Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει τις αρμοδιότητες που της ανήκουν
  • [02] ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε ως οπισθοδρομική την ανάγνωση του κορανιού στην Αγιά Σοφιά
  • [03] Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό του
  • [04] «Σε πείσμα πολλών συνεχίζουμε», δήλωσε η Φ. Γεννηματά σε εκδήλωση για την Κεντροαριστερά
  • [05] Τσακαλώτος-Δρίτσας-Κατρούγκαλος: Προτεραιότητα η προστασία των εργασιακών σχέσεων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ
  • [06] Φρ. Ολάντ: Πρέπει να ξέρουμε πότε να σταματάμε μια απεργία
  • [07] Πέθανε ο θεατρικός συγγραφέας Πίτερ Σάφερ
  • [08] Οι Pink Martini στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
  • [09] Στ. Θεοδωράκης: Το καινούργιο δεν μπορεί να είναι κυρίως οι υπουργοί του χθες
  • [10] Κ. Μητσοτάκης στα «Ποσειδώνια 2016»: Η ΝΔ διαχρονικά έχει στηρίξει την ανάπτυξη της ναυτιλίας
  • [11] Π. Μοσκοβισί: Το «95%» του απαιτούμενου έργου για την εκταμίευση της επόμενης δόσης έχει ολοκληρωθεί

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει τις αρμοδιότητες που της ανήκουν

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα τελευταία φαινόμενα παραβατικότητας και βανδαλισμών στην πόλη των Αθηνών και του έθεσε την ανάγκη λήψης ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, γεγονός που θέτει -όπως είπε- ένα ζήτημα αρμοδιοτήτων του Δήμου Αθηναίων, το οποίο προτίθεται να θέσει στις πολιτικές δυνάμεις, ενόψει και του διαλόγου που έχει ανοίξει σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τόνισε ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του συντάγματος μπορούν να γίνουν πολλά ακόμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημείωσε ότι και το πλαίσιο το οποίο υπάρχει σήμερα, το οποίο είναι πολύ προοδευτικό σε σχέση με πολλές χώρες της Ευρώπης, επιτρέπει πολλά. Αρκεί να πιστέψουμε στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει τις αρμοδιότητες που της ανήκουν, αλλά να τις έχει όλες, και να έχει και τα μέσα για να τις ασκήσει. Τότε καταξιώνεται και τότε εφαρμόζεται και το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε επισημαίνοντας: «Όταν δε το κράτος ασχολείται με πράγματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από εκεί και πέρα είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να πράξει εκείνο το οποίο μπορεί να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί αυτή το κάνει καλύτερα. Και όταν λέω για το κράτος, δεν εννοώ μόνο για το κεντρικό κράτος, εννοώ και για το αποκεντρωμένο. Γιατί κάποτε στον τόπο μας, πρέπει να κάνουμε και αυτή τη διάκριση επιτέλους. Άλλο η Αποκέντρωση και άλλο η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

    Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «έστω και χωρίς την αναθεώρηση του Συντάγματος, ας αποδώσουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αφετηρία την Αθήνα και αυτά που είδαμε, εκείνα που της ανήκουν. Γιατί διαφορετικά, δεν είναι μόνον ότι έχουμε ένα πολιτικό λάθος. Έχουμε και ένα θεσμικό λάθος. Και μην υποτιμάμε και τη σημασία του θεσμικού λάθους».

    [02] ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε ως οπισθοδρομική την ανάγνωση του κορανιού στην Αγιά Σοφιά

    Ως οπισθοδρομική καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών την ανακοίνωση των τουρκικών αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη επ' ευκαιρία του Ραμαζανιού.

    Στο πλαίσιο αυτό, κάνει λόγο για ακατανόητες εμμονές που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, σημειώνει πως τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες.

    [03] Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό του

    Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντικμίρ Μπουσάτι, στα Τίρανα. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν σε έναν οδικό χάρτη, έναν κοινό μηχανισμό, ο οποίος θα κινηθεί εντατικά για την επίλυση όλων των ανοιχτών ζητημάτων, με βάση μία κοινή δέσμευση και μία κοινή ατζέντα, ώστε σύντομα να αποδώσει τους πρώτους καρπούς.

