Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον Άνθρωπο, και όχι ο Άνθρωπος την Οικονομία»
  • [02] Οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης βασίζονται στα ιδανικά της τονίζει ο Γ. Κατρούγκαλος
  • [03] Πέντε δικογραφίες διαβιβάστηκαν στην Βουλή για να αποφασιστεί η άρση ή μη της ασυλίας 6 πολιτικών
  • [04] Η συμμαχία Podemos - Ενωμένη Αριστερά προηγείται των Σοσιαλιστών, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις
  • [05] Η απειλή μιας επίθεσης στο Euro 2016 "υφίσταται", δήλωσε ο Φ. Ολάντ
  • [06] Η καγκελάριος Μέρκελ είναι ένας "δικτάτορας" λέει ο αντιπρόεδρος του AfD

  • [01] «Η Οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον Άνθρωπο, και όχι ο Άνθρωπος την Οικονομία»

    «Η Οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον 'Ανθρωπο, και όχι ο 'Ανθρωπος την Οικονομία» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον πρώην Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ενώ παράλληλά τόνισε την ανάγκη ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή και τερματισμού του πολέμου στη Συρία.

    Υποδεχόμενος τον κ. Πέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε τον ρόλο και την συμβολή του πρώην Προέδρου του Ισραήλ στην επικράτηση της Ειρήνης και υπογράμμισε πως εμπνέει σήμερα όλους μας «για να υπάρξει επιτέλους Ειρήνη στη Μέση Ανατολή και ιδίως στη Συρία και το Ιράκ και να τελειώσει ο πόλεμος».

    Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος « το τέλος αυτού του πολέμου θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον ISIS και τη τζιχαντιστική τρομοκρατία. Μια τρομοκρατία που διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και που, μας δείχνει ότι ο εφιάλτης της ναζιστικής νοοτροπίας δυστυχώς δεν είναι ακόμα παρελθόν για την Ανθρωπότητα. Και νομίζω ακριβώς το παράδειγμά σας μπορεί να εμπνεύσει όλους μας για να συμβάλουμε αποτελεσματικά ώστε αυτός ο εφιάλτης να πάψει να υπάρχει».

    Αναφερόμενος στην ιστορικότητα του ρόλου του Σιμόν Πέρες επισήμανε, επίσης, την τεράστια συμβολή του για την εμπέδωση της πορείας του Κράτους του Ισραήλ σε έναν δύσκολο κόσμο και σε μία δύσκολη περιοχή, κατά την διάρκεια των αξιωμάτων που υπηρέτησε, από Υπουργός, Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ, καθώς επίσης και

    στις προσπάθειες που κατέβαλε για την ειρηνική συνύπαρξη του Ισραήλ με τους άλλους Λαούς της Μέσης Ανατολής και ιδίως με τον Παλαιστινιακό Λαό. «Θυμίζω ότι το 1994 αυτή η προσπάθειά σας στέφθηκε από την απονομή σε εσάς, μαζί με τον Γιτζάκ Ραμπίν και τον Γιασέρ Αραφάτ του Βραβείου Νόμπελ» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

    Από την πλευρά του ο Πρώην Πρόεδρος του Ισραήλ κ.Σιμόν Πέρες, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή, αναφέρθηκε στους ιστορικούς και πολιτικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ και στάθηκε ιδιαίτερα στη νέα τάξη πραγμάτων, που όπως σημείωσε, διαμορφώνεται, και πρόσθεσε ότι «για να υπάρξει ειρήνη πρέπει να αφήσεις το παρελθόν να σβήσει, να πας σε μια καινούρια περίοδο, να μπεις σε έναν καινούριο κόσμο».

    Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «Η επιστήμη δεν έχει σύνορα, δεν έχει όρια, δεν έχει σημαίες. Δεν έχει ούτε καν παλιούς κανόνες, ακόμα και η Δημοκρατία έχει αλλάξει. Η Δημοκρατία παλιά ήταν να δώσεις ίσα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. Και αν θέλεις όλοι να είναι ίσοι, δεν έχεις παρά να κανονίσεις όλοι να είναι φτωχοί. Αν θέλεις όμως να υπάρχουν και ευχαριστημένοι, και χαρούμενοι, πρέπει να βάλεις και έναν δεύτερο κανόνα: ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να είναι ίσος αλλά επίσης κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να είναι και διαφορετικός».

