Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη οπλισμένου άνδρα ο οποίος κατευθυνόταν στο Gay Pride του Λος Άντζελες
  • [02] Τραμπ: Να παραιτηθεί ο Ομπάμα για το μακελειό στο Ορλάντο

  • [01] Σύλληψη οπλισμένου άνδρα ο οποίος κατευθυνόταν στο Gay Pride του Λος Άντζελες

    Ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα στην Καλιφόρνια ενώ είχε στην κατοχή του αυτόματα τουφέκια και πιθανόν εκρηκτικές ύλες και δήλωσε στις αρχές ότι βρίσκεται στην περιοχή του Λος Άντζελες για το φεστιβάλ Gay Pride που διοργανώνεται εκεί, μετέδωσαν οι Los Angeles Times.

    Η αστυνομία δέχθηκε ένα τηλεφώνημα σχετικά με έναν άνδρα που κινείτο ύποπτα στη Σάντα Μόνικα κι όταν έλεγξαν το όχημά του εντόπισαν όπλα και μια ουσία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

    Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του υπόπτου. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε πινακίδες κυκλοφορίας από την Ιντιάνα.

    [02] Τραμπ: Να παραιτηθεί ο Ομπάμα για το μακελειό στο Ορλάντο

    Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σήμερα να αναγνωρίσει ότι το μακελειό στο Ορλάντο ήταν μια ενέργεια που διέπραξε η ισλαμική τρομοκρατία ειδάλλως να παραιτηθεί.

    «Άραγε ο πρόεδρος Ομπάμα θα αναφέρει τελικά τις λέξεις ακραία ισλαμική τρομοκρατία; Εάν δεν το κάνει, τότε πρέπει να παραιτηθεί αμέσως με ατιμωτικό τρόπο» έγραψε ο μεγιστάνας στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Στο διάγγελμά του προς το Έθνος σχετικά με το μακελειό ο Μπαράκ Ομπάμα το χαρακτήρισε μια «τρομοκρατική ενέργεια και μια ενέργεια μίσους», ωστόσο απέφυγε να το συνδέσει με το εξτρεμιστικό ισλάμ, κάτι που άλλωστε δεν έχει προς το παρόν αποδειχθεί κι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να στιγματίσει μια ολόκληρη κοινότητα.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ εξάλλου δήλωσε σήμερα ότι «είχε δίκιο σχετικά με ισλαμικό εξτρεμισμό».

    Σε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο δισεκατομμυριούχος ευχαρίστησε τους πολίτες που του «έδωσαν συγχαρητήρια καθώς είχε δίκιο για το θέμα της ισλαμικής τρομοκρατίας».«Όμως δεν θέλω συγχαρητήρια, θέλω να υπάρχει επαγρύπνηση και δριμύτητα. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι» έγραψε χαρακτηριστικά.

    Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ σήμερα, το οποίο ενέκριναν πολλοί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε επίσης θύελλα επικρίσεων, με τους πολεμίους του να του καταλογίζουν ότι επιχειρεί να τραβήξει την προσοχή πάνω του λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία.

    Από την πλευρά της η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το μακελειό στην Φλόριντα «μια τρομοκρατική ενέργεια» η οποία επιτάσσει το έθνος να «διπλασιάσει» τις προσπάθειες να εμποδίσει παρόμοιες επιθέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 June 2016 - 22:32:23 UTC