Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίτιμος δημότης Νεμέας ανακηρύχθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος
  • [02] Θ. Φορτσάκης: Το σύνθημα «παραιτηθείτε» δεν δίνει λύσεις από μόνο του
  • [03] Ό. Γεροβασίλη: Η Κυβέρνηση στρέφει τις δυνάμεις της στην καθημερινότητα των πολιτών
  • [04] Εγκρίθηκε η νέα σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ - Συνεχίζονται οι απεργίες στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης
  • [05] Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατέθεσε η οικογένεια του Π. Μαυρίκου
  • [06] Πάνω από 13.000 τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας
  • [07] Σε εξέλιξη η κηδεία του Μοχάμεντ Άλι
  • [08] Να ακυρωθεί τώρα η συμφωνία για το Ελληνικό, ζητά το ΚΚΕ
  • [09] Διαμαρτυρία προσφύγων στη Χίο για την καθυστέρηση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου
  • [10] «Αγώνας δρόμου» για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών πριν από την αργία του Αγίου Πνεύματος
  • [11] Νέα σύλληψη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο

  • [01] Επίτιμος δημότης Νεμέας ανακηρύχθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος

    «Δείκτες πορείας μας πρέπει να είναι οι αρχές και αξίες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, θεμελιώδους πυλώνα του ευρωπαϊκού και του εν γένει δυτικού πολιτισμού, οι οποίες υπηρετούν πρωτίστως τον Άνθρωπο, στον ατέρμονα αγώνα του να επιτύχει την καταξίωσή του», τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Νεμέας.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες δεν επιτρέπεται να επαναπαυόμαστε στις «δάφνες» των προγόνων μας, για τους οποίους πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, αλλά «εν είδει στοιχειώδους σπονδής σεβασμού στην μνήμη τους, πρέπει να χτίσουμε, ενωμένοι μπροστά στα μεγάλα και σημαντικά και χωρίς ίχνος προσωπικής ιδιοτέλειας, το δικό μας παρόν και μέλλον».

    Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Νεμέας, δήλωσε συγκινημένος για την τιμή να τον ανακηρύξουν επίτιμο δημότη ενός Δήμου με μακραίωνη λαμπρή ιστορία, που ακτινοβολεί παγκόσμια, και προσέθεσε πως χαίρεται ιδιαιτέρως για την αναβίωση των Νέμεων Αγώνων, από τους οποίους, ανέφερε, αντλεί διδάγματα.

    Σημείωσε για τους αγώνες, ότι είχαν πηγή έμπνευσης το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα και πως, «οι αθλητικές γιορτές, ήταν μέρος των αθλητικών αγώνων που διεξάγονταν, επίσης, με το ίδιο κατά βάση νόημα και με κολοφώνα την Ολυμπία, στους Δελφούς και στην Ισθμία. Και πρέπει να επισημανθεί ότι όλοι οι ως άνω αγώνες συνδέονταν με την κατά την διάρκειά τους ιερή εκεχειρία, η οποία ανέστελλε κάθε εχθροπραξία και υπηρετούσε την ειρήνη. Ορθώς, λοιπόν, οι προαναφερόμενοι αγώνες, πάντοτε βέβαια με τον ιδιαίτερο συμβολισμό της Ολυμπίας, θεωρούνται ως οι προπάτορες και διαμορφωτές του νοήματος του σύγχρονου Ολυμπιακού Κινήματος».

    [02] Θ. Φορτσάκης: Το σύνθημα «παραιτηθείτε» δεν δίνει λύσεις από μόνο του

    Διευκρινήσεις σχετικά με όσα είπε για το κίνημα «Παραιτηθείτε» δίνει ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Φορτσάκης.

    Η δήλωση του κ. Φορτσάκη έχει ως εξής: «Κάποιοι σκόπιμα σπεύδουν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις και παρανοήσεις για τα όσα ανέφερα για την εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών της 15ης Ιουνίου. Να σταματήσουν να το κάνουν. Αυτό που είπα είναι ότι το σύνθημα "Παραιτηθείτε" από μόνο του δεν δίνει λύσεις. Είναι, όμως, μία αυθεντική έκφραση της πραγματικής αγανάκτησης που αισθάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων για την καταστροφική πολιτική της χειρότερης μεταπολιτευτικά κυβέρνησης που είχε η Ελλάδα. Οι πολίτες δεν δέχονται πια να υποβαθμίζεται καθημερινά η ζωή τους, να τους παραπλανούν με ψέματα και "αυταπάτες" και είναι λογικό και αναμενόμενο να αντιδρούν».

