Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 16-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Υποκρισία" καταλογίζει η κυβέρνηση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τις αναφορές τους για μικρότερα πλεονάσματα
  • [02] Μπαν Κι- Μουν: Η Λέσβος είναι το νησί της ειρήνης και η θάλασσά σας είναι θάλασσα αλληλεγγύης
  • [03] Επίσκεψη υπουργού Εσωτερικών Π.Κουρουμπλή και υπουργού Υγείας Α. Ξανθού στο Ρέθυμνο
  • [04] Ν. Φίλης: Δημοκρατική παρέμβαση οι κυβερνητικές αντιδράσεις κατά του κινήματος «Παραιτηθείτε»

  • [01] "Υποκρισία" καταλογίζει η κυβέρνηση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τις αναφορές τους για μικρότερα πλεονάσματα

    "Υποκρισία" καταλογίζει η κυβέρνηση στη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αναφορές τους, τώρα, για ανάγκη μιας νέας συμφωνίας και για μικρότερα πλεονάσματα μετά το 2018, υπογραμμίζοντας ότι "όσο η κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης που κατάφερε να μειώσει τα πλεονάσματα της επόμενης τριετίας κατά 20 δισ., η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας έλεγαν ότι ρίχνουμε τη χώρα στα βράχια".

    Θέτει δε τα ερωτήματα εάν η "τόσο όψιμη ανακάλυψη" της ανάγκης για μικρότερα πλεονάσματα σχετίζεται με το ότι το ΔΝΤ τώρα προτάσσει το θέμα στη δική του ατζέντα και εάν οι "μεταρρυθμίσεις που σπεύδει να δώσει ως αντάλλαγμα ο κ. Μητσοτάκης" είναι "η σκληρή αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα του ΔΝΤ". "Ο Ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι", τονίζει και σημειώνει πως "σε κάθε περίπτωση, γνωρίζει ότι λιγότερη λιτότητα και μεγαλύτερη κοινωνική προστασία θα διασφαλισθούν μόνο αν οι πιστωτές έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται ουσιαστικά και όχι πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν ως yes men και φερέφωνα".

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρεται ότι "η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με υπουργό τον κ. Στουρνάρα, έφεραν και εφάρμοζαν μια συμφωνία που προέβλεπε πλεονάσματα 4,5% στο διηνεκές, ενώ, ταυτόχρονα, διακήρυτταν σε κάθε ευκαιρία ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο. Τώρα, έρχονται να μιλήσουν για την ανάγκη μιας νέας συμφωνίας...". Επιπλέον, σημειώνεται ότι "όσο η κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης που κατάφερε να μειώσει τα πλεονάσματα της επόμενης τριετίας κατά 20 δισ., η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας έλεγαν ότι ρίχνουμε τη χώρα στα βράχια. Τώρα μας λένε το αυτονόητο: ότι μετά το 2018 πρέπει να μειωθούν τα πλεονάσματα".

    Κατόπιν αυτών, τονίζεται: "Γεννούνται όμως δύο ερωτήματα:

    1)Γιατί ανακάλυψαν τόσο όψιμα τη ανάγκη για μικρότερα πλεονάσματα;. Μήπως γιατί τώρα, το ΔΝΤ, προτάσσει το θέμα στη δική του ατζέντα ;

    2) Ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που πρόθυμα σπεύδει να δώσει ως αντάλλαγμα ο κος Μητσοτάκης ; Μήπως η σκληρή αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα του ΔΝΤ;".

    "Ο Ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι. Και, σε κάθε περίπτωση, γνωρίζει ότι λιγότερη λιτότητα και μεγαλύτερη κοινωνική προστασία θα διασφαλισθούν μόνο αν οι πιστωτές έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται ουσιαστικά και όχι πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν ως yes men και φερέφωνα", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] Μπαν Κι- Μουν: Η Λέσβος είναι το νησί της ειρήνης και η θάλασσά σας είναι θάλασσα αλληλεγγύης

    Η Λέσβος είναι το νησί της ειρήνης και η θάλασσά σας είναι θάλασσα αλληλεγγύης δήλωσε ο γγτου ΟΗΕ Μπαν Κι -Μουν από την Λέσβο την οποία επισκέφθηκε μετά την Αθήνα και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προς τις ελληνικές αρχές, τις τοπικές αρχές της Λέσβου, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους πολίτες της Λέσβου.

    Τον γγτου ΟΗΕ συνοδεύει στη Λέσβο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ο οποίος ανέφερε πως ο κ Μπαν Κι ?Μουν συμφώνησε για τον δίκαιο επιμερισμό της φιλοξενίας προσφύγων στην Ευρώπη ένα θέμα που θα τεθεί στη σύνοδο για το μεταναστευτικό που θα πραγματοποιηθεί κατά την επόμενη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

    Ο γγτου ΟΗΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Κράτησης της Μόριας και τον προσφυγικό καταυλισμό στο Καρά Τεπέ.

    Υποδεχόμενη το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν στη Μυτιλήνη, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε:

    «Σας καλωσορίζω στη Λέσβο και εύχομαι κατά τη διάρκεια της παραμονής σας οι συνομιλίες να είναι παραγωγικές και να συμβάλλουν στη διαχείριση του μεγάλου και πρωτόγνωρου προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος και στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιβαρύνσεων που έχουν δεχθεί οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου».

