Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για αντισυνταγματικές πρακτικές κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ
  • [02] Μαξίμου για τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας: «Κοινωνική ένταση» από τα ...πανέρια
  • [03] Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γκρεμίζει ότι έχει μείνει όρθιο στο ΕΣΥ
  • [04] ΝΔ προς Μαξίμου: Συνασπισμός του ψέματος, της ανικανότητας και της διαπλοκής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
  • [05] Ρέγκλινγκ: Ενίσχυση της Ευρωζώνης με την ολοκλήρωση της τραπεζικής αγοράς και έναν περιορισμένο προϋπολογισμό
  • [06] ΚΕΔΕ: Να συμπεριληφθούν και οι δήμοι στην έκπτωση της ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές
  • [07] Δεσμεύσεις για την εργασιακή τους ασφάλεια αναμένουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης
  • [08] Προβάδισμα 7% για τους υπέρμαχους του Brexit καταγράφει δημοσκόπηση του TNS
  • [09] Ολοκληρώθηκε η επέμβαση ανοικτής καρδιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
  • [10] Στους δρόμους οι Γάλλοι για την εργασιακή μεταρρύθμιση εν μέσω Euro
  • [11] 37 βουλευτές ΝΔ: «Όχι» στις πολιτικές παρεμβάσεις σε έρευνες διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος
  • [12] Η Ελλάδα ικανοποίησε όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις
  • [13] Νεκρός ο ηγέτης της ISIS Αμπού αλ - Μπαγκντάντι

  • [01] Για αντισυνταγματικές πρακτικές κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

    Για αντισυνταγματικές πρακτικές και προσπάθεια χειραγώγησης και διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

    Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για επαναλαμβανόμενα γεγονότα, τα οποία διαμορφώνουν ένα νοσηρό κλίμα. «Συνιστούν κραυγαλέα προσβολή του Συντάγματος. Ζούμε μέρες καλπάζουσας αυταρχικότητας», τόνισε, επισημαίνοντας πως τα κόμματα που κυβερνούν καταρρέουν.

    Αναφερόμενος στην επιστολή του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε: «Μπροστά σε όλα αυτά, η κυβέρνηση καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές, έντρομη απέναντι στη συρρίκνωσή της στην κοινωνία προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου και στη συνταγματική τάξη».

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ασκήθηκε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για τον τρόπο που φέρνει στη Βουλή νομοσχέδια, για «χιλιάδες σελίδες και ρυθμίσεις που αργότερα άλλαζαν νόμους που είχαν ψηφιστεί» αλλά και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει έρθει προς συζήτηση το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σχετικά με το τι έγινε στην οικονομία το 2015 και οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο. Παράλληλα, ασκήθηκε κριτική για το γεγονός ότι οι υπουργοί αρνούνται να ανταποκριθούν στο κοινοβουλευτικό έργο τους.

    Επίσης, ο κ. Τσιάρας και ο κ. Κουμουτσάκος εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση για πρακτικές στελεχών που οδηγούν στην πόλωση και τον διχασμό. «Όχι μόνο αδιαφορούν, αλλά διατυμπανίζουν την αντισυνταγματικότητα που οι ίδιοι προωθούν. Δεν είναι τυχαία ούτε απομονωμένα» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας δηλώσεις του κ. Καμμένου, του κ. Φίλη, του κ. Κυρίτση αλλά και της κ. Γεροβασίλη.

    [02] Μαξίμου για τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας: «Κοινωνική ένταση» από τα ...πανέρια

    "Ανόητη" και "εκβιαστική", χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές, την τακτική που ακολουθεί η ΝΔ και συνδέουν τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ότι δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες της για ναυάγιο στην αξιολόγηση και τα σχέδια για δημιουργία πολιτικής κρίσης. Ταυτόχρονα κατηγορούν τη ΝΔ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα «αντιδημοκρατικής εκτροπής» σε μια προσπάθεια να το συνδέσει με το αυριανό «αντικυβερνητικό event».