    Στόχος όλων των ενεργειών μας, όπως είπε ο κύριος Μπουσάτι στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κύριο Κοτζιά, θα είναι πως θα βρούμε λύσεις. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε μέχρι εδώ, πρόσθεσε, ευχαριστώντας τον κύριο Κοτζιά και επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική επιλογή από το να βρούμε λύσεις. Δεν είναι προς το συμφέρον της Αλβανίας να μην έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα, την οποία θεωρεί στρατηγικό της εταίρο, επισήμανε ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας.

    Ο κύριος Κοτζιάς από την πλευρά του τόνισε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να κινηθούν με κουλτούρα διαλόγου και συναίνεσης, δηλαδή με ευρωπαϊκό τρόπο. Πρόσθεσε ότι η πρόταση για τον οδικό χάρτη στηρίζεται στα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δύο χώρες, είπε ο κύριος Κοτζιάς, πρέπει να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της ενταξιακής πορείας των δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. βγάζοντας τα βαρίδια του παρεθλόντος από πάνω τους και συμβάλλοντας σε αυτή την κατεύθυνση. Ο κύριος Κοτζιάς ευχαρίστησε τον Αλβανό ομόλογό του για τους ανοιχτούς ορίζοντες - που όπως είπε- έχει ο κύριος Μπουσάτι και επισήμανε ότι όταν συζητούν για τις διαφορές των δύο πλευρών, αυτό γίνεται πάντα με βάση την κουλτούρα του δημοκρατικού διαλόγου. Οι διεθνείς συμφωνίες επισήμανε ο κύριος Κοτζιάς, στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο και παράγουν διεθνείς δεσμεύσεις.

    Ν. Κοτζιάς: Θα πρέπει να προσέχουμεόταν μιλάμε για τους Τσάμηδες

    «Θα πρέπει να προσέχουμε, όταν μιλάμε για τους Τσάμηδες», καθώς «δεν εννοούμε καμία ομάδα Αλβανών πολιτών και ασφαλώς δεν εννοούμε την Αλβανία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι, επισημαίνοντας ότι «ορισμένοι θέλουν να ταυτίσουν τους συνεργάτες με τον γερμανικό ναζισμό με κάποια ομάδα Αλβανών πολιτών που ζούσαν πάντα στην Αλβανία και δεν έζησαν ποτέ στην Ελλάδα και μετά να ταυτίσουν και αυτούς με όλη την Αλβανία».

    «Με αυτή την έννοια», είπε ο κ. Κοτζιάς, «λέμε ότι για εμάς δεν υπάρχει το πρόβλημα με τον τρόπο που το αντιμετωπίζει η γείτονη μας πλευρά. Έχουμε διαφορετική προσέγγιση και όλα είναι γνωστά από την σκοπιά της ιστορίας».

    Ειδικότερα, ερωτηθείς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών από Αλβανό δημοσιογράφο, είχε αποσαφηνίσει ότι υπάρχουν δύο ομάδες Τσάμηδων, «οι Αλβανοί που ζουν στην Αλβανία και οι παλιοί Τσάμηδες, αυτοί οι εξισλαμισμένοι χριστιανοί του 1611, οι οποίοι είναι σήμερα Έλληνες πολίτες», εξηγώντας ότι «υπήρξαν» και ορισμένοι Τσάμηδες που συνεργάστηκαν με τον Γερμανό κατακτητή, που είχαν φτιάξει τα επιτροπάτα ελέγχου και λεηλασίας της περιουσίας του υπόλοιπου πληθυσμού σε περιοχές της Ηπείρου, οι οποίοι καταδικαστήκαν από τα ελληνικά δικαστήρια με βάση τον νόμο και τον διεθνή νόμο, οι οποίοι σε αντίθεση με άλλους δοσίλογους στην Ευρώπη εγκατέλειψαν τη χώρα και δεν εκτελέστηκαν».

