Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού
  • [02] ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την όποια καπιταλιστική ανάκαμψη υπόσχεται η κυβέρνηση
  • [03] Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ από τον ESM
  • [04] Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών
  • [05] Μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στέλνει η Βανέσα Ρεντγκρέιβ
  • [06] Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης ναρκωτικών
  • [07] Ανάγκη ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου στην Κύθνο

  • [01] Απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

    «Στο γραφείο του πρωθυπουργού τούς είναι ανυπόφορο το γεγονός ότι το 85% των Ελλήνων διαφωνεί με την πολιτική τους» αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία σημειώνεται: «Για όσο καιρό ακόμα θα κυβερνάνε τη χώρα, πρέπει να το συνηθίσουν».

    [02] ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την όποια καπιταλιστική ανάκαμψη υπόσχεται η κυβέρνηση

    «Το νέο σύνθημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για "δίκαιη ανάπτυξη", που δήθεν θα προστατεύει και τις επενδύσεις-κέρδη του κεφαλαίου και τα δικαιώματα των εργαζομένων, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της περιόδου. Μόνο που δεν προκαλεί γέλιο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τη «Δίκαιη ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση».

    «Όσο κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να εξωραΐσει τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που έχει ψηφίσει και να κρύψει αυτά που προωθεί για το επόμενο διάστημα, όσο κι αν προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι το δικό του μοντέλο ανάπτυξης είναι διαφορετικό απ' αυτό που ακολούθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η ίδια η σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει ο λαός, τον διαψεύδει καθημερινά», συνεχίζει η ανακοίνωση.

    «Άλλωστε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατήργησε κανένα αντιλαϊκό μέτρο απ' αυτά που υλοποίησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά προσέθεσε και νέα. Η ανάπτυξη που υπόσχεται οικοδομείται με τα ίδια υλικά: Για το λαό συνεχής φοροαφαίμαξη, ανεργία, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τσάκισμα εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ενώ για το κεφάλαιο εκποίηση δημόσιας περιουσίας, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, χαριστικές ρυθμίσεις, όπως αυτά που περιέχει ο αναπτυξιακός νόμος» προσθέτει η ανακοίνωση.

    «Συνεπώς, ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την όποια καπιταλιστική ανάκαμψη υπόσχεται η κυβέρνηση, που ακόμη κι αν επιτευχθεί, αυτό θα γίνει μέσω της δικής του ισοπέδωσης. Προϋπόθεση γι'αυτό είναι να εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και να ψηφιστούν ακόμη περισσότερα, όπως αυτά που προετοιμάζονται για εργασιακά και συνδικαλιστικό νόμο, στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης ή αυτά που περιέχονται στο λεγόμενο "αυτόματο κόφτη"»τονίζει το ΚΚΕ.

    Στην ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται ότι «οι επενδύσεις θα πατήσουν πάνω στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, τα ισοπεδωμένα δικαιώματα, τον εκτοπισμό μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού. Θα γίνουν με κριτήριο το μέγιστο δυνατό κέρδος του επενδυτή κι όχι τις λαϊκές ανάγκες και την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας. Δεν θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας. Οι επενδυτές θα απαιτήσουν σιωπή νεκροταφείου και υποταγή των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».

    «Καμιά αναμονή, καμιά εμπιστοσύνη στα νέα ψέματα της κυβέρνησης. Η ανάκτηση των απωλειών του λαού, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών προϋποθέτει αμφισβήτηση, σύγκρουση με τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης που υπηρετούν και η σημερινή κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    [03] Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ από τον ESM

    Εγκρίθηκε σήμερα η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από το διοικητικό συμβούλιο του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM). Αυτό ανακoίνωσε ο ESM, μέσω Twitter.

    «Η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε ο διευθυντής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ χθες από το Λουξεμβούργο, σημειώνοντας ότι τα 7,5 δισ. ευρώ είναι το πρώτο τμήμα της δεύτερης δόσης των δανείων, συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ.

