Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Παναγιωτάκης: Από την 1η Ιουλίου, η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ
  • [02] Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζ. Όσμπορν, δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση
  • [03] Τουλάχιστον 3 νεκροί από επίθεση ενόπλου στο κέντρο του Τελ Αβίβ

  • [01] Μ. Παναγιωτάκης: Από την 1η Ιουλίου, η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ

    Από τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από την 1η Ιουλίου και μετά, θα ισχύσει η έκπτωση 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα εφαρμοστεί ενιαία στους πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης, εφόσον εξοφλούν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή τηρούν τους διακανονισμούς των οφειλών τους.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος ανήγγειλε, επίσης, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Αλβανία και τη σύγκληση γενικής συνέλευσης στις 30 Ιουνίου για την εκκίνηση των διαδικασιών πώλησης του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με όσα προβλέπει η συμφωνία με τους εταίρους.

    Η έκπτωση του 15% αφορά, όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, 5 εκατομμύρια καταναλωτές που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς, ενώ είναι ανοιχτή και στους υπόλοιπους 2,1 εκατομμύρια που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οποίοι μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν, εφόσον ρυθμίσουν τα χρέη τους. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ειναι 380 εκατ. ευρώ από μεγάλες επιχειρήσεις (υψηλή τάση), 260 εκατ. από το Δημόσιο και 1,85 δισ. από μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά (χαμηλή και μέση τάση). Δηλαδή, προσεγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ συνολικά. Δεδομένης της ύπαρξης του κοινωνικού τιμολογίου και της δωρεάν παροχής ρεύματος σε περιπτώσεις μεγάλης φτώχειας, για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που δεν πληρώνουν δεν υπάρχει δικαιολογία, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για ανησυχητικά σημάδια επανεμφάνισης του κινήματος «δεν πληρώνω».

    Συμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, περίπου 1,3 εκατομμύριο καταναλωτές οφείλουν μέχρι 500 ευρώ (συνολικά 150 εκατ.), άλλες 280.000 οφείλουν από 500-1.000 ευρώ (άλλα 150 εκατ.), ενώ, μέχρι στιγμής, έχουν διακανονισθεί χρέη ύψους 575 εκατ. ευρώ από 180.000 καταναλωτές. Ο πρόεδρος τηε ΔΕΗ διευκρίνισε ότι η μείωση δεν έχει ημερομηνία λήξεως, αλλά θα ισχύσει για όσους είναι ή γίνονται συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους ή/και ρυθμίζουν τα χρέη τους. Έτσι, η διατήρηση της έκπτωσης θα εξαρτάται από τη συνέπεια των καταναλωτών στην πληρωμή οφειλών και διακανονισμών.

    Σημειώνεται ότι η ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή λήγει στις 31 Ιουλίου και, αυτή τη στιγμή, δεν αντιμετωπίζεται θέμα παράτασης. Η έκπτωση του 15%, τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης, αποτελεί ένδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας της ΔΕΗ και του ενδιαφέροντος για στήριξη των επαγγελματιών και της απασχόλησης.

    [02] Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζ. Όσμπορν, δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση

    Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακυρώνοντας ένα από τα επιχειρήματα που θέτουν οι υποστηρικτές της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ (λεγόμενο Brexit), οι οποίοι προβλέπουν αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην περίπτωση που η Τουρκία γίνει κράτος?μέλος της ΕΕ.

    «Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ζωής μου», δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του BBC ο Όσμπορν, ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ένωση.

    «Πρόκειται να γίνει κράτος?μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Όχι, δεν πρόκειται», τόνισε.

    Παράλληλα σημείωσε πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμμένει στον στόχο της να οδηγήσει τον αριθμό της καθαρής μετανάστευσης στη Βρετανία κάτω από 100.000 ανθρώπους, στόχο που δεν κατόρθωσε να πετύχει τα πρόσφατα χρόνια.

    [03] Τουλάχιστον 3 νεκροί από επίθεση ενόπλου στο κέντρο του Τελ Αβίβ

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι ακόμη τραυματίστηκαν σε επίθεση ενόπλου στο κέντρο του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η αστυνομία του Ισραήλ, τονίζοντας πως ενδεχομένως να πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση».

    Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Η επίθεση συνέβη σε μια περιοχή με πολυσύχναστες καφετέριες και εστιατόρια, που βρίσκεται πολύ κοντά στο κτιριακό συγκρότημα των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 June 2016 - 22:32:24 UTC