    [04] «Σε πείσμα πολλών συνεχίζουμε», δήλωσε η Φ. Γεννηματά σε εκδήλωση για την Κεντροαριστερά

    «Είμαστε σήμερα εδώ, όλοι μαζί, σε ένα ακόμα κοινό βήμα για τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Σε πείσμα πολλών συνεχίζουμε», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Φώφη Γεννηματά, προσερχόμενη το απόγευμα στην εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου, στη Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

    Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι το εγχείρημα «το έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα και γι? αυτό προχωράει» Όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν μικροκομματικές επιδιώξεις απάντησε πως «είναι κρίμα από τη στιγμή που το έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες, να στέκεται κανείς σε τέτοιου είδους αντιλήψεις και προσεγγίσεις».

    [05] Τσακαλώτος-Δρίτσας-Κατρούγκαλος: Προτεραιότητα η προστασία των εργασιακών σχέσεων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

    Η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ είναι δεσμευτική με βάση τη συμφωνία του καλοκαιριού, αλλά για την κυβέρνηση, η προστασία των εργασιακών σχέσεων παραμένει βασικό μέλημα -τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών, Ναυτιλίας και Εργασίας κ.κ. Τσακαλώτος, Δρίτσας και Κατρούγκαλος, με αφορμή τις απεργίες στους δύο λιμένες. «Ιδιαίτερα για τις αλλαγές ως προς το διευθυντικό δικαίωμα που θα συνεπιφέρει η πώληση του 51% των μετοχών των Α.Ε. ΟΛΠ και ΟΛΘ, η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία όχι μόνο υπερασπίζονται προς κάθε κατεύθυνση την ανάγκη διατήρησης ασφαλών και σταθερών σχέσεων εργασίας στα λιμάνια, αλλά επί μήνες τώρα, σχεδόν καθημερινά, έχουν αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και έχουν προβεί σε σειρά παρεμβάσεων για τη θεσμική και πραγματική κατοχύρωσή τους» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι τρεις υπουργοί, τονίζοντας πως οι παρεμβάσεις αυτές, βρίσκονται πλέον σε φάση ολοκλήρωσης.

    «Καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν, μάλιστα σε τόσο δύσκολες, αντιφατικές και αντίξοες συνθήκες (?) δεν έχει κάνει τέτοιο πολύμηνο, λεπτομερή και άκρως ειλικρινή διάλογο με τις Ενώσεις των εργαζομένων» σημειώνουν οι υπουργοί στην ανακοίνωσή τους, και καλούν τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους σωματεία, «να αξιολογήσουν θετικά την έμπρακτη ανταπόκριση της κυβέρνησης και να συνεισφέρουν δημιουργικά δίνοντας στήριξη στην προσπάθεια για ρεαλιστική και βιώσιμη λύση».

    [06] Φρ. Ολάντ: Πρέπει να ξέρουμε πότε να σταματάμε μια απεργία

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε ότι θα πρέπει "να γνωρίζει κανείς πότε να σταματά μια απεργία", επαναλαμβάνοντας τη διάσημη δήλωση που είχε κάνει το 1936 ο τότε γενικός γραμματέας του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ζητώντας να πάψουν οι κινητοποιήσεις εναντίον του νόμου για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

    "Υπάρχει κάποια στιγμή όπου, σύμφωνα με μια διάσημη ρήση, πρέπει να ξέρεις να σταματάς μια απεργία", είπε ο Ολάντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα La Voix du Nord.

    Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Γάλλου προέδρου θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.

    Τον Ιούνιο του 1936, όταν ανέβηκε στην εξουσία το Λαϊκό Μέτωπο, ένας συνασπισμός αριστερών κομμάτων, ο Μορίς Τορέζ, ο τότε γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, δήλωσε ότι "θα πρέπει να ξέρουμε πότε να σταματάμε μια απεργία, αφού έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα", όπως ήταν η εβδομάδα 40 ωρών εργασίας και η 15μερη άδεια μετ' αποδοχών.

    Για τον σημερινό πρόεδρο της χώρας, "η κυβέρνηση έδειξε τη θέλησή της για διάλογο", κυρίως με τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τις οδικές μεταφορές, την πολιτική αεροπορία και τους σιδηροδρόμους.

