Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει την επένδυση στο Ελληνικό
  • [02] Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση γέμισε με υποσχέσεις τη νέα γενιά και με ψέματα τη μεσαία τάξη
  • [03] Μείωση του ελάχιστου απαιτούμενου κεφαλαίου για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο
  • [04] Συνεχίζονται οι επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία
  • [05] Πάντοαν: Bγαίνουμε από εφιαλτική παγίδα η οποία πάγωσε την οικονομική ανάπτυξη επί 20 χρόνια
  • [06] Ξεκινά στις 9 Ιουνίου το Athens Photo Festival 2016
  • [07] Πυρά Θεοδωράκη εναντίον Τσίπρα-Καμμένου
  • [08] ΥΠΕΞ: Αν η Τουρκία δεν σέβεται τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς δεν έχει φθάσει ακόμα στον 21ο αιώνα
  • [09] Γ. Στουρνάρας: Μειώνεται το κόστος χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών
  • [10] Δύο χρόνια αποκλεισμός στη Σαράποβα από την ITF

  • [01] ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει την επένδυση στο Ελληνικό

    Το ερώτημα για το κατά πόσο θα μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει την επένδυση στο Ελληνικό θέτει η Νέα Δημοκρατία σε ενημερωτικό της σημείωμα. Η ΝΔ χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη επένδυση έργο πνοής δεκαετιών και υπενθυμίζει πως ήταν αυτή που ξεμπλόκαρε την επένδυση που είχε βαλτώσει επί δεκαετίες τονίζοντας πως είχε να αντιμετωπίσει τη «την λυσσαλέα επίθεση των λαϊκιστών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ», λαϊκιστές που όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «χαρακτήριζαν «ξεπούλημα» την επένδυση στο Ελληνικό όσο ήταν στην αντιπολίτευση, που την μπλόκαραν για 18 μήνες όταν ήρθαν στην κυβέρνηση, αλλά τώρα υπογράφουν πρόθυμα τη συνέχισή της μόνο και μόνο για να παραμείνουν λίγο ακόμη κολλημένοι στην καρέκλα της εξουσίας».

    Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως κερδίζει χρόνο, υπογράφοντας ακόμη ένα Μνημόνιο, χωρίς να έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει την επένδυση. «Δεν έχουν τη διαχειριστική επάρκεια να καταλάβουν πώς θα προωθήσουν τις επενδύσεις, όπως αποδεικνύει η φοροεπιδρομή στην οποία επιδίδονται. Ο χρόνος που κερδίζουν σήμερα, προστίθεται στον χαμένο χρόνο των προηγούμενων 18 μηνών, καθυστερώντας τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, στερώντας ρευστότητα από την ελληνική οικονομία, συντηρώντας έναν τριτοκοσμικό καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο καλύτερο σημείο της Μεσογείου» τονίζει η ΝΔ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως δεν προωθεί τις επενδύσεις.

    «Η κυβέρνηση δεν προωθεί τις επενδύσεις, τις παρακωλύει. Δεν αναβαθμίζει το Ελληνικό, συντηρεί την υποβάθμιση που επέφερε. Δεν διαφημίζει την εικόνα της χώρας, τη δυσφημεί. Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο για τους πολίτες και την Πατρίδα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Η ΝΔ τονίζει πως η αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό είναι κορυφαίο έργο ανάπλασης μιας περιοχής προς όφελος του περιβάλλοντος, των πολιτών, της εθνικής οικονομίας και της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, και δηλώνει περήφανη που πάλεψε όπως λέει με σχέδιο , αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά το διάστημα 2012 - 2014, με το πολύπλοκο έργο της επισκόπησης 107.000 σελίδων υλικού που αφορούσε το Ελληνικό, με την επιτάχυνση της διαδικασίας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τελικής επιλογής του επενδυτή, με την πλήρη διαφάνεια και τη θετική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «ξεμπλόκαρε» ένα έργο πνοής για την Αττική και τη χώρα.