    Καταλήγοντας, ο κ. Πέρες επισήμανε ότι Ελλάδα και Ισραήλ είναι δύο χώρες, που έχουν την ίδια συλλογιστική, την ίδια σκέψη, την ίδια λογική, είναι ανθρωποκεντρικές - βασίζονται στον άνθρωπο.

    «Και παρ' όλες τις απαισιοδοξίες που κατά καιρούς ακούγονται νομίζω ότι η Ελλάδα έχει καλό, έμψυχο υλικό χάρη στο οποίο μπορεί να μπει σε αυτή την καινούρια περίοδο και έτσι να δώσει τόπο να διοικήσουν τα όνειρα, περισσότερο από ό,τι τα συμφέροντα» τόνισε ο πρώην Πρόεδρος και πρόσθεσε « Είμαι ευτυχής που είμαι εδώ και βλέπω αυτή την ανάπτυξη και βεβαίως αυτή την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Διότι όχι πάντοτε η γη είναι εκείνη η οποία φέρνει πλούτο αλλά η ανθρώπινη δυνατότητα. Γιατί θα έλεγα ότι οι χώρες μας έχουν περισσότερο ιστορία παρά γεωγραφία».

    [02] Οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης βασίζονται στα ιδανικά της τονίζει ο Γ. Κατρούγκαλος

    "Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που μας επιβάλλονται, οι μεταρρυθμίσεις μας βασίζονται στα ιδανικά μας και όχι σε διαταγές από έξω", τονίζει ο Έλληνας υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της αυστριακής εφημερίδας "Ντερ Στάνταρντ".

    Στη συνέντευξη του ο Έλληνας υπουργός επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τις προσπάθειες που καταβάλλονται για το σπάσιμο της συμμαχίας που υπήρχε ανάμεσα σε ολιγάρχες, πολιτικούς, τράπεζες και ΜΜΕ, όπως επίσης τις προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και το γεγονός πως η Ελλάδα υπήρξε η σκηνή ενός κοινωνικού πειράματος για μία ακραία μορφή νεοφιλελευθερισμού, όπως στη Χιλή επί δικτατορίας του Πινοτσέτ.

    Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς πως στην Ελλάδα οι μισθοί ήταν δυσανάλογα υψηλοί προς την παραγωγικότητα, παρατηρεί πως το ύψος του μισθού πότε δεν ήταν το πρόβλημα, ενώ είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως οι Έλληνες εργάζονται πολύ περισσότερο από τους κατοίκους οποιασδήποτε άλλης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Επιπλέον, σήμερα η Ελλάδα έχει την πιο μορφωμένη από ποτέ άλλοτε γενιά νέων Ελλήνων, αλλά πολλοί καταφεύγουν στο εξωτερικό. Χρειάζεται, όπως λέει, ένα νέο οικονομικό μοντέλο, το παλιό έχει καταρρεύσει, ωστόσο η λύση δεν μπορεί να είναι η παραπέρα επιβάρυνση των φτωχών και της μεσαίας τάξης.

    Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει πως, παρά το γεγονός ότι στην κυβέρνηση επιβάλλονται αυστηροί περιορισμοί, οι μεταρρυθμίσεις της βασίζονται στα ιδανικά της και όχι σε διαταγές από έξω και το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατα ψηφισθείσα συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, όπου μείωσε τις συνταξιοδοτικές δαπάνες κατά 1%, όπως είχε συμφωνηθεί με τους πιστωτές, αλλά αντί να μειώσει τις συντάξεις κατέστησε δικαιότερο το σύστημα και ενοποίησε τις ρυθμίσεις για όλους τους ασφαλισμένους.