    «Η Νέα Δημοκρατία έχει υιοθετήσει ένα πολιτικό σχέδιο, βασικός άξονας του οποίου είναι το σχήμα: "οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση". Το σχέδιο αυτό είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου», αναφέρουν ειδικότερα οι κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι «επειδή το σχέδιο αυτό δεν κολλάει στην ελληνική πραγματικότητα, η ΝΔ προσπαθεί με το ζόρι να προσαρμόσει την πραγματικότητα στο σχέδιό της. Έτσι, μια ημέρα πριν από την κινητοποίηση των απίθανων "παραιτηθείτε", σπεύδει να ανακαλύψει κλίμα «αντιδημοκρατικής εκτροπής» και «οικονομικής δυσπραγίας», (παρακάμπτοντας φυσικά την περίοδο 2010-2014) ώστε να το συνδέσει με το αυριανό αντικυβερνητικό event και να της βγει το αφήγημα».

    «Η ανόητη και εκβιαστική τακτική, είναι το μόνο που απομένει στην Νέα Δημοκρατία, καθώς όλα τα προηγούμενα σχέδιά της έχουν χρεοκοπήσει», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν πως «όσο και αν μάτωσε η ΝΔ για το αντίθετο, η αξιολόγηση έκλεισε, η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε κατάσταση πολιτικής κρίσης και το αίτημα για εκλογές ("φύγετε" ήταν εκείνο) εκφυλίστηκε σε πολιτικό ανέκδοτο».

    [03] Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γκρεμίζει ότι έχει μείνει όρθιο στο ΕΣΥ

    Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), εξαπέλυσε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, από το Διδυμότειχο, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας της στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

    Αμέσως μετά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, Δημήτρη Αδαμίδη και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Στάθη Στάμο, η κ. Γεννηματά δήλωσε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γκρεμίζει ότι έχει μείνει όρθιο στο ΕΣΥ, το οποίο στέκεται χάρη στο φιλότιμο και στον επαγγελματισμό των εργαζομένων. Δεν ασχολείται με την καθημερινότητα και βλάπτει καθημερινά την υγεία».

    Αναφορικά με το νοσοκομείο της ακριτικής πόλης, η κ. Γεννηματά περιέγραψε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που «δυστυχώς διαλύεται χωρίς προσωπικό, χωρίς γιατρούς, χωρίς υλικά. Ένα νοσοκομείο που δημιουργούσε αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, στους ακρίτες μας».

    Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ακόμα ότι με υπαιτιότητα της κυβέρνησης «από τις 4.500 προσλήψεις που είχαν εγκριθεί με προϋπολογισμό, ούτε οι 915 από αυτές δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν μέσα στα νοσοκομεία, ενώ 150 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένες, παραμένουν κλειστές γιατί ακριβώς δεν κατάφεραν να τις στελεχώσουν».

    [04] ΝΔ προς Μαξίμου: Συνασπισμός του ψέματος, της ανικανότητας και της διαπλοκής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    «Αυτή είναι η κυβέρνηση. Συνασπισμός του ψέματος, της ανικανότητας και της διαπλοκής", απαντά η ΝΔ σε ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

    «Αναρωτιόμαστε με ποια κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με της Βενεζουέλας μήπως;», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση η Συγγρού και προσθέτει πως «η κυβέρνηση είναι φανερό ότι βρίσκεται εκτός τόπου και εκτός χρόνου, ότι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες και απαντά μέσω πηγών από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου και ότι δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία.

    Η ΝΔ κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του ότι παραμένουν απομακρυσμένοι από τα προβλήματα των πολιτών, που οι ίδιοι δημιούργησαν - όπως λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης - με τα ψέματα και την ανικανότητά τους.

    «Προκαλούν τους πολίτες που τους πίστεψαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην πιο ανίκανη, δογματική και καθεστωτική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά. Όλοι γνωρίζουν τις σχέσεις τους με τη διαπλοκή, όλοι γνωρίζουν ότι κερνάνε καφέ εκείνους που κατά τα άλλα καταγγέλλουν ως διαπλοκή», συμπληρώνει η ΝΔ.

