Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χειρόφρενο σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ το πρωί της Δευτέρας
  • [02] Έσοδα 12,15 εκατ. ευρώ από 19 ακίνητα που αξιοποιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ
  • [03] Ελβετία: Οι πολίτες είπαν μαζικά "όχι" στη θέσπιση ενός εγγυημένου βασικού εισοδήματος
  • [04] Πυρκαγιές κατακαίουν εκτάσεις στα περίχωρα του Λος Άντζελες, 5000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους
  • [05] Ο σεΐχης του Κατάρ αναχώρησε από την Σκιάθο
  • [06] Στην Αθήνα για να συζητήσει με τη διοίκηση της ΑΕΚ ο Κετσπάγια

  • [01] Χειρόφρενο σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ το πρωί της Δευτέρας

    Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Δευτέραοι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί, αντιδρώντας στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερΤαμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    Οι στάσεις εργασίας θα επαναληφθούν τηνΤετάρτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις τέσσερις το απόγευμα και την Παρασκευή από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

    [02] Έσοδα 12,15 εκατ. ευρώ από 19 ακίνητα που αξιοποιούνται από το ΤΑΙΠΕΔ

    Έσοδα 42,32 εκατ. ευρώ θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο από τα 19 ακίνητα, τα οποία αξιοποιούνται ήδη από το ΤΑΙΠΕΔ, εκ των οποίων τα 12,15 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν φέτος τα δημόσια ταμεία.

    Σύμφωνα με τον πίνακα που παρουσιάζει σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα ακίνητα αφορούν τόσο σε εκτάσεις όσο και σε ακίνητα του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού και τα έσοδα έχουν αρχίσει να εισπράττονται από το 2014 και κάποια φτάνουν σε βάθος χρόνου μέχρι το 2019 και για μια περίπτωση μέχρι το 2065. Ειδικά για φέτος το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, ύψους 10,6 εκατ. ευρώ, προέρχεται από την αξιοποίηση των κτιρίων στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για το ελληνικό γραφείο τύπου και πληροφοριών της Νέας Υόρκης, αλλά και το γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον για τα οποία φέτος θα εισπραχθούν 8,1 εκατ. ευρώ για το πρώτο και 2,5 εκατ. ευρώ για το δεύτερο.

    Για την έκταση στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής θα εισπραχθεί φέτος δόση 357.000 ευρώ, για το 6ώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας (Ευαγγελιστρίας 9) θα εισπραχθεί δόση ύψους 344.000 ευρώ, για το ακίνητο στην Τούζλα Παγγαίου η φετινή δόση είναι 290.000 ευρώ, για το Χώρο Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) του σιδηροδρομικού σταθμού Νερατζιώτισσας η δόση ανέρχεται σε 270.000 ευρώ, για το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς η δόση είναι 110.000 ευρώ, για το ακίνητο στην οδό Θεοφίλου 13 στην 'Ανω Πόλη Θεσσαλονίκη η δόση είναι 108.000 ευρώ , για το Ειρηνοδικείο Μεσσήνης η δόση είναι 46.000 ευρώ και για το Σανατόριο Μάνας η δόση είναι 8.300 ευρώ.

    Για το 2017 και το 2018 οι δόσεις που θα εισπραχθούν από την αξιοποίηση των 19 ακινήτων, που ήδη έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή τους, θα αποφέρουν στα δημόσια ταμεία από 1,4 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο και μετά το 2018 θα εισπραχθούν τα υπόλοιπα 2,2 εκατ. ευρώ.

    [03] Ελβετία: Οι πολίτες είπαν μαζικά "όχι" στη θέσπιση ενός εγγυημένου βασικού εισοδήματος

    Oι Ελβετοί απέρριψαν μαζικά σήμερα την θέσπιση ενός εγγυημένου βασικού εισοδήματος για όλους, μισθωτούς ή άνεργους, ένα σχέδιο μοναδικό στον κόσμο που πυροδότησε έντονες αντιπαραθέσεις στην χώρα.

    Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το 76,9% των ψηφοφόρων απέρριψαν το αμφιλεγόμενο αυτό σχέδιο.