    Ο ίδιος κάνει λόγο για το "παράδοξο", που συνιστά και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την κυβέρνηση, δηλαδή οι Έλληνες να αγαπούν τη χώρα τους αλλά να μισούν το κράτος, κάτι που οφείλεται κυρίως στο ότι στο παρελθόν το κράτος δε ήταν ουδέτερο, αλλά ήταν πελατειακό και υπήρχε μία συμμαχία ανάμεσα σε ολιγάρχες, σε πολιτικούς, σε τράπεζες, σε ΜΜΕ, και τώρα καταβάλλονται προσπάθειες για να σπάσει αυτό το αντιδημοκρατικό σύστημα.

    [03] Πέντε δικογραφίες διαβιβάστηκαν στην Βουλή για να αποφασιστεί η άρση ή μη της ασυλίας 6 πολιτικών

    Από τις Εισαγγελικές αρχές διαβιβάστηκαν στην Βουλή 5 δικογραφίες προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, του βουλευτή της ΝΔ 'Αδωνη Γεωργιάδη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

    Ειδικότερα, η δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή για τον κ. Φίλη αφορά μήνυση που έχει καταθέσει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση.

    Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος ζήτησε την ποινική δίωξη του υπουργού Παιδείας για κατάφωρη παραβίαση διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου (4285/2014).

    Η δεύτερη δικογραφία αφορά την μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σύμφωνα με την οποία 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία δεν φρόντισε έγκαιρα για τη στελέχωσή τους.

    Η τρίτη αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Ηλία Σταύρου κατά του κ. Μιχαλολιάκου και του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμηση για όσα ψευδώς έχουν αναγραφεί στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής, κατά τους ισχυρισμούς του μηνυτή.

    Ο Ηλίας Σταύρου υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος βουλευτής της. Τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θέλησε να αποχωρήσει και τότε στην ιστοσελίδα της ΧΑ χαρακτηρίστηκε «ψυχανώμαλος» και «ψυχικά άρρωστος».

    Η τελευταία δικογραφία αφορά την μηνυτήρια αφορά του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας κατά του κ. Γεωργιάδη με την τότε ιδιότητα του υπουργού Υγείας για τη διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων, η οποία προκάλεσε ανησυχία λόγω της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών αλλά προκάλεσε και φόβους για τον κίνδυνο υγείας των πολιτών.

    [04] Η συμμαχία Podemos - Ενωμένη Αριστερά προηγείται των Σοσιαλιστών, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

    Το κόμμα Podemos και οι σύμμαχοί του ενδέχεται να συγκεντρώσουν υψηλότερα ποσοστά από τους Σοσιαλιστές στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και να αναδειχθούν στο πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ισπανία, σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με αυτές τις δημοσκοπήσεις, τις οποίες δημοσίευσαν οι εφημερίδες El Pais, El Mundo και El Espanol, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι θα λάβει την πρώτη θέση με τα ποσοστά του να κυμαίνονται μεταξύ 27,7% και 31% στην πρόθεση ψήφου.

    Το PP είχε συγκεντρώσει ποσοστό 28,7% στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση της 20ης Δεκεμβρίου.

    Επιπλέον βάσει των μετρήσεων, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) θα βρεθεί στην τρίτη θέση από τη δεύτερη με τα ποσοστά τους μεταξύ 20,2% και το 21,6% στην πρόθεση ψήφου, ενώ οι Ενωμένοι Μπορούμε (Unidos Podemos), ο συνασπισμός που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των Podemos και του κόμματος Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida) θα συγκεντρώσουν ποσοστά μεταξύ του 23,7% και του 25,6%

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είχε λάβει ποσοστό 22% των ψήφων τον Δεκέμβριο, μπροστά από το Podemos που είχε συγκεντρώσει 20,7%.

    Την τέταρτη θέση θα καταλάβει το κεντρώο Ciudadanos με ποσοστά μεταξύ 14% και 16,6% στην πρόθεση ψήφου, βάσει των ίδιων δημοσκοπήσεων, έναντι 13,9% τον Δεκέμβριο.