    [05] Ρέγκλινγκ: Ενίσχυση της Ευρωζώνης με την ολοκλήρωση της τραπεζικής αγοράς και έναν περιορισμένο προϋπολογισμό

    Υπέρ της ενίσχυσης της Ευρωζώνης, με την ολοκλήρωση της τραπεζικής αγοράς και έναν περιορισμένο προϋπολογισμό που θα επιτρέπει την καλύτερη αντιμετώπιση των οικονομικών σοκ, τάχθηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

    Μιλώντας στην Πολωνία για το «μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει η Ευρώπη τη σημασία της στη διεθνή σκηνή, «αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας», καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία αντιστοιχούσε το 1970 το 32% της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ σήμερα αντιστοιχεί το 23% και το 2050 προβλέπεται το ποσοστό αυτό να συρρικνωθεί μόλις στο 9%.

    «Παρά τους πολλούς καταστροφολόγους, υποστηρίζω ότι η ΕΕ και η ΟΝΕ αποτελούν χωρίς προηγούμενο ιστορικές επιτυχίες», τόνισε ο Ρέγκλινγκ. «Πρέπει, ωστόσο, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να κάνουμε πιο εύρωστη την ΟΝΕ και να ενισχύσουμε τη νομιμοποίησή της», πρόσθεσε.

    [06] ΚΕΔΕ: Να συμπεριληφθούν και οι δήμοι στην έκπτωση της ΔΕΗ για τους συνεπείς καταναλωτές

    Να συμπεριληφθούν και οι δήμοι στην έκπτωση ύψους 15% στα τιμολόγια των συνεπών καταναλωτών της ΔΕΗ, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

    Στη σχετική ανακοίνωσή της, τόσο για το θέμα αυτό, όσο και σχετικά με την προμήθεια που παρακρατά η ΔΕΗ από την είσπραξη των τελών, η ΚΕΔΕ ζητά συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας. Επίσης το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ζητά, οι δήμοι που χρησιμοποιούν τερματικό αποδοχής καρτών (POS) για συναλλαγές με τους πολίτες, να απαλλαγούν από την καταβολή προμήθειας στις τράπεζες.

    [07] Δεσμεύσεις για την εργασιακή τους ασφάλεια αναμένουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης

    Απάντηση και δεσμεύσεις από τα εμπλεκόμενα υπουργεία, εξακολουθούν να αναμένουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για 19 ημέρες, ζητώντας εξασφαλίσεις για τις εργασιακές τους σχέσεις, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων. Η ομάδα εργασίας του IDC (Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών). συνεδρίασε χθες και σήμερα στον Πειραιά μαζί με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και την Ένωση Λιμενεργατών, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα ελληνικά λιμάνια.

    Απαιτείται συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που χωρίς αμφισβητήσεις θα προσδιορίζει με σαφήνεια, ασφαλή και σταθερή εργασία, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών και Αρχιεργατών.

    Σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν τρία κρουαζιερόπλοια με 7.000 επιβάτες, αλλά δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα καθώς οι περισσότεροι από τους επισκέπτες είχαν προορισμό την Ακρόπολη και επιστροφή στο πλοίο. Το προηγούμενο Σάββατο, οι εργαζόμενοι του λιμανιού σε ένδειξη καλής θέλησης άφησαν τη τελευταία στιγμή να εισέλθουν φορτηγά προκειμένου να μεταφερθούν οι αποσκευές 3.000 επιβατών αλλά και απαραίτητες προμήθειες για το κρουαζιερόπλοιο «Royal Princess» - ωστόσο άγνωστο παραμένει αν αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και κυρίως τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, όπου στο λιμάνι θα προσεγγίσει το κρουαζιερόπλοιο της «Carnival Vista». Ήδη πάντως, η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε αναζήτηση εναλλακτικής λύσης.

    [08] Προβάδισμα 7% για τους υπέρμαχους του Brexit καταγράφει δημοσκόπηση του TNS

    Προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η εκστρατεία υπέρ του Brexit, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, που διεξήχθη μέσω διαδικτύου και δημοσιεύτηκε σήμερα κι η οποία προστίθεται σε μια σειρά ερευνών γνώμης όπου οι υποστηρικτές της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προηγούνται των υπέρμαχων της παραμονής στην ΕΕ ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

    Το 47% των πιθανών ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα επιλέξει την έξοδο από την ΕΕ σε σύγκριση με το 40% που επιθυμεί να παραμείνει η χώρα του εντός της ΕΕ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 2.497 ανθρώπων.

    Η εταιρεία δημοσκοπήσεων TNS επισημαίνει ότι το 13% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει τί θα ψηφίσει ή ότι δεν σκοπεύει να πάει να ψηφίσει.

    Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου TNS που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα έδινε στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου προβάδισμα 2%, στο 43%.

    [09] Ολοκληρώθηκε η επέμβαση ανοικτής καρδιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επέμβαση ανοικτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, για αλλαγή της αορτικής βαλβίδας. Η επέμβαση διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, όπως είχαν προβλέψει οι γιατροί.

    «Όλα πήγαν καλά», δήλωσε ο στενός του συνεργάτης του Μπερλουσκόνι Τζάνι Λέτα.

    Στο Σαν Ραφαέλε βρίσκεται η σύντροφος του Μπερλουσκόνι Φραντσέσκα Πασκάλε, τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του, η Μαρίνα και ο Πιερσίλβιο, και ο αδελφός του, ο Πάολο.

    Χθες βράδυ, μέσω Facebook, o Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε ευχαριστήσει όλους για την συμπαράσταση και τη ζεστασιά με την οποία τον περιέβαλαν, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών του αντιπάλων.

    [10] Στους δρόμους οι Γάλλοι για την εργασιακή μεταρρύθμιση εν μέσω Euro

    Οι Γάλλοι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Παρισιού και άλλων πόλεων, εν μέσω της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Euro), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για μία μεταρρύθμιση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης η οποία έχει προκαλέσει από τον Μάρτιο πολλές απεργίες και διαδηλώσεις που κηλιδώθηκαν από βίαια επεισόδια. Είκοσι έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων έξι διαδηλωτές και είκοσι μέλη των δυνάμεων της τάξης, σε βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι εναντίον της κυβερνητικής μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές. Δεκαπέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

    Τα συνδικάτα, με επικεφαλής τη CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας), ανακοίνωσαν την κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση του κώδικα εργασιακών σχέσεων.

    Ενώ οι δυνάμεις της τάξης βρίσκονται υπό πίεση για το ποδοσφαιρικό Euro και παραμένουν υπό την απειλή τζιχαντιστικών επιθέσεων όπως δείχνει ο βάρβαρος θάνατος τη Δευτέρα ενός αστυνομικού και της συντρόφου του στην περιοχή του Παρισιού, υπάρχουν φόβοι για επεισόδια στη διάρκεια αυτής της εθνικής κινητοποίησης.

    Σε περίπου 130 άτομα, τα οποία είχαν προσαχθεί στη διάρκεια προηγούμενων διαδηλώσεων, απαγορεύτηκε η συμμετοχή στις σημερινές διαδηλώσεις. Από τις 9 Μαρτίου, πολλές συγκεντρώσεις έδωσαν χώρο σε σκηνές αντάρτικου πόλεων προκαλώντας εκατοντάδες τραυματίες και συλλήψεις.

    Όμως σε εκείνους που θεωρούν ότι αυτός είναι ο τελευταίος γύρος του ατέλειωτου μπρα-ντε-φερ με την εξουσία, ο ηγέτης της CGT Φιλίπ Μαρτινέ υποσχέθηκε μια ιστορική απάντηση.

    Η CGT, η οποία ναύλωσε περισσότερα από 600 λεωφορεία σε όλη τη Γαλλία για να φθάσουν στην πρωτεύουσα, ελπίζει ότι θα συγκεντρώσει περισσότερο κόσμο απ' ό,τι στις 31 Μαρτίου, μία ημέρα διαδηλώσεων που συγκέντρωσε σχεδόν 390.000 άτομα σε 250 πόλεις, σύμφωνα με τις αρχές, 1,2 εκατομμύριο σύμφωνα με τους διοργανωτές.

    Διαδηλώσεις έχουν διοργανωθεί και σε περίπου πενήντα πόλεις της επαρχίας.

    Στη διάρκεια του πρωινού, οδοφράγματα στήθηκαν στη Βρέστη (δυτικά) και ξεκίνησαν απεργίες στο λιμάνι της Μασσαλίας (νότια). Επλήγη επίσης ο τομέας της ενέργειας με διακοπή της παραγωγής σε διάφορους σταθμούς και διακοπή γραμμών υψηλής τάσης στην περιοχή του Παρισιού, σύμφωνα με τη CGT.

    Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε λόγω της απεργίας ενός μέρους του προσωπικού.