    Το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα ανήλθε σε 46%.

    Στον αντίποδα, τα 2/3 των ψηφοφόρων ενέκριναν τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και του δικαιώματος της προεμφυτευτικής διάγνωσης.

    Η πρόταση «για ένα εγγυημένο βασικό εισόδημα» (RBI), που υποβλήθηκε από μία οργάνωση η οποία δεν πρόσκειται σε κανένα κόμμα, κατάφερε να μαγνητίσει το ενδιαφέρον των πολιτών.

    Βάσει της πρότασης, κάθε μήνα όλοι οι Ελβετοί και οι ξένοι που διαμένουν στην χώρα τουλάχιστον 5 χρόνια θα λαμβάνουν ένα ποσό ύψους 2.500 ελβετικών φράγκων (2.260 ευρώ) ανά ενήλικα, ο οποίος θα εργάζεται ή θα είναι άνεργος, και 650 ελβετικά φράγκα για κάθε ανήλικο.

    Ο μέσος μισθός στην Ελβετία ανέρχεται σε 6000 ελβετικά φράγκα.

    Όσο κι αν γενναιόδωρη ακούγεται, η ιδέα να μπορεί κανείς να λαμβάνει χρήματα χωρίς να ανταποδίδει έμοιαζε ασυμβίβαστη στα μάτια μιας μεγάλης πλειονότητας των Ελβετών, που προσδίδουν μεγάλη αξία στην εργασία.

    Την πρωτοβουλία υποστήριξε μόνο το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων, ενώ η κυβέρνηση και τα άλλα πολιτικά κόμματα κατήγγειλαν ένα ουτοπικό και πολύ δαπανηρό σχέδιο.

    «Οι Ελβετοί αποφάσισαν σήμερα με ρεαλιστικό τρόπο» σχολίασε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTS, ο πολιτικός αναλυτής Αντρέας Λάντνερ του πανεπιστημίου της Λωζάνης.

    «Το να πληρώνεσαι χωρίς να εργάζεσαι, θα ήταν ένα μεγάλο βήμα. Η πρωτοβουλία δεν ήταν ξεκάθαρη, προοριζόταν κυρίως στο να τροφοδοτήσει μια συζήτηση».

    Μονάχα ορισμένες κοινότητες στα καντόνια Ζουρά και Βω και ορισμένες συνοικίες της Γενεύης και της Ζυρίχης υποστήριξαν την πρόταση.

    Παρά την αποτυχία του, οι διοργανωτές του δημοψηφίσματος γιόρτασαν αυτό που αποκάλεσαν τη δική τους «ημι-νίκη».

    «Είμαστε πολύ χαρούμενοι» δήλωσε στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας, ο Ραλφ Κουντιγκ.

    Ο Σέρτζο Ρόσι, καθηγητής οικονομικών και μέλος της επιτροπής υπέρ του RBI προτιμά από την πλευρά του να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο.

    «Ένας στους 5 πολίτες ψήφισε υπέρ του εγγυημένου βασικού εισοδήματος. Πρόκειται ήδη για μία επιτυχία» σχολίασε στο ATS. Για εκείνον το σημαντικό είναι ότι οι πολίτες άρχισαν να σκέφτονται αυτήν την ιδέα «η οποία θα πρέπει σύντομα ή αργότερα να εφαρμοστεί».

    [04] Πυρκαγιές κατακαίουν εκτάσεις στα περίχωρα του Λος Άντζελες, 5000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους

    Τουλάχιστον 5000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους χθες και σήμερα εξαιτίας των πυρκαγιών που κατακαίουν εκτάσεις πολύ κοντά στο Λος Άντζελες, στην πόλη Καλαμπάσας, τόπο διαμονής πολλών διάσημων προσωπικοτήτων, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής.

    Η φωτιά- με τους καπνούς της να είναι ορατοί από το Λος Άντζελες- ξεκίνησε χθες το απόγευμα και οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν καταφέρει να την περιορίσουν σήμερα σε ποσοστό μόλις 30%, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

    Περισσότερα από 2000 στρέμματα δασικής έκτασης και θαμνώδους βλάστησης έχουμε μετατραπεί σε στάχτες σε αυτήν την περιοχή. Δύο κατοικίες έχουν υποστεί καταστροφές κι ένα κατάστημα καταστράφηκε.

