρώην αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς. Παράλληλα ομολογεί "στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πλήρη πολιτική του αποτυχία" πως προσπάθησε να υπονομεύσει και να εγκλωβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει αξιωματούχος της κυβέρνησης για την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπογραμμίζει πως είναι αδιανόητο (πρώην) πολιτικός αρχηγός, και μάλιστα πρώην πρωθυπουργός, να λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο...

    Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κυβερνητικού αξιωματούχου :

    1. Ο Αντ. Σαμαράς, στη συνέντευξή του, ομολογεί ότι περίμενε την ήττα του, καθώς «όλοι προεξοφλούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει νέες εκλογές και θα τις κερδίσει», ενώ αποκαλύπτει ότι «οι δανειστές δεν θέλησαν να δώσουν στη δική μας κυβέρνηση την εκταμίευση των 7,5 δισεκατομμυρίων και δύο μήνες αργότερα να βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης που δεν "δεσμευόταν" για τίποτε». Παρόλο, λοιπόν, που γνώριζε ότι καταρρέει και ερχόταν ο Αλ. Τσίπρας, ο Αντ. Σαμαράς υπέγραψε την 5η αξιολόγηση για να δεσμεύσει τη χώρα με σκληρά μέτρα, ενώ, παράλληλα άφησε και τα ταμεία της χώρας άδεια για να μη «βρεθούν τα χρήματα αυτά στα χέρια μιας άλλης κυβέρνησης». Στόχος του, να εξαναγκάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε «αριστερή παρένθεση», όπως, άλλωστε τόνιζαν εκείνη την εποχή οι διάφοροι συνεργάτες του...

    2. Δηλώνει ότι δεν φέρει καμιά ευθύνη για την ύφεση που δημιούργησε (φταίνε οι «άλλοι»...) και υποστηρίζει ότι «εμείς δημιουργήσαμε πλεονάσματα» και ότι τα μέτρα που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση είναι χειρότερα από τα δικά του.

    Ας δούμε, όμως, τα μέτρα που είχε συμφωνήσει με την 5η αξιολόγηση και την τρόικα ο Αντ. Σαμαράς, τα οποία και θα άρχιζαν να υλοποιούνται από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

  • Μηδενική προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Οι πλειστηριασμοί θα ξεκίναγαν από την 1η Ιανουαρίου του 2015, ενώ τα «ραβασάκια» των τραπεζών απλώς θα ειδοποιούσαν τους πολίτες μόνο για το πότε βγαίνει το σπίτι τους «στο σφυρί». Οι πλειστηριασμοί, σύμφωνα με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν "εργαλείο" για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!...

    Αντίθετα, σήμερα προστατεύεται η πρώτη κατοικία σε ποσοστό πάνω από 60%, ενώ στα δάνεια με εγγύηση δημοσίου η προστασία ξεπερνά το 94%! Ας σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, ο νόμος προβλέπει ακόμα και οικονομική ενίσχυση πολιτών σε περιπτώσεις που αδυνατούν να αποπληρώνουν τη δόση.

  • Ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, η κυβέρνηση της ΝΔ - ΠαΣοΚ είχε συμφωνήσει σε υπερβολικά "ανέφικτα"πλεονάσματα. Η σύγκριση μ' αυτά που τελικά απέσπασε, μετά από διαπραγμάτευση η σημερινή κυβέρνηση είναι εμφανής. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος ή ειδικός, για να αντιληφθείς ότι όσο μεγαλύτερα ποσά χρειάζεται ως πλεόνασμα τόσο περισσότερα σκληρά μέτρα παίρνεις.

    Η συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα [ποσοστό επί τοις % του ΑΕΠ]

    ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

    2015 -0,25% 3%

    2016 0,5% 4,5%

    2017 1,75% 4,5%

    2018 3,5% 4,5%

    Η διαφορά είναι καθαρή. Μάλιστα, η κυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ είχε συμφωνήσει αυτά τα πλεονάσματα του 4,5% να τα διατηρεί επ' άπειρον! Καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα υποσχόταν κάτι τέτοιο...Ο κ. Σαμαράς, πάντως, φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα με τα νούμερα, καθώς δηλώνει ότι «θα είχαμε επιτύχει 7% πραγματική ανάπτυξη μέχρι το 2016». Μάλλον για τυπογραφικό λάθος πρόκειται, εκτός και αν δεν συμβουλεύτηκε κανένα οικονομολόγο...έστω και πρωτοετή!

  • Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με την 5η αξιολόγηση, είχαν συμφωνήσει και σε μια σειρά «μεταρρυθμίσεων» σε εργασιακά (ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος, κ.ά.), απολύσεις στο δημόσιο (που ήδη είχε ξεκινήσει ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης), κατάργηση ειδικών μισθολογίων, συμφωνία για περικοπές στις κύριες συντάξεις, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος κ.ά.