    Στους σιδηροδρόμους, έπειτα από 14 ημέρες κινητοποίησης, το ποσοστό των απεργών έφθασε την Τρίτη το 7,3%, σε όλες τις κατηγορίες, έναντι 4,6% τη Δευτέρα.

    Στις 23 και 28 Ιουνίου προβλέπονται άλλες δύο ημέρες απεργιών και κινητοποιήσεων παντού στη Γαλλία.

    [11] 37 βουλευτές ΝΔ: «Όχι» στις πολιτικές παρεμβάσεις σε έρευνες διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος

    Ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με θέμα τη μη ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη «στεγανοποίηση» από πολιτικές παρεμβάσεις των ερευνών διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος, κατέθεσαν 37 βουλευτές της ΝΔ.

    Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, παρά το γεγονός ότι στις 26.11.2015 ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε δεσμευτεί γι' αυτό, ακόμη δεν έχει νομοθετήσει τον όρο της στεγανοποίησης από πολιτικές παρεμβάσεις στη διεξαγωγή ερευνών σε αδικήματα οικονομικού εγκλήματος και διαφθοράς. Κατόπιν τούτου, θέτουν το ερώτημα πότε προτίθεται να προχωρήσει στη νομοθέτηση και γιατί συνεχίζει να υφίσταται από πλευράς αρμοδιοτήτων η δυνατότητα του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης να ασκεί άμεσο έλεγχο των διωκτικών μηχανισμών για θέματα διαφθοράς;.

    [12] Η Ελλάδα ικανοποίησε όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις

    Την πεποίθηση ότι το διοικητικό συμβούλιο του ESM θα δώσει την έγκρισή του για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, καθώς η Ελλάδα ικανοποίησε όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην οικονομική και νομισματική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι, σήμερα, η Ελλάδα και οι εταίροι της στην ευρωζώνη έχουν περάσει σε διαφορετική φάση. Συγκρίνοντας, δε, τη σημερινή κατάσταση σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι πέρυσι η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και εταίρων είχε πληγεί σημαντικά, όμως από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. «Υπάρχει διαφορετική ατμόσφαιρα, δουλεύουμε εποικοδομητικά, υπάρχουν φυσικά διαφορές για το ποιος είναι ο σωστός δρόμος, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε εποικοδομητικά» ανέφερε.

    Εξάλλου, σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνσή του έχει ήδη χαραχθεί από τον προηγούμενο μήνα. Όπως είπε, υπάρχουν μέτρα που μπορούν να ληφθούν νωρίτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση η συζήτηση για το χρέος θα ολοκληρωθεί με το τέλος του ελληνικού προγράμματος. Προσέθεσε, επίσης, ότι αν χρειαστεί θα γίνουν περισσότερα για το χρέος, μετά το 2018.

    Τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ παραδέχθηκε ότι δεν είναι ρεαλιστική η διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ πέραν του 2018 και ότι θα μπορεί να μειωθεί τα επόμενα έτη. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν τίθεται τώρα, αλλά θα επανέλθει στο τραπέζι του Eurogroup, περί τα τέλη του χρόνου, όταν το ΔΝΤ θα έχει παρουσιάσει την απόφαση τού Διοικητικού του Συμβουλίου

    [13] Νεκρός ο ηγέτης της ISIS Αμπού αλ - Μπαγκντάντι

    Συριακοί τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν ότι σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

    Οι φιλοκυβερνητικοί σταθμοί Sama TV και al-Ekhbariya επικαλούνται πηγές προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος και μεταδίδουν ότι σκοτώθηκε ο αλ-Μπαγκντάντι, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

    Αλλες πληροφορίες φέρουν τον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης να σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής.

    Στις 10 Ιουνίου, το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumariya είχε μεταδώσει, επικαλούμενο τοπικές πηγές στην επαρχία Νινευή, ότι ο αλ Μπαγκντάντι μαζί με διοικητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν τραυματισθεί όταν αεροπορικές επιδρομές έθεσαν ως στόχο τα κρησφύγετά τους κοντά στα συρο-ιρακινά σύνορα.

    Ο διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, αλλά δεν αρνήθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν οι αναφερθείσες αεροπορικές επιδρομές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 June 2016 - 16:32:25 UTC