    [03] Ό. Γεροβασίλη: Η Κυβέρνηση στρέφει τις δυνάμεις της στην καθημερινότητα των πολιτών

    «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το παλιό πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσαν ποτέ να αποδεχθούν ότι δεν βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Kontra Channel" η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιθυμούσε το ναυάγιο της αξιολόγησης, αλλά οι στόχοι της δεν επετεύχθησαν και έτσι τώρα θα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και να στηρίξει τις προσπάθειες για το εθνικό συμφέρον αντί να τις υπονομεύει. Η κ. Γεροβασίλη μίλησε για την επομένη της αξιολόγησης, τις θεσμικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, τις δημοσκοπήσεις, τα σενάρια ανασχηματισμού και τον Νίκο Φίλη. Αναφερόμενη στη μάχη της καθημερινότητας είπε ότι η κυβέρνηση στρέφει τις δυνάμεις της στην καθημερινότητα των πολιτών. «Στόχος μας είναι να αντιστραφεί, γρήγορα, όσο γρηγορότερα γίνεται το τοπίο», είπε η κ. Γεροβασίλη.

    «Τον λαϊκισμό δεν τον ακολουθήσαμε παρόλο το θυμό μας, δεν το κάνουμε. Και δεν το κάνουμε διότι δεν μπορούμε να δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή κατ΄αυτόν τον τρόπο», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κληθείσα να σχολιάσει τις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι «από την πρώτη στιγμή επένδυσαν στο ότι η κυβέρνηση αυτή θα πέσει» και στη συνέχεια επιχείρησαν μια προσωπική αποδόμηση του ίδιου του πρωθυπουργού και προσπάθησαν να προσβάλλουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Ως μέρος αυτής της στρατηγικής, η κ. Γεροβασίλη περιέγραψε την κινητοποίηση «κίτρινων εφημερίδων» με παραποιημένα γεγονότα, δημοσιεύματα τα οποία ακολουθούν ανακοινώσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

    Στο ερώτημα πότε θα γίνουν εκλογές, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας διότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές και γιατί έχει κυβέρνηση.

    Ερωτηθείσα αν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι μέσα στην κυβέρνηση δεν υπάρχει συζήτηση για το θέμα.

    Κληθείσα να σχολιάσει τα δημοσκοπικά ευρήματα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν τα πιστεύει και πρόσθεσε ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα πρέπει να ανακτήσουν την αξιοπιστία τους διότι είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο. Παρ΄όλα αυτά επισήμανε ότι καταγράφεται ένα μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων πολιτών που φθάνει σε κάποιες περιπτώσεις το 55%. Η κ. Γεροβασίλη δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει φθορά στο κυβερνών κόμμα. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν φαίνεται να πηγαίνουν στη ΝΔ ή σε άλλο κόμμα ψηφοφόροι που σήμερα δεν δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει χαθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    Αναφερόμενη στα μέτρα του προγράμματος χρηματοδοτικής στήριξης, είπε ότι «το 80% της συμφωνίας του καλοκαιριού έχει ήδη τελειώσει μέχρι εδώ» και ταυτόχρονα μπαίνουν εμπροσθοβαρώς χρήματα στην πραγματική οικονομία, προκειμένου στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 να περάσουμε σε ρυθμούς που θα αντιστρέφουν το κλίμα στην οικονομία.

    Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης στις σκληρές διαπραγματεύσεις των προηγούμενων μηνών, ήταν να πετύχει η Ελλάδα ρύθμιση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο, γνωρίζοντας ότι «οποιαδήποτε συμφωνία, οποιοδήποτε μνημόνιο με τέτοια πρωτογενή πλεονάσματα και με τέτοιο μεγάλο δανεισμό δεν θα έβγαινε». Σημείωσε δε, στο σημείο αυτό, ότι, οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο και με αυτό το δεδομένο προσέρχονταν στις συζητήσεις με τους δανειστές.