    Η Περιφερειάρχης προσέφερε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ένα δώρο συμβολισμού, ένα ομοίωμα πλοιαρίου που βρέθηκε σε ανασκαφή τάφου στο Αρχοντίκι Ψαρών.

    [03] Επίσκεψη υπουργού Εσωτερικών Π.Κουρουμπλή και υπουργού Υγείας Α. Ξανθού στο Ρέθυμνο

    Ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ρέθυμνο προκειμένου να συναντηθεί με τους δημάρχους του νομού και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή.

    Ο υπουργός για πάνω από μία ώρα, ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τους δήμους του Ρεθύμνου και γενικά το νομό παρουσία και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, επισημαίνοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους πως ζητούμενο της κυβέρνησης είναι η εδραίωση καλής συνεργασίας και σχέσεων εμπιστοσύνης με την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας.

    «Αυτή την ώρα έχουμε έτοιμο ένα πολυνομοσχέδιο χωρίς καμία λογική βερμπαλισμού, το οποίο στοχεύει σε ουσιαστικές αλλαγές αντιμετωπίζοντας μικρά αλλά ζωτικής σημασίας προβλήματα με στόχο να δοθούν λύσεις σε πολλά και καθημερινά προβλήματα και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον στην αυτοδιοίκηση. Παράλληλα επαναθεσμοποιούμε την αποκέντρωση απελευθερώνοντας και αποκεντρώνοντας πόρους ώστε να υπάρξει ισοπολιτεία και ισόρροπη ανάπτυξη στη χώρα. Προχωρούμε στην αυτονόμηση της δημόσιας διοίκησης και κωδικοποιούμε τη νομοθεσία ώστε να περιοριστεί σημαντικά η πολυνομία και οι διαδικασίες που ταλαιπωρούν πολλές φορές τον πολίτη», δήλωσε ο υπουργός τονίζοντας παράλληλα πως «οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται στο Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο θα αποκαταστήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς».

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για το κλείσιμο του κύκλου που για πολλά χρόνια είχε δημιουργήσει αστάθεια και έλλειψη κανονικότητας στη λειτουργία της οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης και του κράτους. «Ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος επανεκκίνησης της οικονομίας με μεγαλύτερη προβλεψιμότητα σε ότι αφορά το δημοσιονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον, με αισιόδοξη προοπτική για βιώσιμη διέξοδο από τον κύκλο της ύφεσης και της λιτότητας». Ο κ. Ξανθός έκανε λόγο για σοβαρότητα και σχέδιο με θεσμική συνεργασία και αξιοποίηση του πιο έντιμου δυναμικού και αξιόπιστου κοινωνικού ιστού που υπάρχει στη χώρα, ώστε να γίνουν βήματα προς τα μπρος και να ξεφύγουμε ως χώρα από το βάλτωμα των τελευταίων χρόνων. «Μπορεί σε αυτή τη χώρα να εδραιωθεί η ισονομία, η δημοκρατία και η σωστή λειτουργία του κράτους? αυτό όμως που χρειάζεται βασικά είναι η αισθητή ανακούφιση της καθημερινότητας του πολίτη και προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργούμε καθημερινά», τόνισε ο κ. Ξανθός .

    [04] Ν. Φίλης: Δημοκρατική παρέμβαση οι κυβερνητικές αντιδράσεις κατά του κινήματος «Παραιτηθείτε»

    «Δημοκρατική παρέμβαση» χαρακτηρίζει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στο Βήμα, τις κυβερνητικές αντιδράσεις κατά του κινήματος «Παραιτηθείτε», αναφέρει «πως μένουμε στην εξουσία γιατί ο λαός θέλει να μείνουμε στην εξουσία», κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης ότι «στοχοποιεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» και τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής.

    «Η αντίδρασή μας στη διαδήλωση των «Παραιτηθείτε» αφορά στην επιμονή μας να γυρίσει σελίδα η χώρα, να μην χαθεί η ευκαιρία και να αφήσουμε στο παρελθόν την παλαιοκομματική προσπάθεια για την αναστήλωση του καθεστώτος που προκάλεσε μεγάλο κοινωνικό πόνο και κρίση. Ήταν ένα σήμα, μια δημοκρατική παρέμβαση, που βοήθησε να αποκαλυφθούν όσοι προσπάθησαν να κρυφτούν πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου, δηλαδή, κυρίως η ΝΔ , αλλά και άλλες συνιστώσες που παίζουν με την ιδέα του «ακραίου κέντρου». Επίσης, έγινε σαφές ότι δεν μπορεί να ασκείται πολιτική με hastag και μάλιστα με όρους εχθροπαθούς λαϊκισμού» αναφέρει ο κ. Φίλης.

    «Μένουμε στην εξουσία γιατί ο λαός θέλει να μείνουμε στην εξουσία. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τον Σεπτέμβριο νέα λαϊκή εντολή με βάση τα αποτελέσματα της σκληρής διαπραγμάτευσης και των οδυνηρών συμβιβασμών του Ιουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 June 2016 - 16:32:22 UTC