    [05] Η απειλή μιας επίθεσης στο Euro 2016 "υφίσταται", δήλωσε ο Φ. Ολάντ

    H απειλή να διαπραχθούν επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία «είναι υπαρκτή» όμως δεν πρέπει «να αφεθούμε ποτέ στον τρόμο», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, πέντε ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

    «Αυτή η απειλή, (θα) υφίσταται, δυστυχώς, για πολύ καιρό» πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

    «Επομένως πρέπει να λάβουμε όλα (τα μέτρα) που θα διασφαλίσουν ότι το Euro 2016 θα στεφθεί με επιτυχία».

    Η Γαλλία, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι με 130 νεκρούς, «έχει θέσει σε ισχύ όλα τα μέσα προκειμένου να εγγυηθεί» την ασφάλεια της διοργάνωσης, διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

    Περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και σωματοφύλακες θα κινητοποιηθούν προκειμένου να προστατευθούν τα στάδια και οι χώροι των φιλάθλων, όπου αναμένεται να συρρεύσουν 7 εκατομμύρια οπαδοί το διάστημα μεταξύ 10ης Ιουνίου και 10ης Ιουλίου.

    [06] Η καγκελάριος Μέρκελ είναι ένας "δικτάτορας" λέει ο αντιπρόεδρος του AfD

    Ο αντιπρόεδρος του αντιμεταναστευτικού και ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αποκάλεσε την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ «δικτάτορα» που θέλει «να αντικαταστήσει τους πολίτες της Γερμανίας» με πρόσφυγες και μετανάστες, έγραψε σήμερα μια εφημερίδα.

    Ο Γκάουλαντ κατηγόρησε την καγκελάριο, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης σε μια μικρή πόλη κοντά στο Βερολίνο, ότι αλλάζει δραματικά την όψη της χώρας με την άκρως ευέλικτη πολιτική ασύλου που ακολουθεί, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

    Αποκαλώντας την Άγγελα Μέρκελ «καγκελάριο- δικτάτορα», υπό τις θερμές επευφημίες του πλήθους, καταφέρθηκε εναντίον των μεγάλων κομμάτων της Γερμανίας καταλογίζοντάς τους ότι ακολουθούν μια πολιτική «ανθρώπινης εισβολής», σε μια «απόπειρα να αντικαταστήσουν σταδιακά τον γερμανικό λαό από τους πληθυσμούς που έρχονται από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη».

    Τα σχόλιά του μεταφορτώθηκαν κατόπιν στον ιστότοπο YouTube. Στο σχετικό βίντεο εμφανίζεται ο Γκάουλαντ, 75 ετών, να διαβάζει ένα πλακάτ που κρατάει ένα μέλος του κόμματος και αναγράφεται σε αυτό:

    «Σήμερα επιδεικνύουμε ανεκτικότητα και αύριο θα είμαστε ξένοι στην ίδια μας την χώρα», ένα σύνθημα που χρησιμοποιεί το νεοναζιστικό κόμμα NPD.

    Ο Γκάουλαντ, τις τελευταίες ημέρες, προκάλεσε σάλο και με τις δηλώσεις του σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που κατάγονται από ξένες χώρες και συμμετέχουν στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Είπε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν θα θέλει να έχει γείτονα τον Ζερόμ Μποατένγκ, ο πατέρας του οποίου είναι από τη Γκάνα ή ότι η εθνική ομάδα της Γερμανίας «δεν είναι πλέον γερμανική υπό την κλασσική έννοια του όρου».

    Το AfD, που ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια, προάγει ολοένα και σκληρότερες αντιμεταναστευτικές και αντιισλαμικές θέσεις κι ενώ η Γερμανία υποδέχθηκε τον περασμένο χρόνο 1,1 εκατομμύρια αιτούντες άσυλο.

    Οι δημοσκοπήσεις του δίνουν ένα ποσοστό περίπου 15% στη πρόθεση ψήφου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 June 2016 - 18:32:20 UTC