    Για την επόμενη ημέρα από το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση στρέφει τις δυνάμεις της στην καθημερινότητα των πολιτών.

    Για το Ελληνικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε μια συμφωνία δομημένη από την προηγούμενη κυβέρνηση και ξαναμπήκε σε διαπραγμάτευση για τη βελτίωση των όρων, πράγμα που έγινε.

    Ερωτηθείσα αν υπάρχει θέμα Φίλη στην Κυβέρνηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Φίλης εκείνο που έκανε ήταν να ερμηνεύσει το τι είναι το κίνημα «Παραιτηθείτε» και ποιος το υποκινεί. Το χαρακτήρισε ως «κίνημα κατσαρόλας», είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Παιδείας μίλησε για τη ΝΔ και τις ακροδεξιές παρεκκλίσεις του συγκεκριμένου κινήματος. Επισήμανε επίσης ότι απομονώθηκε μια φράση του και πρόσθεσε ότι «ο κ. Φίλης πυροβολείται σήμερα», όπως πριν από λίγες ημέρες πυροβολούσαν άλλον.

    [04] Εγκρίθηκε η νέα σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ - Συνεχίζονται οι απεργίες στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης

    Σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση επιβατών κρουαζιερόπλοιων, αλλά και στις διακινήσεις εμπορευματοκιβωτίων, έχουν δημιουργηθεί στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, από τη συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων για περισσότερες από 15 ημέρες, που ζητούν την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων.

    Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι και τονίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, εάν δεν λυθεί το θέμα της εργασιακής συνέχειας.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίστας, σε επιστολή του αλλά και σε συνάντηση που είχε μαζί με τους εργαζόμενους, περιέγραψε τα αναγκαία βήματα με τα οποία εξασφαλίζονται οι σχέσεις εργασίας, ενώ μιλώντας, χθες, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «η κυβερνητική στάση για το θέμα πρέπει να εκτιμηθεί και να είναι αυτό μία καλή βάση».

    Σημειώνεται, ότι η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενέκρινε σήμερα τη νέα σύμβαση παραχώρησης που θα οδηγηθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να αναλάβει σε λίγο καιρό- αφού καταβληθεί και το ανάλογο τίμημα- τη διαχείριση του λιμανιού η Cosco.

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής ΓΣ των μετόχων, αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των εργαζομένων ζήτησε να τους δοθεί ο λόγος, πράγμα το οποίο έγινε.

    Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, τόνισε: «Ένα τέτοιο ξεπούλημα μόνο σε μία τέτοια αίθουσα σιδηρόφραχτη θα μπορούσε να γίνει μακριά από τον λαό και τους εργαζόμενους. Θεωρούμε, για τους λόγους που είχαμε εκθέσει και στο εξώδικο, ότι η νέα σύμβαση παραχώρησης είναι παράνομη, καθώς δεν έχει εγκριθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και ψευδώς αναγράφεται μέσα στο κείμενο, όπως επίσης και ότι δεν υπάρχει γι' αυτήν έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού».

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ο κ. Γεωργακόπουλος υπογράμμισε ότι δεν έχει επιλυθεί το θέμα των εργαζομένων, οι οποίοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. «Δεν θα αναστείλουμε καμία απεργιακή κινητοποίηση. Θα μείνουμε μέσα στο λιμάνι, αν δεν λυθεί το θέμα της εργασιακής συνέχειας με ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας, όπως δυστυχώς στα λόγια παραδέχεται η κυβέρνηση αλλά στην πράξη δεν κάνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

    Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, χθες, απέστειλε επιστολή προς τις ενώσεις των εργαζομένων των δύο λιμανιών με τους οποίους συναντήθηκε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει κάνει, ήδη, σημαντικά βήματα προόδου στην κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.

    Σύμφωνα με την επιστολή, την οποία έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, απαντά προς τον υπουργό Ναυτιλίας, ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ο Γενικός Κανονισμός Εργασίας στον ΟΛΠ διατηρείται σε ισχύ, ενώ σε περίπτωση τροποποίησής του τυγχάνουν εφαρμογής οι σχετικές διατάξεις του Ν. 2688/99.

    Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), στην Αποθήκη Δ' του Λιμανιού, καθώς εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την ιδιωτικοποίηση.

    Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΘ

    Ολοκληρώθηκε η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΘ για τα αποτελέσματα χρήσης του 2015, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν διαστήματα έντασης, λόγω διαμαρτυριών των εργαζομένων που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

    Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αποθήκη Δ', όπου διεξαγόταν η γενική συνέλευση των μετόχων, διεκδικώντας να περάσουν στην αίθουσα και να την παρακολουθήσουν. Τελικά μπήκαν στην αίθουσα όπου ανάρτησαν πανό κατά της ιδιωτικοποίησης, ενώ τοποθέτησαν στον χώρο μεταξύ της έδρας της διοίκησης και των καθισμάτων των μετόχων ένα ομοίωμα «Δούρειου Ίππου», μικρού μεγέθους πάνω σε ρόδες, με την επιγραφή «ΤΑΙΠΕΔ».

    [05] Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατέθεσε η οικογένεια του Π. Μαυρίκου

    Μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά αγνώστων δραστών, κατέθεσε στην Ασφάλεια Αττικής η σύζυγος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια.

    Στην ανακοίνωση του συνηγόρου της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξη Κούγια, επισημαίνεται ότι στην μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός - εξεταστής ιχνών εργαλείων.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ποινικολόγου: "Ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την ελληνική αστυνομία πραγματογνώμονες,ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα".

    [06] Πάνω από 13.000 τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας

    Στις 13.677 ανέρχεται ο αριθμός των ανήλικων προσφύγων (0-18 ετών) που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή των παιδαγωγικών - εκπαιδευτικών δράσεων που οργανώνονται στα Κέντρα, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με την καταγραφή, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται στα Κέντρα είναι 36.890 άτομα. Η απόκλιση από τον συνολικό αριθμό των προσφύγων (περίπου 52.000 αυτή τη στιγμή) οφείλεται στο ότι δεν συμπεριλαμβάνονται καταυλισμοί όπως η Ειδομένη (όπου λειτουργούσε ακόμη ο άτυπος καταυλισμός την περίοδο της καταγραφής), η Μόρια της Λέσβου, το Λιμάνι του Πειραιά, ο καταυλισμός ΠΑΘΕ Πολυκάστρου - Plaza. Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο συνολικός αριθμός των ανήλικων προσφύγων είναι περίπου 37% του συνολικού πληθυσμού.

    Πιο αναλυτικά, 5.581 έχουν καταγραφεί στην Κεντρική Μακεδονία, 4.628 στην Αττική, 1.253 στο Βόρειο Αιγαίο, 178 στην Πελοπόννησο, 824 στην Ήπειρο, 950 στην Κεντρική Ελλάδα και 263 στην Ανατολική Μακεδονία.

    [07] Σε εξέλιξη η κηδεία του Μοχάμεντ Άλι

    Η νεκροφόρα που μεταφέρει τη σορό του Μοχάμεντ Άλι ξεκίνησε την τελευταία της διαδρομή, μήκους 30 χιλιομέτρων, στο Λούιβιλ του Κεντάκι, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους για να αποχαιρετίσουν τον θρύλο της επαγγελματικής πυγμαχίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Οι συγκεντρωμένοι, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν πλακάτ, λουλούδια και μπαλόνια, φώναζαν ρυθμικά "Άλι, Άλι".

    Η πομπή θα περάσει μπροστά από το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Κάσιους Κλέι, πριν ασπαστεί το Ισλάμ και αλλάξει το όνομά του σε Μοχάμεντ Άλι, και θα καταλήξει στο κοιμητήριο όπου θα γίνει ο ενταφιασμός του, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

    Στις περίπου 20 λιμουζίνες που συνοδεύουν τη νεκροφόρα επιβαίνουν τα πολλά παιδιά και τα εγγόνια που απέκτησε ο Άλι καθώς και οι διασημότητες που επιλέχθηκαν για να μεταφέρουν το φέρετρό του. Μεταξύ αυτών είναι ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ και οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές της πυγμαίας, Λένοξ Λιούις και Μάικ Τάισον.