    [04] Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

    Σήμερα Παρασκευή, θα αναρτηθούν στα σχολεία σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr.

    Την Τετάρτη, 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr.

    Εξάλλου, ξεκίνησαν ήδηοι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.) 2016 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

    Στο μεταξύ, συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσεστη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Παντής.

    «Ο πρώτος μεγάλος στόχος για το 2016 επιτεύχθηκε. Οι εξετάσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και ήταν από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις των τελευταίων ετών. Στη στοχοποίηση και στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται το υπουργείο Παιδείας, απαντάμε με έργο. Θα επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είναι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ένα στοίχημα 30ετίας. Εργαζόμαστε ήδη για να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία στην ώρα τους, την πρώτη ώρα της νέας σχολικής χρονιάς» ανέφερε, από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

    «Οι εξετάσεις φέτος, όπως ξέρετε, ήταν διπλές. Ήταν το παλαιό και το νέο σύστημα. Με αυτή την έννοια ήταν πιο δύσκολο να διενεργηθούν. Διενεργήθηκαν με άψογο τρόπο και ήθελα να συγχαρώ εδώ όλους τους συντελεστές» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

    «Επίσης, ήταν θέματα διαβαθμισμένα ως προς τη δυσκολία τους. Δεν ήταν θέματα εξόντωσης, ούτε θέματα απλώς ενός διαβατηρίου για να περάσουν με ευκολία τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Ήταν θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπως πρέπει να είναι, έτσι ώστε να γίνεται μια σωστότερη επιλογή των παιδιών» συμπλήρωσε.

    Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».

    Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

    [05] Μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στέλνει η Βανέσα Ρεντγκρέιβ

    «Ένας άνθρωπος χάνει την οικογένειά του και το σπίτι του. Ένα παιδί στη θάλασσα προσπαθεί να αναπνεύσει. Μια μητέρα περπατάει χιλιάδες χιλιόμετρα με το μωρό της στην αγκαλιά. Δεν είναι ζήτημα χρώματος, γλώσσας, φυλής ή θρησκείας το να τους βοηθήσουμε. Είναι ζήτημα ανθρωπιάς».

    Μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και έκκληση στους πολίτες να προσφέρουν τη βοήθειά τους στέλνει η σπουδαία Βρετανή ηθοποιός, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου).

    Η πολυβραβευμένη ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτικό σποτ αφιερωμένο στους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα". Το σποτ είναι πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ανθρωπιστική οργάνωση.

    Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ επισκέφθηκε την Ελλάδα δύο φορές τους προηγούμενους μήνες και είχε την ευκαιρία να συναντήσει πρόσφυγες και να δει από κοντά τις δράσεις των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα".

    Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Μάρτιο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της δεύτερης επίσκεψής της στην Ελλάδα, η ηθοποιός και ακτιβίστρια εξαπέλυε δριμύ κατηγορώ ενάντια στην Ευρώπη που «ποδοπατά τις αξίες και τις ανθρώπινες ζωές» και προσέθετε: «Όταν βλέπω τα μωρά και τις γυναίκες και τους άνδρες που προσπαθούν να τα προστατεύσουν, σκέφτομαι μακάρι να μπορούσα να σας προστατέψω, αλλά δεν μπορώ να ανοίξω τα σύνορα. Όμως οι κυβερνήσεις μπορούν και αναρωτιέμαι γιατί επιτρέπεται στις κυβερνήσεις να κλείσουν τα σύνορά τους».

    Και περιέγραφε χαρακτηριστικά: «έχω περάσει πολύ χρόνο στη ζωή μου με τους πρόσφυγες. Όμως ποτέ δεν ονειρεύτηκα όταν ήμουν νέα ότι θα βλέπω ανθρώπινα όντα να αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από πολεμικές δυνάμεις ή κυβερνήσεις που ρίχνουν βόμβες, χωρίς να σκέφτονται αυτούς που υποφέρουν».