    [02] Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση γέμισε με υποσχέσεις τη νέα γενιά και με ψέματα τη μεσαία τάξη

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε φόρουμ για την απασχόληση που διοργάνωσε ο τομέας εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γέμισε με υποσχέσεις τη νέα γενιά και με ψέματα τη μεσαία τάξη» και τόνισε πως οι συνέπειες από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι έντονες στο ασφαλιστικό και στη βιωσιμότητά του.

    «Αν δεν αλλάξει η σχέση των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους δεν πρόκειται το ασφαλιστικό να γίνει βιώσιμο», επισήμανε, υπογραμμίζοντας πως «παρά τα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού».

    Επ' αυτού αναφέρθηκε στις νέες, από χθες, περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, που φτάνουν και το 40% και υπενθύμισε τις δηλώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης περί μη περικοπής τους.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας θα είναι πρώτη προτεραιότητα για τη κυβέρνηση της ΝΔ.

    Μίλησε για την ανάγκη να έχουμε μια κυβέρνηση φιλική προς την επιχειρηματικότητα, εξηγώντας ότι οι δουλειές θα δημιουργηθούν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

    «Όλα αυτά είναι αντίθετα στο DNA της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», συνέχισε, σημειώνοντας πως η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια, δεν διατάσσεται, απαιτεί προσέλκυση επενδύσεων, σταθερό φορολογικό περιβάλλον, στήριξη της επιχειρηματικότητας και μεταρρυθμιστικό πνεύμα.

    «Αυτή είναι η δική μας λογική την οποία κωδικοποίησα στη Βουλή όταν μίλησα για την πρόταση 2+4, 4% ανάπτυξη και 2% πρωτογενές πλεόνασμα, προσέλκυση επενδύσεων στο 20% του ΑΕΠ σε πέντε χρόνια και δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας ετησίως», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί οι στόχοι είναι μεν φιλόδοξοι, αλλά μόνο έτσι «θα σπάσουμε τον κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας έχει καταδικάσει».

    Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε, επίσης, για την ανάγκη εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Ενίσχυσης των Πολιτικών Εργασίας και επανέλαβε πως δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε τον τρόπο, αλλά αρκεί να μελετήσουμε πρακτικές άλλων χωρών που αντιμετώπισαν το πρόβλημα.

    [03] Μείωση του ελάχιστου απαιτούμενου κεφαλαίου για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο

    Στις 100.000 ευρώ, από 150.000 ευρώ, ορίζεται το ελάχιστο κεφάλαιο επενδυτικού σχήματος για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που μπορούν να υπαχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Αντίστοιχα, το ελάχιστο κεφάλαιο για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (ΑΣ), τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ), και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ), ορίζονται στα 75.000 ευρώ, από 100.000 ευρώ.

    Με άλλες νομοτεχνικές βελτιώσεις, υποχρεώνονται όσοι υποβάλουν επενδυτικά σχέδια να διασφαλίζουν τις συνθήκες για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στους χώρους της επένδυσης, ενώ διευκρινίζεται ότι για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο απαιτείται μία κερδοφόρα χρήση κατά την επταετία πριν από τη διαχειριστική χρήση της αίτησης υπαγωγής.

    Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση κατά την κοινή συνεδρίαση των αρμοδίων επιτροπών στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι με τον νέο αναπτυξιακό νόμο γίνεται μια τομή, κάνουμε μια τομή και ενισχύεται η μικρομεσαία, η πρωτογενής παραγωγή και η καινοτομία, και χαρακτήρισε "ανισομερείς" τους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους.

    «Οι προηγούμενοι νόμοι ήταν 32 δισ. ευρώ για την περίοδο 1998 έως το 2014, και δύο κλάδοι -ενέργεια και ξενοδοχεία- είχαν το 76% του προϋπολογισμού. Μόλις 120 επιχειρήσεις έλαβαν τεράστια χρηματοδότηση και επιπροσθέτως από τους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους κληρονομούνται 6.000 επενδυτικά σχέδια. Αυτό δείχνει ανισομέρεια αν μη τι άλλο», τόνισε.