    3. Με την παράδοση που έχει δημιουργήσει ο κ. Σαμαράς απέναντι στην οικογένεια Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να μη δώσει εντολές στον σημερινό αρχηγό της ΝΔ: «Η διεύρυνση χρειάζεται να γίνει προς τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου», επισημαίνει χωρίς να τον απασχολεί το «πολιτικό πρόσημο»...έτσι εξηγούνται, φαίνεται, και οι συνομιλίες του κ. Μπαλτάκου (δεξί χέρι του Σαμαρά, ας μην το ξεχνάμε) με τον Η. Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής... Φέρνει, μάλιστα, ως παράδειγμα μεταρρυθμιστή τον... Άδωνι Γεωργιάδη! «Αποδείχθηκε αποτελεσματικός μεταρρυθμιστής [...] Τους πραγματικούς μεταρρυθμιστές θέλουμε να προσεγγίσουμε από παντού. Δεν βάζουμε ταμπέλες...». Ο κ. Γεωργιάδης, άλλωστε, ήδη έχει ενταχθεί στο στενό ηγετικό πυρήνα του νέου αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Για το ποιος τον επέβαλλε š"το οποίο και διατυμπανίζει..." δεν υπάρχουν, λοιπόν, αμφιβολίες!

    4. Παρεμβαίνοντας ευθέως στα της ΝΔ, δηλώνει ότι έχει «εξαιρετική σχέση» με τον «συνεταίρο» του Β. Βενιζέλο, ενώ προτείνει, «την κυρία ?ιαμαντοπούλου και τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Μανιάτη, στελέχη που έχουν δείξει προσήλωση και συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις», άρα ικανά να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. «Είναι πρόωρο και, βεβαίως, δεν είναι δικό μου θέμα να μιλήσω για πρόσωπα, συγκλίσεις ή άλλα κόμματα...». Ωστόσο, σε όλη τη συνέντευξη γι' αυτά μιλάει, βέβαια!

    5. Τέλος οι διάφορες δικαιολογίες όσον αφορά το χρέος "που το είχε χαρακτηρίσει βιώσιμο, ενώ σήμερα και το Eurogroup αποδέχθηκε ότι είναι μη βιώσιμο", το νέο Ταμείο, κ.λπ. δεν αντέχουν όταν συγκρίνονται με την πραγματικότητα. Του θυμίζουμε, γιατί μάλλον έχει ασθενή μνήμη, ότι ζητούσε πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους αντί για ρύθμισή του!...

    6. Στην ουσία, ο Αντ. Σαμαράς υπενθυμίζει την παρουσία του στα εσωτερικά της ΝΔ και όχι στην πολιτική ζωή του τόπου, δίνοντας εντολές στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Περιμένουμε και τη γνώμη του κ. Παπασταύρου, για να δούμε πως θα κινηθεί ο μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης.

    [12] Σύλληψη 25χρονου Γάλλου στα σύνορα Ουκρανίας - Πολωνίας που μετέφερε όπλα και εκρηκτικά

    Ένας Γάλλος που φέρεται να είχε στην κατοχή του όπλα και εκρηκτικά για μια προσχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, συνελήφθη στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας στα τέλη Μαίου, σύμφωνα μεανακοίνωση της ουκρανικής συνοριοφυλακής.Ο 25χρονος συνελήφθη από Ουκρανούς συνοριοφύλακες, μεταφέροντας στο όχημα του, ένα οπλοστάσιο από όπλα και εκρηκτικά, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών ρουκετών, αλλά και αυτόματα όπλα Καλάσνικοφ, μεταδίδει το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι M6.

    Τη σύλληψη αυτή, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των Ουκρανών συνοριοφυλάκων, Όλεγκ Σλομπόντιαν, ενώ η εκπρόσωπος των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών (SBU) αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Ο άντρας που βρίσκεται υπό κράτηση στην Ουκρανία, αναμένοντας την εξέταση αιτήματος πιθανής έκδοσής του στο Παρίσι, σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, αναφέρει το M6.

    Το γαλλικό υπουργείο των Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι την υπόθεση αυτή χειρίζονται δικαστικοί, ενώ η συνοριακή αστυνομία της Πολωνίας, αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Οι ευρωπαϊκές αρχές ασφάλειας βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, μετά τις αιματηρές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή 130 ανθρώπων, αλλά και τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών τον Μάρτιο, με συνέπεια το θάνατο 32 ανθρώπων.

    Την περασμένη Τρίτη, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους υπηκόους τους για το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων στην Ευρώπη, με τους πιθανούς στόχους να συμπεριλαμβάνουν την ποδοσφαιρική διοργάνωση UEFA Euro 2016 στη Γαλλία, με τους αγώνες ν' αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 June 2016 - 6:32:22 UTC