    Τέσσερις ημέρες πριν από τη σέντρα του Euro 2016, η γαλλική κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τις εκκλήσεις της για να σταματήσουν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις που συνεχίζονται στη χώρα εδώ και τρεις μήνες. Οι εργατικές κινητοποιήσεις "προκαλούν δυσαρέσκεια στους συμπατριώτες μας και δίνουν μια εικόνα της Γαλλίας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, ενώ η Γαλλία είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός του κόσμου", συνέχισε ο πρόεδρος Ολάντ, ζητώντας από όλους "να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

    [07] Πέθανε ο θεατρικός συγγραφέας Πίτερ Σάφερ

    Ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Πίτερ Σάφερ, ο οποίος βραβεύτηκε με το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου για την ταινία "Αμαντέους" το 1984, πέθανε σήμερα σε ηλικία 90 ετών "μετά από σύντομη ασθένεια", όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του, ο Ρούπερτ Λορντ.

    "Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του φίλου και πελάτη μας, του Πίτερ Σάφερ, ενώ βρισκόταν στην Ιρλανδία με φίλους και μέλη της οικογένειάς του" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρακτορείο Macnaughton Lord Representation που εκπροσωπούσε τον συγγραφέα.

    "Ο καλός φίλος του, ο Αμερικανός ατζέντης Ντένις Άσπλαντ, έμεινε στο πλευρό του στην Ιρλανδία καθ' όλη τη διάρκεια της σύντομης ασθένειάς του", πρόσθεσε.

    Ο Σάφερ πέθανε στις 5.30 το πρωί σε νοσοκομείο της κομητείας Κορκ, στη νότια Ιρλανδία.

    Πριν βραβευτεί με το Όσκαρ για τη μεταφορά του Αμαντέους στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία του Μίλος Φόρμαν, ο Σάφερ είχε κερδίσει και το θεατρικό βραβείο Τόνι για το "Έκβους". Το έργο αυτό παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 1973 και κατόπιν ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ και το Παρίσι, το 1976. Ο Σάφερ εμπνεύστηκε αυτό το ψυχολογικό δράμα από ένα πραγματικό γεγονός: την ανεξήγητη πράξη ενός εφήβου που, χωρίς προφανή λόγο, έβγαλε τα μάτια έξι αλόγων.

    Το Έκβους ανέβηκε και πάλι στο θεατρικό σανίδι το 2007 με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ, γνωστό από το ρόλο του μικρού μαθητευόμενου μάγου στη σειρά ταινιών "Χάρι Πότερ".

    Ο Πίτερ Σάφερ ήταν δίδυμος αδελφός του Άντονι Σάφερ, του σεναριογράφου και θεατρικού σκηνοθέτη που πέθανε το 2001.

    Η κηδεία του Σάφερ θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Λονδίνο.

    [08] Οι Pink Martini στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

    «Eίμαστε σαν μουσικοί αρχαιολόγοι που ανασύρουμε μελωδίες και ρυθμούς από διάφορα μέρη του κόσμου και δημιουργούμε ένα είδος μοντέρνας μουσικής» δηλώνει ο χαρισματικός Τόμας Λόντερντέιλ, πιανίστας και ιδρυτής των Pink Martini που επιστρέφουν για μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα.

    Οι πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού και ταυτόχρονα ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge-jazz σκηνής παγκοσμίως, έρχονται την Τρίτη 5 Ιουλίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων για να μας «ταξιδέψουν» με τη φρεσκάδα της μουσικής τους που συνδυάζει ρετρό και τζαζ μοτίβα με ποπ ρυθμούς αλλά και στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες. Με την lead singer Storm Large να συνοδεύει επί σκηνής ένα σύνολο εξαιρετικών μουσικών απ' όλα τα σημεία του πλανήτη, το δημοφιλές συγκρότημα θα παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

    Οι Pink Martini δημιουργήθηκαν το 1994 από τον πιανίστα και απόφοιτο του Χάρβαρντ Τόμας Λόντερντέιλ ως μια μικρή ορχήστρα με βάση το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το 1997 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ «Sympatique», με το οποίο κατάφεραν να ενθουσιάσουν κοινό και κριτικούς, αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια σε πολλές άλλες χώρες.