    [04] Συνεχίζονται οι επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία

    Συνεχίστηκε σήμερα το μεσημέρι η διαδικασία επανεισδοχής παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία, σε εφαρμογή της συμφωνίας της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Έτσι, από το λιμάνι της Χίου αναχώρησαν με προορισμό τον Τσεσμέ, 12 άτομα από την Αλγερία, το Μαρόκο, το Αφγανιστάν και το Ιράν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Πέμπτη αναμένεται να αναχωρήσουν αεροπορικώς για τα Άδανα της Τουρκίας, 14 άτομα όλοι Σύροι.

    [05] Πάντοαν: Bγαίνουμε από εφιαλτική παγίδα η οποία πάγωσε την οικονομική ανάπτυξη επί 20 χρόνια

    «Bγαίνουμε από μια εφιαλτική παγίδα η οποία πάγωσε την οικονομική μας ανάπτυξη επί 20 χρόνια», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

    «Όχι μόνον η Ιταλία εξέρχεται από μια βαθιά ύφεση, αλλά πρέπει να εξαλείψει δομικά εμπόδια τα οποία υφίστανται εδώ και 20 χρόνια», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών.

    Ο Πάντοαν κατέστησε σαφές ότι ο ορίζοντας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι είναι- εκ των πραγμάτων- μεσοπρόθεσμος, αφού «η Ιταλία δεν πρέπει μόνο να αποκτήσει και πάλι μια κυκλική ανάπτυξη, αλλά να αντιμετωπίσει δυναμικά τις αιτίες αδυναμιών της, κάτι που ήδη άρχισε να κάνει».

    «Τα αποτελέσματα θα γίνουν εμφανή μέσα σε λίγα χρόνια», τόνισε παράλληλα ο στενός συνεργάτης του Ιταλού κεντροαριστερού πρωθυπουργού, κατά την άποψη του οποίου «η Ιταλία είναι μια από τις πιο ενάρετες οικονομικά χώρες της Ευρώπης» και πολύ σύντομα «το δημόσιο χρέος της, παρά τον μηδενικό πληθωρισμό, θα αρχίσει να μειώνεται».

    [06] Ξεκινά στις 9 Ιουνίου το Athens Photo Festival 2016

    Με διευρυμένο διεθνή προσανατολισμό και συμμετοχές από 40 χώρες, ξεκινά από τις9 Ιουνίου και έως τον Ιούλιο, το Athens Photo Festival 2016.

    Το κεντρικό πρόγραμμα εκθέσεων του Φεστιβάλ φιλοξενείται και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, παράλληλα με άλλες εκθέσεις και δράσεις του, διάσπαρτες σε αίθουσες της Αθήνας. Αφετηρία της θεματολογίας των ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, των επιμελητών και των φορέων που συμμετέχουν, είναι ο τίτλος [Mis/Dis] Placed, επίκαιρος και οικουμενικός όπως τα ασταθή πεδία, η ρευστότητα και η ιδέα των συνεχών ανακατατάξεων σε περιοχές και καταστάσεις στην εποχή μας.

    Ο πυρήνας της έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη, «αρθρώνεται μέσα από αυτοτελείς ενότητες και διασταυρώνει περισσότερα από 700 φωτογραφικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφικές εκδόσεις και κείμενα» λέει ο Μανόλης Μωρεσόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Photo Festival, εκπροσωπώντας και τον διοργανωτή φορέα, το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Οι αιτήσεις συμμετοχής στην ανοικτή πρόσκληση που απηύθυναν οι διοργανωτές ξεπέρασαν φέτος κάθε προσδοκία φτάνοντας τις 4000 , προσθέτει ο Μ.Μωρεσόπουλος,για να υπογραμμίσει την απήχηση του Athens Photo Festival 2016, του σημαντικότερου φωτογραφικού Φεστιβάλ της νοτιοανατολικήςΕυρώπης.