    [08] Να ακυρωθεί τώρα η συμφωνία για το Ελληνικό, ζητά το ΚΚΕ

    Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Νοτίων Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, καλεί το λαό να παλέψει για:

    - Να ακυρωθεί τώρα η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ-Lamda Development για το Ελληνικό. Να παραμείνει όλος ο χώρος του Ελληνικού (παραλία, αεροδρόμιο, πρώην αμερικανική βάση) δημόσια περιουσία και το Δημόσιο να αναλάβει την κατασκευή, τη διαχείριση, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης μητροπολιτικού πάρκου ανοιχτό για τον λαό, με όλες τις απαιτούμενες υποδομές για να το απολαμβάνουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες από όλη την Αττική.

    - Να ενταχθούν στο πάρκο όλες οι υπάρχουσες αθλητικές ολυμπιακές εγκαταστάσεις (Ολυμπιακό Κέντρο Ναυσιπλοΐας, κανόε-καγιάκ, γήπεδα κ.ά.), τα κτίρια των πρώην αεροσταθμών και της πρώην αμερικάνικης βάσης, καθώς και τα υπόστεγα, προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού και της νεολαίας, με αποκλειστικά ελεύθερη και δωρεάν χρήση, με εύκολη πρόσβαση από όλη την Αττική, με φθηνές και γρήγορες συγκοινωνίες, για την ανάπτυξη ενός γνήσιου λαϊκού αθλητισμού και την εξυπηρέτηση των πολιτιστικών αναγκών τους.

    [09] Διαμαρτυρία προσφύγων στη Χίο για την καθυστέρηση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου

    Επτά πρόσφυγες παλαιστινιακής καταγωγής διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για την καθυστέρηση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλλει, ανεβαίνοντας στην οροφή του hot spot της Χίου.

    Οι διαμαρτυρόμενοι κατέβηκαν τελικά από τη στέγη με παρέμβαση της υπηρεσίας ασύλου, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώνονται κατά τακτά διαστήματα για την πορεία των υποθέσεων που τους αφορούν.

    Εν τω μεταξύ, 24χρονος πρόσφυγας από τη Συρία που διαμένει στο hot spot της Χίου προσπάθησε σήμερα το μεσημέρι να αυτοκτονήσει λαμβάνοντας μεγάλη ποσότητα παυσίπονων χαπιών. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Πριν 10 μέρες άλλος ένας Σύρος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει στο hot spot της Χίου με τη μέθοδο του απαγχονισμού. Και αυτός διασώθηκε την τελευταία στιγμή από αστυνομικούς και άλλους πρόσφυγες.

    [10] «Αγώνας δρόμου» για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών πριν από την αργία του Αγίου Πνεύματος

    Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, γίνονται προσπάθειες από πλευράς υπουργείου ώστε να γίνουν οι ανακοινώσεις των βαθμολογιών πριν τις 20 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος).

    Εξάλλου, λύση στη «σπαζοκεφαλιά» που έχουν κάθε χρόνο για να υπολογίσουν τα μόριά τους οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, δίνει το υπουργείο Παιδείας, καθώς φέτος δημιουργήθηκε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η πλατφόρμα, στη διεύθυνση http://markcalc.minedu.gov.gr/ , είναι από σήμερα «στον αέρα» και «περιμένει» τους επισκέπτες-υποψηφίους, μόλις έχουν στα χέρια τους τη βαθμολογία τους, να υπολογίσουν

    [11] Νέα σύλληψη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο

    Ένας άνδρας ηλικίας 31 ετών συνελήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Βελγίου και του απαγγέλθηκε η κατηγορία της «συμμετοχής στις ενέργειες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία της χώρας.

    Ο άνδρας, που αναγνωρίστηκε ως ο «Άλι Ε.Η.Α» συνελήφθη στη συνοικία των Βρυξελλών, Σκάρμπεκ και κατηγορείται επίσης για «δολοφονίες στο πλαίσιο τρομοκρατικών ενεργειών και (για) απόπειρες δολοφονίας στο πλαίσιο τρομοκρατικών ενεργειών με την ιδιότητα του αυτουργού, του συναυτουργού και του συνεργού» διευκρίνισε η εισαγγελία σε ένα σύντομο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

    Οι επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 32 ανθρώπων συνολικά, 16 στο αεροδρόμιο και 16 στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ, στην καρδιά της συνοικίας όπου εδρεύουν οι θεσμοί της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Τριακόσιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 June 2016 - 16:32:30 UTC