    [09] Στ. Θεοδωράκης: Το καινούργιο δεν μπορεί να είναι κυρίως οι υπουργοί του χθες

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσερχόμενος στην εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις, δήλωσε πως «για μας υπάρχει ένα εγχείρημα: Η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δυνατό, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα». Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση πηγαίνει από λάθος σε λάθος και είναι απαραίτητο οι δυνάμεις του χώρου να δώσουν λύσεις και προτάσεις στον ελληνικό λαό.

    «Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα που γεννηθήκαμε: η χώρα θέλει ένα δυνατό, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό κίνημα με διάθεση για συγκρούσεις και χωρίς λαϊκισμούς - ούτε παλιούς λαϊκισμούς, ούτε νεολαϊκισμούς. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε.

    Σχετικά με τις φήμες ότι υπήρξαν διαφωνίες για το πού και πώς θα καθόντουσαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι επιθυμούσε οι αρχηγοί να κάθονται στα ορεινά για να αφήνουν κάποιες θέσεις άδειες στην πρώτη σειρά.

    «Το καινούργιο δεν θα γίνει από αναπαλαίωση. Δε θα γίνει από ανακύκλωση, χρειάζονται νέα πρόσωπα. Το καινούργιο, δεν μπορεί να είναι κυρίως οι υπουργοί του χθες, χρειάζεται να προστεθεί μια νέα ηγετική ομάδα. Και αυτό αν δεν συμβεί στην εκδήλωση, θα συμβεί στην πραγματικότητα» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

    [10] Κ. Μητσοτάκης στα «Ποσειδώνια 2016»: Η ΝΔ διαχρονικά έχει στηρίξει την ανάπτυξη της ναυτιλίας

    "Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά έχει στηρίξει την ανάπτυξη της ναυτιλίας και μέσα από αυτήν τους εργαζόμενους και φυσικά τους ανθρώπους εκείνους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, για αυτό είναι απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρεί να πλήξει την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας μας, την ελληνική σημαία στα πλοία και την ελληνική ναυτοσύνη",τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παρευρέθη σήμερα στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2016».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «η έκθεση "Ποσειδώνια", που αποτελεί θεσμό διεθνούς κύρους, πιστοποιεί ότι η Ελλάδα, ως παραδοσιακή ναυτιλιακή δύναμη, μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει στην εθνική, αλλά και ευρωπαϊκή οικονομία» και εξήρε τη αποφασιστική, όπως είπε, συμβολή του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου του κόσμου «στην οικονομία της χώρας μας με δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και σημαντική συμμετοχή στο παραγόμενο εγχώριο προϊόν».

    [11] Π. Μοσκοβισί: Το «95%» του απαιτούμενου έργου για την εκταμίευση της επόμενης δόσης έχει ολοκληρωθεί

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι βέβαιη ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου της πριν από το επόμενο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν κορυφαία στελέχη της Κομισιόν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της κατέληξαν σε συμφωνία για το μεγαλύτερο μέρος των μεταρρυθμίσεων τον Μάιο, ωστόσο απέμεναν ορισμένα θέματα προς διευθέτηση πριν την εκταμίευση δόσεων ύψους 10,3 δισεκ. ευρώ ως τον Σεπτέμβριο.

    «Οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το 95% των αλλαγών που απαιτούνται αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα. Ορισμένες αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στην αρμόδια Ομάδα Εργασίας του ΕΚ στο Στρασβούργο.

    «Είμαι βέβαιος ότι η Αθήνα θα αξιοποιήσει τον χρόνο που απομένει πριν από το Eurogroup για να οριστικοποιήσει τα λιγοστά θέματα τα οποία είναι ακόμη ανοικτά», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί και ανέφερε πως η εκταμίευση μιας πρώτης δόσης ύψους 7,5 δισεκ. ευρώ μπορεί να αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα και να γίνει εντός του μήνα.

    Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σημείωσε πως ένας από τους όρους είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν σχετικά με την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Ελλάδα στην επόμενη σύνοδό τους στο Λουξεμβούργο την 16η Ιουνίου.

    Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Μέχρι το τέλος Ιουνίου η εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ

    «Έως το τέλος Ιουνίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης (των 7,5 δισ. ευρώ)» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group. Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, «η εισήγηση των θεσμών είναι θετική» σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και κατ' επέκταση την εκταμίευση της δόσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 June 2016 - 20:32:26 UTC