    Στη συνέντευξή της είχε αισθανθεί και την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι «βοηθούν τους πρόσφυγες με την καρδιά τους και με ό,τι μπορούσαν να δώσουν. Με άλλα λόγια αντιμετώπισαν τους πρόσφυγες ως ανθρώπινα όντα».

    Το τηλεοπτικό σποτ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα" είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: https://www.youtube.com/watch?v=yufV2vjUxRM

    Οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" μας καλούν να στηρίξουμε την οργάνωση μέσα από την ιστοσελίδα www.msf.gr/refugees και το τηλ. 2105200500.

    Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου, οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" έχουν περιθάλψει από τις αρχές του 2015 στην Ελλάδα περισσότερους από 55.000 πρόσφυγες και έχουν προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε 88.000 ανθρώπους. Επίσης, μέσα σε τέσσερις μήνες συνέβαλαν στη διάσωση περισσότερων από 18.000 ανθρώπων στο Αιγαίο.

    [06] Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης ναρκωτικών

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, από χθες το βράδυ, ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών.

    Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί παράνομα εργαστήρια επανατυποποίησης και νόθευσης ναρκωτικών, ενώ έχουν συλληφθεί 14 άτομα. Παράλληλα, έχουν κατασχεθεί ποσότητα ηρωίνης άνω των 7 κιλών, όπλα, χρηματικά ποσά και αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

    Μετά την ολοκλήρωση της ευρείας επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    [07] Ανάγκη ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου στην Κύθνο

    Ο πλούτος των αρχαιολογικών ευρημάτων δεν μπορεί πλέον να είναι στοιβαγμένος σε κιβώτια» τονίζει ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Νήσου Κύθνου, ο οποίος δημιουργήθηκε, όπως πληροφορεί σε ανακοίνωση του, από την ανάγκη να στεγαστούν όλα τα ευρήματα που έχουν συσσωρευτεί κατά τις πολυετείς και σημαντικές ανασκαφές στο νησί.

    Ο Σύλλογος συνεργάζεται με τον δήμο Κύθνου, ο οποίος «έχει παραχωρήσει από το 2000 το κτίριο στο οποίο θα ιδρυθεί το μουσείο, και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, της οποίας η νέα διεύθυνση υπό τον κ. Δημήτρη Αθανασούλη, έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ίδρυση και λειτουργία του μουσείου, καταθέτοντας εγκαίρως την υποψηφιότητα της Κύθνου για τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ 2016-2020».

    Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «οι ανασκαφές των αρχαιολόγων έχουν συσσωρεύσει πολλά αρχαιολογικά ευρήματα από τις ανασκαφές στον Μαρουλά και στον Γεωμετρικό και Αρχαϊκό Κάστελλα, αλλά και από σωστικές ανασκαφές και επιφανειακές έρευνες. Η πανεπιστημιακή ανασκαφή, που άρχισε το 2002 και συνεχίζεται έως και σήμερα, υπό τη διεύθυνση του αρχαιολόγου Αλέξανδρου Μαζαράκη -Αινιάν, έχει φέρει στο φως από τη γη της αρχαίας Κύθνου μέγα πλήθος πολύτιμων ευρημάτων. Το ασύλητο ιερό των αρχαϊκών, κλασσικών και ελληνιστικών χρόνων ήταν μία αποκάλυψη!!! Ο δίδυμος ναός βρέθηκε ΑΘΙΚΤΟΣ με όλα τα πολύτιμα, ως επί το πλείστον, αφιερώματα στη θέση τους. Νότια του ναού ανασκάφτηκαν δύο βωμοί καθώς και ένας εκτεταμένος "αποθέτης" που περιείχε και αυτός εκατοντάδες πολύτιμα αφιερώματα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 June 2016 - 8:32:27 UTC