    Πολλοί από τους 5000 ανθρώπους που εκκένωσαν την περιοχή επέστρεψαν σήμερα στα σπίτια τους πριν από την αυγή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

    Ωστόσο με τα υδράργυρο να έχει σκαρφαλώσει στους 30 βαθμούς κελσίου και υπαρκτό τον κίνδυνο λόγω των ανέμων η φωτιά να εξαπλωθεί προς το Τοπάνγκα Κάνυον, μια κοινότητα στο βόρειο τμήμα του Λος Άντζελες, σε ορισμένους κατοίκους οι αρχές δεν επιτρέπουν να επιστρέψουν στις εστίες τους σήμερα.

    [05] Ο σεΐχης του Κατάρ αναχώρησε από την Σκιάθο

    Ο σεΐχης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, αναχώρησε χθες το βράδυ από την Σκιάθο, με το βασιλικό αεροπλάνο που τον ανέμενε στον αερολιμένα του νησιού "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης".

    Ο υψηλός επισκέπτης της Σκιάθου, όπως και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που τον συνόδευαν, έφυγε για την πρωτεύουσα Ντόχα του Κατάρ, κατενθουσιασμένος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για άλλη μια φορά.

    Ο σεΐχης επισκέφτηκε και φέτος το ξενοδοχείο "Σκιάθος Παλλάς" και δείπνησε με την οικογένειά του στο εστιατόριο "White view" επιλέγοντας να γευτεί το αγαπημένο του ντόπιο αρνάκι γάλακτος στη σούβλα, ενώ ήπιε χυμό ρόδι.

    Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας πριν αναχωρήσουν, δείπνησαν με τον σεΐχη στην τραπεζαρία του πολυτελούς ιδιωτικού αεροσκάφους και το δείπνο περιελάμβανε αστακούς, ψάρια και θαλασσινά από τη Σκιάθο, χυμούς και ντόπια εκλεκτά κρέατα, τα οποία ετοίμασαν οι σεφ του διάσημου εστιατορίου "Καρνάγιο" της Σκιάθου και μεταφέρθηκαν με ειδικά σκεύη στο βασιλικό αεροσκάφος.

    Οι ιδιοκτήτες του "Σκιάθος Παλλάς" χάρισαν στον σεΐχη ένα δένδρο ελιάς, που συμβολίζει την ειρήνη, και ο σεΐχης τοποθέτησε το δώρο στο κατάστρωμα της θαλαμηγού του "Αλ Μιρκάμπ" σε περίοπτη θέση δίπλα στην μεγάλη πισίνα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεΐχης του Κατάρ θα συνεχίσει μετά από διάστημα 30 περίπου ημερών την καλοκαιρινή του κρουαζιέρα από την Κυανή ακτή της Γαλλίας και αναμένεται να επανέλθει στη Σκιάθο με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του περί τα τέλη Αυγούστου.

    Η "Αλ Μιρκάμπ" καθ΄όλη την διάρκεια της παραμονής του σεΐχη στην Σκιάθο, αγκυροβόλησε, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, στην παραλία Μάραθα και σε απόσταση αναπνοής από το ξενοδοχείο "Σκιάθος Παλλάς".

    Το πλωτό παλάτι του Άραβα κροίσου, μήκους 133 μέτρων, είναι το έκτο μεγαλύτερο γιωτ στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Έχει πλήρωμα 51 ατόμων, διαθέτει 12 σουίτες, δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα κινηματογράφου, ενώ κόστισε 300.000.000 ευρώ.

    [06] Στην Αθήνα για να συζητήσει με τη διοίκηση της ΑΕΚ ο Κετσπάγια

    Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός πρώην τεχνικός του ΑΠΟΕΛ και παλαίμαχος παίκτης της Ένωσης έφτασε στην ελληνική πρωτεύουσα για να συζητήσει με τους διοικούντες των «κιτρινόμαυρων» το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 June 2016 - 20:32:22 UTC