    [07] Πυρά Θεοδωράκη εναντίον Τσίπρα-Καμμένου

    Με ανάρτησή στα κοινωνικά δίκτυα, o Σταύρος Θεοδωράκης εξαπολύει ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή έρευνα του Κέντρου Ερευνών PEW, σύμφωνα με την οποία το 71% των Ελλήνων έχει αρνητική άποψη για την ΕΕ.

    «Την έρευνα υπογράφει το έγκυρο Κέντρο Ερευνών PEW, η κρυφή υπογραφή όμως είναι των "αδελφών" Τσίπρα-Καμμένου και των άλλων ευρωφοβικών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

    «Η "είδηση" είναι σήμερα στην πρώτη σελίδα των Financial Times. Πρωταθλητές Ευρώπης στον αντιευρωπαϊσμό!», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού και συνεχίζει:

    «Γέμισαν τις πλατείες με φοβισμένους ανθρώπους, τους "πότισαν" αντιευρωπαϊσμό και τους έκαναν δώρο στους φασίστες και τους ψεκασμένους. Έβγαλαν την οδοντόκρεμα από το σωληνάριο και τώρα προσπαθούν να τη βάλουν πίσω. Μήπως και απολαύσουν δηλαδή (χωρίς κραυγές στους δρόμους) την εξουσία που τους εξασφαλίζει η... ΕΕ».

    [08] ΥΠΕΞ: Αν η Τουρκία δεν σέβεται τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς δεν έχει φθάσει ακόμα στον 21ο αιώνα

    Εάν η Τουρκία δεν έχει ακόμα κατανοήσει ή δεν καταβάλλει προσπάθειες για να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για την προστασία των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτό σημαίνει ότι η χώρα αυτή δεν έχει φτάσει ακόμα στον 21ο αιώνα» απαντούν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών στη σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

    Οι ίδιες πηγές απορρίπτουν ως «εντελώς αβάσιμους» τους τουρκικούς ισχυρισμούς «περί δήθεν ζητήματος θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι στη Θράκη της ισονομίας και του σεβασμού των πολιτών, όπου η δημοκρατία λειτουργεί υποδειγματικά, λειτουργούν απρόσκοπτα πάνω από 320 μουσουλμανικά τεμένη».

    Διαβάστε επίσης:

    ΝΔ: Υποδείξεις για θέματα δημοκρατίας και ατομικών ελευθεριών δεν μπορεί να γίνονται από την Τουρκία

    Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις ελληνικές θέσεις για την Αγία Σοφία

    [09] Γ. Στουρνάρας: Μειώνεται το κόστος χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών

    Θετικές εξελίξεις οι οποίες μειώνουν σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, προκύπτουν από την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

    Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας, πριν από λίγο, σε εκδήλωση των αποφοίτων του London Business School και του Stanford Club στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, μία σειρά από οφέλη είναι πιθανόν να προκύψουν για το τραπεζικό σύστημα.

    Καταρχήν, όπως ανέφερε, η επαναφορά της κατ΄εξαίρεση αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (waiver) θα επιτρέψει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου για άλλη μία φορά να γίνονται αποδεκτά ως εγγύηση στις πράξεις του Ευρωσυστήματος αναχρηματοδότησης. Επιπροσθέτως, οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να συμμετάσχουν στο νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΚΤ για την παροχή μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (ΤLTRO). Οι εξελίξεις αυτές, όπως υπογράμμισε, θα μειώσουν σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες.

    [10] Δύο χρόνια αποκλεισμός στη Σαράποβα από την ITF

    Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) επέβαλε διετή αποκλεισμό στη Μαρία Σαράποβα, η οποία είχε βρεθεί «θετική» στην απαγορευμένη ουσία "meldonium" στο εφετινό Όπεν Αυστραλίας. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η ITF αναφέρει ότι η τιμωρία της 29χρονης Ρωσίδας τενίστρια, η οποία έχει κατακτήσει πέντε τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, έχει αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιανουαρίου του 2016.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 June 2016 - 16:32:31 UTC